HNL Sezona 2023/24

Started by Zelko Maler, 30.05.2023, 11:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Z
Oba režimska kluba odbila su prijedlog Miškovića o ukidanju zimske pauze...bili su protiv  :neretljak:

Z
13.12.2023, 18:18 #1891 Last Edit: 13.12.2023, 18:21 by Zelko Maler
Quote from: worm on 13.12.2023, 17:28

jedan posrtaj je kompromitirao svih 5 mjeseci uspjeha, dobrog rada i dobrih rezultata.Krava i prolijano mlijeko.

Z
Na t- portalu kapetani opet biraju najigrača godine...😂 Može li gluplje ? Ti kapetani su za igrača godine proglašavali i TSS i panja Levaju...😂

A glasanje ide tako da kapetan Hajduka dade maksimalan broj bodova svom igraču, a konkurentu nula ...😂...itd

13.12.2023, 19:04 #1893 Last Edit: 13.12.2023, 19:37 by Silvio Dante
Quote from: Zelko Maler on 13.12.2023, 18:18jedan posrtaj je kompromitirao svih 5 mjeseci uspjeha, dobrog rada i dobrih rezultata.Krava i prolijano mlijeko.

Dalo bi se nadugo i naširoko o mitu već svojevrsnom o "jednom porazu", a i o 5 mjeseci uspjeha. Rijeci ništa nije bilo poklonjeno, i ništa se nije desilo slučajno. Rijeka je dugo bila gore, na samom vrhu zato što je nakon dugo vremena složila kompetitivnu momčad, a ne zato što je to palo s neba. Što vidim da neke struje nastoje progurati i nametnuti kao istinu.

Ali kao što je to činjenica, da pozicija Rijeke kroz dobar dio polusezone uopće nije bila iznenađujuća, jednaka je činjenica da postoji evidentni pad u posljednjih rekao bih mjesec, mjesec i pol ili dva. Od onog Slavena i Rudeša vani već. Ili je tada već počela kopniti naša moć, ili smo pročitani, ili su na površinu počeli izlaziti limiti novog trenera koji nije uspio nadograditi i u ekipu ugraditi ništa novo u odnosu na ostavštinu trenera prije. I već tad su se upalili određeni alarmi, viđene su prvi put ove sezone neke zabrinjavajuće činjenice. Pa Istra, Varaždin, Lokomotiva, ako hoćeš i dinamo, Osijek, a sve je kulminiralo sa Slavenom. Da, jedan poraz samo. Ali jučer negdje pročitah. U posljednjih 5 kola, samo 6 bodova. I, šta ćemo sad? Hoćemo dovijeka mantrati o jednom i prvom porazu? A posijano bodova u 2 mjeseca tona. Što zorno pokazuje i stanje na tabeli nažalost. Gdje se plus u odnosu i na hajduk i dinamo pretvorio u minus. U odnosu na vodeći Hajduk, već i osjetni.

Žalost je tim veća što se od starta sezone vidjelo da se desila neka lijepa kemija, da momčad ima hrpu potencijala, oružja, širine, mladosti. Žalost je time još veća što je stanje u konkurencije bilo takvo da se pružala i još uvijek se pruža više nego lijepa šansa da se iskoristi i rijetko slabašna sezona dinama, i sasvim uobičajena sezona Hajduka s karakterističnim usponima i padovima, promjenama trenera i par karakterističnih posrtaja i gubitka bodova tamo gdje se najmanje očekivalo.

Ali ništa to. Kraj, finiš polusezone, vrijeme kad je trebalo najviše zapeti, nas je zatekao. Pokazao sve slabosti, mane, minuse, a najviše problem stručnog vodstva. Koje će teško vječno moći mantrati o "jednom porazu i 5 mjeseci uspjeha" kad mu se podastru ovi gore argumenti a koji pobijaju dobar dio floskula i istina koje samo određeni krugovi žele takvima vidjeti. A što će sve još teže nailaziti na plodno tlo kod zainteresirane javnosti. Početi će se postavljati pitanja, jer nisu ljudi ni bedasti ni slijepi.   

Izgubimo jednu pišljivu utakmicu i kraj svijeta.

