Kantrida, Rujevica, Komenovo igralište, Azurna obala, Šmrika...

Started by Vado Magnar, 22.04.2023, 12:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Raspisali smo se o Kantridi i Rujevici po drugim topicima pa ajmo ovdje nastaviti da ne previše ne spamamo. Uglavnom topic za riječke, a može i ostale stadione.

Da se odmah nadovežem za prethodnu raspravu:
Quote from: Silvio Dante on 22.04.2023, 10:42Sanjam Kantridu, i to je to. Nemojte me buditi, da parafraziram jednog aktera kojeg se vrlo tiče baš ova tema. Koji je rekao: "idemo gore da bi se počelo graditi dolje".

Nekako sam i ja tako gledao, ali što više vrijeme odmiče to se nekako mislim da bi bilo dobro pošteno urediti Rujevicu i od nje napraviti pravi stadion, a Kantridu pustiti kakvu je. Zašto? Pa nekoliko razloga:
- nikada neće biti ono što je bila. Ako se napravi nova, to će biti moderan stadion sa svim detaljima koje ima npr. Rujevica. Onaj šarm iz davnina, iz vremena kada smo odrastali se neće moći prenjeti - nestati će.
- kakva je sada - neupotrebljiva je. Sjetimo se samo Kekovih posve utemeljenih žalopoljki, problema s euro-utkamicama. O potopima ne treba previše.
- gradnja novog stadiona urušila bi postojeće stanje na Kantridi. Ne bih volio da nestane Portić, da plaža ispred Prasca nestane, da se čitava ona zona urbanistički promijeni do te mjere da postane nepropoznatljiva.
- ne želim još jedan shopping mall i hotel za strance. Želim da mi, građani ovog grada koristimo taj prostor. Da se tamo kupamo, šetamo s djecom, zabavljamo. Bojim se da bi izgradnjom hotela to nestalo.

Eto... toliko o tome. Možemo dalje rapsravljati.

Kantridu treba osposobiti da se na njoj igra Kup. Mislim da je to jedini način da se na nju ikad vratimo.

Novi stadion na toj lokaciji je utopija.

Nažalost, i to osposobljavanje za Kup bi bilo skupo.
#degenerik

Slazem se Vado, ni ja ne bi htio da nestane lucica i lungomare, tamo cesto zalazim da nadjem svoj mir  :).

Ako moraju rasturit  na Kantridi sve dolje oko stadiona radje neka nadju novu lokaciju a ne bi imao nista protiv ostanka na Rujevici ali da se od igralista napravi pravi stadion.

Samo gdje bi Rijeka igrala kad bi se poduzeli ozbiljni zahvati na Rujevici  :) ?

Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Portić bi trebalo stavit pod zaštitu UNESCO-a.

Ubijem onoga tko ovo takne.
#degenerik

Quote from: 🔵 D10S ⚪️ on 22.04.2023, 12:38Samo gdje bi Rijeka igrala kad bi se poduzeli ozbiljni zahvati na Rujevici  :) ?

Zato se u naslovu nalazi: Šmrika!  :sta:  :nisamja:

Ne mislim da je nogometnom klubu u ovom trenutku bas neophodan novi stadion, iako bi ga lijepo bilo imati i meni je Rujevica sasvim OK za gledat utakmice.
Ali Rijeci kao gradu je potreban jedan reprezentatvni objekt,  a to Rujevica nije niti ce biti jer nije ni tako zamisljena.
Kantrida bi to mogla i trebala biti pa bas i iz svoje pozicije. I biti ce, samo je pitanje kad.
A za ovo gore na slici ne postoje nikakve dozvole, stoga...

Navodno se u klubu planira ulaganje u smislu natkrivanja istočne tribine Rujevice, i to mi je rečeno (nesmijem navest izvor, jbga) kao relativno sigurna stvar.
Pitao sam dal se planira i ostatak natkrivati ali izgleda da za sada ne.
Trijezan čovjek ima hiljadu želja a pijan samo muzičku

Quote from: Uzaludni on 22.04.2023, 15:05Navodno se u klubu planira ulaganje u smislu natkrivanja istočne tribine Rujevice, i to mi je rečeno (nesmijem navest izvor, jbga) kao relativno sigurna stvar.
Osobno sam protiv natkrivanja Istoka, ako se ne natkriva i Sjever.

Eventualno ako se ide na ono "za sad istok (jer tamo dolazi skoro 3K ljudi po utakmici), a sjever kad se nađe novac.
#degenerik

Quote from: Fornax on 22.04.2023, 15:12
Quote from: Uzaludni on 22.04.2023, 15:05Navodno se u klubu planira ulaganje u smislu natkrivanja istočne tribine Rujevice, i to mi je rečeno (nesmijem navest izvor, jbga) kao relativno sigurna stvar.
Osobno sam protiv natkrivanja Istoka, ako se ne natkriva i Sjever.

Eventualno ako se ide na ono "za sad istok (jer tamo dolazi skoro 3K ljudi po utakmici), a sjever kad se nađe novac.

Pojma nemam, nisam toliko ulazio u detalje i razloge, ovo mi je bila dovoljna info  ;D
Ma mislim da će i sa natkrivenim istokom već to izgledat bolje, odnosno barem više simetrično. A očito ako se i bude sve natkrilo, biti će odvojene tribine.
E da, pitao sam dal se planira širiti ili spajati istok i zapad ali da ne jer nemože zbog one ceste gore.

Bzvz, natkrivat istok a sjever ne...nema spajanja svih tribina. Samo ce ga poruznit. Neka radje ostane ovako kako je i amen. A i kako je rekao Dante, tribine zapad i istok nisu na istoj visini, umjesto simetrije mi pucamo na jos vecu asimetriju  :jbg:
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Quote from: river92 on 22.04.2023, 11:14Oprosti, nista osobno, ali kad se pocne s pricom bolje Kantrida nego TRENUTNO najbolji stadion u drzavi, dalje gubim uopce volju za citanjem, nazalost. 

Kužim za rujevicu. Za klub, trenera, igrače teren all the best... Nema šmrike, fužina... Itd.. Za treniranje..
Najvažnije je na rujevici da Piško da može jesti kvarnerske škampe.. :))
Jasno da je ova kantrida neuportebljiva..
Trebalo bi kantridu konzervatori zaštiti i napraviti navijački muzej..
Dolazak tri sata prije tekme.. Tankiranje..
Sat vremena treba da uđeš na zapad za vrijeme derbija..
Sat vremena prije tekme puni zapad cijelo vrijeme navijanje..
Baklje dimne.. Foklor navijanja.. Bilo je tekmi da nisam ni vidio tekmu.. Ludilo na tribinama..
Jbg.. Nostalgija..
Prošla vremena...
Nova djeca..
Današnje tik tok dolazak, navijanje.. Na rujevici..
Jasno je da je nova kantrida utopija..
I zašto je rujevica jedina opcija.. I da se uljepšava..
Jedino za mene je plus rujevica što je ograničen broj tovara..

Ma, simetrija, asimetrija... Estetika je puno složenija priča od toga. Bitnija je nekakva vizualna (kompozicijska) ravnoteža, a u postizanju toga se razlikuju dobri arhitekti od loših.

A i to je nešto oko čega se lome koplja.
#degenerik

Gle, na kraju krajeva, ja sam apsolutno za da natkriju istok jer mi je lijepo ne kisnut na stadionu  ;D
A kako će izgledat - ćemo vidjet...
Mislim da je Rujevica to što se tiče stadiona za jako dugo vremena, tako da - štogod naprave da ga poboljšaju - ja sam za

Rujevica je postala dio kluba i identiteta Rijeke, kada se jednoga dana napravi Kantrida to neće ličiti na staru Kantridu siguran sam i biti će puno rujonostalgičara.

A kada krene gradnja graditi će se godinama, a ne pomlađujemo se i zato krov na istoku i prokleta sjeverna cesta čim prije i ima jedan mali stadion na kojem igra šampion...

A Kantrida kad krene guštati ćemo sa ceste i buljiti u svaki betonski pilon novi (kao što smo strastveno pratili gradnju Ruje).

U svakom slučaju dok nam je vlasnik domaći navijač bogataš nema straha za budućnost.
Napišite da je Rijeka prva, je*em li vam sve!

Rijeka je lijepa priča od samog svog postanka.

Meni je nevjerojatno kako je Rujevica ispala tako nepravilan stadion, zapad i istok nisu jednake duzine, visine, nema mogucnosti spajanja sa sjeverom, nikad se nece moc izgradit juzna tribina tamo di je kavez. Definitivno se moglo drukčije to sve obavit pa nam ne bi stadion ličio na gradilište mada je i takav najbolji u Hrvatskoj i svaki put je gušt na njemu pogledat utakmicu. Kako god, koliko god Rujevica bila moderan i dobar stadion i koliko god nam drag postaje, nikad nece bit ni blizu Kantride pa bila ona stara i ikonska ili nova i "neprepoznatljiva".
U svakoj mojoj pjesmi nalaziš se ti, ne mogu Rijeko tebi prestat pjevati.. 💙🤍