HNL Sezona 2023/24

Started by Zelko Maler, 30.05.2023, 11:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

R
Quote from: ZZZZ7777 on 18.03.2024, 09:47
Quote from: aahzinho on 18.03.2024, 09:44
Quote from: Marin_ri on 18.03.2024, 09:04Hajduk
Dino Mikanović
Rokas Pukstas
Niko Kristian Sigur
Zvonimir Šarlija
Mihael Žaper

Igači hajduka na 2 žuta kartona prije večitog derbija i utakmice s nama nakon toga...

Što neće Mikanović dobiti sad automatski suspenziju iduće kolo zbog crvenog? tako da će propustiti derbi i onda ide na nas sa 2 žuta...

Što se tiče potencijalnih rezultata za derbi, nam će više pasati tovarska pobjeda, jer će dinamo ostaviti na većem zaostatku. tovari će se već samouništiti putem, kao i dosad. maksimirsko zlo će teže kiksati i osim derbija sigurno neće gubiti bodove. svaki njihov zaostatak za nama nam eventualno smanjuje pritisak i dozvoljava eventualni kiks. Sve pobjede do kraja zvuče lijepo, ali ne i vjerojatno.

Pobjeda vraća tovare u život i puni ih samopouzdanjem pred Rujevicu...ne znam baš...od dva zla što je bolje ?

Puno su mi draži kad dođu puni samopouzdanja i najboji na svitu i okolici, nego kad dođu prizemljeni.....

18.03.2024, 11:49 #2821 Last Edit: 18.03.2024, 18:47 by Zaf
Ja biram 3 boda H u derbiju državotvornih. Jer je Slinamo opasniji. A slinamo bi ipak bio na -8 (-5) sto je ogromna prednost.

Hadjuk je tada na -4 boda (ako uzmemo i mi i oni 3 boda u slijedecem), pa:
- ih dobijemo, su na -7. D na -8/5
- igramo X sa hadjukom, oni su na -4, slinamo na -6/3

Ako igraju X državotvorni, h na -6, d na -7/4
pa:
- hadjuka dobijemo pa su na -9. D na -7/4
- igramo X sa hadjukom, oni su na -6, slinamo na -5/2

Ako d pobijedi na kondotu, h na -7, d na -5/2
pa:
- hadjuka dobijemo pa su na -10. D na -5/2
- igramo X sa hadjukom, oni su na -7, slinamo na -3/0.

Apsolutno nam najviše pase da hadjuk dobije doma. To nam je najbolji scenario, jer pobjedom na Ruji idemo na +7(h), +8/5(d).

U skladu s time ide i moj glas.

Ja sam i dalje skloniji X-u u vecitom derbiju, jer nam onda magarad doma nije make or break utakmica. Slazem se da je GNK opasniji do kraja jer su manje sanse da kiksa kontra malih, ali ako tovarija dobije njih na Poljudu, a s nama izadju neporazeni ili nas dobiju - ide takva euforija i ofenziva da ce savez dopustit Periji da odigra zadnja kola u kolicima na terenu.

Ovako s iksom imamo mrvu lufta ipak, ali onda nam u slucaju kiksa vs tovara Dinamo postaje make or break sto je potencijalno jos gore. Nisam pametan.

Naravno da ne treba kalkulirat, nego ic svaku dobit, al fakat ispada da nam je Adjuk doma "finale lige šempijons". I inace utakmice s njima doma provedem u grču 80% vremena, al brijem da ću ovu bit paraliziran 90 (ili 111) minuta u stolici.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

R
Kratkoroćno razmišljajući, u slijedećem kolu + kup
1. Naša Pobijeda u prvenstvu
2. Prolaz u kupu.
3. Milion žutih kartona svima u večitom derbiju 
4. Onima  koji ne dobiju treći žuti karton  u redovima domaćina, želim crveni karton u kup utakmici koja slijedi.

A
ajmo prvo dobit Rudeš na Kranjčevićevoj, pa onda možemo lovit zeca u šumi

Po pitanju žutih kartona ili bolje naših žutih kartona, ne treba zaboraviti da su Labrović, Galešić, Goda, Hodža i Selahi od udarne na dva žuta. Tu su još Bogojević, Dilaver, Veiga, Banda i Ivanović od drugog reda.

Jedan, dva glupa poteza u Rudešu i posljedično mi na Hajduk idemo u sastavu:

Zlomislić - Smola, Mitrović, Dilaver, Bogojević - Petrovič - Pašalić, Fruk, Janković, Pjaca - Marić :sta:

Je, napad neokrznut, ali otraga nikako.
#navodninavijač

Quote from: TIR on 18.03.2024, 12:41Po pitanju žutih kartona ili bolje naših žutih kartona, ne treba zaboraviti da su Labrović, Galešić, Goda, Hodža i Selahi od udarne na dva žuta. Tu su još Bogojević, Dilaver, Veiga, Banda i Ivanović od drugog reda.

