Rijeka u medijima, članci o Rijeci,...

Started by D2, 10.05.2023, 22:59

Previous topic - Next topic

wildwest, Ro-Ro, more1946 and 8 Guests are viewing this topic.

K
Quote from: NdockytovaLinijaKretanja on 30.08.2025, 17:09
Quote from: TIR on 30.08.2025, 17:04Ne vjerujem da je riječ o 25% jer nema previše smisla.

U Lorientu mu jedan transfer svakih 5 godina (odnosno profit kojeg će izvuć kroz preprodaju Bournemouth) pokriva cifru koju ulaže godišnje, a u intervjuima je bio dosta hladan prema njima, da ne ide često jer mu nije usput, naglašava manjsko vlasništvo itd itd.
U Moreirenseu cilja na južnoamerikance, ali u Portugalu neće tek tako do Europe do daljnjeg.
Hibernian neće iznad Konferencijske lige, a tamo ima manjinski udio.
Bournemouth u Europi je rekao da mu je cilj, ali i to će potrajati jer je Premiership jak.

Zašto bi kod nas ulazio u nekakvo partnerstvo umjesto u većinsko vlasništvo?

Bournemouth mora biti 7. u premierligi za izboriti KL. Nije nemoguće, klub je od njihovog preuzimanja bio 15 pa 12 pa 9.

Za sad metu totenhama... Golman i okvit gola ih soasavaju vec 4,5 put

K
Neki krkan je ovdje to nagovijestio prije nekoliko dana , da bi se to moglo desiti za 3-5 godina. Ali su me svi odmah umirili da to jednostavno nije moguće.
Tako da sam miran glede toga.

Samo što je forum već prije 2 dana strijepio hoće li Legia uspjeti naguziti Hibernian u produžetcima. A sad vidim da se već kalkulira što i kako mogu Bournemouth, Portugalci, francuzi...

https://youtu.be/iaGDZsSi1Ew?si=CXnjqjdiV-yGYzHR

Ide Đale opet jako i muški. A i već priča o reprezentativnoj pauzi i europi koja nas čeka

Quote from: Krkan on 30.08.2025, 17:12Neki krkan je ovdje to nagovijestio prije nekoliko dana , da bi se to moglo desiti za 3-5 godina. Ali su me svi odmah umirili da to jednostavno nije moguće.

Samo što je forum već prije 2 dana strijepio hoće li Legia uspjeti naguziti Hibernian u produžetcima. A sad vidim da se već kalkulira što i kako mogu Bournemouth, Portugalci, francuzi...

Ja iskreno nigdje nisam pročitao da mora biti ispod 30 posto da se mogu klubovi iz iste grupacije natjecag.
Mislio sam da je isti kurac 1 posto, 30 posto ili 100 posto.
Kakva je onda razlika ako jedan vlasnik ima udio 29 posto ili 31 posto, zašto je ta granica, ako ima neko načitan ili dobru pretplatu na chat gptu neka malo istraži.

B
Ma, od svih dilema koje valjda imaju, mislim da im je to dal ce Bournemouth ili Rijeka igrati KL najmanje bitno. Pa Bournemouth igra svoju vrstu Lige prvaka-Premiership, gdje vec imaju prilike igrati sa Liverpoolom, Cityem, Arsenalom...neznam da im sad preuzimanje Rijeke kvari pomisao da jednog dana teoretski Bournmouth nece imati privilegij da zaigra sa Celjem, Noahom ili Dinamo Tiranom.
Englezi cak i EL poluozbiljno shvacaju.

A ovaj clanak NY times, pitanje kolko oni to uopce istrazivali. Nit prate nogomet, a jos manje HNL. Nisu sigurno trazili insajderske vijesti da saznaju dal Foley kupuje 25 ili 70% nekog anonimnog kluba za njih.

Ne vjerujem da bi ista od ovog cirkusa bilo da ne slijedi neki veliki remont za koji dan.

K
Ny Times je imao kod preuzimanja Škota točne informacije, a i općinito su poznati kao jedni od najtočnijih na svijetu, ali...

K
Quote from: NdockytovaLinijaKretanja on 30.08.2025, 17:14
Quote from: Krkan on 30.08.2025, 17:12Neki krkan je ovdje to nagovijestio prije nekoliko dana , da bi se to moglo desiti za 3-5 godina. Ali su me svi odmah umirili da to jednostavno nije moguće.

Ja iskreno nigdje nisam pročitao da mora biti ispod 30 posto da se mogu klubovi iz iste grupacije natjecag.
Mislio sam da je isti kurac 1 posto, 30 posto ili 100 posto.
Kakva je onda razlika ako jedan vlasnik ima udio 29 posto ili 31 posto, zašto je ta granica, ako ima neko načitan ili dobru pretplatu na chat gptu neka malo istraži.

Ma ja sam krkan i ja ti to ne kužim . Ni te postotke ni kurce - palce.
Napregnuo sam sav svoj intelekt pa probao malo pogledati prema  budućnosti, ali su me kolege umirili riječima kako to naprosto nije moguće. I sad sam savršeno miran.
Toliko da sam skužio kako nema potrebe gledati dalje u budućnost.
Već samo naprijed krkanski, od danas do sutra.

Na kraju neće biti ništa, a ovaj još uvijek na klupi i tako će i ostat.

