Kantrida, Rujevica, Komenovo igralište, Azurna obala, Šmrika...

Started by Vado Magnar, 22.04.2023, 12:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mogu oni "dole" i dva clanka na dan  :svakacast:

https://www.index.hr/sport/clanak/pavasovic-viskovic-se-obrusio-na-kriticare-hajduka-ne-nismo-na-razini-dinama/2772276.aspx?index_ref=naslovnica_sport_ostalo_d_0

"Prošloga tjedna 'šokirao' sam javnost 'priznanjem koje navijačima Hajduka neće dobro sjesti', a to je da nismo na razini Dinama. Hajdemo ponovo: ne, nismo i - kako smo krenuli - nećemo ni biti.
 Dakle, klub smo s 2.5 terena ukupno zadnjih 15 godina, od ovog jednog i pol pomoćnog i živimo i preživljavamo već 15 godina (čitaj - omladinska škola)", piše Pavasović Visković i nastavlja:

"Razlog zašto ovo pišem je stadion. Poljud je, naime, doslovno katastrofalan, u nezamislivo lošem stanju. Za koju godinu postat će opasan i za klub je doslovno pitanje svih pitanja što će se s time dogoditi", tvrdi Pavasović Visković i dodaje:

"Naravno, za razliku od nas koji smo život na njemu proveli i čije su duše od najranije mladosti utkane u te tribine (na svim važnim utakmicama od 1979. godine sam na tom stadionu bio - stotine i stotine puta), suze za njim liju ljudi koji ga godišnje vide kad se voze kraj njega, dva, tri puta..."

"Ili još bolje, sa 396 km udaljenosti od Poljuda docira nam nositelj autorskih prava i kaže - što će Hajduku VIP lože i sky boxevi, to je narodno, sve se to može obnoviti, bit će kao novo, postoje planovi. Legitiman stav iz pozicije tog gospodina, ali je li za nas taj stav dobar? I zašto zaboravlja da je uz njegovu studiju postojala od njegovog tima izrađena i studija sigurnosti u kojoj piše da sigurnost krovne konstrukcije nije na adekvatnoj razini. To je pisalo 2023., danas je sigurno bolje!", piše u tekstu.
alkoholom protiv droge

Quote from: deo123 on 17.03.2026, 20:20Mislim da je najveci problem stadiona u Rijeci što mu jako malo ljudi vidi smisao i svrhu. Teško za prihvatiti ali čak mislim da na nekom referendumu na temu stadiona novog izlaznost bi bila mizerna, a ukoliko bi pitanje bilo formirano, novi stadion sa popratnim sadržajima ili Rujevica, gotovo sam siguran da bi bili blizu toga da Rujevica pobjedi
Emocije na stranu. Što bi izgubili recimo pravim stadionom na drugoj lokaciji? Zašto mora biti samo i jedino Kantrida?
Znam, ove rasprave su već vođene milijun puta i vrtimo se u krug, ali opet ću potegnuti podatak s neuspješnih kandidacija za Mediteranske igre i tada već usvojen prijedlog na gradskoj skupštini da se novi stadion gradi na tada praznoj Rujevici. Prikazivana je i neka Magaševa update verzija Poljuda kao prijedlog. Osnovni razlog izmještanja s Kantride je bio i ostao u neprikladnoj i skupoj lokaciji za gradnju stadiona. Mislim da se tada baratalo i s 30k kapacitetom.
I ovo mi se nije dalo pisati jer stvarno preživamo iste podatke, ista mišljenja, slaganja i ne slaganja, a realno je da ničeg novog ili ničeg bitno novog nema. Jedino što se u međuvremenu desilo je otvoren maćehinski odnos koji ova država ima prema svima koji ne žive u Zagrebu ili Splitu.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

S
Quote from: D2 on 17.03.2026, 21:16... Jedino što se u međuvremenu desilo je otvoren maćehinski odnos koji ova država ima prema svima koji ne žive u Zagrebu ili Splitu...

Nije mi samo jasno na koji način se mi protiv toga bunimo, osim što znamo ovako, na forumu, između sebe proliti žuč.

Istina je i ta da mi u javnosti nemamo "zastupnika" s jajima. Nema veze s politikom, ni s njihovim političkim opusom, ali jedini koji su znali prcnut nekoga iz Zagreba ili Splita gostujući na HTV-u (nekad jedinom praćenom mediju) bili su Linić i Obersnel.

Možete mi opaliti kontru i tvrditi da to nije tako, ali jako dobro se sjećam nekih njihovih "ispada", ne da mi se nabrajati sada.

