Kantrida, Rujevica, Komenovo igralište, Azurna obala, Šmrika...

Started by Vado Magnar, 22.04.2023, 12:13

Previous topic - Next topic

Fiume e basta, Petro and 4 Guests are viewing this topic.

@moreplovac vjerojatno si u pravu. Pozitivna sjećanja uvijek predimenzioniramo pa tako i ja u slučaju Miramara.

20.06.2025, 19:48 #1336 Last Edit: 20.06.2025, 19:57 by 🔵 D10S ⚪️
Zadnje kolo, meni je najbolja atmosfera bila u dockersu. I prije i nakon tekme. Ni docek u gradu, ni tribine, ni ulet na travnjak, nego dockers.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Meni je frend ozbiljno stradao u tom istom dockersu, čisto informativno kad je već tema. Nakon utakmice finala kupa. Stajali su grupica njih u cijelom tom mnoštvu kad je neki moron u svom slavlju ili koji su ga već demoni gonili bacio baklju među ljude. Moj frend nije skužio da ga je pogodilo sve dok mu zadnji dio traperica nije počeo goriti. Ljudi su uskočili, spriječili daljnje širenje ali momentalno je šteta nastala. Zapaljene hlače su zahvatile kožu i dio lista noge. Hitna, do 3 ujutro, dijagnoza opekline drugog stupnja. I dan danas je na bolovanju nakon 3 tjedna, svaki dan mora kod svoje doktorice na previjanje, ne smije na sunce niti more niti bilo što slično i u daljnjem je procesu liječenja. Iako će ožiljak vječno ostati, i da barem samo na tome ostane rekli su doktori.

Đikan se došao odmah valjda ispričati, ali koga boli kurac za njegove isprike i slično kad je čovjeka potencijalno mogao učiniti invalidom u nekom tragičnom scenariju. Doktori su rekli da baklja u tom stanju odnosno trenutku upaljenja emitira oko 300 stupnjeva.

Eto, i to su valjda "slavlja" ovih novokomponovanih i neiživljenih ja ih zovem đikana. Nije čovjek siguran čim nogom kroči iz sigurnosti svoje kuće, to sam vam zapravo jedino želio poručiti. Uopće, te baklje, to divljanje i forsiranje te priče u ma kojoj god prigodi i van same utakmice mi je teška ciganija. Stojte dobro.

S
Quote from: Silvio Dante on 20.06.2025, 20:01Meni je frend ozbiljno stradao u tom istom dockersu, čisto informativno kad je već tema. Nakon utakmice finala kupa. Stajali su grupica njih u cijelom tom mnoštvu kad je neki moron u svom slavlju ili koji su ga već demoni gonili bacio baklju među ljude. Moj frend nije skužio da ga je pogodilo sve dok mu zadnji dio traperica nije počeo goriti. Ljudi su uskočili, spriječili daljnje širenje ali momentalno je šteta nastala. Zapaljene hlače su zahvatile kožu i dio lista noge. Hitna, do 3 ujutro, dijagnoza opekline drugog stupnja. I dan danas je na bolovanju nakon 3 tjedna, svaki dan mora kod svoje doktorice na previjanje, ne smije na sunce niti more niti bilo što slično i u daljnjem je procesu liječenja. Iako će ožiljak vječno ostati, i da barem samo na tome ostane rekli su doktori.

Đikan se došao odmah valjda ispričati, ali koga boli kurac za njegove isprike i slično kad je čovjeka potencijalno mogao učiniti invalidom u nekom tragičnom scenariju. Doktori su rekli da baklja u tom stanju odnosno trenutku upaljenja emitira oko 300 stupnjeva.

Eto, i to su valjda "slavlja" ovih novokomponovanih i neiživljenih ja ih zovem đikana. Nije čovjek siguran čim nogom kroči iz sigurnosti svoje kuće, to sam vam zapravo jedino želio poručiti. Uopće, te baklje, to divljanje i forsiranje te priče u ma kojoj god prigodi i van same utakmice mi je teška ciganija. Stojte dobro.

