Kantrida, Rujevica, Komenovo igralište, Azurna obala, Šmrika...

Started by Vado Magnar, 22.04.2023, 12:13

Previous topic - Next topic

Lavic and 1 Guest are viewing this topic.

H
Quote from: Uzaludni on 19.06.2025, 10:31Iskreno, radije nek utuku jos desetak mil € u Rujevicu da malo povećaju kapacitet i natkriju istok i sjever i ja zadovoljan.
Kantridu nek obnove i održavaju u svom starinskom štihu, za povremene revijalne utakmice, niže lige i atletiku.

ovako nešto kao zelena zona rekreacije?

P
Mene zanima koje cijene bi bile na kantridi kad ove imamo na zamjenskom stadionu?  8)

Veći stadion raznovrsnije cijene  8).
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

P

P
My two cents na temu kantrida/rujevica...ne znam, moje misljenje vezano za kantridu se promijenilo kroz godine...
U pocetku preseljenje nikako nisam prihvacao, jednostavno rujevica mi za razliku od kantride nije imala tu dusu (niti ce je ikad vjerojatno imati)....
Ali prateci poteze naseg miska bojim se da bi nas gradnja nove kantride opet dodatno podijelila i dobar dio ljudi razocarala...

To ne bi bila ona kantrida koje se sjecamo (niti treba biti jasno) to bi bila jedna ultra moderna kantrida, ne bi bilo niti lucice, niti miramarea niti brodokomerca a cijene ulaznica/pretplata se bojim i pomisliti kolike bi bile...

Sada na toj kantridi imas hrpu djece koja tamo trenira, sto nogomet, sto atletiku, kada dodjem tamo imam osjecaj da je nikad zivlje...

Ugl, po meni rujevicu natkriti, zaokruziti tribine a kantridu pustiti da ostane u nasim lijepim sjecanjima, a onom kome fali nogometa na njoj uvijek moze pogledati utakmice druge lige....

Sve drugo bojim se da nam donosi samo nova razocaranja...

Quote from: Petro on 19.06.2025, 18:56My two cents na temu kantrida/rujevica...ne znam, moje misljenje vezano za kantridu se promijenilo kroz godine...
U pocetku preseljenje nikako nisam prihvacao, jednostavno rujevica mi za razliku od kantride nije imala tu dusu (niti ce je ikad vjerojatno imati)....
Ali prateci poteze naseg miska bojim se da bi nas gradnja nove kantride opet dodatno podijelila i dobar dio ljudi razocarala...

To ne bi bila ona kantrida koje se sjecamo (niti treba biti jasno) to bi bila jedna ultra moderna kantrida, ne bi bilo niti lucice, niti miramarea niti brodokomerca a cijene ulaznica/pretplata se bojim i pomisliti kolike bi bile...

Sada na toj kantridi imas hrpu djece koja tamo trenira, sto nogomet, sto atletiku, kada dodjem tamo imam osjecaj da je nikad zivlje...

Ugl, po meni rujevicu natkriti, zaokruziti tribine a kantridu pustiti da ostane u nasim lijepim sjecanjima, a onom kome fali nogometa na njoj uvijek moze pogledati utakmice druge lige....

Lučica ostaje. Milijun puta izrečeno  ;).
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Quote from: 🔵 D10S ⚪️ on 19.06.2025, 19:17
Quote from: Petro on 19.06.2025, 18:56My two cents na temu kantrida/rujevica...ne znam, moje misljenje vezano za kantridu se promijenilo kroz godine...

A ovi ce milijun i jedan put opet po svom, jer cinjenice nisu bitne.

Jedini i iskljucivi razlog zasto kantrida nije dobra opcija je prometna povezanost i parking. Sve ostale price su za moj dojam notorne gluposti... Pa taj prostor dole ne lici ni na sto, daj Boze da taj investitor jos nije digao ruke od svega i otisao traziti dalje gdje ce napravit hotele....

Udicu Kantride, bačenu iz Splita , smo dobrano zagrizli. Od njih, koji su Stari plac zamijenili Pokjudom.

U  zadnje vrijeme ješku Kantride bacaju i Demoni, jedina ,a nazovimo ih tako, Ultras grupa koja je promijenila klub za koji navija.

Npr  Osijek je otišao na Pampas. Je li itko to njima spočitava?

