Kantrida, Rujevica, Komenovo igralište, Azurna obala, Šmrika...

Started by Vado Magnar, 22.04.2023, 12:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Izgradio se prvo i osnovno radi potrebe, i u rekordnom roku - 11 mjeseci. Kada usporedim sa Pampasom, koji se gradi evo već šestu godinu ( :sta: ), ajde dio je utrošen na terene, ali od kraja 2019. cca kreće baš gradnja iznad površine, dakle četiri godine.

Tako da ne treba čuditi što je zbrda zdola svaka tribina za sebe. Rekao sam i ja, meni također najviše smeta što se tri prijatelja sa zapada, sjevera i istoka za vrijeme utakmice ne mogu fizički naći na dva metra udaljenosti ni u jednom trenutku. To mi je ludost, zajedno sa pristupnim pravcima do tih istih tribina koji su također svatko za sebe.

Samo kad bi se to sredilo (a uglavnom je to pitanje kluba, ne izgradnje ili policijskih zahtjeva), i eventualno povezao sjever sa istokom kroz nekakvu mini tribinicu, to bi bilo relativno dugoročno rješenje.
#navodninavijač

M
Ček TIR a prijatelj s juga?

Najbolje bi bilo natkrit južnu tribinu da kompenzacijom anuliramo žalopojke za kavez uz slogan "Jeste u kavezu ali ne kisnete" .

Za jug stavit kontejner s dve rupe za oči, pa nek se dogovore tko gleda. Šalu na stranu, južnu tribinu treba srediti jer stvarno je neljudski. Samo ne znam kako bi to izgledalo bez kaveza, preblizu je teren da se nešto ne dogodi, netko ili nešta uleti u teren. Teško mi je zamislit da jedna od baklji s prošle utakmice ne bi poletila s juga. Možda vidjet kako će to ishendlat na Pampasu pa donijet sud za kavez.

Što se cjelokupnog stadiona tiče, imao bi što reći, ali neda mi se tipkat na mobitelu. Nisu se palci probudili dovoljno.

B
Malo duze cu se osvrnuti na cijelu temu kantrida/rijevevica...meni niti malo ne fali kantrida...je bio je romanticniji ugodaj, no to je jedini plus za kantridu...oke tradicije i vremena se mjenjaju. Svi klubovi mjenjaju stadione, dobio bayern allianz arenu, dobio je arsenal emirates i da ne nabrajam dalje.
Je bili smo mladi svi i fale ti stvari iz mladosti...tad mi nije smetalo na f tribini nakon par pivi pisat uz stijene dok ljudi pored mene sjede, no sad bi mi smetalo..hocu normalno ic na wc i ne cekat u redu za uc na stadion kad su derbiji.
O poziciji kantride vec dosta vas pisalo, danas stadioni budu uz autocestu, za pristupne ceste i parkkinge radit dole-meni izgleda neizvedivo..doslovce bi trebalo cijeli dio zapadni dio grada demolirat.
Onda mit da bi gledatelja bilo vise na kantridi ne stoji-ima par sto ljudi koji ne zele na rujevicu, no isto tako imapar sto ljudi koji nebi dolazili na staru kantridu zbog komoditeta. Izvucite statistiku od 90tih do sada-broj gledatelja prati stanje na ljestvici uglavom. Jedina sezona sa znacajnim prosjekom od 7-8000 je 99a. Ima nas 3-4000 koji dolazimo bez obzira na sve, 7-8000 koji ce doc na derbije. 10000 i plus eventualno u europa ligi ako neko jako ime dolazi. Za reprezentaciju me uopce nije briga ako ce igrati ikad u Rijeci.
Onda najbitnije-naslov prvaka nebi osvojili da smo igrali na kantridi...na rujevici jedino x sa dinamom...na kantridi bi se par puta izgubili bodovi, kisa, blato, potop i belupi ili istre bi uzeli bod.

Quote from: beetlebum on 23.04.2023, 09:13Šalu na stranu, južnu tribinu treba srediti jer stvarno je neljudski.
Slažem se, trabalo bi dodat i bodljikavu žicu.
#degenerik

@Bobic

Sve pet, ali nitko ne poteže previše temu da li je Rujevica bila potrebna. Više je tema kako sada dalje, što je najpametnije, što najdraže, a što očekivati.