Alo ekipa. Ne igraju roboti. Ovo nije PES. Smirite malo tenzije, udahnite svjež zrak, navijajte i dalje kao do sad. Ovo su dobri dan našeg kluba. Odlični. Sjetite se kako je bilo nekad.

Quote from: Fiumano on 13.12.2023, 19:25Ovo su dobri dan našeg kluba. Odlični. Sjetite se kako je bilo nekad.
Imali smo samo dvije vrste jogurta...
#degenerik

13.12.2023, 19:47 #1896 Last Edit: 13.12.2023, 19:53 by 18orvat
Quote from: Fiumano on 13.12.2023, 19:25Sjetite se kako je bilo nekad.

Meni se ne čini tako loše....i nije stvar u porazu.

A
Quote from: 18orvat on 13.12.2023, 19:47
Quote from: Fiumano on 13.12.2023, 19:25Sjetite se kako je bilo nekad.

Meni se ne čini tako loše....i nije stvar u porazu.

Partizan nas gazi, a mi tako skoro cijelo drugo poluvrijeme, točnije od minute rođenja svakoga od nas, od 60. minute  :svakacast:  to su bili dani...a gle legendarni transparent Armada Lujza, od kad ga ne vidjeh. Znam da je ovaj moj komentar OT, ali kad sam pogledao video i sjetio se te večeri, jednostavno sam se naježio i nisam mogao ne komentirati.

13.12.2023, 22:17 #1898 Last Edit: 13.12.2023, 22:18 by Zaf
Quote from: Silvio Dante on 13.12.2023, 19:04
Quote from: Zelko Maler on 13.12.2023, 18:18jedan posrtaj je kompromitirao svih 5 mjeseci uspjeha, dobrog rada i dobrih rezultata.Krava i prolijano mlijeko.

Dalo bi se nadugo i naširoko o mitu već svojevrsnom o "jednom porazu", a i o 5 mjeseci uspjeha. Rijeci ništa nije bilo poklonjeno, i ništa se nije desilo slučajno. Rijeka je dugo bila gore, na samom vrhu zato što je nakon dugo vremena složila kompetitivnu momčad, a ne zato što je to palo s neba. Što vidim da neke struje nastoje progurati i nametnuti kao istinu.

Ali kao što je to činjenica, da pozicija Rijeke kroz dobar dio polusezone uopće nije bila iznenađujuća, jednaka je činjenica da postoji evidentni pad u posljednjih rekao bih mjesec, mjesec i pol ili dva. Od onog Slavena i Rudeša vani već. Ili je tada već počela kopniti naša moć, ili smo pročitani, ili su na površinu počeli izlaziti limiti novog trenera koji nije uspio nadograditi i u ekipu ugraditi ništa novo u odnosu na ostavštinu trenera prije. I već tad su se upalili određeni alarmi, viđene su prvi put ove sezone neke zabrinjavajuće činjenice. Pa Istra, Varaždin, Lokomotiva, ako hoćeš i dinamo, Osijek, a sve je kulminiralo sa Slavenom. Da, jedan poraz samo. Ali jučer negdje pročitah. U posljednjih 5 kola, samo 6 bodova. I, šta ćemo sad? Hoćemo dovijeka mantrati o jednom i prvom porazu? A posijano bodova u 2 mjeseca tona. Što zorno pokazuje i stanje na tabeli nažalost. Gdje se plus u odnosu i na hajduk i dinamo pretvorio u minus. U odnosu na vodeći Hajduk, već i osjetni.

Žalost je tim veća što se od starta sezone vidjelo da se desila neka lijepa kemija, da momčad ima hrpu potencijala, oružja, širine, mladosti. Žalost je time još veća što je stanje u konkurencije bilo takvo da se pružala i još uvijek se pruža više nego lijepa šansa da se iskoristi i rijetko slabašna sezona dinama, i sasvim uobičajena sezona Hajduka s karakterističnim usponima i padovima, promjenama trenera i par karakterističnih posrtaja i gubitka bodova tamo gdje se najmanje očekivalo.

