14.9 C
Rijeka

ANKETA: Najbolji pojedinac jeseni

Kroz sezonu su sudionici fantasy natjecanja Coppa Indeficienter pogađali sastave i rezultate, ali i ocjenjivali pojedince Rijeke nakon svakog susreta. Znamo tko je u globalu bio najbolji po ocjenama - slažete li se?

Vrijeme je darivanja! Kraj godine uobičajeno je vrijeme kada se svaka ‘ozbiljna’ institucija uglavnom bavi dodjeljivanjem epiteta naj-ovo ili naj-ono. Ne treba stoga biti preveliko iznenađenje da će tema ovog teksta biti upravo to – kao i naravno uključivanje svih onih koji izdrže do kraja ovog teksta, jer tamo čeka anketa.

Za početak da razjasnimo nešto – nije nam ni najmanja namjera ovom pitanju pristupiti objektivno. Zato smo i tijekom cijelog jesenskog dijela sezone, kroz ocjenjivanje u sklopu naše Coppe Indeficienter, forsirali članove Tribine da ocjene igrače čim usijanije glave. Ako vas zanimaju objektivno-statistički najbolji igrači Rijeke, pozivamo vas da provjerite situaciju na Sofascore-u ili moguće pogledate potpuno objektivan izbor najboljeg igrača po ocjenama kapetana momčadi na jednom od renomiranijih domaćih portala.

Mi smo preko Coppe ocijenili nastupe igrača u 26 jesenskih utakmica Rijeke: 18 ligaških, 6 europskih i dvije utakmice Kupa. U ocjenjivanju je ukupno sudjelovalo 80 članova Tribine. Neki su bili pedantni i ocjenjivali svako kolo, drugi su pak birali utakmice. Ali svi su zajedno opravdali naša očekivanja i objektivnost sveli na najmanju moguću mjeru. Tako su podijelili čak 266 savršenih ocjena deset, ali i 290 minimalnih četvorki.

U ovo predblagdansko doba nećemo o negativnostima pa ćemo spomenuti da je kapetan Nediljko Labrović dobio čak 20 maksimalnih ocjena. Toni Fruk ga slijedi s ukupno 19, jednom više od Ivana Smolčića. Čak i prosječnom navijaču kristalno je jasno za koje točno utakmice su ih ti igrači najviše puta dobili maksimalnu ocjenu.

Statistika je neumoljiva ma koliko mi neobjektivni pokušali biti, i kvaliteta na kraju ispliva na vidjelo. Kada se sve zbroji i oduzme pa onda još i podjeli, najbolji igrači jesenskog dijela sezone su:

1. Nediljko Labrović, kapetan s prosječnom ocjenom 7.05 iz 24 utakmice.

2. Marco Pašalić s 7.02 iz 23 utakmice, koji je za nevidljivu dlaku pretekao svog kolegu iz Njemačke

3. Franjo Ivanović s 7.02 iz 25 utakmica.

Labrović, Pašalić i Ivanović jedini su sezonu odradili s ukupnim prosjekom iznad 7.0.

Ipak, prosječni navijač nije objektivan. Samo jedna partija može toliko značiti, toliko se urezati u pamćenje, da sve ostalo nekako izblijedi. Tko može zaboraviti partije Lindona Selahija (8.61) u pobjedi protiv Istre, Nike Jankovića (8.28) protiv Hajduka ili pak Marka Pjace (8.98) protiv Osijeka. A ne smijemo izostaviti niti gorki remi protiv Lillea i Ivana Smolčića (8.72).

Slažete li se sa izborom stručnog puka s naše Tribine?

Tko je prema Vašem mišljenju zaslužio titulu najboljeg? Statistički najučinkovitiji, stavom najglasniji, pristupom najborbeniji, karakterom najstabilniji? U izboru smo ponudili deset igrača Rijeke, a dozvoljen je jedan glas po korisniku. Kome ide Vaš? Javite nam u anketi ispod, koja je otvorena do 20.12. u 20h.

This poll has ended (since 2 months).

Sviđa Vam se tekst? Preporučite članak poznanicima:

Preporučujemo

Zato je Rijeka prva

Borba u Turopolju pokazatelj je recepta kako će Rijeka gaziti dalje.

Tko je bez grijeha, neka prvi baci aut

Rijeka je rutinski preko Istre 1961 stigla do nove...afere!?

Može li Brighton, pardon Rijeka, ponovno uspjeti?

Dva modelom poslovanja vrlo slična kluba: saznajte što sve veže Rijeku i Brighton.

Mirko Marić, tipično riječki razuman transfer

Igrač neupitne kvalitete za HNL predstavljen kroz brojke.