HNL Sezona 2023/24

Started by Zelko Maler, 30.05.2023, 11:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Quote from: sthlm1987 on 05.09.2023, 07:03Ako ne mozemo mijenjati nista po pitanju plasmana i stanja nacije, mozemo mijenjati broj clanova, pretplatnika i siriti pozitivan vibe oko kluba 8)
Shvaćaš li koliko je ovo što si napisao u tom slučaju teško izvedivo. Ljudi su ovce, ali isto tako ima nas ovaca koje dozvoljavaju da ih se striže redovno jer nas boli q* za to, volimo Rijeku i puca nam je li prva ili zadnja. Dolazimo na utakmice ovako ili onako, moglo bi se reći ritualno iz navike.
Onda, ima ovaca koje zazivaš i koji će ti postati članovi i pretplatnici samo kad nas ide, ali koje kad dožive tako nešto pošalju sve u lijepe tri i odu za stalno ili ih drži neko duže vrijeme i ne gledaju utakmice.
Koje ovce imaju sitniji zub, daju bolju vunu, mlijeko ili meso ne bih želio komentirati.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Ovo sa šaranima i penalima za pajceke je postao i igrokaz koji dodatno pumpaju venecijanci iz svoje koristi, to je valjda svima nama ovdje jasno. Mislite li da bi se ista halabuka digla da su oni dobili te penale? Isto sam siguran i da bi Marićeva reakcija bila još žešća u obrani sudačkih odluka. Tako da nema čuđenja
S druge strane šarani već poslovično su u reakcijama slijepi i ne dozvoljavaju niti malo pristup nekoj objektivnosti. Sjetite se samo kakvu su larmu digli za onu kup utakmicu s nama, a kad se hladne glave pogledala ta utakmica, nijedna odluka kontra njih nije bila baš nepravedna, ili je bila rubna ili ispravna ili pak na našu štetu. Stvorili su od toga svoj urbani mit o nekakvoj krađa stoljeća s naše strane.
Znam da bi i mi isto sipali gnjev i žuč nakon onakve utakmice s razlogom kao i oni, ali sve što se radi od strane klubova da se takve stvari spriječe ili ne dešavaju više, su pogrešne. Ovo pojedinačno zavijanje preko medija na mjesec i bolikurčina kad se desi drugome, a ne tebi je ne produktivno i neće napraviti nikakve značajne promjene. Klubovi trebaju poduzimati pravne radnje koje im omogućavaju pravilnici, a ako tako nešto nije predviđeno onda treba pokrenuti inicijativu da tako nešto u pravilnicima postoji. Što je točno Osijek napravio ili pokrenuo da se ovo što se njima desilo ne bi ponovilo njima ili nekom drugome? Zatražili su izuzeće sudaca, malo ili ništa što će spriječiti da se takve stvari ne ponove.

do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

05.09.2023, 09:13 #1007 Last Edit: 05.09.2023, 09:14 by beetlebum
Priznajem, nije mi bio jučer neki dan, ali mislim da me psihički dotuklo što nisam mogao 5 minuta proći bez da čujem nešta o dinamu i hajduku. A htio sam, izbjegavao sam, ali ne može, portali, novine, forumi, radio, udarna vijest dnevnika, kolege...pa shvatite jebe mi se, pustite ljude da žive. Ima i drugih stvari za spomenuti u dnevniku, igra se i svjetsko u košarci i us open, a i tu i tamo nam se država raspada.

Jasno kao dan da je državni interes da vladaju dinamo i hajduk, sve ostalo je nebitno. Nekad budeš malo optimističan, pa si to racionaliziraš, nekad se pobjedi koja utakmica, ostvari kakav takav rezultat, ali zadnjih 2 godine kao da su dodali gas i besramno se na očigled dokazuje kako stvari funkcioniraju - deklariranje klubova nacionalnim interesom, dijeljenje državnog novca istim tim klubovima, financijsko i medijsko šikaniranje svih ostalih, čak medijski i podrivanje drugih selektivnim i sugestivnim prenošenjem činjenica (ovo može biti i po nalogu, ali iz jednostavnog kolapsa novinarstva u RH). Na momente imam osjećaj da ludiš, sve što se događa u našem sportu se u dva koraka poveže s klubovima nacionalnog interesa. I ne to nije zato što ste veliki klubovi, nego jer netko tu vuče konce, to jest više različitih ruku čupa po istim koncima. Neki za svoj sitni interes, neki za prodaju igrača, neki za medijsku histeriju, neki za maskiranje većih problema. Ludo, kao da smo upali u neki matriks, svjestan sam da ovo nije ništa novo, ali ide jače nego se sjećam. Dvije crne rupe rastu i vuku sve jače.

