Rijeka u medijima, članci o Rijeci,...

Started by D2, 10.05.2023, 22:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Quote from: LenRi on 25.03.2026, 13:37Ja bih rekao da je Miško reagirao sa ovim istupom jer je riječki navijački puk već neko vrijeme ogorčen rotacijama i igrama u HNLu, došlo je do toga da par mojih prijatelja govore da neće dogodine uzeti pretplatu za HNL ako budemo igrali euroskupine. Ja jesam za ostanak Sancheza, ali mi se čini da ne bi puno navijača Rijeke plakalo ako ga se potjera, barem je to moj nekakav dojam razgovarajući s navijačima i pretplatnicima kluba
Ne znam dal zezas ili ne. Ti stvarno misliš da je njega briga šta itko od nas misli a da nije u njegovim uredima. Imali smo rekordnu posjećenost prije 2 sezone sa skoro svaku tekmu krcatim stadionom, i sam znaš kako je poslije toga postupio.

L
A čuj, pisalo se je i na ovom forumu poslije utakmice u nedjelju da netko iz kluba mora reagirati, odnosno objasniti što se dešava.

S
25.03.2026, 13:47 #5087 Last Edit: 25.03.2026, 13:48 by Snowcrash
Quote from: oggy on 25.03.2026, 13:26slazem se da nije trebalo biti ovih pizdarija preko novia,ali vjerovatno zeli malo pritiska staviti na trenera je ga ovaj bas ne slusa,a i napravio si je pricu za moguci otkaz pa javnost nemoze biti sokirana

Da ponovim: Trenutno ne postoji poslovno sportski razlog - Najduža UEFA sezona s najviše para skupljenih, trenutno smo treći u prvenstvu i korak do finala kupa.

To što se Kim Jong Mišku pale crvene lampice u glavi, zbog HNL-a - to je iracionalno, to nije realan razlog za ovakvo sranje koje je ispustio u javnost.

Dokaz za izmišljeni, iracionalni razlog rotacija - niti u jednoj rečenici nije spomenuto da smo treći u HNL-u, a to predstavlja poslovno-sportski cilj kluba!

Miško jako dobro zna da bez Europe (ili bi trebao znat), nema potrebe za dosadašnjim rotacijama, jer otpada najveće opterećenje ali ako to ne zna - mogao je to iskomunicirat s Sanchezom.

Ja ne vjerujem da Sanchez ne bi sam smanjio rotacije, kad više nema eu utakmica, i vjerujem da može bez problema zadržat postojeće 3. mjesto u HNL-u. Da li ga je Mišković pitao o tome? Da li ga je direktni šef DRS pitao o tome?
Iz svega izasranog, ispada kako oni uopće ne komuniciraju, osim preko dnovinara.

I
Mene u svemu ovome ni ne nervira toliko cijela prica oko smjene sancheza, koliko vukusic. Pa jebote, ti beskicmena ispriko za novinara, da tebi miskovic mrtav hladan izjavi kako sportski sektor radi odlican posao, a da ti nisi u stanju pitati "objasnite sto znaci odlican posao ako je evidentno da lijevi bek nema kvalitetu, niti ikakvu zamjenu, a da se ocito nista ne radi po tom pitanju, da na te pozicije uskace lasickas koji jednostavno nema nogometno znanje, da se na ljeto cekalo pet do dvanaest da se dovedu dva napadaca li la kvalitete, da se cijela polusezona odradila bez krila i sestice, da krila koja su dosla igraju ocajno, da igraju igraci kojima istice ugovor i da je upravo to isticanje ugovora postala sve cesca praksa u ovom klubu...". Pitanja ima kos i jos.

Ali ne, ako pitas nesto sto zanima sve navijace, onda ces biti odsjecen od ekskluziva iz kluba. Gadljivo. Nisi novinar nego produzena PR ruka kluba.

B
Miško nije dao bezrezervnu podršku treneru koju je znao dati svakakvim panjevima dakle..