Ali ništa to. Kraj, finiš polusezone, vrijeme kad je trebalo najviše zapeti, nas je zatekao. Pokazao sve slabosti, mane, minuse, a najviše problem stručnog vodstva. Koje će teško vječno moći mantrati o "jednom porazu i 5 mjeseci uspjeha" kad mu se podastru ovi gore argumenti a koji pobijaju dobar dio floskula i istina koje samo određeni krugovi žele takvima vidjeti. A što će sve još teže nailaziti na plodno tlo kod zainteresirane javnosti. Početi će se postavljati pitanja, jer nisu ljudi ni bedasti ni slijepi.   

Amen! Nemam sto dodati, svaka čast, Dante na upisu. 

Upravo radi toga sam ja lud ko kupus na Sopica. A sada će ta frustracija preci i na Upravu radi nečinjenja i neispravljivanja vlastitih grešaka.

Z
13.12.2023, 22:23 #1899 Last Edit: 13.12.2023, 22:24 by Zelko Maler
Bravo!  Slažem se i ja.

Malo da prepišem s drugog foruma. Ovo vam je takozvani jedan poraz iliti prvi poraz od ljeta. Moš mislit. Veliki trenerski mag je zadnjih 5 kola 6. na ljestvici....

1. Hajduk 13

2. Dinamo 11

3. Istra 10

4. Gorica 8

5. Slaven MeNaLupo 7

6. Rijeka 6

Ne vidim opravdanja ostaviti tog tipa na klupi nakon Rudeša. Jednostavno ne vidim.

Z
Još jedna stvar i neću više. Ionako sam već sam sebi dosadan. Doći će taj veznjak koji je očito solidan da sad ne prejudiciram bezveze. Ukoliko dođe nekakva špica da rastereti  Ivanovića,a to sam siguran da DRS traži i mislim da će doći, takođernekakav bočni mora doći i ako se ne pretjera s nekim prodajama, a i to mislim da neće ovo će biti najizbalansiranija Rijeka vjerojatno od šampionske. I takvu Rijeku da trošimo na Sopića? Tomić nije imao obranu, Rožman je imao velikih problema s kompletnim rosterom i koronom i svim i svačim i uspio je ostvariti odličan rezultat. Bišćan je imao problema s obranom isto. Svi ti treneri su nekoliko klasa jači od Sopića. Daj Sopiću obranu Escoval, Capan, Galović koju je imao Rožman i neke igrače kratko Tomić umjesto sadašnjih Mitrovića i Dilavera koji su valjda 5 klasa jači stoperi, pa bi vidjeli gdje bi došao s njima.

Jebote sad imaš Nedu na golu imaš u obrani faking Mitrovića imaš odličnu vezu u 3-4 ne baš renomirana, ali odlična igrača, Pjacu naprijed i još malo nadogradnje fali koje će sigurno biti i daš da ti vodi Sopić....

B
Nista, covjek koji kaze da zeli naslov prvaka je trebao pobjediti belupo i rudes doma. -NIJE, sad je zadatak mrvu tezi, rudes pobijedit doma pa goricu i haj vani i opet smo u ravnopravnoj borbi za vrh..  To bi bilo onako frajerski zemlja zrak stati iza svojih rijeci i nama zacepit usta strikanom maramom

14.12.2023, 00:16 #1902 Last Edit: 14.12.2023, 00:17 by Fornax
Malo "How it started VS How it's going"...

Quote from: Fornax on 04.11.2023, 11:41
Quote from: Silvio Dante on 04.11.2023, 10:26Šalu na stranu, remiji u sustavu gdje se pobjeda vrednuje s 3 boda su samo malo više od poraza. Pokazale su brojne analize ljudi koji se bave tom materijom. Da budemo potpuno plastični. Remi igra jedino protiv direktnih rivala, u sudaru s ekipama iz vrha, koje tim ishodom isto olakšavaš za dva boda. U svim drugim scenarijima, šteta je nepopravljiva. Odnosno, zafalit će ti u završnoj bilanci, budi bez sumnje.
Skoro pa kopipejst jednog mog posta sa starog foruma iz 2016. Na kraju je samo ovo bitno:

Sve ovisi gdje su ti ambicije. Nama je jučerašnji remi spustio PPG sa 2.17 na 2.08 i matematički (govorimo o malim brojevima, ali nebitno) nam umanjio šanse za titulu, a povećao šanse za drugo mjesto. Znači u smislu borbe za naslov izgubljena su dva boda, u smislu borbe za drugo mjesto osvojen je jedan.

#degenerik

Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo