Kantrida, Rujevica, Komenovo igralište, Azurna obala, Šmrika...

Started by Vado Magnar, 22.04.2023, 12:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Quote from: Fornax on 01.05.2024, 13:12
Quote from: Vado Magnar on 01.05.2024, 11:43Izuzetno bi bilo kontraproduktivno po pitanju Kantride sada nadograđivati Rujevicu.
Quote from: MoloLongo on 01.05.2024, 12:30U klubu, navodno, ozbiljno razmišljaju o natkrivanju istoka. Proširenje... Mislim da ništa od toga
Bilo kakvo trošenje love na Rujevicu bi se s razlogom tumačilo kao potvrda da planovi za Kantridu nisu ozbiljni. Natkrivanje Istoka bi bilo jako skupo, ako se o tome uopće razgovara, to je izuzetno loš signal.

To je bila priča prije prezentacije planova nove nove kantride (namjerno 2x nove).
A sad, šta će se stvarno dogoditi, mislim da nitko nezna.
Ja osobno nisam uopće uvjeren da će se nova kantrida stvarno dogoditi
Trijezan čovjek ima hiljadu želja a pijan samo muzičku

Priče o natkirvanju istoka uz pomoć Erste banke su bile aktualne prije 2-3 godine (ispravite me ako griješim). Naravno, ne mogu sa sigurnošću tvrditi ali po meni ta su vrata zatvorena.
Pokrenuo se novi projekt Kantrida. S ova tri nebodera i s pričom o investitorima koji čekaju papire.
Ono što treba dokazati i ono što drugi i propituju jest pitanje: je li tako što uopće potrebno. Naravno, nama navijačima koji redovito pratimo Rijeku je takvo pitanje nešto poput blasfemije. Svetogrđa. Ali, drugima koji o nogometu ne razmišljaju je itekako važno pokazati da potreba postoji i da se to ne gradi da se opere neka dubajiska lova nego da se stadion gradi za brojnu pubilku kojoj treba novi (stari) dom. Zato je važno imati veliki broj članova i pretplatnika.

Na kraju krajeva, zamislite da ste netko koji mora odobriti projekt i onda mu se kaže:
a) gradili bi stadion X od 15-20k mjesta na luksuznoj lokaciji i imamo investitore koji bi gradili i nebodere kojima se to financira, a oni će te stanove preprodati za profit.
ili
b)  gradili bi stadion X od 15-20k mjesta jer nam je stadion od 8000 mjesta stalno pun, morali smo zaustaviti prodaju pretplata, a broj članova je veći od 15k i stalno raste.

Priče izgledaju bitno drugačije.

S
Quote from: Uzaludni on 01.05.2024, 13:39
Quote from: Vado Magnar on 01.05.2024, 11:43Izuzetno bi bilo kontraproduktivno po pitanju Kantride sada nadograđivati Rujevicu.
Quote from: MoloLongo on 01.05.2024, 12:30U klubu, navodno, ozbiljno razmišljaju o natkrivanju istoka. Proširenje... Mislim da ništa od toga
Bilo kakvo trošenje love na Rujevicu bi se s razlogom tumačilo kao potvrda da planovi za Kantridu nisu ozbiljni. Natkrivanje Istoka bi bilo jako skupo, ako se o tome uopće razgovara, to je izuzetno loš signal.

To je bila priča prije prezentacije planova nove nove kantride (namjerno 2x nove).

Ja sam skoro uvjeren da hoće. Nisam vidio nikakve papire i nemam argumenata osim jednog prilično jakog: mislim da je Miško dovoljno veliki ego-manijak (ovo mislim s pozitivnim predznakom, da me krivo ne shvatite i ne nabijete) i da si on nikad ne bi dopustio ispasti šarlatan ili doživjeti fijasko. Iz istog razloga prošle sezone nismo u sportskom pogledu propali.

Quote from: SandroB on 01.05.2024, 14:46

Ja sam skoro uvjeren da hoće. Nisam vidio nikake papire i nemam argumenata osim jednog prilično jakog: mislim da je Miško dovoljno veliki ego-manijak (ovo mislim s pozitivnim predznakom, da me krivo ne shvatite i ne nabijete) i da si on nikad ne bi dopustio ispasti šarlatan ili doživjeti fijasko. Iz istog razloga prošle sezone nismo u sportskom pogledu propali.