Ili je nekome obećao klupu pa tjera Sancha ili ga zbilja želi razdrmati.

Kako god ne fini dobro, teško mi je zamisliti Sancheza kako pokunjeni ispred DRS, Čuline i Srečka obećaje da će od sada igrati samo nominalno prvih 11 i da se više neće zajebavat sa rotacijama koje su mo očito zaštitni znak.. 

Ma u biti, ima tu dosta plasiranih tvrdnji i Miškovih, on sve to plaća da bi mi u HNL-u bili 18 bodova od zadnjeg, a 25 bodova od prvog mjesta. I ima svoje razloge za istup, nisu svi promašeni.

Ali jedna stvar odaje koliko je ovo sve napravljeno pogrešno - činjenica da je Vukušić zabranio komentare na oba svoja twitter posta o tom interjuu. ;) Ništa drugo mi ne treba reći.
#navodninavijač

25.03.2026, 14:39 #5091 Last Edit: 25.03.2026, 14:40 by Estel
Quote from: TIR on 25.03.2026, 14:20Ma u biti, ima tu dosta plasiranih tvrdnji i Miškovih, on sve to plaća da bi mi u HNL-u bili 18 bodova od zadnjeg, a 25 bodova od prvog mjesta. I ima svoje razloge za istup, nisu svi promašeni.

Ali jedna stvar odaje koliko je ovo sve napravljeno pogrešno - činjenica da je Vukušić zabranio komentare na oba svoja twitter posta o tom interjuu. ;) Ništa drugo mi ne treba reći.

Bez brige, trolam ga ja na onima na kojima nije zaključao :D tj, ne samo ja :D

S
Quote from: TIR on 25.03.2026, 14:20Ma u biti, ima tu dosta plasiranih tvrdnji i Miškovih, on sve to plaća da bi mi u HNL-u bili 18 bodova od zadnjeg, a 25 bodova od prvog mjesta. I ima svoje razloge za istup, nisu svi promašeni.

Postoje definirani ciljevi uprave i Miškovića koliko mi moramo bit bodova od zadnjeg, a koliko od prvog mjesta? Koliko rotacija je dozvoljeno po utakmici? Ne smijemo niti jednu utakmicu u HNL-u izgubit s više od 3 razlike?

Osobno, to iz njegovih ustiju nikad nisam čuo, pa ni sada.

Možemo mi tražit svakakve razloge, ali niti jedan nije bio definiran klupskim ciljevima, niti je racionalan.

R
Znači Rijeka uloži duplo manje u momčad od hajduka i odigra 16 utakmica više. Neznam što je gazda očekivao ali od njegovih budalaština kako je roster odličan i kako su sportski direktori i bolji mi je slabo.

K
25.03.2026, 15:14 #5094 Last Edit: 25.03.2026, 15:16 by kirac_87
DRS je bacio neku crnu magiju ako Miskovic misli da sportski sektor radi ODLIČAN posao.

Ili ima šizofreniju.

Ajde da je rekao rade dobar posao nebi nista prokomentirao jer realno nedavni dolasci su bili 50/50. Ali sa preko 5-6 raskida ugovora i milijonom potresnim na copa husica i jankova, e to je sve samo ne odlican posao.

Standardnih 14-15 imena u zadnjih 7 europskih utakmica gdje Sanchez koristi najjači sastav: Zlomislić, Oreč, Majstorović, Radeljić, Devetak, Barco, Dantas, Ndockyt, Vignato, Gojak, Lasickas, Fruk, Jurić, Adu-Adjei. +uskočili Husić, Barišić, Petrovič, Menalo na kraće periode.

Samo su boldani tu od 2023. ili ranije. Ne možemo istovremeno hvalit uspjeh kojeg ostvari kadar, a kritizirat igrače koji ga čine.

Istina je da nam je roster za četvortku jer su svi navedeni koštali milijun eura + otkup Fruka po kojoj već cijeni. Ali ne za odličan jer je s druge strane krajnje upitna kvaliteta svih koji nisu na ovoj listi, a čine ih rotacijski ili backup igrači.
#navodninavijač

S
Mogući scenario i crvena lampica;

Kim Jong Miškoviću se upalila crvena lampica u glavi jer mu je gorivo za Lamba i Falcona poskupilo, a Dubai vezani poslovi nestaju kao snijeg u pustinji.

Vezano na galopirajuću krizu, upitna je prodaja igrača u ljetnom prijelaznom, jer će kriza neminovno pogodit i to tržište, pa sad kad je namaknuo lovu od UEFE, slijedeća lova od UEFE je za njega vrabac na grani, pogotovo s prvih jedanaest koji su nastupili protiv Gorice (a to jest izvjesna prva ekipa za sljedeću sezonu).

Dakle goluba se treba riješiti prije druge godine ugovora, jer košta puno previše za predviđeni ekonomski scenario druga Kima. A ja se kladim da je spreman i utjecat na igrače u sljedećem razdoblju, da završe ispod trećeg mjesta, samo da bi smanjio izdatke i rizike ekonomskog preživljavanja.

U nafti je on i dalje, mislim da ga aktualna energetska kriza ne pogađa negativno, već suprotno.
#navodninavijač

S
25.03.2026, 16:05 #5098 Last Edit: 25.03.2026, 16:50 by Snowcrash
Quote from: TIR on 25.03.2026, 15:47U nafti je on i dalje, mislim da ga aktualna energetska kriza ne pogađa negativno, već suprotno.

Ne bavi se on trgovanjem naftom, nego naftnom logistikom, a toj su se dionice i ulaganja srozale zadnjih mjesec dana za 50%, a bome i cijene nekretnina u Arabiji i posebno u Dubaiju su se srozale za sličan %. Ulagači bježe iz tog dijela svijeta koliko ih noge nose. Ako uzmemo u obzir utjecaj arapskog kapitala i ostalih koji trenutno rone trilijune na burzama, na klubove petice, baš ne vjerujem da će ovog ljeta bit bogat prijelazni rok.

Meni se čini vjerojatnija moja (totalna) spekulacija za otkaz Sanchezu (visoka suma ugovora), nego sve iracionalnosti koje je danas iznio preko dnovinara.

Kako nisu svi promašeni?
Krene intervju s tezom da su svi klupski ciljevi ostvareni ili ostvarivi, pa onda kontrira sam sebi i kaže da nije zadovoljan sa stanjem u HNLu.

Brani struku da je roster odličan, ali onda kritizira trenera zbog previše rotacija protiv Gorice. Hoće reći da roster nije dovoljno dobar za riješiti Goricu?

I u ovom istupu svi rade odličan posao...struka koja je dovela trenera na čiji način rada nije navikla, trener koji je zasad ispunio sve klupske ciljeve, ali previše rotira. I igrači koji se žale na umor, a i imaju sve uvjete za poželjeti.

Ne miješa se u struku, osim što zna da previše rotiramo i da igrači zapravo nisu umorni. Valjda je i Miško u HNSu zaradio B licencu pa sad zna kako igrači dišu.
Valjda se zato ne stigne baviti suđenjem i terminima utakmica, jer tamo na akademiji sjedi u zadnjoj klupi i ganja Uefa Pro licencu, kako bi iduće sezone igrali četvrtfinale KL.

Apsolutno svi razlozi za ovaj istup su promašeni. Sve ove nebuloze je mogao reći i iza zatvorenih vrata.
Ili sad možemo očekivati ovakve monologe i za ostatak struke kad Radeljić i Petrovič odu za minus 2 milijuna eura sa istekom svojih ugovora.
Hoće li onda i direktorski dvojac dobiti čitabu da je Gazda zadovoljan s rezultatima, ali da mu se pali crveni alarm kad igrači odu bez odštete?
Tamo negdje daleko, a opet blizu...