Kantrida, Rujevica, Komenovo igralište, Azurna obala, Šmrika...

Started by Vado Magnar, 22.04.2023, 12:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

K
osim nekih americkih pustopoljina, koji stadion u europi ima osiguran parking po ovom standardu?!?!
:svakacast:
vratit ce se busevi za utakmicu, parkirat ce se od preluka do centra grada
na dan utakmice pretvorit cijelu liburnijsku u parking na obe vanjske trake (ako se moze pol zameta preregulirat u parking za vrijeme CACIBa ili kako vec...)
ista stvar bi trebala bit i na rujevici na novoj cesti a ne ova divlja patkiranja po ivičnjacima.

za centralnu ce bit mjesta u garažama
raja ce se snac tih 18 dana godisnje. 

R
Rekli bi neki..gdje god je rijesenje tu ima barem 100 problema

Quote from: robil on 12.03.2025, 10:42Sad se već laprda o 30 000. Koliko se može srat da je to strašno

Na 30k prestao sam čitat.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Quote from: korner on 12.03.2025, 10:49...
vratit ce se busevi za utakmicu, ...
Ovo mi je misterij od kad smo prešli na Rujevicu. Zašto više ne voze pojačane/posebne linije u vrijeme utakmice?
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

I ovo nek vam bude primjer kako je lako danas manipulirati ljudima čistim, namjernim i zlim izmišljotinama.

Ja ću se samo dotaknuti priče o parkingu
QuoteObzirom da takav izračun je nažalost podložan urbanističkim pogodovanjima možemo iskoristiti normative iz kolijevke nogometa, Engleske - vidi sliku u prilogu.
Prema prvom normativu se zahtjeva 1 parkirno mjesto za svaka 4 gledatelja (schelbycountytn) ili po drugom normativu (SportsArena), još zahtjevnije propisuje se 1 parkirno mjesto na svaka 3 posjetitelja.

Normativi koji propisuju minimalne brojeve parkirališnih mjesta što bi u slučaju primjene blažeg normativa od 1 pm. na 4 gledatelja iznosilo 7.500 parkirališnih mjesta za predviđenih 30.000 gledatelja.

I onda su u prilogu normativi iz SAD-a (!!!), za Shelby County, Tennessee i Lancaster, Texas.  :svakacast:

To je tolika razina nepoznavanja materije da nije ni smiješno, ali eto u digitalnom dobu takva osoba se osjeća dovoljno sposobnom učiti druge i upozoravati na opasnosti.

I takva osoba će bit glasna sa svojim deluzijama.
S druge strane 2800 ljudi je potpisalo simboličnu peticiju za izgradnju, dakle ljudima se ne da ni anonimnu peticiju potpisati u tri klika.
https://www.openpetition.eu/hr/petition/online/za-stadion-s-neboderima-i-pratecim-sadrzajima
#navodninavijač

R
Kad smo kurac od ljudi. Pobijede nas tri babe

Quote from: robil on 12.03.2025, 11:07Kad smo kurac od ljudi. Pobijede nas tri babe
Nije nitko nikog pobijedio još nije kraj utakmice, a ni prvenstva.
Sve ovo što se dešava oko Kantride, mislim na ove peticije za, protiv, okupljanja... ima utjecaja na realizaciju kao što ima i pad trešnjine latice s trešnje u Japanu na pojavu prve pahulje snijega na Platku. Kad se nešto hoće i želi napraviti se i napravi(lo).
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

R
Znam da ne utječe ali bi zašutili ovi kontra kad bi bilo 15000 potpisa.

Ja sam očekivao da će priča ići tim putem, tako da mi je ovo ipak razočaranje. Pisao sam već da postoji dosta upitnika i da će se predstavljeno idejno rješenje sigurno mijenjati i dorađivati još hrpu puta, ali ljudi ili nisu tako shvatili peticiju (koja pritom nije najbolje ni opisana) pa je ne drže ozbiljnom ili stvarno ne žele aktualno rješenje.
#navodninavijač

Vezano za problem parkinga. Kad se već rade novi stadioni, naravno da te treba gledati na taj problem jer ga je nabolje riješiti u korijenu, ali to je problem s kojim se bori velik i broj gradova i klubova u Europi. Samo za primjer, Everton je izgradio novi stadion (cca. 50 000 mjesta, opet u centru grada kao do sada Goodison Park i Anfield), samo su sada uz samu obalu mora. Problem im predstavlja, naravno, parking. Ali se ipak pokušava riješiti problem, uvođenjem zona ograničenja parkiranja unutar udaljenosti 30 minuta pješačenja od stadiona, propusnicama za stanare unutar zone itd. Također je zanimljivo da su radili i ankete među navijačima o spremnosti korištenja javnog prijevoza i vlakova te se i taj dio implementirao kod planiranja stadiona.

Što želim reći, i stanari i investitori su znali za problem parkinga prije početka projektiranja i gradnje, ali to nije bio razlog da se obustavi realizacija. Samo sada imaju problem, ali će malo isprobavati sa zonama, malo s javnim prijevozom, malo kompromisa i jbg nešta će se riješiti. Kod nas s druge strane, kompromis nije opcija.

Nemam baš vremena previše o tome čitat i prenosti ovdje, ali ako je netko zainteresiran za proučiti ima po internetu dosta toga, a zanimljiv je i sam stadion i njegova lokacija, odnosno sličnosti s Kantridom.

Quote from: TIR on 12.03.2025, 11:06S druge strane 2800 ljudi je potpisalo simboličnu peticiju za izgradnju, dakle ljudima se ne da ni anonimnu peticiju potpisati u tri klika.
Zanimljivo da po defaultu uzrok tražiš u inertnosti ljudi, a varijanta gdje je većina ljudi ipak u nekoj mjeri skeptična prema cijeloj priči ti ni u jednom trenutku nije pala na pamet.

Još kad vidim da autor peticije nije bio ni u stanju isključit caps lock dok je tipkao naslov...

Ispadne više štete nego koristi.
#degenerik
"Nismo svi bez pršuta na čelu komunjare."
~TIR, 03/06/2026

Sad se sjetio uoči izbora  8).

Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

M

Smrad
Trebali bi zabraniti spomen politike na forumu
Kosa mi se digne na glavi
SPORTSKI ODLAZI!

Jel stvarno postoji osoba koja će glasat za njega?

Zanima me stanje uma i misaoni proces.
#degenerik
"Nismo svi bez pršuta na čelu komunjare."
~TIR, 03/06/2026