Želim da si u pravu 🤞

Ma razmislite logicki. Misko je poslovni covjek. Mislim da u trezvenom poslovnom razmisljanju tu ego ne igra veliku ulogu.

Uspjesna Rijeka sa novom Kantridom ce postici puuuuuuuno bolju prodajnu cijenu nego da je prosle sezone dignuo ruke. Plus jos ce on na projektu vjerojatno jako lijepo zaraditi (bio bi glup da to ne ucini).

Osim toga, odrzavanje stadiona, kampa i nebodera se jako lijepo da objediniti i jos dugorocno jako lijepo zaradjivati. On osobno ili klub, nebitno je. Plus poslovni prostori.

A onda ide i rekordan broj clanova i pretplatnika... ma cudo.

Prodavati klub u toj situaciji je nemjerljivo bolje nego prodavati klub kakav je bio na jesen 22.

U biti jedini minus (vjerojatno jako veliki) lezi u tome da prodaje samo 70% vlasnistva kluba, a ne 100%.

Nakon toliko godina s Rijekom mislim da on tu nije zbog para. Možda je i bio na početku, ali prebacilo ga. Sada i on pati tjedan dana kada Rijeka izgubi tekmu.  :neretljak:

Quote from: Vado Magnar on 01.05.2024, 16:30Nakon toliko godina s Rijekom mislim da on tu nije zbog para. Možda je i bio na početku, ali prebacilo ga. Sada i on pati tjedan dana kada Rijeka izgubi tekmu.  :neretljak:
Mislim da to nikad nije biko upitno i nije fora covjeku reci da je tek sada ufuran na bijelo. Mislim da je to bilo ocito od dolaska u klub, jer bez toga vjerojatno ne bi ni dosao.

Ja mu ipak dajem puno vise povjerenja u njegove osjecaje prema Rijeci.

Vrlo vjerojatno si u pravu. Moja misao je više bila u smjeru "čak i da je došao zbog para (u što osobno sumnjam), sada to sigurno više nije tako"

S
Quote from: Uzaludni on 01.05.2024, 14:52
Quote from: SandroB on 01.05.2024, 14:46

Ja sam skoro uvjeren da hoće. Nisam vidio nikake papire i nemam argumenata osim jednog prilično jakog: mislim da je Miško dovoljno veliki ego-manijak (ovo mislim s pozitivnim predznakom, da me krivo ne shvatite i ne nabijete) i da si on nikad ne bi dopustio ispasti šarlatan ili doživjeti fijasko. Iz istog razloga prošle sezone nismo u sportskom pogledu propali.

Želim da si u pravu 🤞

Nema tu "u pravu"; ne tražim pravo za sebe. Razmišljamo na glas, svi koji ovdje pišemo, kad su procjene i prognoze u pitanju. Stojim iza toga što sam napisao, jednostavno ne vjerujem da bi si Miško dozvolio toliki blef.

I ne slažem se sa @Zaf da ego nema veze u poslovnom smislu. Siguran sam da ego jako, jako hrani samopouzdanje kojeg moraš imati na jednoj ovako visoko poslovnoj razini.

https://youtu.be/hs2k9Mlkq-o?si=qJjpH2mJf7bhekbk

Podijeljeno na onom drugom forumu, od 27.min je zanimljivije 😁

Pitanje:
jučer sam imao dojam da je na Z tribini bilo puno više ljudi nego li ima stolica. Sva mjesta su bila popunjena, kao i prolazi a i sve ograde su bile krcate. One tik uz stadion, kao i one gdje su smještene osobe s invaliditetima. Gledajući istok i sjever stekao sam dojam da su posve puni i više nego li primaju. Zato mi se čini kao da je bilo više od 8000 ljudi. Dijelite li isti dojam?

Pa i bilo je vise od 8000, bilo je oko 8100 😁.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Pa sta nije spiker i rekao da je preko 8 bilo? 8100 i nesta? Bio sam katatonican u tom momentu pa se ne sjecam jasno.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

Picajzle s foruma. Bez vas niš! Preformulirat ću pitanje. Je li bilo više od 8118 ljudi?  :neretljak:

No, bez obzira na brojku 8000, 8100, 8200, 8300... Moj dojam je bio da je bilo puno više ljudi nego li je bilo dostupnih mjesta - koja su bila sva popunjena.

8118 by Forumska picajzla 8)
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo