Kantrida, Rujevica, Komenovo igralište, Azurna obala, Šmrika...

Started by Vado Magnar, 22.04.2023, 12:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Z
Htjeli bi graditi nešto novo ali da sve ostane isto, da se ništa ne dira ?

Nažalost Portić i favela su po planu izdvojeni i ostaju u prvotnom stanju. Nema straha. Očito neka glava ima svoju šupu u faveli. Onda je u redu da to bude kulturno dobro. Slažem se.
Tako umjesto moderne marine i sadržaja ostaje nam favela. Ne nama svima, jedino vlasnicima šupa. Ostalim građanima to ne treba.

Quote from: D2 on 22.09.2023, 10:44
Quote from: beetlebum on 22.09.2023, 10:43Da smo lijepo upali u ECL i da smo jučer igrali skupine, ne bi bilo ovakvih rasprava.
Sad bi Sopa bio dizan u nebesa ili smjenjivan  ;D  ;D  ;D

Ne bude li trofeja ove sezone, Sopa će ručno ukloniti sve bespravno izgrađene objekte u lučici.

To što se zamišlja prema svakoj slici i renderu dosad je jedan hotel i jedan trgovački centar.

Državna vlast nas šikanira desecima godina. Butković je valjda jedini ikad koji je donio pozitivna ulaganja u infrastrukturu. Lokalna vlast se ne može dogovoriti ni oko jebenog Galeba - u kojeg su uredno ulupali skoro jednu cijelu Rujevicu, a on i dalje čeka bolja vremena - kamoli oko nekog ozbiljnijeg ulagačkog projekta. Pa je zato jedino rješenje za primjerice Porto Baroš bilo dati ga u koncesiju. Porto Baroš je odron kojeg ne koristi nitko, nema prigovora da ga se sravni sa zemljom ako treba.

Ali već je jasno da je Lurssen tj Gitone pokupovao hrpu rive pa i ostatka grada tako da će očito jednog dana pokušati progurati još veću marinu tamo. Da li je plan tu tranziciju odraditi kao dugogodišnji sponzor/vlasnik kluba, ne znam. Ali ja ga takvog ne bi podržao, i protiv sam svakog širenja odnosno zatvaranja rive. Ne mora to nužno biti zaključana marina kao u Ićićima ili drugdje, dovoljno je samo da se nakrcaju vozovi i to postaje oaza bogatima kojih je sramota šta moraju disat isti zrak kao ti. Meni postoji neki limit. Nisam konzervatori crvi tip osobe, pozdravljam investicije (strane kad već nemamo naših) i neću se postavljati stavom ajde vi samo dajte novce, a pustite nama da to napravimo kako želimo. Ali ne želim za pet-deset godina morati birati između 3-4 otvorene i 15 zatvorenih lokacija za šetnju, plažu ili štogod treće. Dakle mora postojati balans i aktivan gradski glas koji će ipak braniti interese građana koji nerijetko nisu uopće korisnici takvih investicija.

Ista priča je i sa potencijalno novom Kantridom. Prošeći sada kvartom u svako doba pa nabroji koliko ljudi se tamo okuplja, pogotovo oko stadiona. Od tradicionalnog stanovništva pa do novog i mladog. Po pitanju izvorno zamišljenog popratnog sadržaja: trgovački centar postoji 2 kilometra istočno zračnom linijom, a između njega imaš i novi Interšpar. Mini trgovački imaš i 500m iznad u novom RIO-u. Smiješno bi bilo graditi još jedan jer jednostavno ne treba više od ovog. Ostaješ na hotelu protiv kojeg nitko nema ništa protiv, vjerojatno i nekakve popratne zgrade ili poslovnih prostora. Tu su sad pitanja GUP-a, odnosno koliko će se promjena dozvoljavati. Unatoč velikom novom uzletu, nije više isključivo pozitivni hajp oko kluba kao što je bio na vrhuncu 2014., 2015., a i sam Miško svim prednostima unatoč sad ipak ima malo putra na glavi. Nakon ove posljednje runde rasprodaja i koncesija, neće baš svi zažmiriti ako se budu pokušavale progurati neke elitističke zamisli. Da sutra izađe vijest da će porušiti sve, napravit zatvorenu marinu i stadion, mislim da to ne bi prošlo. Tako da nas vjerojatno čeka i nešto veselja po tom pitanju...

