Damir Mišković

Started by tomyrijeka, 29.09.2023, 14:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Apropo fan shopa, nek mi netko navede primjer fan shopa na stadionu koji nije dostupan svima :svakacast:

Iskreno mi je žao šta na pitanje sa se ljudi žale na cijene ulaznica gdje je on odgovorio da se njemu nitko ne žali,nije novinar poentirao čuje li on svoje navijače na Rujevici kako reagiraju kad se objavi koliko ima ljudi na na utakmicu .Zašto ljudi zvižde ,a radi se o ljudima koji su kupili pretplate.

Uglavnom trud,srać ništa nije pametno rekao. Jedino ako mu je vjerovati da je Galesic inzistirao na Dinamu. A ovi milijoni, kamioni meni je najteže i tko hoće neka vodi klub jensve očekivano od njega.

Z
Zašto Rijeka nema velikih sponzora? Jer ih boli kurac. Ali još gore – boli kurac i Grad.

I za klub i za grad.

Zašto? Jer Grad Rijeka svojim ponašanjem i primjerom jasno pokazuje da ga nije briga za NK Rijeku. Svoj klub. Klub u kojem je suvlasnik. Klub koji je kroz povijest bio jedino što je ovaj grad držalo na okupu. Klub koji mu je nosio ime po Europi i stavljao ga na kartu.

A što su oni ikada napravili za taj klub?

Ništa.

Niti su pomogli, niti su podržali, niti su barem pokazali da razumiju koliko NK Rijeka znači ovom gradu.

Ali kad treba žicati – tada su prvi.
Kad treba kartu za frenda, VIP parking za tetku, ložu za nekog političkog igrača – tada su tu.
Ali kad treba dovesti ozbiljnog sponzora, olakšati poslovanje kluba, napraviti nešto konkretno – tada ih nema.

Jesu li ikada doveli ozbiljnog investitora na utakmicu Rijeke?
Jesu li se ikada potrudili objasniti nekoj velikoj firmi što znači biti sponzor NK Rijeke?
Jesu li ikada shvatili da je NK Rijeka jedina stvar koja nas spaja, dok nas sve ostalo razdvaja?

Jesu k*c.**

I onda se svi čude zašto JGL, Plodine, Maersk, Erste i svi ostali ne žele ući u klub kao sponzori. Zašto? Jer i oni vide ono što svi mi znamo – ako vlasnika boli k*c, zašto ne bi i nas?**

Ako ni Grad ne mari za svoj klub, zašto bi itko drugi? Ako ni Grad ne vidi vrijednost Rijeke, zašto bi je vidjeli drugi?

A to je najveći poraz. Ne na terenu, nego izvan njega. :jbg:  :jbg:  :jbg:

Quote from: TIR on 04.02.2025, 10:45Ovo je veliki problem tu na forumu, da zbog nekih odluka Miškovića automatski skoro svi dižemo na bilo kakav nepopularan klupski potez, ili bilo koju sitnicu koja nije savršena.

Sigurno je Miško skautirao Maneva pa sad buba da je on desni bek, a nije...

A ljudi su iziritirani i reakcije su ekstremne. Ja ću prvi za sebe priznati da me ova cijela priča frustrira i da možda nisam ni skroz realan. Eno i žena i kolege iz firme koji nisu neš sportski nastrojeni me pitaju zašto se toliko naživciram oko jebenog nogometa, pa im ne znam pametno odgovoriti.
Opet prilično sam siguran da sam bar nekoliko stepenica niže u razini frustracije od drugih kolega forumaša.  :nisamja:

Valjda to ima veze s onom starom židovskom poslovicom dabogda imao, pa nemao. Bujol koji je klub osvojio je svakako melem na desetljeća frustracija svih nas "budala" koji smo pratili klub, što na Kantridi/Rujevici, što po gostovanjima, što po novinama/radiju, što po ovakvim forumima, što po pivama/gemištima s ekipom supatnika.
Ali je očito usadio i onaj crv da to nije nemoguće i da se možda može ponoviti. I da se ovakve prilike kakve se otvaraju zadnjih godinu-dvije ne pojavljuju često i da ih treba iskoristiti. Pa kad se ne uspije iz svakakvih razloga, onda to malo jače zapeče.