Quote from: SandroB on 17.03.2026, 21:56
Quote from: D2 on 17.03.2026, 21:16... Jedino što se u međuvremenu desilo je otvoren maćehinski odnos koji ova država ima prema svima koji ne žive u Zagrebu ili Splitu...
Nije mi samo jasno na koji način se mi protiv toga bunimo, osim što znamo ovako, na forumu, između sebe proliti žuč.
Istina je i ta da mi u javnosti nemamo "zastupnika" s jajima. Nema veze s politikom, ni s njihovim političkim opusom, ali jedini koji su znali prcnut nekoga iz Zagreba ili Splita gostujući na HTV-u (nekad jedinom praćenom mediju) bili su Linić i Obersnel.
Možete mi opaliti kontru i tvrditi da to nije tako, ali jako dobro se sjećam nekih njihovih "ispada", ne da mi se nabrajati sada.
Istina, ali realno i oni su to radili više radi nas tu i nekog svog lokalnog imidža nego što su stvarno nešto time postigli. Rekli bi lajali su u vjetar. Možda griješim, ali se stvarno na prvu ne mogu sjetiti nekog uspjeha koji su postigli time.
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

P

Quote from: Petro on 17.03.2026, 22:17A ono, edo pezzi, k...c si odsjeci....

Meni je draža ona stara - edo pezzi pusi k....c Rijeci
alkoholom protiv droge

Quote from: SandroB on 17.03.2026, 19:56Ne kužim je li ironija ili ne... kako nemamo nikoga iz Grada?!

Ironija je...s obzirom da se ne javljaju s nikakvim novostima tu na forumu, makar ih se nekoliko puta pitalo.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

..tko je to edo pezzi??..možda onaj tip što se srami rođenog imena i prezimena edoard pecolaj??..
..količina pameti na svijetu je stalna..a stanovništvo raste..

To što je netko relevantan registriran na javnom forumu, ne znači da automatski smije/želi/zna reći nešto na tu temu.

Jedna nepopularna - prirodno je da Dinamo i Hajduk imaju prednost, jer je ovdje riječ o gradskim klubovima, gradskim stadionima, gradskim terenima.
Rijeka je privatan klub i nažalost tu si osuđen biti zadnja rupa na svirali (ali i to drži vodu, jer je malo suludo da se porezni novac ulaže u privatno vlasništvo). Zemljište u vlasništvo Miškovićevog d.o.o., uz drugi dio koji je na javnom dobru.
I treće, a ne najmanje bitno: Kantrida (iz ZDL projekta) je prilika za investitora, a ne logičan i razuman odgovor na potrebe riječkog sporta. Za logičan i razuman stadion ide i novi projekt.

Koliko god mi se galama ne sviđa, nemamo baš pole position u ovoj utrci koliko god mi vikali.
#navodninavijač

Quote from: TIR on 18.03.2026, 09:10To što je netko relevantan registriran na javnom forumu, ne znači da automatski smije/želi/zna reći nešto na tu temu.

To stoji, ali kolega forumaš se dosad koliko toliko javljao i davao nam mrvice informacija, pogotovo u vezi financija ulupanih u sport.
Malo sam prokopao po njegovim ranijim postovima i našao zadnji update za Kantridu

QuoteAko sve bude po planu, papiri za izmještaj pomorskog dobra bi trebali biti na županiji do nove godine, koja onda to prosljeđuje ministarstvu. Mi se nadamo do 1.3. 26. to riješiti.

Vjerujem da svih zanima do koje razine je stiglo i da li je zapelo u Gradu, Županiji ili ministarstvu.
Situacija da treba skoro 2 godine da se riješi ovaj dio je sulud i pošteno je da ljudi koji na kraju cijele priče kroz svoje poreze plaćaju apsolutno sve karike ovog "lanca" znaju di je zapelo i tko je nesposoban/maliciozan.
Ako kolega iz solidarnosti ne želi prokazati prstom blokadu, onda može pošteno snositi svoj dio krivice. I sad se tu više ne može vaditi samo na bivšu vlast.

A ako je mišljenje takvo da se ne želi pogodovati privatnom investitoru da sagradi nešto što nije po volji, onda nek se barem to otvoreno i transparentno kaže. Tako da ostali investitori znaju zaobilaziti ovu investicijsku crnu rupu.