Ne smije novi stadion biti samo način da se netko domogne skoro 100 tisuća kvadrata i zabetonira sve uz još jednu novu marinu. Ne znam za vas, ali meni koliko god HNK Rijeka znači mnogo, Grad Rijeka mi znači više. Ne želim da se moramo vratiti 200 godina unatrag da bi opet postali vikend točalište za Germane. To mi je stil Advocatta koji jučer izjavi da ne može vjerovati da momčadima tipa Zrinjski (a bez brige, mi smo njemu isto Zrinjski) dozvoljavaju da igraju u istom natjecanju kao veliki jebeni AZ Alkmaar. Možemo biti nešto više od toga.

Vjerujem da će se malo doraditi ovaj aktualni projekt Zavanelle obzirom da je već plaćen preko milijun eura ako se dobro sjećam. Pronaći će se neke malo jeftinije varijante, naći balans.
#navodninavijač

Quote from: ZZZZ7777 on 22.09.2023, 10:49Htjeli bi graditi nešto novo ali da sve ostane isto, da se ništa ne dira ?

Nažalost Portić i favela su po planu izdvojeni i ostaju u prvotnom stanju. Nema straha. Očito neka glava ima svoju šupu u faveli. Onda je u redu da to bude kulturno dobro. Slažem se.
Tako umjesto moderne marine i sadržaja ostaje nam favela. Ne nama svima, jedino vlasnicima šupa. Ostalim građanima to ne treba.

To nitko ne govori. Ne mora ostati sve isto u fizičkom obliku, ali dostupnost korištenja ljudima mora ostat ista.

J
Quote from: ZZZZ7777 on 22.09.2023, 10:49Htjeli bi graditi nešto novo ali da sve ostane isto, da se ništa ne dira ?

Postavljaš priču kao da se želi zaustavit gradnja stadiona zbog barake.  ::)

Pa jedino tako može nastavit gurat svoj narativ da smo svi uvijek protiv nečega. ;)
#navodninavijač

Quote from: D2 on 22.09.2023, 10:43
Quote from: Uzaludni on 22.09.2023, 10:29Apsolutna divotica. Mene samo zanima gdje ce tih 15000 ljudi ostaviti/parkirati svojih preko nekoliko tisuća vozila u kojima će doći na utakmicu? (Među njima i ja, pošto ne živim u gradu...)
Na slikama se vidi kako ispod stadiona ulazi autobus. Očito će nekakva podzemna garaža, vjerojatno se stadion podiže. Mene baš i ne dira toliko to s autima, ako se organizira pristojan javni prijevoz u vrijeme većih događanja.

Yes, yes, kako da ne, organizirani javni prijevoz u Rijeci, pa tu nemožemo nego samo govoriti o savršenstvu, ustima punim pohvale 😁
Neznam, bez obzira na tradiciju, romantiku, osobni i realni značaj Kantride, mislim da je to užasna lokacija za novi stadion iole većeg kapaciteta.
Trijezan čovjek ima hiljadu želja a pijan samo muzičku

Ako ovo krene u realizaciju Drzava ce odahnut, nece financirati krov na Ruji 😁.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Z
Evo čitam im misli. Kažu na forumu, Kantrida da, ali da liči na dosadašnju... :neretljak:
Kao što rekoh sagradimo novo ali da sve ostane isto...čudo od ljudi

Ih netko pita ili? Već se dobro napisalo ovdje, navijaš za klub a ne za stadion

R
Ovi koji ne žive u Ri će kod samačkog. A mi domoroci ćemo gradskom željeznicom koju je novi ritam obećao mamu mu lažljivu.

Ja cu pjeske kao nekoc  8)
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

J

F
Moju lučicu nitko neće dirat. Jebat ću mater onome tko proba.

S ljubavlju,

radikalno dijete Kantride.
#degenerik
"Nismo svi bez pršuta na čelu komunjare."
~TIR, 03/06/2026

Teska je ova juzina vidim.

Neda mi se sad citirat cijeli post od TIRa da odgovorim stavku po stavku s cim se ne slazem (a zacudo i za promjenu ne slazem se prakticki s nicim), to cu drugi put.

Zasad samo toliko da mi ostaje nada da je ovaj put to stvarno to i da ce moj grad, moji sugradjani i svi koji vole ovak klub i grad docekat sve to cemu se godinama prica.