Jedan, dva glupa poteza u Rudešu i posljedično mi na Hajduk idemo u sastavu:

Zlomislić - Smola, Mitrović, Dilaver, Bogojević - Petrovič - Pašalić, Fruk, Janković, Pjaca - Marić :sta:

Je, napad neokrznut, ali otraga nikako.

Radeljić se očistio pa smo s njim sigurni. Labrović neće sigurno dobit treći.
U svakoj mojoj pjesmi nalaziš se ti, ne mogu Rijeko tebi prestat pjevati.. 💙🤍

18.03.2024, 12:55 #2827 Last Edit: 18.03.2024, 12:56 by goginho
Quote from: TIR on 18.03.2024, 11:43Ovaj krug smo imali 8-0-1 seriju (+ pobjeda u Kupu). Jaki smo i u odličnoj formi, dovoljno široki i očito odlične fizičke pripreme obzirom na manjak trening ozlijeda i umora.

Ali treba biti realan i reći da smo 2024. otvorili preokretom iz dva (čista) penala i golom u 89. u onoj snježnoj Gorici. Poljud opet zaslužena pobjeda, ali kroz nesvakidašnja eurogola (plus poništen). Kišna Gorica opet je bio kaos, izvukli iz dva penala. Rudeš u Kupu riješio Galešić eurogolom iako smo promašili dosta šansi. I sada Slaven odlična igra i dosta prilika, ali opet strijelac stoper nakon odbijanca iz prekida.

Iako smo u svim gornjim utakmicama imali još barem jedan mrtvac u svakoj, činjenica je da su nas do bodova dovodili penali, prekidi i triput Galešić.

Pitanje je hoće li u novoj seriji gostovanja, koja su na papiru lakša nego u ovoj rundi (Rudeš, Istra, Lokomotiva, Varaždin, Osijek), biti ipak ista količina sreće kad je u pitanju konačni gol koji odlučuje protivnika. Jer naša hrpa šansi je super i mora se izjednačiti uloženo i dobiveno s vremenom, ali neće ti Obregon opet zabiti škaricama iz Smolinog jednog od tri dobra duga auta ove godine, nit će Galešić opet sa 35m zabit iz slobodnjaka ako ne zabiješ ranije. Ne bi trebali vidjeti krumpirište Koprivnice ili onakve uvjete u Gorici dvaput, ali triput do kraja igramo u onoj šugavoj Kranjčevićevoj (Rudeš i dvaput Loko, liga+kup). Nećemo na 6 gostovanja od 10 utakmica imati naš brzi teren nego, s izuzetkom Osijeka, prosječne ili loše terene. I ne vjerujem da ćemo proći to neokrznuti kao sad.

Domaće utakmice nemam nikakvu zamjerku, sve riješene bez problema i uz potpunu dominaciju. Istra 3:0, Lokomotiva 4:0, Varaždin 2:0, Osijek 3:0. Još dodaš Rudeš u 12.mj. 3:0 i imaš seriju pet baš pošteno šampionskih pobjeda zaredom bez primljena gola pred Hajduk.

Apsolutno realno gledanje na situaciju. Sve je moglo otići u tri pm da nismo sretno/spretno izvukli prvu tekmu u Gorici. Nekad ti detalji odlučuju o sudbini. Isto tako smo mogli bolje proći u maksimiru da nije bilo onog penala, ali svejedno smo imali sreću na svojoj strani u obom nizu od 9 tekmi i tu istu sreću treba zaslužiti i izazvati na terenu.

Još uvijek se bojim mašinerije ovih gore i dole, treba držati ruke uz tijelo u 16m i čuvati se glupih kartona. Čini mi se da stvarno gotovo nimalo ne ulazimo u diskusiju sa sucima, nebi rekao da je to slučajno, moguće je da su i takve upute od stožera.

