Rijeka u medijima, članci o Rijeci,...

Started by D2, 10.05.2023, 22:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

24.03.2026, 08:31 #4935 Last Edit: 24.03.2026, 08:32 by Snjesko
Quote from: Orpat on 23.03.2026, 23:39Ok, šta se mene tiče neka Sanchez i ostane,ali ako će on mijenjati svaku utakmicu i rotirat igrače , onda je pitanje šta mu je cilj. Ne znam šta dalje reći, ovo mu ja ne bi oprostio.

Malo sam pitao AI, ali naravno da sam dobio krive podatke, pa nakon par provjera imena koja mi je dao kao ona sa najvise minuta dobio sam ovo:

Zaključak:
Nevjerojatno je, ali istinito –

Tiago Dantas

je s 870 minuta u tom specifičnom razdoblju 2026. godine zaista odigrao više od gotovo svih "elitnih" igrača Europe. To je iznimno rijedak slučaj gdje igrač iz HNL-a ima veću minutažu od nositelja u Real Madridu ili Arsenalu, a rezultat je savršenog (ili brutalnog) preklapanja tri natjecanja u kojima Rijeka nije radila rotacije na njegovoj poziciji.

Želite li da usporedimo Dantasov broj pretrčanih kilometara s ovim igračima ako su podaci dostupni?

Na temelju najnovijih podataka za razdoblje od 13. veljače do 20. ožujka 2026., vaša je procjena za Tiaga Dantasa (870 minuta) izuzetno točna i potvrđuje da je on bio jedan od fizički najopterećenijih igrača u Europi.
Iako je teško pronaći igrača koji je u tom preciznom prozoru od 35 dana nadmašio Dantasovu minutažu bez ijedne minute odmora, u nastavku je usporedba pretrčanih kilometara i učinka s nekim od najizdržljivijih veznjaka "liga petice" u istom razdoblju.
Usporedba pretrčanih kilometara i minutaže (13.02. – 20.03.2026.)
Igrač    Klub    Odigrane minute    Prosječna distanca po utakmici    Procjena ukupnih km (period)
Tiago Dantas    HNK Rijeka    870    ~11.8 km    ~114 km
Federico Valverde    Real Madrid    819    ~12.2 km    ~111 km
Bernardo Silva    Manchester City    ~720    12.11 km    ~97 km
Phil Foden    Manchester City    ~680    12.42 km    ~94 km
Granit Xhaka    Sunderland    ~810    ~11.5 km    ~103

Ovo je copy paste, neda mi se uređivat, ali mene samo zanima, ovi koji znaju srat sa strane, jel oni ikad pogledaju brojke i cinjenice prije nego krenu srat?
Znaci svi igraci koje mi je gemini ponudio kao one s vecom minutazom provjereno imaju manju i na kraju smo dosli da je Dantas odigrao najvise minuta u promatranom razdoblju.
Ali ne, sta nije stavio Dantasa od pocetka, to bi promijenilo... Sta tocno? I dalje bi bili 3 na kraju i dalje bi nas roster bio generalno manjkav i pun rupa, a Dantas bi imao puno vece sanse za ozljedu. A i njegov ljubljeni Pavic koji je placen 400 000 ne bi dobio minute.

I da se razumijemo, iskreno je nebitno sto neki Orpat ili Snjesko na forumu sere, ali kad jedan novinar, koji je k tome poznat kao onaj koji ima informacije iz kluba, pocne pisat pizdarije, onda mu ja imam pravo rec da jede govna. Kreten.

K
Kaze kucni

Sutra intervju s Miskovicem u NL

Z
24.03.2026, 08:51 #4937 Last Edit: 24.03.2026, 08:53 by Zelko Maler
nažalost što god Mišković kaže bit će pogrešno.
Neće sigurno reći, pišeš gluposti trener radi dobar posao.
Nadam se samo da neće biti neke mamićevske retorike.