Quote from: D2 on 17.03.2026, 21:16
Quote from: deo123 on 17.03.2026, 20:20Mislim da je najveci problem stadiona u Rijeci što mu jako malo ljudi vidi smisao i svrhu. Teško za prihvatiti ali čak mislim da na nekom referendumu na temu stadiona novog izlaznost bi bila mizerna, a ukoliko bi pitanje bilo formirano, novi stadion sa popratnim sadržajima ili Rujevica, gotovo sam siguran da bi bili blizu toga da Rujevica pobjedi
Emocije na stranu. Što bi izgubili recimo pravim stadionom na drugoj lokaciji? Zašto mora biti samo i jedino Kantrida?
Znam, ove rasprave su već vođene milijun puta i vrtimo se u krug, ali opet ću potegnuti podatak s neuspješnih kandidacija za Mediteranske igre i tada već usvojen prijedlog na gradskoj skupštini da se novi stadion gradi na tada praznoj Rujevici. Prikazivana je i neka Magaševa update verzija Poljuda kao prijedlog. Osnovni razlog izmještanja s Kantride je bio i ostao u neprikladnoj i skupoj lokaciji za gradnju stadiona. Mislim da se tada baratalo i s 30k kapacitetom.
I ovo mi se nije dalo pisati jer stvarno preživamo iste podatke, ista mišljenja, slaganja i ne slaganja, a realno je da ničeg novog ili ničeg bitno novog nema. Jedino što se u međuvremenu desilo je otvoren maćehinski odnos koji ova država ima prema svima koji ne žive u Zagrebu ili Splitu.

Ponekad mi je stvarno tesko shvatit jel se mi pravimo glupi ili jesmo glupi ili oboje? I zar smo stvarno tako neambiciozni i posljedicno jesmo li provincija vlasititm izborom?

Ja stvarno vise ne kuzim odakle ljudima volja za pisat nanovo iste gluposti. I opet i opet i opet. Beskrajan dan.

Prvo i osnovno, sta postoji netko kome dosad nije jasno da nam drzava nece gradit stadion? Zar doista to treba ponovit po milijunti put??? Koliko to argumenata i cinjenica treba ponovit da se to shvati? Pa nije to kvantna fizika nego vrlo jednostavna matematika.
Meni je fascinantno i apsolutno neshvatljivo da netko jos uvijek racuna da je to moguce, a pritom nitko, pa cak ni oni koji bi trebali barem po sluzbenoj duznosti nesto reci na tu temu, ne rade apsolutno nista po tom pitanju.
Drugo, koliko puta treba ponovit da isto nece financirati ni grad ni zupanija, jer ne mogu cak i da zele? Vrlo je jednostavno usporedit proracune i vidjet da tu nema apsolutno nikakve racunice niti rezona.

Dakle jel se mozemo slozit da nam drzava nista nece dat? Jel se mozemo slozit da lokalna samouprava nece i ne moze nista po tom pitanju? Grad Rijeka nema jednu atletsku stazu koja bi bila dostupna građanstvu, grad Rijeka nije u stanju napravit jednu setnicu, jednu biciklisticku stazu, jedan park u centru grada, napravit efikasan sustav odvoza smeca...

I onda stvarno ne kuzim o cemu mi pricamo? Mozemo pisat da je zemlja ravna ploca jos milijun puta, ali kako nazivat osobe koje i dalje misle da je?

Kakva Rujevica, kakve druge lokacije? Nogometni stadion, ako ga bude biti ce iskljucivo jer je Miskovic nasao investitore, to je apsolutno jedina moguca opcija.

Time se vracam na ono drugo pitanje - pitanje ambicioznosti i vlastitog izbora.
Iskreno se nadam nekom pomaku i na kraju apsolutno referendumu o pitanju nove Kantride, to je najbolji i jedini ispravni put. I tu cemo onda vrlo jasno vidjet zele li i u kojem postotku ljudi ovog grada njurgat sebi u bradu da nista ne valja i da se nista ne radi i pritom sabotirat svaku mogucnost napretka ili aktivno sudjelovat u necem boljem.

Pritom, jasno, da nitko ne shvati krivo, ne mislim da treba bezuvjetno i nekriticki prihvatit sve planove i uvjete investitora ni u ovom ni u bilo kojem drugom slucaju. To ne dolazi u obzir.

Ako si dao investitoru uvjet da ti na kraju procesa ostane stadion u vlasnistvu grada, dao si mu uvjet da lucica ostane u izvornim obliku, da plaza ostaje nepromijenjena, da nema nasipavanja, da setnica i svi stari i novi sadrzaji ostanu otvoreni i na raspolaganju svim građanima. Dakle maksimalno si zastitio javni interes, onda ja stvarno ne kuzim u cemu je problem da se toliko cekaju papiri i u cemu je tajna razlicitih misljenja i neslaganja i po tisuciti put potezanja pitanja koja nisu relevantna?

O
Quote from: TIR on 18.03.2026, 09:10To što je netko relevantan registriran na javnom forumu, ne znači da automatski smije/želi/zna reći nešto na tu temu.

