Rijeka u medijima, članci o Rijeci,...

Started by D2, 10.05.2023, 22:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

V
20.07.2025, 15:57 #3270 Last Edit: 20.07.2025, 15:59 by Vanjska Anasa Sharbinija
[/
Quote from: Bobic on 20.07.2025, 14:55Inace, koji je background kucnog novinara? Znam da je bio u 24sata i tada postao kucni novinar, ali odakle je inace, nije od prije poznat iz rijeckih krugova..ili je iz zagreba?
Jel bio bar nas navijac? Meni je ostao u negativnom sjecanju na ono neopisivo veselje na golove Petkovica u Europi.

Riječanin, krenuo sa Radio Rijeke, kasnije Novi List pa SN u doba Bobana pa Nacional i opet nazad. Vjerojatno još negdje nešto, ovo je što znam.

E
Ispravan potez HNK Rijeka, a na sramotu Grada.

To je kao da doktoriras i stari ti da 2 eura nagrade

21.07.2025, 09:12 #3274 Last Edit: 21.07.2025, 09:15 by D2
Krajnje bezobrazan članak, nadam se da se HNK Rijeka neće u tom tonu obratiti Gradu.
OK, a realno zašto bi Grad Rijeka uopće nagrađivao za osvojeno prvenstvo klub(ove) čiji se badžet mjeri u milijunima eura?

Kolika bi ta "poštena" nagrada trebala biti jednom takvom klubu? Što novinar misli da se nagrade dijele na način da neki referent svojevoljno određuje koliko će uplatiti za nešto. Je li autor teksta upoznat s planiranjem i proračunima. Neki put se zapitaš koliko godina imaju autori novinskih članaka.

Grad Rijeka bi trebao novce za sport trošiti na financiranje sporta prije nekih naslova, a ne nakon što se nešto osvoji i onda glumljenjem "arapskih šeika" i uskakanjem na vlakiće popularnosti. Prvenstveno financiranjem sporta i uvjeta za bavljenjem sportom kojim bi se trebali baviti amaterski-rekreativno svi građani grada. Problem je taj što nam sport nije pod nosom jer da je vjerojatno ne bi bilo toliko nategnutih dresova na tribinama.

Spominje se pored toga koliko je u proračunu nešto predviđeno za ovaj ili onaj klub. OK, vjerojatno bi se dalo raspraviti o kojoj euru nuli tu ili tamo, no jesu li to baš svi euri koje Rijeka i ostali klubovi dobivaju. Ima tu koliko smo vidjeli i na ovom forumu raznih dodatnih plaćanja kroz neke druge stavke.
Na kraju volio bih da svi ti novci koje Grad daje idu u omladinske škole tih sportova i da je djeci sport koji m se žele baviti stvar izbora, a ne mogućnosti. U doba mraka se moglo besplatno trenirati skoro što si htio, danas ako imaš dijete trenira, ako nemaš evo ti ekran u ruke. Svi ti klubovi uzimaju ne baš male novce godišnje po djetetu.

No najlakše je napisati nešto što će se na prvu, površno dopasti trenutku.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

P
Sve ok i slazem se da grad ne treba davati iznose za ostvarene rezultate, ali ovih 3.500€ zvuci kao sprdnja i nije da se nije mogla ocekivati reakcija...pametnije bi bilo da nisu nista dali....

21.07.2025, 09:25 #3276 Last Edit: 21.07.2025, 09:26 by TIR
Gradski novac = novac građana kojeg uplaćujete Gradu svaki mjesec.

Ako vam se plaća klub dodatno, nitko vam ne brani da pokupujete cijeli fan shop robe pa će klub dobiti više novaca od građana. Grad izdašno financira udruge i klubove iz manje popularnih sportova, koje naprijed guraju samo volonteri, trošeći svoje vrijeme i novac da projekti opstanu. Oni ovise o takvim gradskim donacijama i njima su puno potrebnije nego Rijeci. Nagrade se valjda definiraju kada i gradski proračun, nije nitko jučer odlučio e ajmo im da 20 tisuća kuna šta su prvaci. I vrlo vjerojatno nisu definirane pojedinačno za svaki sportski kolektiv nego su za svih iste.

