Navijači

Started by tomyrijeka, 27.09.2023, 21:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

S
Quote from: Kostrena on 18.07.2025, 09:28Tema je navijači, prebacite se na prikladno mjesto

Vidimo se u nedjelju u 20h kraj Taverne Vidikovac u Kostreni gdje otkrivamo najveći mural Armade, bit će 🍺
Pročitajte na portalu tehničke informacije prije dolaska
Hvala

Tema jest "navijači", ali je predmet prijepora bila navijačka pjesma i sve što se napisalo o navijačkoj pjesmi, pa mislim da nije neumjesno malo iskopati dublje.

@ispod stijena , zapravo nisam shvatio što si htio s Rim Tim Tagi Dim... pokušao sam shvatiti, ali nisam skopčao link između onoga što smo napisali @armada i ja.

Ako se sprdaš sa "strukom", donekle imaš pravo. Međutim... konkretno u ovim slučajevima meritorna struka ne postoji. Ne postoji diploma koja bi ti mogla opravdati rad u žiriju za Doru. Tko... muzikolog? Koji se bavi nečim sasvim desetim. Tko... dirigent HNK? Koji se bavi nečim sasvim desetim. Dakle, struku biraju iz redova struke. Glazbenih umjetnika koji imaju nekih, a jebem mu mater... ostvarenja. Ako nisu glazbenici, budu glazbeni urednici radio, TV postaja, portala itd. Koliko su oni meritorni? Slažem se da se može ponuditi teza - nitko nije kompetentan.

K
https://youtu.be/rTr-7IJ0pKs?feature=shared

Mural Armada Kostrena
Ako mi netko može od 30 fotki napraviti panoramu, bio bi jako zahvalan

Gdje je zapelo brojanje pretplatnika i članova. Već danima se ne refresha.
Rijeka u srcu, Armada do groba!

M
https://www.novilist.hr/sport/njemacko-srce-koje-kuca-za-rijeku-marc-rosentahl-zauvijek-pamtim-moj-prvi-pogled-na-stijene-kantride-i-more/?fbclid=IwQ0xDSwL8PFdjbGNrAvw7JWV4dG4DYWVtAjExAAEe9SaC5ZwenSreNIccDR8G0ZD3MdrtYVjjac3F_eWYpztllaTcXHIDQlgLw1Q_aem_NNIUhmNd4g__SsX374pcFQ

Ja danas ne mogu zamisliti život bez navijanja za Rijeku, a sve je počelo skoro pa slučajno........Došao sam do jednog, malo ga spustio i – bum! Doslovce me lupilo to što sam vidio. Majko Božja, kakva je ovo ljepota? Što je ovo? Nisam mogao shvatiti da ja, koji zbilja volim nogomet, nisam znao za jedan tako divan stadion. Istog sam se trena zaljubio u Kantridu, odnosno u Rijeku, a taj moj prvi pogled na stijene Kantride i more i danas mi je jedan od najupečatljivijih doživljaja vezanih uz nogomet i navijanje – govori Marc.

To govori čovjek iz njemačke, Nijemac, i onda nemogu zamislit da neko ljudsko biće iz ovog našeg kraja ne navija za Rijeku.

.......A kad je Fruk zabio onaj ludi gol za 2:0, svi smo znali da je gotovo, da smo prvaci. Nemam riječi kojima bih opisao što sam tada osjećao i što se zbivalo oko mene. .....

Još jednom, čovjek iz njemačke koji dolazi gledat, navijat za Rijeku na utakmice Rijeke.
A mi gledamo u nebo prije tekme hoćemo li na tekmu.

S
Otkud fora da je Kreilach igrao za St Pauli ?!?
Ili se naš Marc preš'o, ili je negdje u prijevodu gadno zapelo...

Quote from: SandroB on 03.08.2025, 15:49Otkud fora da je Kreilach igrao za St Pauli ?!?
Tko zna što je novinar zapisao. Krajla je bio u Unionu.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

S
Quote from: D2 on 03.08.2025, 16:01
Quote from: SandroB on 03.08.2025, 15:49Otkud fora da je Kreilach igrao za St Pauli ?!?
Tko zna što je novinar zapisao. Krajla je bio u Unionu.

Bio je godinama i Union u meni. Još uvijek ga znam tu i tamo izliti u sebe...

M

Da, nema sanse, Marca je ofurilo sunce malo. Primjetio sam ali kazem nije bit teksta.

R

Kad sam vidio ulaz u fan shop :jbg:

Quote from: robil on 04.08.2025, 17:35

Kad sam vidio ulaz u fan shop :jbg:

8:33min. Rijeka!
Ri Or Die

R
Pametan mali.......

Probat saznat ime ovog dječaka. Neki poklončić od srca mislim da nikome ne bi bio preveliki teretom. Nama ništa, njemu lijepa uspomena jednog dana kad odraste.
Uopće, iz nekih mojih saznanja postoji i popriličan respekt između Ultrasa I Armade, navijača Zrinjskog i Rijeke. Reprezentacija je tu vjerojatno najviše kumovala, i određeno poštovanje i zahvalnost svojevrsna svih naših navijačkih grupa prema Ultrasima, i ne samo njima, koji dolje guraju stritno "našu" priču.

Ja sam srećom, ili nažalost po nekomu, relikt vjerojatno nekih drugih i prošlih vremena. Gdje mi je Velež prvo bio sinonimom za mostarski nogomet. I baš mi je jako simpatičan taj klub i cijela scena iza njega, ali nemam averzije ni prema Zrinjskome. Ali rat je načinio strašne posljedice, ožiljci kojih su vidljivi nažalost i dan danas. Pa i na primjeru nogometa i tih dvaju klubova. Ali nitko im, ni jednima ni drugima ne može oduzeti njihovu vedrinu, prpošnost i taj borbeni duh kojeg valjda upiju s rođenjem samim.

R
Quote from: Silvio Dante on 04.08.2025, 21:56Probat saznat ime ovog dječaka. Neki poklončić od srca mislim da nikome ne bi bio preveliki teretom. Nama ništa, njemu lijepa uspomena jednog dana kad odraste.
Uopće, iz nekih mojih saznanja postoji i popriličan respekt između Ultrasa I Armade, navijača Zrinjskog i Rijeke. Reprezentacija je tu vjerojatno najviše kumovala, i određeno poštovanje i zahvalnost svojevrsna svih naših navijačkih grupa prema Ultrasima, i ne samo njima, koji dolje guraju stritno "našu" priču.

Ja sam srećom, ili nažalost po nekomu, relikt vjerojatno nekih drugih i prošlih vremena. Gdje mi je Velež prvo bio sinonimom za mostarski nogomet. I baš mi je jako simpatičan taj klub i cijela scena iza njega, ali nemam averzije ni prema Zrinjskome. Ali rat je načinio strašne posljedice, ožiljci kojih su vidljivi nažalost i dan danas. Pa i na primjeru nogometa i tih dvaju klubova. Ali nitko im, ni jednima ni drugima ne može oduzeti njihovu vedrinu, prpošnost i taj borbeni duh kojeg valjda upiju s rođenjem samim.
I ja sam malo stariji i pamtim  onih  9:2  pobjedu protiv Dinama, mislim 80-te.....  Velež prije Bayerna.