HNL Sezona 2023/24

Started by Zelko Maler, 30.05.2023, 11:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

D
Isto ne mislim da nije nemoguce da dinamo dobije sve do kraja. Ali mislim da je isto tako itekako moguce da dobijemo i mi sve do kraja.

Pobjeda protiv dinama bi nam donijela malo vise prostora za eventualni kiks. Pobjedom bi isli na +5, znaci, u ostalih 7 utakmica mogli bi si dozvoliti dva x-a.

Slazem se sa nekim upisima ovdje da bi pobjeda nad dinamom bila ona tocka na "i" ovoj sezoni u smislu da ih konacno u ravnopravnim uvjetima skinemo. Tu bi se i psiholoski moglo konacno prelomiti.

Respekt svima ali vjetar puše u naša jedra ostalo je gubljenje fokusa!  8)

D
Sad je bitno riješiti kup pa onda možemo pričati za dalje.

Ja sam jucer valjda prvi put u zivotu zdusno navijao za Hajduk. Kao druga opcija je bila X. Jer to je pasalo Rijeci. Dogodio se najgori rezultat, koji realno nije ni zasluzen jer Hadjuk je bio barem ravnopravan, ako ne i bolji. Jebiga, OK jasno je da cemo se sprdat na racun Hajduka, ali slavit ovaj poraz Hajduka necu jer je najgora moguca stvar za Rijeku.

Ali da podijelim jos misljenje o par mitova koji se provlace. Prvo da ce Dinamo jos kiksat.
Dinamo vise nece kiksat, dam glavu u to. Ove male utakmice sude njihovi suci i svaka ce bit "nikakav rizik". Da Lokomotiva otkine Dinamu bodove 3. put u nizu, to je jaaaaaaaaaako malo vjerojatno. Oni drugih tezih gostovanja nemaju. Promijenili su vodstvo i vise nemaju turbulencija u tom smislu. Nazalost, oni su ovom pobjedom dosli u poziciju favorita broj 1.

Druga teza koja se provlaci je da moras dobit Dinama barem jednom da bis bio prvak. A zasto? U normalnoj ligi to uopce ne bi bilo bitno. U ovoj nasoj, Dinamovoj kaljuzi, realnost je da ce nam ta pobjeda trebati jer nama se ni cisti penali kao protiv Varazdina cak ni uz VAR poziv ne sude. Dinamu se sve sudi.

Ako postanemo prvaci to ce bit jos herojskija borba nego 2017. Tada su isto bili respecti i svasta se sudilo, ali meni se cini da je ove godine to podignuto na jos veci nivo, jer sad imaju i dodatne VAR suce.

I na kraju, zadnje sto nam treba je da Hajduk prođe u finale kupa. Da se mene pita ja bi u srijedu lagano sa drugom ekipom istrcao, ali me se ne pita. I ako budemo između gostovanja u Varazdinu i gostovanja u Osijeku morali jos i u Split, popusit cemo i jedno i drugo. Stoga, ako prođemo u finale, onda bolje za nas da prođe i Dinamo.

Za nas, u svijetlu pravenstva, je idealno da Dinamo dobije pa da Hajduk prebijen dođe na Rujevicu. Onda idu smjene trenera, ovo, ono...
Ali, u svijetlu pravenstva nama je idealno ispasti u kupu jer, ipak, dvije utakmice između gostovanja u Osijeku i Varaždinu predstavljaju veliki napor. I fizički i organizacijski (pogotovo ako se bude moralo u Split). Ali, naravno da je takva logika iščašena. Želimo i kup i pravnestvo. A idealno bi bilo kada bi to ostvarili pobjedama protiv Dinama.

Pa je bilo HDZ izbori nema sanse državni klubovi, sve se zna, glasači Dalmacija...

Pa Miško pička neambiciozna, cilj je top četiri, samo pare mu bitne...

Pa Pejin evo ga, urota zavjera, najbolje suđenje sezone...

Pa Kantrida biti će Lidl, rušiti će se lučica...

Dinamo ima jadne stopere, stare ofucane igrače posvuda i baš kao tovari do jučer slučajno su još u igri. Ono jučer je bio drugoligaški nogomet sa obje strane. Pitanje kola kada će puknuti.

Psi laju, Rijeka teče  8)
Napišite da je Rijeka prva, je*em li vam sve!

Rijeka je lijepa priča od samog svog postanka.

https://sportsport.ba/fudbal/dinamo-zagreb-namjesten-mec-ballkani/471703

Ovo je potencijalna bomba. I kratkoročno i dugorocno.

Šteta da nije puknula u petak.

Quote from: Zaf on 31.03.2024, 15:30https://sportsport.ba/fudbal/dinamo-zagreb-namjesten-mec-ballkani/471703

Ovo je potencijalna bomba. I kratkoročno i dugorocno.

Šteta da nije puknula u petak.

Mislim da niš od toga. Trebalo bi nešto puno više da se priča zakotrlja. A ako sam dobro popratio, optužbe dolaze iz nekih kosovskih medija pa teško da tu ima šuštance da se nešto pokrene.

M
Quote from: Fornax on 31.03.2024, 12:01
Quote from: TIR on 31.03.2024, 10:22Uostalom, ako u sezoni nemožeš nijednom pobijediti izravnog konkurenta, nisi ni zaslužio titulu.
Vidiš jebi ga, ovo je cope.