Meni žena dobila opekline u predjelu zgloba šake od baklje koju je vitlao mulac na kandelabru. Nasred Korza u slavlju. Nisam je pretjerano žalio, jer sam njoj i kćeri triput rekao "nemojte u najveću gužvu". Nije me poslušala.

Ali... ono gdje se slažem s tobom, u jednoj viber grupi lik se pohvalio kako mu je nećak stajao na kandelabru. Ja mu kažem "ajde, sad barem znam tko mi je ženi spalio ruku bakljom". A ovaj meni "ajde Sandro ne pizdi; o'š da ti ja pokažem moju ruku koliko je spaljena...".

Vjerujem da majstor i ovo čita, jer su ti viber frendovi mahom i forumaši. Pa nek' čita i uživa u tim ciganijama... tu se s tobom slažem 100%.

Quote from: SandroB on 20.06.2025, 20:14Meni žena dobila opekline u predjelu zgloba šake od baklje koju je vitlao mulac na kandelabru. Nasred Korza u slavlju. Nisam je pretjerano žalio, jer sam njoj i kćeri triput rekao "nemojte u najveću gužvu". Nije me poslušala.

Ali... ono gdje se slažem s tobom, u jednoj viber grupi lik se pohvalio kako mu je nećak stajao na kandelabru. Ja mu kažem "ajde, sad barem znam tko mi je ženi spalio ruku bakljom". A ovaj meni "ajde Sandro ne pizdi; o'š da ti ja pokažem moju ruku koliko je spaljena...".

Vjerujem da majstor i ovo čita, jer su ti viber frendovi mahom i forumaši. Pa nek' čita i uživa u tim ciganijama... tu se s tobom slažem 100%.
A šta da ti kažem frende. Ima uostalom ona da neka benigna stvarčica ili u globalu korisni predmet u rukama debila ili osobe koja ne vlada sobom potencijalno postaje moćno oružje. Ako ne moćno onda opasno.
A postoje evidentno ljudi koji toga nisu svjesni. Nevjerojatno da mi o ovim stvarima uopće imamo pričati, te se stvari uče doma ili u nižim razredima osnovne. Odakle ti poriv bacati bajke među ljude, među navijače kluba za kojeg i ti navijaš i to u trenucima opuštanja i slavlja, to je za izučavanje. Di rastu takvi primjerci?

Uopće i kako rekoh, baklja na tribini mi je vrh. U stara dobra vremena baklje su kao određeni kolorit i koristili ozbiljni igrači da ih tako nazovem. Respekt. Jer stoji ti brate. Ali kad vidim ove pomodne debile, još više ove indijance koji mi na svadbama mašu bakljama a utakmice i sporta vidio nije, idem momentalno ća. Jer ne mogu to sve gledat. Jebo vas đir i moda da vas jebali. Vidila žaba da konja potkivaju, pa poželila i ona....

A
Kada je nova Kantrida u pitanju Mišković tvrdi da bi prema sadašnjim cijenama za njezinu izgradnju trebalo izdvojiti 200 milijuna eura.

Ko je tu lud 200 milijuna? Možda stadion, neboderi, hotel i šta već al onda izračunaj i zaradu prodajom stanova a ne te fore. Kranjčevićeva za rušenje i izgradnju oko 12000 košta malo vise od 47 milijuna.

L
Pa rekao je da cijeli projekt košta toliko, uključujući nebodere, uredjenje plaža itd.

Kup, Dockers, idiot s naramkom raketa, tupav pogled, godina u guzici sasvim i previše, nakon što je zabio raketu u zemlju i ona nije uspjela poletjeti te je grunula na podu među ljudima .Moglo je biti svašta, na sreću nije. Malo mi je falilo...., ali rekao sam si odi doma. Možda nisam trebao.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

S
Quote from: D2 on 21.06.2025, 00:25Kup, Dockers, idiot s naramkom raketa, tupav pogled, godina u guzici sasvim i previše, nakon što je zabio raketu u zemlju i ona nije uspjela poletjeti te je grunula na podu među ljudima .Moglo je biti svašta, na sreću nije. Malo mi je falilo...., ali rekao sam si odi doma. Možda nisam trebao.