Hajdukov modus operandi je oduvijek bio pressing na suce, medije i javnost. Nekad poludim kako Rijeka kao klub bude pasivna po pitanju svojih prava ili nekih nepravdi, ali ne želim zapravo doći na njihovu razinu. Njima službeni profili društvenih mreža pišu o ligi kao loše šaljive facebook grupe, sazivaju se presice, urgira se da se oglase gradonačelnici i župani. Oko utakmice, ej oko penala u 6. kolu 1. HNL lige. Apsurdno. Dinamo je isti, to je svima jasno, samo s malo manje buke. Jedni te gurnu, drugi ti stanu na vezice, ali past ćeš kako god. I onda dođe Osijek, vidi šta mama i tata rade, pa i oni probaju s peticijama, presicama i medijskim pritiskom. Dok ne shvate da su nebitni, kao i mi i svi ostali u predstavi.

Evo samo je izletilo iz mene, jer su mi se popeli na glavu zadnja dva dana. Nisam ja ovo htio pisat, oni su krivi.

05.09.2023, 09:20 #1008 Last Edit: 05.09.2023, 09:20 by Boy1da

Samo da dodam da je nogomet samo dio te priče "awwww shit, evo nas nazad u devedesetima". I da čak ni u Burundiju ne možeš tokiko nogomet koristit u političke svrhe. To samo mi, Srbi, Rusi...takva boranija.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

Z
Evo Dinamo vratio Kulenovića sa posudbe nakon dva kola... interesantno... posuđen prije utakmice sa nama... također dvojac Lokomotive prodanih u Dinamo odigrao utakmicu protiv nas nakon liječničkog... nezabilježeno...lažovi kažu da bi se oprostili...

E da smo imali odgodu protiv Dinama, a igrali Goricu sve bi bilo drugačije ove sezone. Ne bi doveli Sopića jer bi ga razbili u Gorici, a dvojica mulaca, Stojković i Kačavenda ne bi završili svoje karijere tako mladi. Možda bi se Lille prošao, bilo je jako blizu. Vjerojatno i Dinamo ne bi čupao Jakirevića jer ne bi bilo razloga da nas slabe hitno.

Penali za Dinamo nepostojeći, igrač izvan 16m u trenutku udarca, a drugi penal simulacija.

Sada čekamo da se Dinamo odvoji malo pa da suđenje se vrati u normalu. Jedino je neizvjesno da li je kup sređen Osijeku ili je dozvoljeno da najbolji osvoji, za razliku od zadnja dva.

Sve viđeno svake sezone od naše šampionske, HNL laici se jedino čude.
Napišite da je Rijeka prva, je*em li vam sve!

Rijeka je lijepa priča od samog svog postanka.

Quote from: Projeto on 05.09.2023, 10:25E da smo imali odgodu protiv Dinama, a igrali Goricu sve bi bilo drugačije ove sezone. Ne bi doveli Sopića jer bi ga razbili u Gorici, a dvojica mulaca, Stojković i Kačavenda ne bi završili svoje karijere tako mladi. Možda bi se Lille prošao, bilo je jako blizu. Vjerojatno i Dinamo ne bi čupao Jakirevića jer ne bi bilo razloga da nas slabe hitno.

Penali za Dinamo nepostojeći, igrač izvan 16m u trenutku udarca, a drugi penal simulacija.

Sada čekamo da se Dinamo odvoji malo pa da suđenje se vrati u normalu. Jedino je neizvjesno da li je kup sređen Osijeku ili je dozvoljeno da najbolji osvoji, za razliku od zadnja dva.

Sve viđeno svake sezone od naše šampionske, HNL laici se jedino čude.

Oba dva čista penala za Dinamo.

05.09.2023, 10:38 #1012 Last Edit: 05.09.2023, 10:40 by Projeto
Slažem se da se ne slažemo. I sama ta činjenica da se ne slažemo ide u prilog da penali nisu smjeli biti dosuđeni. Ali i nisu bili prema pravilima nogometa.

Tendeciozno zaustavljanje usporene snimke i simulacija Dinamovog igraca jer nije svaki kontakt penal, a radi ovoga glađenja po natkoljenici padaju samo simulatori.