Ta "maćeha" će ti najelitniji teren u PGŽ uskoro pokloniti nakon što ga pretvori iz pomorskog dobra.
#navodninavijač

J
Grad ima pun kurac opcija kako pomoć klubu i nadam se da će nova garnitura naći načina da stane uz klub konkrektno, a ne samo deklarativno kao svi do sada.

Quote from: TIR on 21.07.2025, 09:25Grad izdašno financira udruge i klubove iz manje popularnih sportova, koje naprijed guraju samo volonteri, trošeći svoje vrijeme i novac da projekti opstanu.
Izdašno?
#degenerik

A izdašno u svojim okvirima. Temeljim to na iznosima spomenutim za Primorje, Zamet itd., dakle na ovom:

QuoteVaterpolistima Primorja idu 183 tisuće, rukometašima Zameta 146, rukometašicama 135, odbojkašima 132 tisuće eura...
#navodninavijač

21.07.2025, 10:07 #3280 Last Edit: 21.07.2025, 10:08 by Fornax
Quote from: TIR on 21.07.2025, 09:54Vaterpolistima Primorja idu 183 tisuće, rukometašima Zameta 146, rukometašicama 135, odbojkašima 132 tisuće eura...
To je i dalje samo vrh sante leda. U Rijeci djeluje preko 150 različitih sportskih klubova i udruga. Ovi koje ti spominješ definitivno ne spadaju u manje-popularne.

Quote from: Johnson on 21.07.2025, 09:26Grad ima pun kurac opcija
Nabroji nekoliko. Imamo zamjenika gradonačelnice ovdje.
#degenerik

Ma naravno, ali podijele se 3 milijuna eura godišnje. Jebiga možda Bridge klub "Rijeka" dobije samo 1268 eura, ali što je tu je.

Tu je čitava lista - https://www.rijeka.hr/wp-content/uploads/2025/02/Prijedlog-odluke-o-davanju-naknadne-suglasnosti-na-Detaljni-plan-raspodjele-financijskih-sredstava-unutar-Programa-javnih-potreba-u-sportu-Grada-Rijeke-za-2025.-godinu-1.pdf

Ja razumijem da je smiješno nogometnom klubu koji se danas-sutra bori za 15 milijuna eura od UEFAe pokloniti 3500 eura, ali to je simbolična gesta nagrade za uspjeh. Koja će nekom amaterskom klubu ili udruzi pokriti trošak naprave, stroja, programa, nečega od kojeg će direktno ogromnu korist imati 20-30 ljudi koji se bave tom aktivnosti. I jebiga tako je kako je.

Meni je smiješno da kad smo u situaciji da ni nova gradonačelnica potencijalno ne zna bolje nego dignut cijene čistoće kako bi izravnala proračunski deficit i počela vadit gradske firme iz govana, da se privatnom nogometnom klubu poklanja 50 tisuća eura za titulu naslova prvaka.
#navodninavijač

Quote from: TIR on 21.07.2025, 10:23Meni je smiješno da kad smo u situaciji da ni nova gradonačelnica potencijalno ne zna bolje nego dignut cijene čistoće kako bi izravnala proračunski deficit i počela vadit gradske firme iz govana, da se privatnom nogometnom klubu poklanja 50 tisuća eura za titulu naslova prvaka.
Meni je smiješno da direktori Rijeka plusa i Autotroleja lete, a šefa Čistoće se ne dira.

QuoteNije problem kratkoročno nešto postići, ali sustav je debelo zaostao za onim što bismo mi htjeli. Pomalo idemo k tome, ali trebat će nam još neko vrijeme jer je puno gore nego što smo mislili
Ovo je kolega forumaš na poziciji moći izjavio pred malo više od dva tjedna.

Što je dovelo do zaokreta, pitam se...
#degenerik

K
Quote from: TIR on 21.07.2025, 10:23da se privatnom nogometnom klubu poklanja 50 tisuća eura za titulu naslova prvaka.

I to im treba vratit! Neka dodaju još bar jednu nulu pa bi razmislili !

J
Quote from: Fornax on 21.07.2025, 10:07
Quote from: Johnson on 21.07.2025, 09:26Grad ima pun kurac opcija
Nabroji nekoliko. Imamo zamjenika gradonačelnice ovdje.
Zna Bura sve, ne treba tražit ideje po forumima.