Rijeka u medijima, članci o Rijeci,...

Started by D2, 10.05.2023, 22:59

Previous topic - Next topic

Boy3006, Inkinr and 1 Guest are viewing this topic.

Quote from: 🔵 D10S ⚪️ on 08.10.2023, 08:15Neka pitaju zlatka vujovica za komentar utakmice i stanja na tablici 🤣🤣.
Meni je drago kad on kaže da će pobjediti jer 99,9% to znači našu pobjedu.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Klaun. Trebali su njega dovest da im igra napadaca 🤡.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Z
Sada po običaju slijedi medijski muk i tišina...prave se kako se ništa nije dogodilo...a onda opet ispočetka bez srama...

08.10.2023, 20:17 #439 Last Edit: 08.10.2023, 20:25 by 🔵 D10S ⚪️

M
Zašto kavez?
Zato kavez.
https://www.rijekadanas.com/torcida-opet-kidala-stolice-i-ostetila-travnjak-na-rujevici/?fbclid=IwAR2mlSl9qYHEW9fhT3GICFsFawcziN4tCSynzLn-cReQv82OwU5wWjDErYM

Inače prijatelj mi piše:

Veli maloprije Sopic na TvNovi  kad su ga pitali za izjavu '...tjednima pricate samo o hajduku i dinamu a mi kao da ne postojimo, to vam je moja izjava..' 😁

Direktan kao i uvijek.

Dobro je, čitaju nas  8).

08.10.2023, 21:43 #443 Last Edit: 08.10.2023, 21:43 by Zaf
Ako čitaju... u sto ne sumnjam...

Ižak, svaka čast! Dvaput u razmaku od nekoliko sati sam pročitao članak u jednom dahu. I osjetio ponos jer sam navijač takvog kluba i jer ima novinar koji će o mome klubu napisati lijep članak i učiniti me ponosnim!

I jer nas desetke tisuća navijača Rijeke (i nas 8000 koji redovno pohode hram Rijeke) barem ponekad poštuju i misle o nama sa dužnim poštovanjem, a ne podcjenjivanjem.

Možda nas nema najviše, ali volimo svoj klub (barem) jednako strasno kao i drugi navijači i zaslužujemo dozu respekta i od novinara i od sudaca i od HNSa, ali i od protivnika i protivničkih igrača!

Samo naprijed, sportski novinari koji volite (ili barem cijenite) Rijeku, ne dopustite da vam brojnije kolege kažu kako je nebitno pisati on "nedržavotvornim" klubovima. Da su svi klubovi vodeni poput Rijeke, nas nogomet bi bio na puno zdravijim nogama.

Da, kod nas se svaki uspijeh doživljava sa ponosom i zadovoljstvom jer ne mislimo da smo bogom dani i pretplaćeni na uspjehe u sportu. Na taj način dobijete poticajno okruženje kakvo vlada oko NK Rijeke.

Još jednom, svaka čast, Ižak. Respect!

Trener Rijeke za 24sata osvrnuo se na pobjedu nad Hajdukom, pohvalio je Franju Ivanovića, otkrio je što je igračima rekao nakon neuvjerljive partije nad Rudešom od 10. kolu...

Poštovanje, gospodine Sopiću. Čestitamo na prvoj trenerskoj pobjedi nad Hajdukom...

'Pobijedio sam Hajduk i 2016.'

Tako je počeo naš telefonski razgovor s trenerom Rijeke, a on je kao iz topa odgovorio...

- Zaboravljate da sam 2016. godine u Dinamu bio pomoćni trener Cici Kranjčaru i da smo u Splitu pobijedili Hajduk 4-0. Nakon utakmice naslov u jednim novinama bio je 'Šetalište Marka Roga' - našalio se Željko Sopić (49).

Dobro, ali ovo je prva vaša pobjeda nad 'majstorima s mora' u ulozi glavnog trenera.

- S Goricom sam dvaput igrao protiv Hajduka. U Splitu smo proljetos izgubili 2-1, propustili smo puno dobrih prilika. Kod kuće smo s njima odigrali 0-0, tu nismo bili pravi, imali smo gust raspored i nedostajalo je svježine. Čestitam svojim igračima na pobjedi na Rujevici. Krenuli smo ofenzivno, možda time malo i iznenadili Hajduk - rekao je Sopić pa naglasio:

- Nemojmo zaboraviti da je ovu momčad posložio Sergej Jakirović. Na moje inzistiranje došao je Marko Pjaca. Momo Yansane priključio nam se nedavno, ali njega se skautiralo i dok je Jakirović bio trener.

'Protiv Rudeša sam dobio slom živaca'

U 10. kolu u gostima ste pobijedili Rudeš 2-1. Nakon utakmice 'oprali' ste igrače.

- Imamo mladu momčad. Trebamo još neke stvari posložiti. Kad radite s djecom, za očekivati je da će biti dječjih bolesti. Već na poluvremenu dobio sam u svlačionici slom živaca. Bilo mi je žao Nediljka Labrovića. Rekao sam igračima: 'Pa dajte tom Labroviću clean sheet', spasio nas je toliko puta...

Marko Pjaca prije tri tjedna srušio je Osijek, zabio je dva gola. Tad ste rekli da je na 60-70 posto. U kakvom je sad stanju?