Radije bih nezasluženo osvojio naslov nego ga zasluženo izgubio.

Mi igramo znatno bolji nogomet od Dinama (Toplak jučer priča kako ni oni ni Hajduk ne traže reposjed, to samo Rijeka radi), ali oni su moćniji.

Zapravo me iznenadilo koliko dobro su se jučer adaptirali na suđenje, izuzev par lapsusa. Hajduk nije. U utakmici u kojoj nije zaštićen kao bjeloglavi sup Livaja se totalno izgubi. Petković ne.

Mislim da se Hajduk samoubio puštanjem Livaje u Grčku. To je bio zadnji čavao u lijes bilo kakvoj percepciji ozbiljnog kluba. Nakon poraza od Lokomotive momčad je morala ići u karantenu, a frajer (kapetan) im ode drkat kurac.

To bi i ja. Bezuvjetno.

U ovom kolu je bilo 35000 gledatelja od čega 31000 na "večitom derbiju"

U 4 ostale utakmice niti jedna sa 2000 i to svaka bliže da 1000 nego 2000.. Sramota za ligu
U svakoj mojoj pjesmi nalaziš se ti, ne mogu Rijeko tebi prestat pjevati.. 💙🤍

Evo ovako

Predviđam kiks Dinama protiv Gorice u gostima, 13.04.

S
Zar nitko ne vidi poraz Dinama od Osijeka u Maksimiru? Ja uporan k'o mazga i tu ulažem najveće nade...

Lokomotiva, srijeda. Korak po korak.
Rijeka u srcu, Armada do groba!

T
31.03.2024, 21:42 #3043 Last Edit: 31.03.2024, 21:43 by toñito
Koliko čujem ozbiljno se iza zatvorenih vrata raspravlja da u srijedu utakmicu odigra kombinirana postava ( Banda, Bogojoveć, Veiga, Zlomislić, Petrović). Ništa nije definirano, i Sopić je taj koji će odlučiti. Odluka je iznimno kockarska, i treba to pogodit. Iako će on prema van biti 'ko im jebe mater igra 11 najboljih' ali ovaj put to stvarno nije tako jednostavno.

U slučaju prolaska u srijedu. Rijeka si ubacuje finale i dodatno gostovanje na Poljudu/Maksimiru 15.5 između gostovanja u Varaždinu i predzadnjeg kola i gostovanja u Osijeku. Uzvrat finala se igra 5 dana poslije finala prvenstva, tako da to ne računamo. Ulozi su trenutno previsoki, i ovo sa kupom je iznimno zajebano.

Naravno da se utakmica ne može pustit i da želimo trofej, ali kup po meni treba prebacit na drugih 11. I na njima je da to izguraju, i da dokažemo širinu kadra. Ako bude neka frka i da se gubi 1:0 uvijek Selahi, Pjaca i Marić mogu uć u 65' i okrenut stvar.

Zanima me i postava Dinama u srijedu, pa ćemo vidjet kako su oni pristupili istom problemu. Poznavajući Jakira, kalkuliranje ide prije svega. Njima zbog love igra samo prvenstvo.

O
Quote from: Snjesko on 31.03.2024, 14:15Ja sam jucer valjda prvi put u zivotu zdusno navijao za Hajduk. Kao druga opcija je bila X. Jer to je pasalo Rijeci. Dogodio se najgori rezultat, koji realno nije ni zasluzen jer Hadjuk je bio barem ravnopravan, ako ne i bolji. Jebiga, OK jasno je da cemo se sprdat na racun Hajduka, ali slavit ovaj poraz Hajduka necu jer je najgora moguca stvar za Rijeku.

Ali da podijelim jos misljenje o par mitova koji se provlace. Prvo da ce Dinamo jos kiksat.
Dinamo vise nece kiksat, dam glavu u to. Ove male utakmice sude njihovi suci i svaka ce bit "nikakav rizik". Da Lokomotiva otkine Dinamu bodove 3. put u nizu, to je jaaaaaaaaaako malo vjerojatno. Oni drugih tezih gostovanja nemaju. Promijenili su vodstvo i vise nemaju turbulencija u tom smislu. Nazalost, oni su ovom pobjedom dosli u poziciju favorita broj 1.

Druga teza koja se provlaci je da moras dobit Dinama barem jednom da bis bio prvak. A zasto? U normalnoj ligi to uopce ne bi bilo bitno. U ovoj nasoj, Dinamovoj kaljuzi, realnost je da ce nam ta pobjeda trebati jer nama se ni cisti penali kao protiv Varazdina cak ni uz VAR poziv ne sude. Dinamu se sve sudi.

Ako postanemo prvaci to ce bit jos herojskija borba nego 2017. Tada su isto bili respecti i svasta se sudilo, ali meni se cini da je ove godine to podignuto na jos veci nivo, jer sad imaju i dodatne VAR suce.

I na kraju, zadnje sto nam treba je da Hajduk prođe u finale kupa. Da se mene pita ja bi u srijedu lagano sa drugom ekipom istrcao, ali me se ne pita. I ako budemo između gostovanja u Varazdinu i gostovanja u Osijeku morali jos i u Split, popusit cemo i jedno i drugo. Stoga, ako prođemo u finale, onda bolje za nas da prođe i Dinamo.

Kažeš prvi put si zdušno navijao za tovare ;D , a možda i zadnji put. :D