Kantrida, Rujevica, Komenovo igralište, Azurna obala, Šmrika...

Started by Vado Magnar, 22.04.2023, 12:13

Previous topic - Next topic

deva and 2 Guests are viewing this topic.

V
Ali mislim da na mjestu di je u opatiji stadion nema sanse da se napravi da zadovoljava kriterije za 1. Ligu
Osim ako se bas neki ogromni novci ne potrose pa je garaža ispof stadiona itd

https://www.sportcom.hr/regionalni-sport/ostalo/ostalo/hns-suspendirao-nogometno-igraliste-na-belvederu-cetiri-rijecka-kluba-ostala-bez-igralista-za-seniore-i-mlade-uzraste

Zanimljivo, ja sam zaboravio da su 2m eura koje je Grad tražio za zemljišta na Rujevica kompenzirana pravom korištenja Rujevice za druge gradske klubove.

Baš me zanima hoće li se to i omogućiti.
#navodninavijač

-
Prije će ukinuti 4-5 parking mjesta i označiti za autobus parking.

Quote from: TIR on 29.01.2025, 22:03https://www.sportcom.hr/regionalni-sport/ostalo/ostalo/hns-suspendirao-nogometno-igraliste-na-belvederu-cetiri-rijecka-kluba-ostala-bez-igralista-za-seniore-i-mlade-uzraste

Zanimljivo, ja sam zaboravio da su 2m eura koje je Grad tražio za zemljišta na Rujevica kompenzirana pravom korištenja Rujevice za druge gradske klubove.

meni samo nije jasno kako to svo ovo vrijeme nije bio problem

K
Quote from: Deba on 29.01.2025, 22:24meni samo nije jasno kako to svo ovo vrijeme nije bio problem

Neko se žalio/prijavio :bo:

Quote from: KadOkrenemSe on 29.01.2025, 22:36
Quote from: Deba on 29.01.2025, 22:24meni samo nije jasno kako to svo ovo vrijeme nije bio problem

Neko se žalio/prijavio :bo:
pa sto ne ide prije svake sezone ispekcija provjeriti jesu svi uvjeti zadovoljeni

Quote from: TIR on 29.01.2025, 22:03https://www.sportcom.hr/regionalni-sport/ostalo/ostalo/hns-suspendirao-nogometno-igraliste-na-belvederu-cetiri-rijecka-kluba-ostala-bez-igralista-za-seniore-i-mlade-uzraste

BILO JE I VRIJEME
SRAMOTA RIJECKOG SPORTA
SPORTSKI ODLAZI!

I idite u pičku materinu, lipstick on a pig. Ona dole nakupina ruzine i gljivica će se jednog dana nekome srušit na glavu.

Samo recite i ja sutra dolazim s bagerom.
#degenerik
"Nismo svi bez pršuta na čelu komunjare."
~TIR, 03/06/2026

Gledao sam sada podcast UPU pa su se osvrnuli na stadion Osasune. Jbt, rekonstrukcija stadiona koštala je samo 23m eura (inicijalna procjena 2019. je bila da će koštati 16m eura) i trajala je 2g. Proširili su kapacitet s nekih 18k na gotovo 24k.  Dok su pričali misli su mi odlutale na Ruju. Kamp i zamjenski stadion ako se ne varam koštali su 27m eura. Šteta što se tada gradio kao zamjenski, mogli smo imati kompletno natkriveni bombončić za relativno malo para.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

da, šteta...Da se tome od početka pristupilo tako, troškovi bi bili vjerojatno podjednaki. Ali bi stadion drukčije izgledao. A ako ćemo biti realni i iskreni, Ruja je daleko bolja lokacija za stadion. Od prostora, pristupa, pa čak i pogleda. Ali to tada nije bilo popularno mišljenje (vjerojatno još uvijek nije) i nisu se usudili napraviti takav korak.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

R
Da se od početka nije mazalo oči pričama o obnovi Kantride, na mjestu Rujevice , umjesto ovog nedovršenog montažnog stadiona je mogao niknuti puno bolji i funkcionalniji stadion s popratnim kampom.

Quote from: aahzinho on 13.02.2025, 07:57da, šteta...Da se tome od početka pristupilo tako, troškovi bi bili vjerojatno podjednaki. Ali bi stadion drukčije izgledao. A ako ćemo biti realni i iskreni, Ruja je daleko bolja lokacija za stadion. Od prostora, pristupa, pa čak i pogleda. Ali to tada nije bilo popularno mišljenje (vjerojatno još uvijek nije) i nisu se usudili napraviti takav korak.
Po svim kriterijima js rujevica bolja opcija, ali cinjenica je da nikad nece imat dusu i emociju kao kantrida,a to jr najbitniji aspekt

Quote from: Deba on 13.02.2025, 09:34Po svim kriterijima js rujevica bolja opcija, ali cinjenica je da nikad nece imat dusu i emociju kao kantrida,a to jr najbitniji aspekt

Emociju i dušu stadionu daju momčad, navijači i utakmice koje se igraju na njemu. Kantrida nosi te emocije, jer su generacije ostavile mladost dolje bodreći klub. Odigrane su neke velike utakmice, slavljene velike pobjede, ali i odtugovani porazi i krađe.

Rujevica je premladi stadion da ima tako veliku emociju, ali za to treba vremena. Još kad starta u minusu jer mijenja Kantridu, onda je put još duži.
Ali isto tako se ne može ignorirati da su se neke velike i emotivne stvari dogodile tamo. Na kraju krajeva, prvu i jedinu titulu se tamo proslavilo, na terenu zajedno sa igračima. To se nažalost na Kantridi nije nikad doživjelo i to se ne može tek tako zaboraviti.

Ta priča se nažalost zakomplicirala, nitko nije presjekao i sad su svi nesretni s tim. Navijači koji tuguju za stijenama dolje, oni koji dolaze i kojima smetaju neke stvari na Rujevici koje su kompromisno i nesretno riješene (komunikacija među tribinama), klub koji nema nikakav generator prihoda na stadionu (osim utakmica) i kojem je stadion ogroman trošak.
Da se stadion gradio od početka, potencijalno sa SS lovom, možda bi se i ugradili komercijalni sadržaji koji bi donijeli neke dodatne prihode.

Ali tu smo di smo...
Tamo negdje daleko, a opet blizu...