- Njemu samo treba kontinuitet. Imao sam sreću što sam bio trener u Dinamu kad je Pjaca bio na vrhuncu, kad je transferiran u Juventus. Odrekao se puno novca kako bi raskinuo s torinskim klubom i došao u Rijeku. Rekao mi je: 'Želim se boriti za nešto, dosta mi je posudbi i borbe za ostanak'. Imao je dvije teške ozljede - kaže Sopić pa u dahu nastavlja:

- Kažu: 'Ma dobro, vratit će se on za devet mjeseci'. Je, ali što je s posljedicama koje takve ozljede ostavljaju na psihu. Strah od duela, od nove ozljede... Drago mi je da je Marko ponovno sretan. Čovjek je klasa iznad HNL-a. Uz Brunu Petkovića i Marka Livaju, Pjaca je najbolji igrač lige.

'Steenvoorden je sjeo u moj stolac'

Nakon utakmice s Hajdukom dali ste igračima slobodno do srijede. Rekli da odu kućama na juhicu... Jeste li vama supruga spremila juhicu?

- Trenutačno sam na Krku. Došla je ženina obitelj iz Njemačke pogledati derbi. Uživamo. Potom idemo u Zagreb. Zabavne su svima moje izjave. Čudili su se kad sam prošle sezone s Goricom pobijedio u gostima Šibenik 4-0 pa zakazao trening odmah po povratku, u gluho doba noći. Trenirali smo i prošli vikend nakon Rudeša, po povratku u Rijeku, u 21 sat...

Nastavio je...

- Znam nešto o periodizaciji treninga... Oni koji su u poslu, razumiju zašto sam tako radio. Kad dečki kvalitetno rade, onda nije problem dati im nekoliko dana slobodno. Prošle sezone me u Gorici stoper Steenvoorden oko Božića zamolio da ga pustim tri dana u Nizozemsku da vidi tek rođeno dijete. Morao sam odbiti jer smo bili u pripremama i borbi za ostanak. Došao je opet i tražio da ga pustim iz kluba. Pozvao sam ga u svoj ured i rekao mu da se stavi u moju poziciju. Doslovce. Sjeo je u moj stolac, ja u njegov. Zamijenili smo uloge. Pitao sam ga da me pusti iz kluba, dao svoje argumente, ali nije htio. Kad je na proljeće dobio treći žuti, pustio sam ga u Nizozemsku na šest dana.

'Izjava uoči Hajduka izvučena je iz konteksta'

Uoči utakmice s Hajdukom izjavili ste da 'tko plati kartu, može pričati što hoće'.

- Ta izjava izvučena je iz konteksta. Pogledajte cijelu izjavu na službenim stranicama Rijeke, ima video presice. Naravno da ne podržavam nijedan oblik diskriminacije i vrijeđanja u sportu. Imam dvoje djece, naravno da mi to nije normalno. Nisam se uvijek, bilo kao igrač ili trener, slagao s nekim navijačkim parolama, ali neke od tih stvari su, nažalost, dio folklora. Poštujem sve hrvatske klubove i sve igrače u HNL-u.

Posebno je pohvalio Franju Ivanovića.

- Yansane nam je donio novu opciju u napadu, jako sam zadovoljan njime, ali prednost je u prvih 11 protiv Hajduka dobio Ivanović. Vidio sam neke napise u novinama, ali premalo se cijeni tog mladića. Protiv Hajduka je demonstrirao njemački mentalitet, pritiskao dva diva, Eleza i Šarliju. Trebalo nam je to jer sam znao da će Hajduk preskakati igru i ići na Livaju.
"When you are 4-0 up you should never lose 7-1." – Lawrie McMenemy

Quote from: 🔵 D10S ⚪️ on 09.10.2023, 13:31https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/hnl/klubovi/rijeka/sopic-zacepio-usta-kriticarima-sumnjali-ste-pitali-zasto-je-sad-ovaj-dosao-jedno-morate-znati-15382434?fbclid=IwAR0MEwPjVW9PId7UErkUDvrxwAVKe6MEPnB8LOawi7w3qxKJrfwrtjdORcI
Ipak treba pucati  8)  ;)
"Rekao sam dečkima nakon prvog poluvremena, počeo sam se i sam sebi smijati, da više pucaju. Kazao sam im "ranije sam vas molio da dodajete, sad vas molim da pucate po golu, morate pucati više". Kada imate mladu momčad, to vam je jako oscilatorno, kao da imate dječji vrtić pod sobom, ha, ha... "

Sopa je već sada u ovih mjesec/dva imao toliko originalnih izjava da sigurno već polako zauzima posebno mjesto među našim trenerima.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

https://www.index.hr/sport/clanak/moze-li-rijeka-biti-prvak/2502448.aspx?index_ref=naslovnica_sport_prva_d

Ništa posebno pametno obzirom da se apostrofira faktor sreće i kako udarci iz daljine ne mogu trajati (zašto?), ali evo zaslužuju klik za ovo.
#navodninavijač

Moj klik ne zasluzuje i nece ga dobiti - nek si faktor srece nabiju u guzicu. Da je clanak o dinamu i frituli onda bi to bilo korisno oruzje u arsenalu.