Mi smo dosta naivni, a jedino što priznam tovarima je PR, medijski su nenadjebivi. Ruja je njihov adut kontra Miška, ujedno kontra jedne druge filozofije, nešto što moraju uništiti, drukčiji model upravljanja koji se pokazao puno bolji od njihovog,Isto kao što su lopticu postrojavanje na Peristilu, zvijezde na prsima, plakanja na Poljudu... prebacili nama i možebitno prebrojavanje njihovih krvnih zrnaca ugasili sa "rečki Srbi, Reka...*

I
Čini mi se da je sadašnja Kantrida ne kao stadion , nego sve ono oko stadiona, riječima DRSa, Ajmo reci, mjesto koje bas nekako "posebno diše".
Živo , puno žamora, treniraju djeca i igraju na bivšoj šljaci, atletski klub isto dosta djece, tj. sve vise privlači i to onih najmanjih uzrasta. Tu su i penjački klubovi i Opatija i žnk Rijeka i velik broj rekreativaca.
Samo nek se drži cijeli "kompleks" urednim od strane grada i super.

Ako se ikad steknu uvjeti izgradnje,
Nek se izgradi, ako ne , opet dobro.
Osim neke lude sentimentalne i tradicijske vrijednosti niti jedan drugi realan razlog ne postoji da tamo bude moderan stadion za 20.000 ljudi

P
Quote from: Snjesko on 19.06.2025, 20:23
Quote from: 🔵 D10S ⚪️ on 19.06.2025, 19:17

A ovi ce milijun i jedan put opet po svom, jer cinjenice nisu bitne.
Ako pod ovim mislis na mene onda da pojasnim...nije moja poanta bila hoce li lucica ostati ili ne, znam da hoce...ono sto sam htio reci je da se sa novom kantridom mozemo pozdraviti sa onim poluklosarskim ugodajem kojeg je ona sa svojom okolicom davala (barem meni i to je bio dio njezinog sarma)...
Novi stadion ce biti klasicni modern football stadion vjerujem neprilagodjen sirim masama (pogotovo cijenama) i zato je moje misljenje da kantridu treba ostaviti u povijesti i sjecanjima, jedan takav vec imamo vise manje na ruji...ali kazem, samo moje razmisljanje....

Mozda najpametnije bi bilo dodati jos 7k mjesta na rujevici i natkriti ju, a na kantridi napraviti kompleks slican znjanu u splitu, samo u tu cijelu pricu ukomponirat postojeci stadion i obnoviti ga da bude dostojan svojeg imena i povijesnog znacaja, te ono najbitnije funkcionalan

Quote from: Petro on 19.06.2025, 23:00Ako pod ovim mislis na mene onda da pojasnim...nije moja poanta bila hoce li lucica ostati ili ne, znam da hoce...ono sto sam htio reci je da se sa novom kantridom mozemo pozdraviti sa onim poluklosarskim ugodajem kojeg je ona sa svojom okolicom davala (barem meni i to je bio dio njezinog sarma)...
Novi stadion ce biti klasicni modern football stadion vjerujem neprilagodjen sirim masama (pogotovo cijenama) i zato je moje misljenje da kantridu treba ostaviti u povijesti i sjecanjima, jedan takav vec imamo vise manje na ruji...ali kazem, samo moje razmisljanje....

To. Ugođaj koji smo imali dole više ne postoji, niti je moguće da se nanovo kreira. To su tempi passati. Bilo nam je lijepo. Vozi dalje.
Ono što mene raduje s Rujevicom je što se konačno oko Dockersa i Lovorke stvorilo ozračje "ala Miramare". Naravno, nije ni blizu isto, ali je dobro.
Nek se Rujevica dodatno uredi, proširi, natkrije - meni dovoljno.

V
Quote from: Vado Magnar on 20.06.2025, 10:35
Quote from: Petro on 19.06.2025, 23:00Ako pod ovim mislis na mene onda da pojasnim...nije moja poanta bila hoce li lucica ostati ili ne, znam da hoce...ono sto sam htio reci je da se sa novom kantridom mozemo pozdraviti sa onim poluklosarskim ugodajem kojeg je ona sa svojom okolicom davala (barem meni i to je bio dio njezinog sarma)...

To. Ugođaj koji smo imali dole više ne postoji, niti je moguće da se nanovo kreira. To su tempi passati. Bilo nam je lijepo. Vozi dalje.
Ono što mene raduje s Rujevicom je što se konačno oko Dockersa i Lovorke stvorilo ozračje "ala Miramare". Naravno, nije ni blizu isto, ali je dobro.

Neka se spoji sjever sa istokom u vidu prolaza, neka se natkrije istok i ja zadovoljan.

M
Quote from: Vado Magnar on 20.06.2025, 10:35

Kako nije ni blizu , pohodio sam Miramare a pohodim i sad Limes i Dockers,sad je ludilo. Jos bih rekao jedan level vise. Sto se toga tice nema brige, i ako bude Kantrida bit ce opet neki Limes, Dockers ili Miramare. Dok je navijaca, dok je strasti i ljubavi prema Rijeci bit ce i mjesta i okupljanja. Naposljetku ta mjesta su sekundarna, ljudi,navijaci su ti koji pokrenu sve.