U naselju iznad dokera su do sad bila  2  manja požara od signalnih, sva sreća uspjelo ih se ugasiti bez vatrogasaca, jer su ljudi imali pp aparate, ali da nisu, ti isti vatrogasci ne mogu doć od silnih vozila parkiranih po uličicama....želim reć da signalne apsolutno treba izbjegavat koristit jer će kad tad doći do kažina...a sve se više koriste.

K
Kažu neki, da je glavni razlog što je na finalu Kupa bilo zabranjeno gledanje s brda iznad sjevera taj, da je prilikom proslave titule, raketa pala na krov iznad zapadne tribine i da je krenulo tinjati, ali se samo od sebe ugasilo. A ispod krova tisuće ljudi...

S
Brdo iznad sjevera je privatan teren, zabranili su kao i uvijek do sad  uz dogovor sa vlasnikom, bez vlasnikovog  blagoslova nema zabrane

K
Quote from: Krkan on 21.06.2025, 14:34Kažu neki, da je glavni razlog što je na finalu Kupa bilo zabranjeno gledanje s brda iznad sjevera taj, da je prilikom proslave titule, raketa pala na krov iznad zapadne tribine i da je krenulo tinjati, ali se samo od sebe ugasilo. A ispod krova tisuće ljudi...

Ta raketa je odletila ili s travnjaka ili sa zapada... Jer ju je neko odoispod zasiljio i zapela je na gredi gore i tinjala dosta dugo da...

Kako ne mogu više pratiti tko sve dolazi, tko ne, zašto ne i zašto da, pitao sam ChatGPT što će biti s Kantridom za 50 godina. Pa kaže....

Odlično pitanje! Stadion Kantrida, smješten između stijena i mora, ima ogroman emotivni i simbolički značaj za Rijeku. Kako bi mogao izgledati 2075. godine? Evo nekoliko mogućih scenarija:

---

🏟� Kantrida 2075 – Vizija budućeg stadiona

1. Futuristički stadion s morskim pogledom

Očuvana lokacija uz stijene — ikonični položaj ostaje, ali stadion se modernizira u skladu s okolišem.

Staklene i solarne tribine — krovišta prekrivena solarnim panelima i dinamičnim staklom koje se prilagođava svjetlosti.

Otvorena zapadna strana — pogled na more i zalazak sunca ostaje neometan.

Tribine s hologramskom grafikom — navijači mogu gledati statistike i 3D prikaze igrača u stvarnom vremenu.

2. Višenamjenski sportsko-kulturni centar

Stadion ne služi samo za nogomet, već i za:

e-sport natjecanja

koncerte (s pametnom akustikom)

interaktivne muzeje HNK Rijeka i riječke sportaše

3. Ekološki održiv dizajn

Zelena fasada — biljke na vanjskim zidovima.

Sustavi reciklaže kišnice i otpadne energije

Samoodrživost — energija iz vjetra, sunca i morskih valova napaja cijeli kompleks.

4. Povezanost i pristup

Autonomna vozila i dron-taksi terminal u blizini.

Pametni parking ispod stadiona koji se sam organizira ovisno o događajima.

Pješačko-biciklističke zone koje povezuju stadion s centrom grada.

---

⚽ I da, nogomet je još tu!

Zamišljeno je da HNK Rijeka i dalje postoji, možda i kao jedan od klubova u nekoj "Jadranskoj superligi" ili čak "Europskoj ligi regija", s digitalnim navijanjem, ali i pravim, strastvenim navijačima u "fizičkoj" tribini.

Na dvije strane dijeli se svijet - Il' si za Rijeku ili ne!

K

Ali makar nisu na Kantridi, pa nema pobune :D  :D  :D
Na dvije strane dijeli se svijet - Il' si za Rijeku ili ne!