Ima jedan važan detalj vezan uz našu igru. Teško da se može reći da nam većinu golova daje napad. Marić, Pjaca, Pašalić itekako sudjeluju u igri, ali nisu dali puno golova ili podijelili puno astistencija. Nama ostatak momčadi u biti donosi golove. Što to znači? To znači da imamo puno prostora za napredak. Da nismo na maksimumu. Daleko od toga. Nama na visokim okretajima igra obrambena faza igre i sama uža obrana. Ali napad? Ne bih rekao. Ali, vjerujem da će tu doći do promjena, do poboljšanja. Ide proljetni dio sezone u kojem bi vrijeme trebalo biti povoljnije, tereni bolji, a samim time bi i naši majstori poteza (Pjaca, Pašalić, Marić i drugi) mogli dati dodatni impuls.
Stoga vjerujem da tu imamo jednu rezervu i da bi mogli još bolje izgledati zadnjem, četvrtom krugu.
Samo roza oćale, samo Rijeka! ;)

Dok titula putuje prema Učkoj
ti ladis jaja u Grčkoj

#livajaostani

Ovo mu objesili dole na krpi...

Pocetak kraja jedne velike ljubavi? :D
Nama je Rijeka sve mi živimo zbog nje

#degenerik

Sada još čekam da krenu pjevati onu pjesmu ;D.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

R
Teškom mukom, ali ja bi pobjedu tovara. Sada me ego ne pita, samo gledam korist Rijeke, previše je važna situacija. Pobijedili smo Slaven, stvarno ne vjerujem da će biti problema protiv Rudeša, baš samouvjereno pišem 3 boda protiv raspale družine. I sada je kristalno jasno da je ozbiljan (ozbiljniji) konkurent jedino Dinamo. Neka Hajduk dobije i mi imamo meč loptu doma protiv njih već za 20-ak dana, 7.4. na Rujevici. Inače mi teško gubimo protiv tovara, često protiv dinama. Ja sam za to da dobiju tovari, imali bi +5 od dinama, i + 4 od tovara uoči naše međusobne utakmice s tovarima. Tovari su skloni samouništenju, a purgeri sve lakše prolaze kroz HNL kako prvenstvo odmiče. 

R
Quote from: Vado Magnar on 18.03.2024, 14:19Ima jedan važan detalj vezan uz našu igru. Teško da se može reći da nam većinu golova daje napad. Marić, Pjaca, Pašalić itekako sudjeluju u igri, ali nisu dali puno golova ili podijelili puno astistencija. Nama ostatak momčadi u biti donosi golove. Što to znači? To znači da imamo puno prostora za napredak. Da nismo na maksimumu. Daleko od toga. Nama na visokim okretajima igra obrambena faza igre i sama uža obrana. Ali napad? Ne bih rekao. Ali, vjerujem da će tu doći do promjena, do poboljšanja. Ide proljetni dio sezone u kojem bi vrijeme trebalo biti povoljnije, tereni bolji, a samim time bi i naši majstori poteza (Pjaca, Pašalić, Marić i drugi) mogli dati dodatni impuls.
Stoga vjerujem da tu imamo jednu rezervu i da bi mogli još bolje izgledati zadnjem, četvrtom krugu.
Samo roza oćale, samo Rijeka! ;)
To čak nisu roze oćale, nego je  malo čudno da od Pjace, Pašalića i Marića mi imamo 1 gol Marića i 2 Pjace iz penala, iz igre ništa. I mi pobjeđujemo i prvi smo  :sta:  Teško  za objasniti. Ja ne vjerujem da ćemo izdržati do kraja s takvim doprinosom igrača koji bi trebali biti predoređeni za raditi razliku i zabijati golove.  Vjerujem da će već protiv Rudeša neko od njih zabiti, mora!

18.03.2024, 17:01 #2834 Last Edit: 18.03.2024, 17:01 by sthlm1987
Quote from: R13KA on 18.03.2024, 16:46Teškom mukom, ali ja bi pobjedu tovara. Sada me ego ne pita, samo gledam korist Rijeke, previše je važna situacija. Pobijedili smo Slaven, stvarno ne vjerujem da će biti problema protiv Rudeša, baš samouvjereno pišem 3 boda protiv raspale družine. I sada je kristalno jasno da je ozbiljan (ozbiljniji) konkurent jedino Dinamo. Neka Hajduk dobije i mi imamo meč loptu doma protiv njih već za 20-ak dana, 7.4. na Rujevici. Inače mi teško gubimo protiv tovara, često protiv dinama. Ja sam za to da dobiju tovari, imali bi +5 od dinama, i + 4 od tovara uoči naše međusobne utakmice s tovarima. Tovari su skloni samouništenju, a purgeri sve lakše prolaze kroz HNL kako prvenstvo odmiče. 

Mi protiv Rudesa moramo pisat krv ako mislimo u Rijeku s tri boda. Ta utakmica je nas dragovoljac od prije par sezona kad smo ispali iz utrke za naslov.
I da, definitivno je vrijeme da nam netko od kreativaca proigra, ostali su duzni.
Rijeka u srcu, Armada do groba!