Pretplata, članstvo, ulaznice. Papirići koji život znače!

Started by Vado Magnar, 23.06.2023, 12:14

Previous topic - Next topic

Marin_ri, D2, moreplovac, Zamet RI, Petro and 11 Guests are viewing this topic.

Ovo je inače screenshote jedne od ranijih objava.
https://nk-rijeka.hr/zajedno-smo-rijeka-godisnje-ulaznice-u-prodaji/

Vidljivo je da iznad slike ne piše cijena u vrijeme zaštićene prodaje već samo "Cijene godišnjih kompleta ulaznica pronađite u tablici"
Ako ovakva rečenica ne znači da su to cijene ovogodišnjih pretplata..... vodeći se time sam i pohvalio klub i stao u obranu da nisu dizali cijene kad ono... šok i vjeverica
U vijesti koju je TIR prenio iznad ove tablice je pisalo cijene u zaštićenoj prodaji, zanima me što će pisati kad ponovno objave da je počela slobodna prodaja.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Da se razumijemo ne vidim problem u tome da klub diže cijene kako hoće i koliko hoće. U krajnjem slučaju tko hoće će kupiti, tko neće ne mora i ne trebamo se na to ljutiti. možemo se ljutiti samo na sebe ako kupujemo nešto što nismo trebali ako se kosi s našim uvjerenjima.
Mene u cijeloj priči jedino smeta način na koji idu objave. Prvo se objavi samo cijena članarine. Onda ide cijena za pretplatnike pa nakon toga cijena za "slobodnu prodaju" pa će nakon toga ići predstavljanje dresa i njegova cijena (dres spominjem jer je naveden u dodatni popust prilikom on line kupnje pretplate). I nakon toga ili prije dresa cijena pojedinačnih karata.
Što je toliko teško definirati odmah sve cijene i sve objaviti  barem u isto vrijeme, ako već ne i na istoj stranici.
Evo mene baš smeta to što nema svega odjednom pa da je sve lijepo vidljivo. O cijeni je li visoka, niska, ovakva i onakva uopće ne raspravljam gledajući na sve što sam sad u par minuta objavio. I unaprijed se ispričavam ako je nešto i krivo zaključeno jer su objave u međuvremenu maknute pa pišem bezveze.
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Cilj je imati sto manje ljudi na tribini da se smanje troskovi utakmica(manje zastitara, vatrogasaca, policije)

Neka me netko uvjeri suprotno jer ne vidim drugu logiku.

Quote from: Deni323 on 07.07.2026, 11:09Cilj je imati sto manje ljudi na tribini da se smanje troskovi utakmica(manje zastitara, vatrogasaca, policije)
Ja mislim da i nije baš tako jer bez obzira te troškove imaš. Jedan ili dva zaštitara više manje nisu bitna razlika. Problem je kapacitet jer ako se većina proda u pretplati ostane malo karata za slobodnu prodaju koja je uvijek osjetna kad ima rezultata. Primjer je zadnjih par kola sa Sopićem kad se stvorilo ozračje da bi nešto moglo biti i bilo je malo karata u slobodnoj prodaji jer je većina tada bila u pretplatama. Možda će me brojke i demantirati, ali sam tada imao takav dojam. Nakon te sezone smo imali skok cijena iz ovih ili onih razloga, ali ne vjerujem da klub namjerno radi na tome da tribine budu prazne.

Quote from: Deni323 on 07.07.2026, 11:09Cilj je imati sto manje ljudi na tribini da se smanje troskovi utakmica(manje zastitara, vatrogasaca, policije)

Cilj je imati što veći profit u jednadžbi zarada od stadiona minus trošak stadiona.

E sad ja tvrdim da se to može kroz preuzimanje gastro ponude na stadionu od Promocije, a ne kroz mužnju navijača na pojedinačnim prodajama ulaznica i kroz prodaje na dan utakmice.
#navodninavijač

A
Može li ikad jedan novinar upitat gospodina Miškovića...Kako to da sve ide gore konstantno, cijene članskih, cijene pojedinačnih karata, cijene pretplata, cijene u fan shopu, a vi dajete iste plaće igračima cijelo vrijeme?...Ako je takva inflacija,  koju koristite kao opravdanje za stalno poskupljenje prema navijačima, nebi li vi isto tako trebali povećat plaće svojim igračima...?...Kako to da vi svoje igrače stalno plaćate isto , kao i prije 2 godine, kao prije 5 godina ili kao prije 10 godina ?

E
Tu bi se lijepa lova dala zaraditi s obzirom da uvijek imaš sponzora proizvođača pive.
Isto se može dogovoriti i s proizvođačima sokova vode, hrenovki i peciva.  Svima je lakše dati proizvod nego lovu,  a tebe njihova reklama na stadionu , web stranicama ne košta ništa. 
Vjerujem da bi  uskuga i kvaliteta bila puno bolja da klubska firma to odrađuje.