D
Meni je jedino pitanje moze li Sanchez sebe prilagoditi na način da prestane ulaziti u ekstreme. Očito mu se kroz karijeru događa sličan problem gdje overthinka neke stvari. Očito je i da mu je zdravlje igrača iznad rezultata što je dobro sa jedne strane a sa druge je pitanje trpi li to profesionalni sport u današnje vrijeme. Obzirom da je bivši igrač puno razmislja o tom opterećenju igrača i kako da ih poštedi, što je opet razumljivo jer je prošao i mašinu velikog kluba i zna kako je to kad udaras svaka 3 dana.
Ali..vjerojatno postoji pametniji način gdje rezultat nece patiti toliko. Jedna opcija je 20 dobrih igrača, što se nikada neće dogoditi jer nismo Dinamo. Druga opcija je balans. Izmjene igrača pozicija za poziciju i ne u tolikoj količini na startu nego postupno kroz utakmicu. Naši igrači nisu genijalci i mislim da oni nisu u ovom trenu u stanju prilagoditi se deset različitih postava i modela igre. Često mi Kek padne napamet kako je imao uvijek predvidljive zamjene. Svih nas je to iritiralo ali je sa takvim rotacijama svaki igrač bio dio robotskog sustava. Igrači koji su kvalitete naših najbolje funkcioniraju kad moraju što manje misliti (npr. Morchiladze, Gabi pa često i Barco prema naprijed). Ako uvijek radiš isto i ekipa ti se uvijek kreće na sličan način oni postaju 50% bolji i korisniji i onda taj talent koji je kod nekih duboko skriven, počne izlaziti van. Mislim da sa ovim forama di su svi svugdje i radimo svasta ovisno o ekipi pola njih je potpuno izgubljeno i da je to glavni razlog zasto padnemo na nos. Barco nije 6 mjeseci igrao stopera, i onda ga ubaciš na tu poziciju, ispred njega staviš dečka koji debitira i onda se svi čudimo kako je ovaj pogubljen.. a jebiga..

Uglavnom sljedeći korak koji će Sancheza definirati i kao trenera je koliko je u stanju sebe prilagoditi i kako on kaže "always improve". Jer ako on ne vidi svoje greške i ne mijenja ih godinama.. djabe mu taj stav prema igračima

I
U sadašnjem rosteru Rijeke svima bi, da su zdravi i spremni igrali:
-   Fruk
-   Dantas
-   Radeljić
-   Oreč
-   Barišić
-   Majstorović
-   Vignato
Meni bi osmi igrač koji bi "uvijek" igrao bio Barco ali dopuštam da bi netko rađe gledao nekog drugog. Petroviča npr. kao do dolaska Barca, Ndockyta kao joker za evropu, Husića jer je igrao protiv hajduka ili Pavića jer je mlad.
To je osam igrača. Golman je deveti.
Deseti je neka špica, znači DAA, AMJ ili Čop
Jedanaesti je lijeva strana, šta bi rekli "in order of appearance" Devetak, Lasickas, Gojak, Legbo, Bodetić, Morchiladze, Rukavina, Thaqi.
Bez golmana to su 23 igrača od kojih je 20 stvarno u tonusu, igraju utakmice relativno redovno i nikoga od nas ne bi izulo iz cipela da bilo koji od njih počne obje utakmice protiv Slavena.
Onaj koji je to uspio je čarobnjak. Bilo koji drugi trener bi ugasio sezonu barem petorici, šestorici, a slijedećih tri, četiri bi bili ili ozlijeđeni ili izraubani do iznemoglosti.
Prodati kapetana i novce preusmjeriti Sanchezu da bude tu još barem dvije sezone. 

24.03.2026, 09:31 #4940 Last Edit: 24.03.2026, 09:32 by TIR
Quote from: deo123 on 24.03.2026, 08:58Barco nije 6 mjeseci igrao stopera, i onda ga ubaciš na tu poziciju

Sve ostalo stoji, ali ovo je netočno. Od 11. mjeseca naovamo, on itekako igra na stoperu u 3 otraga:

03/26 - 2 utakmice na stoperu od 5 utakmica ukupno
02/26 - 2/6
01/26 - 0/1
12/25 - 2/3 (uključen nastup za Peru)
11/25 - 3/3

Po pitanju tih sitnih rotacija pozicija gdje se na terenu pomakneš za 5-10 metara u nekom smjeru, to ne bi smio biti faktor loše igre dok god imaš dovoljan broj tipskih igrača u ekipi. Mnogi treneri danas polako odustaju od tog robotskog pokrivanja svoje zone tj. positional play koje je Pep usavršio u Barci i Cityju, i naginju prema relationism nogometu koji je nadogradnja toga. I dalje na terenu igraš (bubam) u fazi gradnje 3-2-5, ali ti je manje bitno da li u gradnji igre duplim pasom pozicije zamjene jedan stoper i jedan vezni, ili lijevi vezni i lijevo krilo. Dok god je igrač u toj zoni terena, trebao bi odraditi svoj posao jer je na najvišoj razini razlika u tehničkoj kvaliteti desnog stopera i glavnog kreatora ekipe minimalna.