Stvarno ne treba ništa objašnjavati nego samo napisati Marić, Zebec i Bebek.

Z
utakmica protiv Osijeka će odrediti sezonu, igramo na Ruji. Nema izlika. Porazom doma na Ruji je sezona u kurcu, izgibljena, piši nam odma 4. mjesto. ostaje ti kup. Izgubiš li , izgubio si 3 derbija, nemamo o čemu dalje pričati.

Quote from: Zelko Maler on 05.09.2023, 10:42utakmica protiv Osijeka će odrediti sezonu, igramo na Ruji. Nema izlika. Porazom doma na Ruji je sezona u kurcu, izgibljena, piši nam odma 4. mjesto. ostaje ti kup. Izgubiš li , izgubio si 3 derbija, nemamo o čemu dalje pričati.

Brate moj u Allahu, prosla je jedna šestina (1/6) prvenstva. Spusti mač, nije još vrijeme za harakiri.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

05.09.2023, 10:48 #1015 Last Edit: 05.09.2023, 10:49 by D2
Quote from: Zelko Maler on 05.09.2023, 10:42utakmica protiv Osijeka će odrediti sezonu, igramo na Ruji. Nema izlika. Porazom doma na Ruji je sezona u kurcu, izgibljena, piši nam odma 4. mjesto. ostaje ti kup. Izgubiš li , izgubio si 3 derbija, nemamo o čemu dalje pričati.
Uopće ne doživljavam tako katastrofično mogući poraz. Ovo je prvi derbi koji igramo doma. Znači i venecijanci i pajceki imaju još 2 koje igraju kod nas.
Nije jednom rečeno kako je prvenstvo maraton. O pobjedi ne moramo ni pričati, bila bi nam tako željeni vritnjak za dalje.

Ma ne bi isao u takvu krajnost. Derbi uvijek može ići na svačiju stranu. Prošle sezone smo bili na kraju za dlaku do trećeg mjesta, a bili zadnji na tablici u jednom trenutku.

I prva dva derbija su izgubljena jer se Jakir usrao Kosovara bez veze i umorio igrače i jer u klubu ne znaju organizirati putovanja,  pa se onda Jakir usrao tovara na poluvremenu ( i još jedan Pašalić nije igrao!?!?!), a drugi derbi je izgubila klauzula. Obje utakmice smatram anomalijama.

Quote from: Projeto on 05.09.2023, 10:38Slažem se da se ne slažemo. I sama ta činjenica da se ne slažemo ide u prilog da penali nisu smjeli biti dosuđeni. Ali i nisu bili prema pravilima nogometa.

Tendeciozno zaustavljanje usporene snimke i simulacija Dinamovog igraca jer nije svaki kontakt penal, a radi ovoga glađenja po natkoljenici padaju samo simulatori.

Slagao se ili ne slagao....činjenica je da je prvi penal čist jer je rukom igrano na crti 16m. Svaki kontakt ili ruka na linije 16m je jedanaesterac. Drugi penal ne vidim na čemu temeljiš da ga ne bi trebao svirati?

Quote from: T.T.N.Y. on 05.09.2023, 11:19Slagao se ili ne slagao....činjenica je da je prvi penal čist jer je rukom igrano na crti 16m. Svaki kontakt ili ruka na linije 16m je jedanaesterac. Drugi penal ne vidim na čemu temeljiš da ga ne bi trebao svirati?
Meni recimo bi bila dovoljna sama činjenica da je sviran za pajceke,  8)  ali to još nema u pravilima pa ostaje još to slobodno sudačko uvjerenje.

Quote from: T.T.N.Y. on 05.09.2023, 11:19
Quote from: Projeto on 05.09.2023, 10:38Slažem se da se ne slažemo. I sama ta činjenica da se ne slažemo ide u prilog da penali nisu smjeli biti dosuđeni. Ali i nisu bili prema pravilima nogometa.

Slagao se ili ne slagao....činjenica je da je prvi penal čist jer je rukom igrano na crti 16m. Svaki kontakt ili ruka na linije 16m je jedanaesterac. Drugi penal ne vidim na čemu temeljiš da ga ne bi trebao svirati?

1. Zlonamjerno zaustavljen video, bio je izvan linije.

2. Temeljim da kontakt nije bio dovoljan da igrač padne kao u ratnom filmu C produkcije.