Franjo Ivanović

Started by 🔵 D10S ⚪️, 05.08.2023, 19:14

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

M
Kad netko onoliko trči, pozrtvovno jednostavno nemožeš ga ignorirat.
U prilog mu ide također što je konkurent mu Obre.
Dečko trči ubitačnim intenzitetom, svojom trkom i pritiskom druge gura u šanse tako da bio domaći dečko ili ne pokazao je da se na njega mora računati. I Frigan je imao konkurenciju pa je isplivao, trud i rad.

27.11.2023, 08:45 #16 Last Edit: 27.11.2023, 11:07 by D2
Quote from: Silvio Dante on 26.11.2023, 21:13Razlog je taj što je naprosto i golim okom vidljivo da je Franjo u nekim elementima nogometne igre, elitan.
Kad kažem elitan, mislim visoka europska klasa. Ako ne trenutna, onda u nastajanju.
Neka mi oprosti, ali kad već pričamo o izdancima naše škole i našem odnosu prema njima, recimo Matija Frigan mi u niti jednom segmentu nije elitan.
..
Dobro si napisao u nastajanju i to je cijeli bit mog osvrta o pružanju šanse, prave šanse kako je i treba činiti.
Što se opaske o Friganu tiče, samo potvrda mog uvoda.  8)  Ne slažem se, ali uostalom svatko ima pravo na svoje mišljenje i vidi stvari svojim očima.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Frigan ima dosta toga elitnog u sebi

Lijeva noga, fizikalije, kvaliteta i količina presinga

Slabija završnica

Čak su i dosta slični tipovi igrača
MAGICA FIUME

Z
Meni su oba elitna 💪

Slažem se 100%, ne bi ga tako odbacio.

Dobar je Njofra, odličan za samo 20 godina. Baš moderan prototip napadača i sve što ste naveli je istina, ima brdo karakteristika koje ga baš odvajaju od standarda čak i van Hrvatske. Ali već je pomalo čudno da nam je prva špica postigla gol u 4 utakmice od 21 odigranu. Frigan je na proljeće nizao kao na traci, možda je samo riječ o formi dakako, ali napadača prodaju golovi, ne presing na stopere. Bit će obojica vrhunski igrači jednog dana i stvarno sam ozbiljan kad ih obojicu vidim u vrhu napada reprezentacije,
#navodninavijač

Da je kojim slucajem Franjo nesto juznije tjeralo bi ga se sa svih tribina zbog promasaja.
Srecom po njega i nas, on je tu. I slazem se da je dobio pravu priliku, ali priliku koju on apsolutno zasluzuje jer biti ce bas klasa od igraca.

Ma ono primanje u Vž, prije pogađanja stative

Osjećaj za loptu, prostor, protivničkog igrača koji ga čuva.. ono je suho zlato, ono nema tipičan radni napadač tipa Olić, Kulenović u koju rubriku ga se stavlja
MAGICA FIUME

F
27.11.2023, 13:07 #22 Last Edit: 27.11.2023, 13:08 by Fornax
Frigan je bog. Mentalitet vrhunskog sportaša. Franjo tek treba pokazati da to ima.

Frigana Ristovski nikad ne bi uhvatio za vrat.
#degenerik
"Nismo svi bez pršuta na čelu komunjare."
~TIR, 03/06/2026

Uz dužno poštovanje kolegi forumašu Silviju, slažem se za većinu napisanog, ali Frigan je u realizaciji za Franju elita.
Franjo ima izvanrednu radnu etiku, količinu trke i zalaganja te kontrolu lopte, ali mora razviti killer instinkt pred golom. Jučerašnja stativa je bilo možda i prvi put da sam ga vidio da je izbio pred golmana, pogledao gdje golman stoji i onda smireno naciljao. Nije imao sreće i pogodio je stativu, ali to što sam vidio me oduševilo.
Jer u ostalim utakmicama je uglavnom došao u takve situacije i onda raspalio po lopti kao da ju hoće probušiti. Pa onda ili uđe efektno ili prebaci tribinu stadiona.

Friganu je ta realizacija daleko jača strana trenutno.