D
Prošle sezone za sjever preko KN Armada 100 eura, ove godine ista cijena:
100/18= 5,55eura po utakmici.

Ako se uračuna članska KN Armada koja dođe 20 eura računica kaže:
120/18=6,67 eura po utakmici.

Meni osobno to nije prevelika cijena.
Jedan stand up u Opatiji dođe 25 eura, bilo koji koncert je minimum 25 eura na više.

O ostalim sektorima se da pričat i razglabati

A
Quote from: TIR on 07.07.2026, 11:24

Cilj je imati što veći profit u jednadžbi zarada od stadiona minus trošak stadiona.

E sad ja tvrdim da se to može kroz preuzimanje gastro ponude na stadionu od Promocije, a ne kroz mužnju navijača na pojedinačnim prodajama ulaznica i kroz prodaje na dan utakmice.
Pa kad veliki biznismen(namjerno tako) nije našao niti jednog sponzora od kad je ušao u klub. Volpija je Komen našao. Sava osiguranje jedini spomena vrijedan( 1 mil za 3 sezone) Kek preko žene.... Mora nekako uzet pare

R
Quote from: AR 147 on 07.07.2026, 12:25Može li ikad jedan novinar upitat gospodina Miškovića...Kako to da sve ide gore konstantno, cijene članskih, cijene pojedinačnih karata, cijene pretplata, cijene u fan shopu, a vi dajete iste plaće igračima cijelo vrijeme?...Ako je takva inflacija,  koju koristite kao opravdanje za stalno poskupljenje prema navijačima, nebi li vi isto tako trebali povećat plaće svojim igračima...?...Kako to da vi svoje igrače stalno plaćate isto , kao i prije 2 godine, kao prije 5 godina ili kao prije 10 godina ?

Mislim da ti je osnovni problem ovdje tajnost podatka o plaćama igrača. Ne postoji službeni podatak, bar za igrače Rijeke  pojedinačno koji su im prihodi (fiksni, a niti ni varijabilni). Kad bi se zbrojilo rashode po godinama, igrači+ treneri,2025 - 10,031 M, 2024 - 8.445M. prema Chat GPT-u, jer mi se ne da kopati, 2021 je to bilo cca 5,6 M, pa dalje cca 6,3M, pa 7,5M 2023.  Kao izvore navodi stranicu Rijeke pa vijerujem da su podatci barem priblično točni
ali rashodi za plaće pogona prve momčadi su rasli otprilike između 10 i 20% godišnje....
Mislim da su se povećavali i ugovori, jer nemamo tako velik rast broja igrača..... Pitanje je jedino koje stoji je li taj rast dostatan  i pratimo li trendove ostalih klubova.

Jedno pitanje, produljio sam članstvo i pretplatu na kućicama pa me sad zanima kako ubaciti pretplatu da je vidim na Sportify app-u?

Poslao sam upit u klub jer su mi zaboravili poslati račun, pa su mi poslali račune i rekli da se članstvo sada vidi i u aplikaciji, ali na pitanje za pretplatu nisu ništa govorili. Nije mi sada nešta ekstra bitno, ali volio bi imati pretplatu i u app-u za svaki slučaj.

A
Quote from: beetlebum on 07.07.2026, 14:21Jedno pitanje, produljio sam članstvo i pretplatu na kućicama pa me sad zanima kako ubaciti pretplatu da je vidim na Sportify app-u?

Poslao sam upit u klub jer su mi zaboravili poslati račun, pa su mi poslali račune i rekli da se članstvo sada vidi i u aplikaciji, ali na pitanje za pretplatu nisu ništa govorili. Nije mi sada nešta ekstra bitno, ali volio bi imati pretplatu i u app-u za svaki slučaj.
Meni se odmah prebacilo samo za cijelu obitelj

BTW neki su pisali da su nakon kupnje pretplate na blagajni stadiona dobili mailom popust za dres, meni nije ništa stiglo.
Tako da očito im je bio propust u sustavu koji su u međuvremenu ispravili jer su ranije napisali da će se 30% dobiti samo ako se pretplata obnovi on-line.

I sada ti budi obziran cjelokupan proces prodaje članstva i pretplata te način kako se informacije plasiraju.

S
Quote from: Arci1984 on 07.07.2026, 12:36Pa kad veliki biznismen(namjerno tako) nije našao niti jednog sponzora od kad je ušao u klub. Volpija je Komen našao. Sava osiguranje jedini spomena vrijedan( 1 mil za 3 sezone) Kek preko žene.... Mora nekako uzet pare

Gle, da ne kvarim uspomenu na mog pokojnog prijatelja i fakultetskog/poslovnog kolegu Roberta, neću sad iznositi informacije kontra narativu "Volpija je Komen našao", ali moram te upozorit da ti očigledno ne znaš odnose između obitelji Volpi i Mišković i odakle novac za ulaganje u klub.