Bokte, stoput sam se manje živcirao u onom Cosmi cirkusu od polusezone (minus ona sramota od dinama), nego sad kad se teoretski borimo za 1. mjesto. Sigurno nisam jedini. To možda i nije realno, ali neki razlog mora postojati.

Cijela klupska komunikacija i način komuniciranja je grozan, već barem 10 godina ako ne i cijelo vrijeme Miškovića u klubu. Zašto je klub ukinuo rođendanske obilaske Rujevice? Kad je bila zadnja tribina za članove na kojoj bi odgovorio na koje pitanje? Klub se učahurio gore na brdu, javnosti daje informacije na kapaljku, poluinformacije i jednu presicu godišnje na kojoj Dida odgovara na pitanja? Pa jel to dobar način komunikacije?

Pitao ga je Ribarić zašto je ova presica bila tek danas, kao gašenje vatre. Dida je odgovorio da nije mogao ranije jer je bio u bolnici i rekuperao se. Nije mi to poanta, čovjeku ću uvijek poželjeti brz oporavak od bolesti i naravno da ne mora organizirati ad hoc presice, ako nije zdrav.
Poanta je u tome zašto uopće mora imati ovakve presice. Zašto ostatak kolektiva nije u stanju normalno komunicirati informacije prema van.
Jeboteled, dao je više kvalitetnijih informacija oko prijelaznog roka i dolazaka u 5 minuta, nego je ona nesreća od DRSa dala u mjesec dana.
Kako je on sad mogao reći da dolazi Manev kao desni bek i da možda dolazi Grgić (Sturm se još nije izjasnio oko ponude), a DRS ne spomene ni poziciju kako spada, a kamoli ime igrača. SD je taj koji mora odgovarati na pitanja u vezi igračkog kadra, a ne predsjednik. Ok, ako DRS nije smio izlaziti van s imenima jer su pregovori u tijeku, zašto sad Dida "poentira" s Grgićem? Tu su i dalje pregovori u tijeku. Što ako Sturm odustane?

Dakle, cijeli sistem komunikacije je usran i loš. Nakon 13 godina nikakvog pomaka, samo je još gori (Mance je bio Shakespeare za DRSa). Tko je kriv za to? Ivaniš i grad? Ili možda ipak predsjednik?
Hrpa ove bure i nezadovoljstva bi se mogla riješiti ili barem ublažiti ako imaš nekakav oblik komunikacijske strategije i kriznog komuniciranja. Ali oni to ne rade.
I onda Dida opet šeretski ponovi kako misli da radi dobar posao. Samim tim što si morao sazvati ovu jebenu presicu i to "objašnjavati" novinarima ti je znak da ne radiš dobar posao, barem ne u tom segmentu.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Fascinantno je kako se na presice dolazi nepripremljeno, postavljaju se pitanja bez follow up-a jer se ne pozna materija. Još mi je tragicnije kako nemamo skup pametnih ljudi (iz krugova navijača, ne nužno iz Armade) koji će redovito argumentirano raspravljat o stanju u klubu i svoja razmišljanja podijelit sa upravom i javnošću. Vrhunac nam je pisanje po bezbroj foruma gdje ima više trolova nego na indexu. Provlači se svakodnevno masu "insajderskih" koji nemaju veze s mozgom. Prosječni posjetitelj utakmica Rijeke nema pojma o ničemu. 50% je za to kriv miskovic, 50% smo si sami krivi. Idealno bi bilo da imamo tih 5% dionica pa da priča bude legitimna, ali može se iskoristit i gradskih 30% za radit pritisak. Jednostavno, mora postojati "opozicija", glas navijača koji će imati legitimitet i kredibilitet za izrečeno.
Miskovic ima apsolutno pravo kad govori o izlaznim transferima u smislu neophodnih prihoda i istina je da mi najčešće nismo potpuno u doticaju sa realnošću, ali priča nije tako crno bijela. Ozbiljan klub si ne može dozvolit da u godinu dana ne nađe bolju zamjenu za pasalica od menala, da mijenja šefa OŠ ko šporke čarape, da izgubi 50% tribina u tri mjeseca, da surađuje sa osuđenim kriminalcima, da spominje pozajmice godinu nakon što su izdane, da ratuje s medijima, da laže na presicama... i još pun kurac sličnih stvari koji nemaju veze sa čuvenim bađetom.
Iskreno, boli me kurac hoće li doći "investori" i kupit klub, ja želim da klub postane transparentan i uključiv jer samo zdrava sredina može privući sponzore i ljude na stadion.