Južnu tribinu ja ne bi dirao nikako. Pogled na more je fin faktor. Nažalost kavez je tamo zbog potrebe, ne zbog nečijeg inaćenja. Ne znam u biti zatvaraju li ga kompletno na manjim utakmicama - ako da, to mi je bespotrebno. Vodio bi se MUPovom procjenom utakmica visokog rizika = zatvorena tribina. Normalna utakmica (Osijek naniže), otvoriti.
#navodninavijač

A
Bilo je govora da će svaka tribina na Ruji imati naziv po sponzoru, čak se i ime stadiona prodavalo. Neznam koji su iznosi bili u igri, niti da li se itko barem javio. Možda se na taj način moglo namaknuti dio love za natkrivanje.

Quote from: beetlebum on 23.04.2023, 09:13Za jug stavit kontejner s dve rupe za oči, pa nek se dogovore tko gleda.

Uf, ovo me je podsjetilo na jedan davni site, Južni Sudan, gdje se sada kolju, ni onda nije bilo bolje ali smo se furali na nesvrstane, iako od davno smo se svrstali.
Uglavnom, bio je jedan Marokanac u kampu, Katica za sve... i imao je jedno sjebano oko i imao je priču za to. Sada, prošlo je 20+ godina ali išlo je otprilike ovako. Inicijacija, bio je na rubu sela zid s škujom i ti kao mladić si išao ćirnut na određeni datum, vidjeti Alaha,  a iza je stajao frajer s komadom žice i pik u oko... strava
Sjebano oko ti je bio dokaz da si vidio Alaha.
Sada, to primjeniti na tvojem kontejneru... gdje ćeš bolji dokaz da si gleda ajduka na Rujevici.... brrrr.....
Šala neumjesna naravno, da netko ne pomisli da mislim ozbilno.
Sjetilo me na to doba pa više kao crtica

Ae nema Sroljuda  ;D .

Da su ga proglasili najljepsim u europi pa Imbex bi o tome danima pisao a ovako o Kantridi ni rijeci. Mozda napisu crticu o tome i to je to.

Zelim vam vatreno ljeto stoko.

https://www.rijekadanas.com/kantrida-proglasena-cetvrtim-najljepsim-sportskim-stadionom-na-svijetu/#lgw5s86ui3wyxmssso
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Quote from: 🔵 D10S ⚪️ on 25.04.2023, 13:12Ae nema Sroljuda  ;D .
u Sroljudivu obranu, taj stadion je u svoje vrijeme bio čudo arhitekture i inženjerstva.

Meni je iskreno žao kad vidim koliko su vari dopustili da propadne.

EDIT: imao sam nekad jedan broj National Geographica iz 1990., netom prije početka rata, bio je ogroman članak o Jugoslaviji i Poljud je dobio duplericu. Guglam i te slike nema nigdje. Rekao bih da se neki ljudi srame vlastite povijesti.
#degenerik

Magaš je arhitekt tog stadiona i trebao je biti izgrađen u Rijeci za mediteranske igre. Znamo tko je po dekretu na kraju dobio mediternaske igre, a i stadion. Da je izgrađen gdje je trebao biti izgrađen, na Rujevici, fino bi se uklopio u okoliš svojim specifičnim dizajnom.

Tko zna više o toj temi nek me nadopuni.

Magaševa ideja je uvijek bila da južna strana bude otvorena prema kvarnerskom zaljevu i da se sa tribina vidi more.
#degenerik

M
Quote from: Vado Magnar on 25.04.2023, 14:13Magaš je arhitekt tog stadiona i trebao je biti izgrađen u Rijeci za mediteranske igre. Znamo tko je po dekretu na kraju dobio mediternaske igre, a i stadion. Da je izgrađen gdje je trebao biti izgrađen, na Rujevici, fino bi se uklopio u okoliš svojim specifičnim dizajnom.

Tko zna više o toj temi nek me nadopuni.
Nevjerojatno je koliki su to krpelji i žicaroši, uz povijest kako su dobili mediteranske i stadion sad opet traže od države da im obnovi ili izgradi novi stadion.
Bagra.

A
Koliko se sjećam spominjala se Erste arena jer je kao Erste banka trebala financirat natkrivanje Rujevice

Prekrasno Istok izgleda u pozadini.

U svakoj mojoj pjesmi nalaziš se ti, ne mogu Rijeko tebi prestat pjevati.. 💙🤍