30.08.2025, 17:27 #3728 Last Edit: 30.08.2025, 17:28 by Marabunt Campetto
Objava Jasona Stephensa

https://www.linkedin.com/posts/multiclubownershipinsights_multiclubownership-footballbusiness-footballfinance-activity-7367263585984475136-4is6?utm_source=li_share&utm_content=feedcontent&utm_medium=g_mb_web&utm_campaign=copy

https://www.linkedin.com/posts/multiclubownershipinsights_multiclubownership-footballbusiness-footballfinance-activity-7367263585984475136-4is6

Nogometni klub Black Knight dodaje 6. klub: hrvatski klub HNK Rijeka FC HNK Rijeka FC *Osnovan: 1904., 2024.-25. dvostruki pobjednici, treći najuspješniji klub Hrvatske *Dva naslova (2017., 2025.) *Vlasnik: Damir Mišković (Hrvat) Damir Mišković *Zaradio je bogatstvo osnivanjem Carstva logistike nafte i plina putem Orlean Invest Holdingsa - matične tvrtke najveće nigerijske naftne i plinske luke Lokacija *Zapadna Hrvatska na obali Jadranskog mora, 81 milja jugozapadno od Zagreba, 108 000 stanovnika. *Glavna hrvatska morska luka i najveća trgovačka luka *Strateško pozicioniranje, Venecija, Italija (240 km), München (516 km), Beč (516 km) i Ljubljana, Slovenija (115 km)

Stadion Kantrida kapaciteta  mjesta nalazi se na poznatom mjestu "između strmih litica i Jadranskog mora" - oko 50 metara od vode Razlozi za akviziciju Investicijska prilika *100+ milijuna eura vrijedan novi projekt razvoja i infrastrukture stadiona, novi stadion: kapacitet 14.000 mjesta, plus hotel s 200 soba i tri stambena tornja (35 katova)

Pristup UEFA natjecanjima *Europski put: Klub je više puta stigao do grupne faze Europske lige, iako će ove sezone igrati u konferencijskoj ligi nakon što su izgubili 5-1 od PAOK-a u doigravanju Europske lige Turistička strategija *Ulaganja EU/vlade u infrastrukturu: 177 milijuna eura uloženo je u projekt Rijeka Gateway, ulaz za hrvatske otoke, i 300 milijuna eura u projekt razvoja obale. *Proširenje terminala za kruzere: 100.000 putnika godišnje *42 zemlje s izravnom vezom tijekom ljetne sezone 2025. *Potencijal lokacije na jadranskoj obali (6 km Plavih zastava) usklađen je s Foleyjevim ulaganjima u ugostiteljstvo Razvoj igrača *Hrvatska proizvodi 18 puta više profesionalnih nogometaša po glavi stanovnika od tradicionalnih sila poput Brazila. *8. najveći apsolutni izvoznik u svijetu, unatoč 3,88 milijuna stanovnika, *6. globalno po izvozu u 5 najboljih europskih liga (20-godišnja studija)
Povećanje od 25%: s 319 igrača (2017.) na 400 igrača (2022.) koji igraju u najboljim svjetskim ligama *Dva dana prije potvrde preuzimanja FC Bournemouth može potvrditi da je napadač Daniel Adu-Adjei dovršio trajni prelazak u hrvatskog prvaka, HNK Rijeku. Proizvod akademije Cherriesa Mogla bi biti pametna akvizicija BKFC klubovi *2022: Preuzeto 100% AFC Bournemouth: 120 milijuna funti *2023: Preuzeto 33% FC Lorient: 44,5 milijuna funti (53 milijuna eura) *2023: Preuzeto 82% Auckland FC: 25 milijuna funti (40 milijuna NZD x 2 franšize od 20 milijuna dolara) *2024: Preuzeto 25% Hibernian: 6 milijuna funti *2025: Preuzeto 62-70% Moreirense FC: 15,8 milijuna funti (obveza) *2025: Preuzeto 25% HNK Rijeka nepoznato Partnerstva s klubovima *2025 Kyoto Sanga (Japan) - Razvoj mladih, skautske mreže. *2025 Orlando City (SAD) - Strateško, izvršno i tehničko
Ri Or Die

I
Ali... ali... adjei 🥹 i mega pojacanje ethan williams. Necemo sada valjda ostati bez tih generacijskih talenata 😭

K
Quote from: Istegnuće kralježnice on 30.08.2025, 17:29Ali... ali... adjei 🥹 i mega pojacanje ethan williams. Necemo sada valjda ostati bez tih generacijskih talenata 😭

ti se nista ne brini menalo i rukavina su tu, gledat ces ih i dalje😀

K
Ako sam dobro shvatio, Bournemouth neće zanimati KL pa će velikodušno to nama prepustiti? Neke nove sfere.

Kužim ja da je Englezima konfekcijska liga gnjavaža i da su tu njima mali novci,ali...

30.08.2025, 17:44 #3732 Last Edit: 30.08.2025, 17:45 by Snjesko
Tu sad imam dvije krajnosti ako se ovo o 25% pokaze tocnim.

Ako ce Miskovic prodat 25% kluba i ostat da bi dovodio nove dinamove otpatke, Menale, Rukavine, Pjace i Corluke, onda je to najgora moguca opcija od svih mogucih opcija.

Ako ce Miskovic ostat, ali ce ovi vodit kompletnu sportsku politiku bez iznimke, a Miskovic se posvetit gradnji nove Kantride, onda je to najbolja moguca opcija od svih opcija.

J
Sad znam da vise nista ne znam, dok ne izadu sluzbeno iz kluba sa objavom nicemu ne vjerujem vise

M
Bit ce kombinacija,ako dolazi skautska sluzba  valjda ce ju i koristiti. A oni ce gledati malo dalje od istre i dinama, pa za to su i dokazi sto se pocelo odjednom kopati po talentima PL-a.
Sudjelovat ce nekako, pa nece samo financijski, vjerojatno i savjetodavno.