Problem nastaje što najviša razina nije relevantna za našu ligu i tu dolazimo do Sanchezovih poteškoća s prilagodbom, jer treba znati naći granicu. U teoriji Barco može bit srednji, def. vezni ili stoper bez problema. Devetak i Husić su obojica igrali na stoperu odnosno lijevom beku kroz karijeru. Morchiladze je u Gruziji igrao na oba krila i wingbacku. Gojak je nekad bio desetka, Fruk i srednji i istureni vezni i lijevo krilo i napadač. Jednostavno nema toliko razlike ako igrač ima kvalitetu i ako je sustav posložen i uigran na način da tebi ne treba Fruk biti na točnoj lokaciji nakon nekog uigranog okidača, već samo da je bilotko na toj lokaciji da se trenirana akcija izvede.

Zato se osobno ne slažem sa kritkama miksanju pozicija igrača, jer su rijetki kod nas dovoljno dobri da mogu igrati samo jednu stvar i to rade odlično, ali drugo ne mogu. Pavičić npr. nema fleksibilnost, on je vrhunski tehničar i može igrati samo srednjeg veznog jer nema brzinu ni snagu za drugo. Dantasa možeš stavit na desnog beka i ne bi skužio razliku.
#navodninavijač

K
Znači Mišković je napisao tekst u NL, jer da nije ne bi išao kod tog istog jarana na intervju za 2 dana, nego bi ga odjebao.

Pitanje je dali Sanchez nama treba više nego što mi trebamo njemu?
Ja mislim da je on poželjan i da će brzo naći nešto puno bolje, a da ćemo mi biti razočarani isprdkom iz Hns akademije

Quote from: Kostrena on 24.03.2026, 09:32Znači Mišković je napisao tekst u NL, jer da nije ne bi išao kod tog istog jarana na intervju za 2 dana, nego bi ga odjebao.

Ja mislim da je on poželjan i da će brzo naći nešto puno bolje, a da ćemo mi biti razočarani isprdkom iz Hns akademije
A sta ako nije Miško napisao pa ga odmah zvao i rekao dat cu ti intervju

Ja ovako mislim.
Bjelica potpisuje sa Andy Barom.
Bara plaća članak o otkazu i kaže Bjelici nahvali Miška i Rijeku
Bjelica jadan udario crnca usred Bundeslige i posao može naći samo u Azerbejdžanu, nema izbora

I tu kreće kaos
SPORTSKI ODLAZI!

S
Quote from: kircipijanci on 24.03.2026, 09:39
Quote from: Kostrena on 24.03.2026, 09:32Znači Mišković je napisao tekst u NL, jer da nije ne bi išao kod tog istog jarana na intervju za 2 dana, nego bi ga odjebao.

Moćnija strana ne kaže "dat ću ti intervju", nego kaže "daj, budalo, očisti ona govna koja si israo".

K
24.03.2026, 09:50 #4945 Last Edit: 24.03.2026, 09:52 by Kostrena

Zašto bi baš njemu davao intervju, ako je ovaj zajebao?
Mogao ga je dat nepresušnom, recimo  ;D

Quote from: SandroB on 24.03.2026, 09:49

Moćnija strana ne kaže "dat ću ti intervju", nego kaže "daj, budalo, očisti ona govna koja si israo".
Jasno ali vidit ćemo, ne vjerujem u tu priču niti malo

S
Po meni, ogromna šteta je već napravljena. Ne pamtim trenera Rijeke koji se izvukao od glasina o otkazu i ponašao se kao da ništa nije bilo. Osobno, ne bih mogao nikako raditi s takvim mačem nad glavom.

Uzmimo da je ovo doslo iz kluba.
Neshvatljiva i neprihvatljiva mi je ta potreba Miskovica ako je tako da "opravda" svoje poteze. Ne kuzim, ako ti covjek ne pase, iz bilo kojeg razloga, daj mu otkaz, imas potpuno pravo na to kao glavni i odgovorni.
Ono sto nemas pravo je vrijeđat inteligenciju navijaca i svih onih koji prate Rijeku prozirnim i glupim spinovima o odbijanju 2M za Petrovica, zatim glupim clancima o "sugestiji" da Juncaj igra zadnjih 15 minuta i recentno pljuvanjem po covjeku koji je napravio fantastican posao na klupi Rijeke i potpisao najbolji rezultat u zadnjih 50 godina u Europi.
To niti je stil, niti je nacin i samo pokazujes koliko si mali covjek i to ce ti se kad-tad vratiti. Ne samo to, nego kakvo misljenje da ja sad imam o tebi kad si spreman proguravat najnevjerojatnije gluposti u eter kako bi se tvoje odluke cinile dobre i nepogresive?
Govorim o DM naravno, DV i supci koji se za sitne pare  blamiraju javno nisu ni vrijedni spomena.

L
Žalosno je što imam dojam da većina navijača Rijeke želi da se da otkaz Sanchezu