Kantrida, Rujevica, Komenovo igralište, Azurna obala, Šmrika...

Started by Vado Magnar, 22.04.2023, 12:13

Previous topic - Next topic

🔵 D10S ⚪️ and 1 Guest are viewing this topic.

V
Ne vjerujem da će vlada nešto sufinancirat nakon nogometnih stadiona,ako će i te stadione uopće. Dok ne vidim da sj gotovi ne vjerujem. Ali eto Rincicki priliku nek se izbori za Kantridu pa si je automatski osigurala jos jedan mandat

R
Quote from: Vavik vjerna Kirija on 20.05.2025, 12:15Ne vjerujem da će vlada nešto sufinancirat nakon nogometnih stadiona lokalnih izbora, a do slijedećih izbora, ako će i te stadione uopće. Dok ne vidim da sj gotovi ne vjerujem. Ali eto Rincicki priliku nek se izbori za Kantridu pa si je automatski osigurala jos jedan mandat
Malo sam ispravio da bude točnije....

Korigirat ce se malo ovaj projekt, smanjiti malo neboderi, nesto ce uletit grad, malo drzava i napravit ce se nova Kantrida po Miskovom receptu.
Kao sto je receno, Rijeka je grad propustenih sansi, ne smijemo propustat vise sanse, ako netko ima projekt da napravi stadion, to treba objerucke prihvatit. Uostalom, evidentno je da svi koji su bili protiv nebodera su izgubili na izborima.

Rinčić na sučeljavanju:

QuoteStadion treba izgraditi i zalagat ću se za uključivanje struke i javnosti.

Ispravan stav, pod pretpostavkom da je iskren.
#degenerik
"Nismo svi bez pršuta na čelu komunjare."
~TIR, 03/06/2026

Quote from: Fornax on 20.05.2025, 19:39Rinčić na sučeljavanju:

Pa to sam ti i ja gore napisao.

J
Interesantno. Kad netko mjesecima prije izbora zaziva struku zbog nebodera onda je public enemy No1. i gubi izbore.
Kad netko izjavi  "Stadion treba izgraditi i zalagat ću se za uključivanje struke i javnosti." onda je to nešto ispravno i pobjednički.

To je više manje stav svih stranaka. To je i stav onih koji kritiziraju sadašnji plan gradnje stadiona. Čemu se brojni protive su neboderi, a ne stadion.

Quote from: Vado Magnar on 21.05.2025, 11:10

To je više manje stav svih stranaka. To je i stav onih koji kritiziraju sadašnji plan gradnje stadiona. Čemu se brojni protive su neboderi, a ne stadion.

Najbrojniji su oni koji zele da se to napravi, pa ako treba 135 metarski neboderi, onda neka bude tako.

Ja vjerujem da ce to u javnoj i strucnoj raspravi doci do toga da ti neboderi ne budu 135 metara nego 80, a ostatak para ce dat grad/drzava i to je to.

J
Quote from: Snjesko on 21.05.2025, 12:00

Najbrojniji su oni koji zele da se to napravi, pa ako treba 135 metarski neboderi, onda neka bude tako.

Ja vjerujem da ce to u javnoj i strucnoj raspravi doci do toga da ti neboderi ne budu 135 metara nego 80, a ostatak para ce dat grad/drzava i to je to.

Nemam ništa protiv da se ide protiv standardne "najbolje prakse" ako ljudi tako žele, ali onda bi molio referendum.
a) želim stadion i drugo me ne zanima
b) želim stadion po pravilima struke
c) ne dirajte ništa

O
mene jedino zanima o kojoj se struci radi,jer ako se ukljuce konzervatori i ovi sta paze na urbani izgled onda se to obicno puno douzi i bude znatno skuplje.Mene samo zanim dali se to moze napraviti strucno sigurno i u razumnom roku,ova izmisljene studije su mi cista glupost i pranje novca,i trosenje vremena sve te studije traju barem godinu neznam sta im treba toliko i kostaju puno previse

Kantrida nije u nikakvoj zaštićenoj zoni ili kulturno-povijesnoj cjelini i tu konzervatore nitko neće ništa pitati.
#degenerik
~TIR, 03/06/2026

Onaj debil što je radio onu peticiju, mislim iz Unije Kvarnera, je nas koji ovako razmišljamo na fejsu nazvao neprijateljima Rijeke.

Ja se nadam da Rinčić neće preko noći zaboraviti šta je ovdje pisala.
#degenerik
~TIR, 03/06/2026

Quote from: Snjesko on 21.05.2025, 12:00

Neki o tome i tu na forumu stalno drobimo u tom smjeru pa smo ne jednom dobili po prstima. Postavljali razna pitanja koja se ispostavilo odlučenih odgovora nisu imala. Žalosno je što se potrošilo masu godina od kad je izašao prvi članak s Miškovićevom idejom o novoj Kantridi u Novom listu i da Grad već tada nije rekao, hvala na svemu i svaka ti čast, ali stani Miško takve stvari se rade na takav i takav način. Potrošilo se nepotrebno vrijeme, izmišljalo koncesije, uzela i neka lova za njih (rekao bih možda i nategnulo Miškovića) da bi se stvari tek sad počele odvijati (nadajmo se) kako su se trebale od prvog dana. No prečesto se ulazilo slijepim emocijama i nije slušalo "drugu" stranu. Zaista se nadam da će to više krenuti. Neboderi od 200m, bez nebodera, hoteli, bez hotela, s atletikom, bez atletike, s javnim sadržajem, bez, trgovačkim centrima ili ne,.... kakogod, ali da se više odluči što grad želi i dozvoljava i onda hoće li to biti samo privatna investicija, državna, gradska ili neki miks svega ili svačega, ali da se više krene. Jer izgleda da je sve do sada bilo lajanje na mjesec.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo