Rijeka u medijima, članci o Rijeci,...

Started by D2, 10.05.2023, 22:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ma ja malo zajebavam ekipu, nadam se da se ne ljute  :bo:
Drago mi je da snimaju, hvala im na tome i pogledat cu nastavak vjerojatno kad se odljutim. Ali bas me neugodno iznenadilo ono jucer.

Jer ocekujem da svi zanemare penal Misica, pa onda drugi zuti Misica, crveni Valincica, nikakav prvi zuti Oreca i usredotoce se na sudacku nadoknadu, jer eto, ne vole Rijeku, ali to ne ocekujem od podcasta Krepat na me molat.

J
Quote from: TIR on 21.04.2026, 12:44
Quote from: Snjesko on 21.04.2026, 12:28Steta da nemamo nekoga u HNSu.
Ali lako to, nemamo ni u podcastima, pa cak ni onima o nasem klubu, da o tome progovori, to jos vise boli.

Imaš limitiranu količinu vremena u danu. Ljudi s prolaskom godina ogluše na određene teme kad primjete da se stvari generalno ne mijenjaju ili presporo mijenjaju na bolje, i prihvate status quo.

Pogotovo kada službeni klub u pravilu ne reagira osim u prilično ekstremnim situacijama.

HNL je liga hajdina, sviđalo se to nama ili ne. Po parama, po broju navijača, po utjecaju, ma po svemu. Tih 80% ljudi nemaju problem da se nastavi sa privilegiranim suđenjem za ta dva kluba, njima to imponira. Dinamovac misli da je super kad sudac štiti mišića, hajdukovac je ponosan kad sudac nema muda opizdit karton livaji. Dakle, jednostavno ne postoji kritična masa da bi se stvari promijenile. Svatko ko prati Rijeku zna koliko su rijetke situacije u povijesti kad je dinamo oštećen protiv nas, a da je i kriterij bio u našu korist to je tek metafizika.

S
Quote from: Snjesko on 21.04.2026, 12:28Odlicna presica Sancheza danas, vrhunska.  :svakacast:

Ne slažem se sa sanchezovom "malom analizom o tome kako igranje u završnicama europskih natjecanja utječe na učinak u domaćoj ligi";
Irelevantna je u odnosu na NK Rijeku.

Klubovi koje spominje nemaju imperativni cilj završit prvenstvo na mjestu koje vodi u kvalifikacije europskih natjecanja. Ne može se uspoređivati Strasbourg ili Crystal Palace i njihov položaj u Ligue 1 ili Premiershipu, s nama u HNL-u, jer tim klubovima nije cilj svake godine igrat UEFA natjecanja, niti imaju budget (u odnosu na ostale klubove u ligi) koji to omogućuje. 

Sanchez ima imperativni cilj zadan od uprave, od početka kad je angažiran, dovest Rijeku u kvale UEFA natjecanja, bez obzira na utjecaj bilo kojeg drugog natjecanja u sezoni. 6 kola prije kraja prvenstva on ima 64% šanse da to ostvari, a to će se i smanjiti ako sutra ne pobijedimo Varaždin.

Šta se tiče ostalih alibija tipa - nisam prošao pripreme, ili nisam ja birao ekipu, e pa prijatelju - to si znao unaprijed šta ćeš imat - u odnosu na postavljene ciljeve.

Quote from: TIR on 21.04.2026, 12:44Pogotovo kada službeni klub u pravilu ne reagira osim u prilično ekstremnim situacijama.

I to je najtužnije od svega. Ali zato kad treba posrati vlastitog djelatnika, onda se angažiraju i prekovremeno.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

@Snowcrash apsolutno se slazem s tobom da ima imperativ.
Samo, ti moras znat da je tih 64% vjerojatnost da cemo zavrsit treci, jer taj njihov sustav racuna da samo to mjesto sigurno ide u konferencijsku ligu, a ne i cetvrto, (u slucaju Rijeke i cetvrto mjesto vodi jer si u finalu kupa protiv Dinama.) Varazdinu daje 31%, Slavenu i Lokomotivi 2%. Sanse da budes minimalno cetvrti ne znam, ali analogijom bi rekao preko 95%, plus jos sto imas finale kupa gdje opet nisi bez sansi.

I zato je jos veca glupost ono sto se napravilo sa onom kampanjom kontra rotacija i komentiranjem trenera od strane savjetnika za omladisnku skolu.

Ako se ne plasira u Europu i/ili bude izgledno da nece, onda je problem, ali ta vjerojatnost je slicna kao da Dinamo nece biti prvak.

I
Quote from: Snowcrash on 21.04.2026, 14:09Ne slažem se sa sanchezovom "malom analizom o tome kako igranje u završnicama europskih natjecanja utječe na učinak u domaćoj ligi";
Irelevantna je u odnosu na NK Rijeku.