Jedna nepopularna - prirodno je da Dinamo i Hajduk imaju prednost, jer je ovdje riječ o gradskim klubovima, gradskim stadionima, gradskim terenima.
Rijeka je privatan klub i nažalost tu si osuđen biti zadnja rupa na svirali (ali i to drži vodu, jer je malo suludo da se porezni novac ulaže u privatno vlasništvo). Zemljište u vlasništvo Miškovićevog d.o.o., uz drugi dio koji je na javnom dobru.
I treće, a ne najmanje bitno: Kantrida (iz ZDL projekta) je prilika za investitora, a ne logičan i razuman odgovor na potrebe riječkog sporta. Za logičan i razuman stadion ide i novi projekt.

Koliko god mi se galama ne sviđa, nemamo baš pole position u ovoj utrci koliko god mi vikali.
Rijeka je 31 % u vlasnistvu grada,ruja je u koncesiji na 50 god ako se ne varam.
hajduk isto ima mix vlasnistvo u konbinaciji grad i nas hajduk tako da ne vidi kako su oni gradski a mi nismo.
Kod nas je problem sto gradske vlasti neznaju muljati,napravi kako ti pase pa poslje trazi od drzavae papire,vidi primjer zadra tamo se bol toga sagradilo na divlje i nikom nista,a bome smo i bedasti sto neidemo u minuse kao split i jos neki drugi pa trazimo da nas se izvlaci iz govana,realno drzava nemoze pustiti da frad ne funkcinira i pokrice nase nebuloze opet pogledaj split i zadar kao primjer

Quote from: aahzinho on 18.03.2026, 09:43Ako kolega iz solidarnosti ne želi prokazati prstom blokadu, onda može pošteno snositi svoj dio krivice. I sad se tu više ne može vaditi samo na bivšu vlast.

I također moj četvrti "možda" iz posta poviše: čak i da kolega prizna neku grešku, svoju ili tuđu (ako je ima), čekaj tek da čuješ mirne i pristojne reakcije na to. ;)
#navodninavijač

Quote from: Snjesko on 18.03.2026, 09:50......
Ponekad mi je stvarno tesko shvatit jel se mi pravimo glupi ili jesmo glupi ili oboje? I zar smo stvarno tako neambiciozni i posljedicno jesmo li provincija vlasititm izborom?
Ja stvarno vise ne kuzim odakle ljudima volja za pisat nanovo iste gluposti. I opet i opet i opet. Beskrajan dan.
....
Puno si toga napisao direktno meni, prišio mi i u rukavicama me pogrdno svakako nazvao, a da post uopće shvatio nisi,. Nisam govorio o tome da će nam itko išta dati, o tome kako se što i tko to treba graditi, već sam se samo i jedino osvrnuo na to je li Kantrida jedina lokacija i što bi se to nama navijačima desilo da to ne bude Kantrida nego neka možda druga lokacija. Je li to izvedivo ili nije, kao i zašto nije moje pitanje. Znači samo i jedino pitanje lokacije i to u svjetlu recimo ovog što Splićani bez problema pričaju o preseljenju s Poljuda.
No ti si mi toliko toga nakalemio na taj upit i krenuo u neke svoje bitke da mi se uopće ne raspravlja o stvarima o kojima pisao nisam. Have a nice day.

Quote from: TIR on 18.03.2026, 09:54I također moj četvrti "možda" iz posta poviše: čak i da kolega prizna neku grešku, svoju ili tuđu (ako je ima), čekaj tek da čuješ mirne i pristojne reakcije na to. ;)

Ma zamisli ti to, ljudi će biti ljuti zato jer netko ne radi svoj posao kako spada?
Kao osoba na javnoj poziciji mora biti spreman trpiti kritike ljudi koji su ga izabrali na njegovu poziciju. Sigurno nije štedio svoje prethodnike na vlasti.
Ionako je to najgore što mu se može dogoditi kad tu ne postoji apsolutno nikakva odgovornost. Ni moralna, kamoli pravna ili financijska.
Zamisli samo da se u slučaju propadanja investicije, krene lančano tražiti financijska odgovornost za sve karike u lancu i da se traži obeštećenje gradskog proračuna samo na ime komunalnih doprinosa za gradnju koji ne bi bili uplaćeni? To je bar lako izračunati, pa ne moramo ići u neke procjene poreza koji bi išli u blagajnu kroz dulje vrijeme.

Onda bi svi jurili oprati sebe i svaliti krivnju na nekoga. Ovako ništa. 2 godine netko ne radi svoj posao, dobija novce za to i nikom ništa. A tebi kao "budali" koja to sve plaća je žao što bi nekoga kritizirali na forumu? Stvarno?