Quote from: Z9 on 04.02.2025, 11:09Zašto Rijeka nema velikih sponzora? Jer ih boli kurac. Ali još gore – boli kurac i Grad.

....

Sve što si rekao apsolutno stoji. I treba nagaziti grad oko njihove uloge u klubu. Utječe li to na sponzore i nedostatak istih, uistinu ne znam. Za Plodine mi je jasno da neće sponzorirati klub jer je gazda iz Zadra. Ako nije tovar, onda ga boli tintilinić za nogomet. Vjerojatno ista priča za Usmianija kao bodula s Paga.
Ne znam jedino na koji način grad može utjecati na njih da ulože novce u klub. A nas je definitivno premalo pa da bojkotom probamo promijeniti priču. Ja ionako Plodine bojkotiram odavno, pa tu ne bi mogao ništa dodatno napraviti.  :neretljak:

Pa JGL je službeni sponzor, kćer Usmianija (predsjednica UO) mu je rođena ovdje.
#navodninavijač

Quote from: iSpOd StIjEnA 2 on 04.02.2025, 11:08Iskreno mi je žao šta na pitanje sa se ljudi žale na cijene ulaznica gdje je on odgovorio da se njemu nitko ne žali, nije novinar poentirao čuje li on svoje navijače na Rujevici kako reagiraju kad se objavi koliko ima ljudi na na utakmicu .Zašto ljudi zvižde ,a radi se o ljudima koji su kupili pretplate.
;D  ;D  ;D

Šta si onda pijan kmečao, klošaru?
#degenerik

04.02.2025, 11:26 #1478 Last Edit: 04.02.2025, 11:27 by T.T.N.Y.
Ali najjači dio pressice je kad je rekao da je Burčul zdrav da ne bi dovodio desnog bočnog.... :sta:

A što se tiče kredita za Rujevicu citiram njegov intervju iz 2018:  :neretljak:

"Predsjednik i vlasnik kluba Damir Mišković je tijekom gostovanja u talk-showu Orlando na Kanalu RI, prenosi riječki Novi list, otkrio da klub kredit vraća, ali sporim tempom, te je preostalo za vratiti "nešto manje od 18 milijuna eura".

"Kredit je povoljan, vraćamo ga bez problema. Dobili smo fantastične uvjete, ne bojim se toga. Preostalo nam je za vratiti veći dio kredita, nešto manje od 18 milijuna eura. Budžet ćemo pokušati smanjiti na razinu od 10 milijuna eura, za borbu za vrh HNL-a je budžet od osam do 10 milijuna eura sasvim dovoljan", izjavio je Mišković.

Kako taj kredit stvara velike probleme u redovnom funkcioniranju, u Rijeci su primorani reagirati. Odlučili su prodati one igrače za koje dobiju zadovoljavajuću ponudu, a onima iz najvišeg platežnog razreda ponuditi nove, bitno smanjenje ugovore."

Z
Quote from: TIR on 04.02.2025, 11:24Pa JGL je službeni sponzor, kćer Usmianija (predsjednica UO) mu je rođena ovdje.