Klubovi koje spominje nemaju imperativni cilj završit prvenstvo na mjestu koje vodi u kvalifikacije europskih natjecanja. Ne može se uspoređivati Strasbourg ili Crystal Palace i njihov položaj u Ligue 1 ili Premiershipu, s nama u HNL-u, jer tim klubovima nije cilj svake godine igrat UEFA natjecanja, niti imaju budget (u odnosu na ostale klubove u ligi) koji to omogućuje. 

Sanchez ima imperativni cilj zadan od uprave, od početka kad je angažiran, dovest Rijeku u kvale UEFA natjecanja, bez obzira na utjecaj bilo kojeg drugog natjecanja u sezoni. 6 kola prije kraja prvenstva on ima 64% šanse da to ostvari, a to će se i smanjiti ako sutra ne pobijedimo Varaždin.

Šta se tiče ostalih alibija tipa - nisam prošao pripreme, ili nisam ja birao ekipu, e pa prijatelju - to si znao unaprijed šta ćeš imat - u odnosu na postavljene ciljeve.

Bolje da je radio analizu gdje su klubovi koji igraju u završnici lige prvaka, jer Rijeka je lani bila prvak države i to su nekakve komparativne vrijednosti.

Drugo. Ciljevi zadani od uprave. Oni su već prožvakani i podsmijehom pa ne bih o njima.

Zanimljivije je što je sam Sanchez o svemu tome govorio, neovisno o dosegu u Europi, odnosno trajanju u Europi. To sve baca malo drukčiju sliku.

Sve u svemu , oni neka sjednu u svoja četiri zida (Fužine, Pag) pa nek raspravljaju međusobno. Ako postoji mm nepovjerenja bilo koje strane, neka instant bude rastanak, pa sljedeći trener neće spominjati da nije prošao pripreme sa ekipom ili birao ekipu po svom guštu.

Quote from: TIR on 21.04.2026, 12:44Pogotovo kada službeni klub u pravilu ne reagira osim u prilično ekstremnim situacijama.

Pa iskreno vjerojatno je s razlogom tako i nekako sumnjam da je slučajnost.
Često se sjetim početka sezone kad je Hajduk dolaskom LJPV-a stalno radio ona satirična videa i onda nakon Rijeke su naglo stala i više nema stalnog kreiranja sadržaja protiv suđenje s njihove strane. Na kraju im se isplatilo jer su jesenski dio fenomenalno prošli po pitanju suđenja, ali pretpostavljam da Miško može, napravio bi to slično, tako da cijelu istinu nećemo saznati.

S
Quote from: ispod stijena on 21.04.2026, 15:21Bolje da je radio analizu gdje su klubovi koji igraju u završnici lige prvaka, jer Rijeka je lani bila prvak države i to su nekakve komparativne vrijednosti.

Nije to ispravno, jer je Sanchez preuzeo ekipu u trenutku kad smo već ispali iz kvala za LP i EL, i na to nije mogao utjecati.
Prednost prvaka države u UEFA kvalifikacijama + 10 bodova u prvenstvu, izgubio je predhodni trener.

I
21.04.2026, 16:03 #5424 Last Edit: 21.04.2026, 16:04 by ispod stijena
@Snowcrash
Sanchez je preuzeo momčad kada je ona već bila u konf ligi.
Nisam napisao da je on "kriv" što nismo pogodili LP ili EL.

Mi pričamo da je usporedio klubove u završnici konf lige koji su iz liga petice, a u tim svojim državnim ligama nisu "krema" i pozicija na tablici dovoljna za kvalifikaciju u konf ligu sigurno nije u TOP 4. Oni koji su u TOP 4 idu u LP.

Rijeka je u svojoj močvari ipak "krema" i tu je malo "sklisko" za te usporedbe.

R
Ne; mi nismo krema. Mi smo vječni "dark horse. "

QuotePrema podacima tvrtke B-Soccer, koja se bavi sportskom analitikom, zanimljivo je vidjeti kolike su šanse tih klubova da se ponovno plasiraju u Europu kroz ligu. Od tih osam momčadi, samo dvije su na 100 posto, Šahtar, koji je u polufinalu, i AEK koji je ispao od Rayo Vallecana. Ostali su u puno težoj situaciji. Primjerice, Strasbourg ima samo dva posto šanse, Crystal Palace tri posto, dok su Mainz i Fiorentina bez izgleda da u idućoj sezoni igraju Europu. Rayo Vallecano, igra sjajno u Europi, ali su u ligi samo tri boda iznad zone ispadanja i više nemaju šanse za europska mjesta. AZ Alkmaar je na 19 posto... Kolika je naša vjerojatnost? Prema tim podacima, ona iznosi 64 posto kroz prvenstvo.

