Kantrida, Rujevica, Komenovo igralište, Azurna obala, Šmrika...

Started by Vado Magnar, 22.04.2023, 12:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Quote from: SandroB on 25.03.2026, 15:57A vidi njega... ni "dobar dan" nije rekao  :)
NI CVEĆE NIJE DONIO!
#degenerik

Quote from: Johnson on 25.03.2026, 12:17Kantrida kao kulturno dobro - besmislica
Utvrđivanje granica pomorskog dobra radi investitora - opasan presedan, ali ako nema prigovora zajednice može proći.

Granice pomorskog dobra se mijenjaju u onom dijelu gdje će stajati stadion zbog rotacije smjera stadiona. Iste bi se mijenjale i da se odluči graditi stadion s proračunskom lovom.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Quote from: aahzinho on 25.03.2026, 16:14
Quote from: Johnson on 25.03.2026, 12:17Kantrida kao kulturno dobro - besmislica
Utvrđivanje granica pomorskog dobra radi investitora - opasan presedan, ali ako nema prigovora zajednice može proći.
Granice pomorskog dobra se mijenjaju u onom dijelu gdje će stajati stadion zbog rotacije smjera stadiona. Iste bi se mijenjale i da se odluči graditi stadion s proračunskom lovom.
Ma Rijeka se nema kamo širiti nego u visinu i u more. Trebao je Mišković ponuditi pravu alternativu i uz nebodere dodati i platformsko širenje u zaljev. Venezia istočne obale Jadrana. Mjesta k'o u priči.  :neretljak:
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

I
U slučaju suženja granice pomorskog dobra kopno koje gubi taj status po zakonu postaje vlasništvo republike hrvatske. Postoji zakonska mogučnost da se to opet, pa i za sportske sadržaje besplatno ustupi jedinici lokalne samouprave. Tako da to nije nesto sto bi bio problem. Dakle, i dosadasnji status pomorskog dobra i eventualno budući vlasnički je u rukama države. I nije nužna prodaja, moze se osnovati npr. pravo građenja koje se po isteku pretvara opet u vlasnistvo grada/drzave. Istina je da ovo sto imamo na kantridi sada je ruglo, a opet jedini relativno (sve do preluka) urbaniziran prostor uz more, tako da ne treba donositi odluke naprečac. A ovo sa kulturnim dobrom je smiješno

Prije na selu bi razne izjave nedostojne rasprave bile ispraćene smijehom i svi bi nastavili radit svoj posao.
Danas se o tome pišu članci i traže svačija (neupućena) mišljenja na temu.
#navodninavijač

R

Zaljepio u nadi da cemo dobit kakav odgovor iz grada dal se radi na ičemu

Na stranu "riječki aktivist". No u tekstu ima jedna zanimljivost koja se nekako zadnje vrijeme baš i ne spominje toliko, a to je koncesija na pravo građenja.
Pitanje je imaju li više Stadioni Kantrida pravo građenja? Imala je ta koncesija i neke uvjete pod kojima prestaje važiti.
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

A
Već sam zaboravio da taj redikul postoji...Ne sjećam se da je tražio ostavku od Obersnela, čovjeka koji nije prstom mrdnuo da nešto napravi za novu Kantridu kad je bio Volpi i kad su zaista novci za stadion bili spremni...Da se tad reagiralo brzo, nebi bilo ni nebodera ni ničega, samo novi stadion...Di je bio tad ovaj klaun?

Quote from: AR 147 on 10.04.2026, 17:46...Ne sjećam se da je tražio ostavku od Obersnela,
To se šališ... Pa lik ga je javno vrijeđao na svakom koraku. Imao je čak i zabranu prilaska nekim Obijevim poltronima.

#degenerik

Quote from: AR 147 on 10.04.2026, 17:46Već sam zaboravio da taj redikul postoji...Ne sjećam se da je tražio ostavku od Obersnela, čovjeka koji nije prstom mrdnuo da nešto napravi za novu Kantridu kad je bio Volpi i kad su zaista novci za stadion bili spremni...Da se tad reagiralo brzo, nebi bilo ni nebodera ni ničega, samo novi stadion...Di je bio tad ovaj klaun?
Koliko se sjećam on je bio najglasniji protiv Oberšnelove prodaje kluba Volpiu. Tada sam više visio na FB i znam da je s time iskakao iz paštete u nekoj riječkoj grupi.
Isto je bacao nekakve ideje kako bi Kantrida trebala izgledati.

D
Taj tip je protiv svega. Da se njega pita imali bi možda kočije, i to možda. Ostao zatočen u prošlosti i samo sere.

Mićo je mentalno bolestan čovjek, vjerojatno shizofrenik.

Bio sam jednom davno na nekom eventu gdje se pojavio od nikud, održao nekakav bizaran monolog, zatim jednu ženu nazvao kurvetinom i onda ga je odvela policija.
#degenerik

Godinama nisam čuo za njega. Živ je ajde barem rekli bi cinici  :D
Mislim, što reći? Ozbiljno mislim, i ozbiljno sam uvijek mislio da njemu nisu sve na broju. Ako je to danas dovoljno za nazvati ga "aktivistom", eto neka ga. Neka bude aktivan.
U suštini nebitno benigan lik. Ono što me malo tangira od čega kao takav nebitan živi?  :bo:  i odakle mu vremena? Brate, meni malo dan od 24 sata, odnosno sve mi je teže pomiriti onih proklamiranih 8-8-8. Sna, rada, odmora/ duhovne obnove.