Sa koliko je neki sponzor stvarno unutra?

500K €? 1M €? 5M €???

Ili je priča bliže nekoliko desetaka tisuća eura (ako i toliko) i možda nekom zalihom proizvoda za tjedan dana?

Nemojmo se zaj***avati, ozbiljni smo ljudi. Ako želimo ozbiljan klub, trebamo ozbiljne sponzore. A ne ove koji se više reklamiraju s par jumbo plakata nego što stvarno ulažu u klub.

Dosta je igrokaza i lažnih priča o podršci. Vrijeme je da vidimo prave brojke i tko je spreman stvarno stati iza kluba – ne samo slikati se i dobaciti sitniš dok s druge strane ubiru profit iz našeg grada.

Quote from: T.T.N.Y. on 04.02.2025, 11:26Ali najjači dio pressice je kad je rekao da je Burčul zdrav da ne bi dovodio desnog bočnog.... :sta:

A što se tiče kredita za Rujevicu citiram njegov intervju iz 2018:  :neretljak:

"Predsjednik i vlasnik kluba Damir Mišković je tijekom gostovanja u talk-showu Orlando na Kanalu RI, prenosi riječki Novi list, otkrio da klub kredit vraća, ali sporim tempom, te je preostalo za vratiti "nešto manje od 18 milijuna eura".

"Kredit je povoljan, vraćamo ga bez problema. Dobili smo fantastične uvjete, ne bojim se toga. Preostalo nam je za vratiti veći dio kredita, nešto manje od 18 milijuna eura. Budžet ćemo pokušati smanjiti na razinu od 10 milijuna eura, za borbu za vrh HNL-a je budžet od osam do 10 milijuna eura sasvim dovoljan", izjavio je Mišković.

Kako taj kredit stvara velike probleme u redovnom funkcioniranju, u Rijeci su primorani reagirati. Odlučili su prodati one igrače za koje dobiju zadovoljavajuću ponudu, a onima iz najvišeg platežnog razreda ponuditi nove, bitno smanjenje ugovore."

Pa da...negdje neke brojke ne štimaju. Ili one iz 2018. ili ove danas. I sad kojem Miškoviću vjerovati? Onom iz 2018. ili ovom danas?  :neretljak:

K
Kada nogometni klub bude nogometni klub a ne privatna firma onda će doći i sponzori

Iskustvo me uči nijednom

Vjerovatno je istina nešto treće

Quote from: Z9 on 04.02.2025, 11:31Sa koliko je neki sponzor stvarno unutra?

500K €? 1M €? 5M €???

Ili je priča bliže nekoliko desetaka tisuća eura (ako i toliko) i možda nekom zalihom proizvoda za tjedan dana?

Mislim da cifru sa kojom pojedina imena sponzoriraju klub znaju direktori koji potpisuju ugovor s obje strane. Suludo bi bilo da su to sve javne stvari u cent. Glavni sponzor se cca. zna, ostali su svi upitnici.

Osim skybox ekipe koja ove godine plaća 6000 eura godišnje ako se ne varam, među njima su i Plodine. Lanac od 52 milijuna eura dobiti u 2023. godini sponzoriraju klub sa 6 tisuća eura.
#navodninavijač

Z
04.02.2025, 11:39 #1484 Last Edit: 04.02.2025, 11:43 by Zelko Maler
rekao je da mjesečno troši 1.35 mil, nekad 1,4, nekad 1,2 mil. Nek bude onda 1,3 svaki mjesec što je 15,6 mil eura godišnje. Znači nema jebene šanse. Nema.
u podcast inkubatoru je prije koji mjesec  rekao da je badžet 12-14 mil eura godišnje. i da je otprilike mil eura mjesečno trošak kluba. Što je 12 mil eura, nek bude 13, a kako je sado došao do 15,6?
Zašto svaki put druga priča?Zašto?

dodao je 350k euro mjesečno, odnosno >4 milje eura godišnje.