A nisu to sad baš neki fenjeraši, iako stoji da Palace i Vallecano su izuzeci. Šahtar i AEK su naše razine. Mainz je zadnjih 5 godina oko 8. mjesta u Bundesligi, Fiorentina je od 6. do 8. mjesta, AZ je uvijek TOP 4 u Nizozemskoj.

Ali opet iako mi usporedba stoji, to su skoro sve Lige petice. HNL nije liga petice, i čim takve izbaciš ostaju ti baš ovi malo čišći slučaji od ekipa koje su igrale osminu finala.

KL
Sigma - 7/16
Rijeka - 4/10, finalist Kupa
Celje - prvaci
Samsunospor - 7/18, polufinale Kupa
Larnaka - 2/12
Rakow - 6/18, finalist Kupa
Sparta 2/16 + šanse titule
Lech - 1/18

EL
Midtylland - 2/12 + šanse titule, finalist Kupa
Panathinaikos - 4/16, osigurali Europu
Ferencvaroš - 2/12 + šanse titule, finalist
Genk - 7/18

Tu je situacija ipak dosta drukčija. Nije ništa lošija jer smo mi među boljima na listi po pitanju šansi za Europu, ali je puno realnija od uspoređivanja sa Crystal Palaceom koje je nastupilo u Europi dvaput u povijesti: ove sezone, i 1998. godine. ::)
#navodninavijač

S
21.04.2026, 16:35 #5427 Last Edit: 21.04.2026, 16:36 by Snowcrash
Quote from: ispod stijena on 21.04.2026, 16:03@Snowcrash
Sanchez je preuzeo momčad kada je ona već bila u konf ligi.
Nisam napisao da je on "kriv" što nismo pogodili LP ili EL.

Mi pričamo da je usporedio klubove u završnici konf lige koji su iz liga petice, a u tim svojim državnim ligama nisu "krema" i pozicija na tablici dovoljna za kvalifikaciju u konf ligu sigurno nije u TOP 4. Oni koji su u TOP 4 idu u LP.

Rijeka je u svojoj močvari ipak "krema" i tu je malo "sklisko" za te usporedbe.

A vjerojatno nisam razumio šta si mislio s tim klubovima u završnici lige prvaka - vjerojatno samo na mjesto koje trenutno zauzimaju na prvenstvenoj tablici?

Pri tome, nismo ni blizu (magnituda budgeta je x50) kao klub-prvak, i ne možemo se uspoređivati s bilo kojim klubom u završnici LP.
Svi ti klubovi iz sezone u sezonu mogu dovesti i platiti iste ili bolje zamjene, čak i nekoliko njih za jednog igrača po poziciji, pa ih uopće nije briga dal će ih po sezoni otpast 3 ili 5.
Budget i strahovito šparanje i minimizacija popune igračima u prijelaznim rokovima je vrlo bitna stavka u našim prijelazima sezona.
Možda se nećemo složit, ali u ovosezonskom ljetnom i zimskom prijelaznom roku, mi nismo doveli "iste ili bolje igrače", a o tome je nedavno i Đalović pričao.
-------------
Ili primjer: Ako si prodao Pašalića, daj dovedi 2 desna krila i imaj jednog juniora za konkurenciju.
To što mi radimo - jedno desno krilo (u našem slučaju Morchiladze), ako već nisi prepoznao prije potpisa ugovora, može bit totalni flop, i nikako ne može zamjeniti Pašalića, barem ne u prvoj sezoni kod nas. Isto se počelo događat sa svim pozicijama u ekipi.

D
21.04.2026, 17:08 #5428 Last Edit: 21.04.2026, 17:24 by deo123
Kod mene je Sancho dobio plus veliki za današnju presicu. Cak zvuci kao da jako zeli ostati ovdje. Ne vidim razloga zašto bi se ovoliko trudio opravdati ako je na odlasku svojom željom.

Misko i podguzni su možda napravili najbolju stvar a nenamjerno. Od tog trenutka je dobio jaja i poceo malo konkretniji biti. Mozda ima nade

Quote from: deo123 on 21.04.2026, 17:08Kod mene je Sancho dobio plus veliki za današnju presicu. Cak zvuci kao da jako zeli ostati ovdje. Ne vidim razloga zašto bi se ovoliko trudio opravdati ako je na odlasku svojom željom.

Misko i podguzni su možda napravili najbolju stvar a nenamjerno. Od tog trenutka je dobio jaja i poceo malo konkretniji biti. Mozda ima nade
da Sanchez ovdje bude 5 sezona trener, siguran sam da bi nadmašio keka, itekako, doveo bi nas do lige prvaka. :nisamja: