Rabuzinovo sunce 2023/24

Started by TIR, 26.09.2023, 13:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Quote from: m on 22.05.2024, 21:32Nogomet je u principu jednostavna igra koja se igra za golove. ZA GOLOVE. Kojih smo mi koliko točno dali od Lokomotive nadalje? Da smo imali pravog centarfora ove sezone, sve bi ljepše završilo. Nismo, ova trojica zajedno nisu zabila koliko sam jedan Drmić.

Baš šteta da je ovako završilo, deja vu 2022..
Od kad su braniči prestali zabijati golove prestala je i naša serija.Od borbe za prvaka prije pet kola do finala kupa nis mi nije jasno. Da nam je netko ponudio na početku prvenstva,bla,bla,bla...hebes  na početku .trebalo je nešto sad i capat,kara,Pjaca,Pasalic,Fruk...tko oh ne bi a sad čitam da je Spopa izvadio Pjacu u poluvremenu da se ne ozlijedi pa da li je on na plaći HNS a ili Rijeke?
Volim grad koji teče

R
22.05.2024, 22:00 #586 Last Edit: 22.05.2024, 22:07 by R13KA
Quote from: SandroB on 22.05.2024, 21:38Ispričavam se unaprijed, znam da ću nekoga iznervirati s mojom standardnom borbom s povijesti, ali ovo negdje moram izlajati i malo si barem olakšati... moji doma ne jebu previše ovakve priče.

Povijest bi nas trebala nečemu učiti, a mi (NK Rijeka) vjerojatno i ne znamo tu svoju povijest, pa ne možemo izvlačiti nikakve pouke. Možda bi se jedino Srećko Juričić toga mogao sjećati, jer:

bila je godina 1994., Srećko je vodio Rijeku. Prvak je te godine bio Hajduk, mi smo ga maznuli 2:0 u Splitu, iz polufinala kupa izbacili u dvije utakmice. Dakle... mogli smo mu opasno konkurirati, da nismo kroz prvenstvo kašljucali i doveli do toga da je Srećko rekao "prvenstvo je za nas izgubljeno, naša je šansa u kupu". I to je ponovio nekoliko puta do finala kupa.

I omađijao narod koji je vjerovao da je naša šansa kup. Ne mogu reći da sam bio sam protiv svih, ali pamtim jako dobro da sam, koliko god tada bio mulac (relativno) stalno pizdio "ti misliš Tuđmanu maznuti kup ispred nosa?!? Ma daj mojne me batje...".
Finale je palo na Dan Sv. Vida, pritisak iz Zagreba bio je da se (kao, tako mora biti) druga utakmica igra u Zagrebu, ali naši su odnekud našli muda, nisu pristali i zahtijevali ždrijeb. Kuglica je dodijelila uzvratnu utakmicu Kantridi.

2:0 prva na Kantridi, ali svi su vjerovali u čudo. Na dan riječkog finala Novi List je preko cijele naslovnice ispisao "Sveti Vide, podari nam 3:0". Nakon dugo vremena groznica je zavladala, stadion je bio pun k'o šipak (mislim da je procijenjeno 15.000). Pokojni Dudo Pavličić zabio je glavom za 1:0 u 3. minuti i tada su baš svi povjerovali u čudo našeg zaštitnika.

Tako je i ostalo do kraja. Croatia slavila, Tuđmanu srce na mjestu, a Rijeci razlaz jedne generacije koja je mogla puno više.

Cijelo vrijeme od zadnje prvenstvene s DInamom i Sopićevog "okrećemo se finalu kupa", mene jebe ova zla kob 1994. Trudio sam se što manje srati o tome, eto sad mi izlazi van mjesec dana lošeg feelinga. Zajednički nazivnik svemu ovome je Srećko. Da se razumijemo, Srećko je jedan od junaka mog djetinjstva... nikad ništa loše o njemu, osim što neću demantirati ako netko kaže da je premekan.

Ova igra danas, ponašanje nakon 0:2, ali i 0:1 i body language naših nije dostojno ove sezone. Neću plakati ni pizditi puno, jer je bilo lijepih trenutaka, nikad neću zaboraviti Poljud i "ho ho ho ho ho ho ho" Selahija.

Ali za kraj izvlačim još jednog povijesnog jockera: ovakav kraj sezone nismo imali NIKAD. Netko se time mora gadno pozabaviti i nek' zaključi što god hoće.

Ako jedina službena bude "sezona je bila fenomenalna, hvala svima"; mogu (još uvijek malo dvojim, ali trenutno tako razmišlljam) zaključiti da nas prcaju, ili zabadaju glavu u pijesak.
Quote from: SandroB on 22.05.2024, 21:38Ispričavam se unaprijed, znam da ću nekoga iznervirati s mojom standardnom borbom s povijesti, ali ovo negdje moram izlajati i malo si barem olakšati... moji doma ne jebu previše ovakve priče.

Povijest bi nas trebala nečemu učiti, a mi (NK Rijeka) vjerojatno i ne znamo tu svoju povijest, pa ne možemo izvlačiti nikakve pouke. Možda bi se jedino Srećko Juričić toga mogao sjećati, jer:

bila je godina 1994., Srećko je vodio Rijeku. Prvak je te godine bio Hajduk, mi smo ga maznuli 2:0 u Splitu, iz polufinala kupa izbacili u dvije utakmice. Dakle... mogli smo mu opasno konkurirati, da nismo kroz prvenstvo kašljucali i doveli do toga da je Srećko rekao "prvenstvo je za nas izgubljeno, naša je šansa u kupu". I to je ponovio nekoliko puta do finala kupa.

I omađijao narod koji je vjerovao da je naša šansa kup. Ne mogu reći da sam bio sam protiv svih, ali pamtim jako dobro da sam, koliko god tada bio mulac (relativno) stalno pizdio "ti misliš Tuđmanu maznuti kup ispred nosa?!? Ma daj mojne me batje...".
Finale je palo na Dan Sv. Vida, pritisak iz Zagreba bio je da se (kao, tako mora biti) druga utakmica igra u Zagrebu, ali naši su odnekud našli muda, nisu pristali i zahtijevali ždrijeb. Kuglica je dodijelila uzvratnu utakmicu Kantridi.

2:0 prva na Kantridi, ali svi su vjerovali u čudo. Na dan riječkog finala Novi List je preko cijele naslovnice ispisao "Sveti Vide, podari nam 3:0". Nakon dugo vremena groznica je zavladala, stadion je bio pun k'o šipak (mislim da je procijenjeno 15.000). Pokojni Dudo Pavličić zabio je glavom za 1:0 u 3. minuti i tada su baš svi povjerovali u čudo našeg zaštitnika.

Tako je i ostalo do kraja. Croatia slavila, Tuđmanu srce na mjestu, a Rijeci razlaz jedne generacije koja je mogla puno više.

Cijelo vrijeme od zadnje prvenstvene s DInamom i Sopićevog "okrećemo se finalu kupa", mene jebe ova zla kob 1994. Trudio sam se što manje srati o tome, eto sad mi izlazi van mjesec dana lošeg feelinga. Zajednički nazivnik svemu ovome je Srećko. Da se razumijemo, Srećko je jedan od junaka mog djetinjstva... nikad ništa loše o njemu, osim što neću demantirati ako netko kaže da je premekan.

Ova igra danas, ponašanje nakon 0:2, ali i 0:1 i body language naših nije dostojno ove sezone. Neću plakati ni pizditi puno, jer je bilo lijepih trenutaka, nikad neću zaboraviti Poljud i "ho ho ho ho ho ho ho" Selahija.

Ali za kraj izvlačim još jednog povijesnog jockera: ovakav kraj sezone nismo imali NIKAD. Netko se time mora gadno pozabaviti i nek' zaključi što god hoće.

Ako jedina službena bude "sezona je bila fenomenalna, hvala svima"; mogu (još uvijek malo dvojim, ali trenutno tako razmišlljam) zaključiti da nas prcaju, ili zabadaju glavu u pijesak.
Inače se kupu okrećemo za Božić na -5  od vodećeg, ipak je neki napredak ;D  Prvenstvo vs kup mi je omjer 100:1, ali ovaj put se ne mogu složit s tobom jer nakon poraza protiv Dinama sve prvenstene ujedno su postale i revijalne utakmice i s pravom se čekalo finale kupa.

A
Sezona nije niti malo fenomenalna...10+ zaostatka u prvenstvu i ovakva hebena pušiona u Kupu...to što smo većim dijelom sezone bili prvi je poput onog "nije drek, nego se pas posrao"...ne mogu reći da nije već viđen takav rasplet, dapače, obično i jesmo tu gdje smo sada, mjesto gore-dolje, ali je baš hebeno bolan ovakav rasplet...šta god tko mislio, ja i dalje mislim da smo bolji od slynama, ali da su hebeni naši petokolonaši uz svesrdnu pomoć slynamu od strane suca "zvonka" u većem dijelu sezone bili ključni faktor, jesu. Teško će me itko razuvjeriti. Uglavnom, ode meni u 3pm još jedna godina života, a petokolonaši i razni belovi guštaju...iskreno, pun mi je k od takve kaljuže, a hebe me što je djelomično i mi sami stvaramo i  mutimo :(

S
Quote from: Fornax on 22.05.2024, 21:43
Quote from: SandroB on 22.05.2024, 21:38ovakav kraj sezone nismo imali NIKAD.
Osim 21/22 kad se dogodilo sve skoro isto. 

Ne da mi se provjeravati, ali mislim da nismo imali SVE poraze.

B
22.05.2024, 22:08 #589 Last Edit: 22.05.2024, 22:09 by Boy3006
Bome zanimljive izjave nasih:

Sopic kaze da je vadio Pjacu da izbijegne rizik a i radi eura

Pjaca kaze da ga sigurno nije vadio iz zdrastvenih razloga jer se osjeca sjajno

Pasalic kaze da nije odigrao bas dobro ali da ce za repku biti full fokusiran i ici punim gasom..

:bo:

Z
Quote from: Boy3006 on 22.05.2024, 22:08Bome zanimljive izjave nasih:

Pasalic kaze da nije odigrao bas dobro ali da ce za repku biti full fokusiran i ici punim gasom..

jebo bi im svima majku.

Quote from: SandroB on 22.05.2024, 22:07Ne da mi se provjeravati, ali mislim da nismo imali SVE poraze.
Jer smo se raspali ranije pa je do kraja još bilo povremenih bljeskova. To ti je ono što zovu "dead cat bounce".
#degenerik
"Nismo svi bez pršuta na čelu komunjare."
~TIR, 03/06/2026

Da li Pjaca prima placu od HNSa ili Rijeke?
Volim grad koji teče

S

Blaženi šamari koji su nekad bili dopušteni kao predagoška mjera...

Z

udžbenički primjer razlike između tovara i dinama i nas, pogotovo tovara, nakon ovakve izjave i ti si dead man walking.

Ono Lindonovo pokazivanje na grb, da je njemu Rijeka na 1. mjestu i ima malo šire i dublje značenje.

Osobno mislim i da se Srećku približilo vrijeme mirovine.

M
– Nisam odigrao najbolju utakmicu, imao sam par dobrih akcija i da je ono na početku ušlo, možda bi bilo drugačije. Ali eto, tužan sam. Mislim da smo dobro krenuli u utakmicu, odigrali smo muški prvih pola sata i onda ne znam što je bilo. Neki prijelom... Nismo više imali konkretnost, sigurnost... Jako sam tužan i prazno se osjećam. Reprezentacija? Meni se san ostvario, nema ljepše nego igrati s Hrvatskom. Ali bit ću i dalje tužan sljedećih dana – rekao je nakon utakmice Marco Pašalić.

Tek tako da znamo o cemu govorimo...

I ca je tu rekal da opet grintate?  ono "reprezentacija" je valjda novinar pital, a ca je on trebal rec?

Z

a koji je razlog zašto do sad i danas nije bio full fokusiran? I zašto će za repku biti full fokusiran a danas i do sad nije bio? Šta će se promijeniti da će u idućih mjesec dana biti full fokusiran a danas i zadnja 3 tjedna nije mogao biti?

Kao što sam napisao, kužim mentalitet ali mi ide na onu stvar...

S
Quote from: manigoldo on 22.05.2024, 22:17– Nisam odigrao najbolju utakmicu, imao sam par dobrih akcija i da je ono na početku ušlo, možda bi bilo drugačije. Ali eto, tužan sam. Mislim da smo dobro krenuli u utakmicu, odigrali smo muški prvih pola sata i onda ne znam što je bilo. Neki prijelom... Nismo više imali konkretnost, sigurnost... Jako sam tužan i prazno se osjećam. Reprezentacija? Meni se san ostvario, nema ljepše nego igrati s Hrvatskom. Ali bit ću i dalje tužan sljedećih dana – rekao je nakon utakmice Marco Pašalić.

Tek tako da znamo o cemu govorimo...

I ca je tu rekal da opet grintate?  ono "reprezentacija" je valjda novinar pital, a ca je on trebal rec?

Da... ovako bitno drukčije izgleda. I ja sam zazivao šamare, povlačim riječ.