Ali ima Franjo vremena naučiti i tu smirenost. Ako je Vž utakmica pokazatelj, konačno je krenuo u dobrom smjeru i otvorit će mu se s vremenom. A dotad ćemo ga čekati, jer njegova obvezna igra je i ključ našeg presinga i generira tu količinu prilika koje stvaramo.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Nebi htio da netko pomisli da umanjujem njegove kvalitete, dapače, boljeg od njega nemamo, no renome kluba kao Rijeka svakako zahtjeva centralnog napadača od 10+ golova, minimalno, po sezoni.
Shvaćam da njegov način igre otvara prostor ostalim našim igračima, enormna trka i presing, sve već rečeno i slažem se sa time, no, postavit ću pitanje bismo li isto tako bili oduševljeni sa mladim golmanom koji fenomenalno kupi centaršuteve, brani sve živo na crti, igra odlično nogom pa možemo preko njega otvarati igru. No, iz kola u kolo dobije gol direkt iz kornera ili neku frnjoku sa 35 metara, zna izletiti nepotrebno pa opet popije gol...
Bili i onda dobio podršku, priču o odrastanju?
Rijeka, u okvirima HNL nemože biti klub gdje će igrač "odrastati", to može bit Loksa, Slaven, Gorica...
Franju neće prodati presing i trka, već broj golova na svom kontu. Jer u suprotnom možemo skočiti do Kantridi i u AK Kvarner pokupiti par dugoprugaša koju su u stanju pretrčati određeni broj km.
Još jednom, Franjo je ok, i ponavljam, boljeg nemamo, no da je dužnik, po meni je.

Nebih se složio. Igrač je dio momčadi, momčad zabija. Ime strijelca u konačnici nije bitno.

Quote from: Fiumano on 27.11.2023, 18:51Nebih se složio. Igrač je dio momčadi, momčad zabija. Ime strijelca u konačnici nije bitno.
Upravo. Eno čitam Vranin članak na drugoj temi. Jonathan David, čovjek kojeg tržište valorizira na način na koji ga valorizira, je u francuskoj Ligue 1 od utakmice protiv Rijeke, dakle u više od 3 mjeseca postigao 1 gol. Slovima,: jedan gol. Igra ekipa, sustav. I Lille se mic po mic približio samom vrhu ligaškog poretka gdje mu je i mjesto, jer kvalitet će uvijek isplivati i pozicinirati se tu negdje gdje ga taj aspekt i stavlja. Tko, kako, kada zabija je irelevantno.

Quote from: Silvio Dante on 27.11.2023, 19:44
Quote from: Fiumano on 27.11.2023, 18:51Nebih se složio. Igrač je dio momčadi, momčad zabija. Ime strijelca u konačnici nije bitno.
Upravo. Eno čitam Vranin članak na drugoj temi. Jonathan David, čovjek kojeg tržište valorizira na način na koji ga valorizira, je u francuskoj Ligue 1 od utakmice protiv Rijeke, dakle u više od 3 mjeseca postigao 1 gol. Slovima,: jedan gol. Igra ekipa, sustav. I Lille se mic po mic približio samom vrhu ligaškog poretka gdje mu je i mjesto, jer kvalitet će uvijek isplivati i pozicinirati se tu negdje gdje ga taj aspekt i stavlja. Tko, kako, kada zabija je irelevantno.
Pa jebo ga ja, David, star 23 godine, u 125 utakmica francuske lige ima 55 golova, a prije toga u 50 utakmica belgijske 25. Dakle, ispada da zabija svaku drugu utakmicu.
On se dokazao, ne kužim kakva kvaliteta kod njega treba isplivati. Franji to tek predstoji, koliko god mi to htjeli, on se golgeterski nije dokazao. Pokazao je potencijal ali i neke očite mane, koje nisu tolike da nebi mogle biti ispravljene.

Upravo to. Pokazao je potencijal. A mane koje ima su ispravljive. Dovoljno vrijedi ekipi da ga se može čekati.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Quote from: Monarh on 27.11.2023, 20:12
Quote from: Silvio Dante on 27.11.2023, 19:44
Pa jebo ga ja, David, star 23 godine, u 125 utakmica francuske lige ima 55 golova, a prije toga u 50 utakmica belgijske 25. Dakle, ispada da zabija svaku drugu utakmicu.
On se dokazao, ne kužim kakva kvaliteta kod njega treba isplivati. Franji to tek predstoji, koliko god mi to htjeli, on se golgeterski nije dokazao. Pokazao je potencijal ali i neke očite mane, koje nisu tolike da nebi mogle biti ispravljene.

Mislio sam u ovom kontekstu na Lille, naravno da ne na Davida koji je etablirana već klasa. Da se digao nakon malo laganijeg starta i približio samom vrhu. A sve to bez nekog osjetnijeg golgeterskog učinka svog najjačeg igrača.