Damir Mišković

Started by tomyrijeka, 29.09.2023, 14:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

R
Može igrat do kraja jeseni a za proljeće uigrat novi sastav.

S
Quote from: Fornax on 10.12.2023, 20:26
Quote from: SandroB on 10.12.2023, 20:11Kad prigovoriš navijačima, to je početak kraja.
Indiferentne izjave su početak kraja. Vidjeli smo to i s Rožmanom i s Tomićem.

Ali ovo što je Mišković izveo sa Sopićem... Srljanje s nedokazanim trenerom dok je još glava bila vruća zbog Jakirovića, to je otprilike u rangu kao kad ti pička pobjegne s drugim, a ti odmah drugi dan prvoj kurabi koja ti da napraviš dijete. To će ju naučit!

Samo se ježim ovoga što slijedi. Nadam se da se mučenje neće previše razvući pa da na kraju čupamo europske pozicije u zadnjim kolima.

Jebote, već se vidim za par godina na nekoj pivi s nekim, komentiramo "boktejebo, mi smo jednog Marka Pjacu imali u ekipi i nismo znali šta s njim"...

Sad se moram dobro ispuhati i još jednom razmisliti hoću li ovo napisati, jer uvijek nakon ovakvih misli dobijem po labrnji... Miško je diletant od 2012. Omađijao je masu naših navijača koji i danas cvrkuću "da nije bilo Miška...", "šta bismo mi bez njega". Kratko je pamćenje da je prvi predsjednik kluba bio Volpi i da smo tu ispali budale koje ne poznaju Zakon o sportu, pa smo morali mijenjati predsjednika sljedećeg dana. Postaviti Volpijevog Riječanina iz Nigerije, a Volpiju udijeliti počasnog predsjednika. Da nije bilo Miška.... koji je uletio kao predsjednik nakon Volpijeve bombe pokrivanja dugova i kupovine igrača za uzlet.

OK... kroz funkciju je rastao, demonstrirao i svoju moć, predstavljao se javnosti, postao blizak Šukeru, Mamiću, političkom svijetu i donekle business miljeu... dokazao da sličnog nema na Kvarneru. Možda ima, ali daleko od očiju javnosti. I zbog toga titulira kao jedini koji objektivno ovo može obnašati i stečeni autoritet s vremena na vrijeme negdje pokazivati. To je ono što mu priznajem; ni meni, koji ga ne simpatizira naročito, ne pada na pamet nitko iz našeg podneblja koji bi bio spreman ovoga se uhvatiti.

Ali razumijevanje nogometa... od same strukture igre, poznavanja struke, organizacije kluba, stava prema školi nogometa (svojevremeno je izjavio da bi je ukinuo?!?), senzibiliteta navijača... da ne idem u detalje; više je analfabeta nego "ima to u malom prstu".

Imao je strašnih bisera u svojoj vladavini, meni ova zadnja ne ide iz glave i jeziva mi je ("kako ću ja isplatiti igračima premije"). Neki će reći da se zajebavao... ne, nije. On stvarno tako misli. Novac prije sportskog uspjeha. On kaže gotovo u afektu za Labrovića i Pašalića, u peaku euforije "nek' Dinamo izdvoji 10 milja i nek' ih uzmu". 10 milja?!? Navijač bi rekao 50. On kaže 10 i jebe mu se što smo sutradan duplo slabiji i što s time odustajemo od titule i ne jebe ga što će ih Dinamo prodati vrlo brzo za 35.

To je kara.

R
Ajde jos I kuzim frustraciju ali to kipanje po predsjedniku, kao da on igra ...naporan si  :neretljak:

Quote from: SandroB on 10.12.2023, 20:11Kad prigovoriš navijačima, to je početak kraja. Možda je netko tom šarlatanu mogao objasniti da su navijači Rijeke najstrpljiviji na svijetu i da popizde samo ako nešto jebeno nije u redu, nešto što se vidi iz aviona. A šarlatan dijeli lekcije "to je sport, tu se dobiva i gubi". Pa još docira "tko to ne zna, nije vidio sporta u životu".

Ma nemoj. A preskočio si prvi sat sportske psihologije na kojem se uči da navijače ne slušaš. Još manje reagiraš. Ako netko misli da je sportska psihologija samo motivacija a la Ćiro, onda taj nije sporta vidio, da parafraziram Sopu.

Uglavnom... puno, puno rupa među igračima, među strukom, također u vrhu kluba (predsjednik bez šampionskih ambicija); ne možemo ništa bolje očekivati. Bit će valjda neka Europa, sezona će se proglasiti uspješnom, nakon ispadanja iz Europe bit će egzodus i idemo iznova.

Quote from: SandroB on 10.12.2023, 20:55Sad se moram dobro ispuhati i još jednom razmisliti hoću li ovo napisati, jer uvijek nakon ovakvih misli dobijem po labrnji... Miško je diletant od 2012. Omađijao je masu naših navijača koji i danas cvrkuću "da nije bilo Miška...", "šta bismo mi bez njega". Kratko je pamćenje da je prvi predsjednik kluba bio Volpi i da smo tu ispali budale koje ne poznaju Zakon o sportu, pa smo morali mijenjati predsjednika sljedećeg dana. Postaviti Volpijevog Riječanina iz Nigerije, a Volpiju udijeliti počasnog predsjednika. Da nije bilo Miška.... koji je uletio kao predsjednik nakon Volpijeve bombe pokrivanja dugova i kupovine igrača za uzlet.

OK... kroz funkciju je rastao, demonstrirao i svoju moć, predstavljao se javnosti, postao blizak Šukeru, Mamiću, političkom svijetu i donekle business miljeu... dokazao da sličnog nema na Kvarneru. Možda ima, ali daleko od očiju javnosti. I zbog toga titulira kao jedini koji objektivno ovo može obnašati i stečeni autoritet s vremena na vrijeme negdje pokazivati. To je ono što mu priznajem; ni meni, koji ga ne simpatizira naročito, ne pada na pamet nitko iz našeg podneblja koji bi bio spreman ovoga se uhvatiti.

Ali razumijevanje nogometa... od same strukture igre, poznavanja struke, organizacije kluba, stava prema školi nogometa (svojevremeno je izjavio da bi je ukinuo?!?), senzibiliteta navijača... da ne idem u detalje; više je analfabeta nego "ima to u malom prstu".

Imao je strašnih bisera u svojoj vladavini, meni ova zadnja ne ide iz glave i jeziva mi je ("kako ću ja isplatiti igračima premije"). Neki će reći da se zajebavao... ne, nije. On stvarno tako misli. Novac prije sportskog uspjeha. On kaže gotovo u afektu za Labrovića i Pašalića, u peaku euforije "nek' Dinamo izdvoji 10 milja i nek' ih uzmu". 10 milja?!? Navijač bi rekao 50. On kaže 10 i jebe mu se što smo sutradan duplo slabiji i što s time odustajemo od titule i ne jebe ga što će ih Dinamo prodati vrlo brzo za 35.

To je kara.

Evo reć ću i ja - hrpa gluposti. Sad si se našao javljat nakon (s obzirom na europske okolnosti ranije) prvog pravog ovosezonskog poraza sa vau zaključkom - da je Miško glup zadnjih 10 godina. Ušao je on na slučajno u klub, ali nema govora da kad se podvuče crta, svi prijašnji predsjednici zajedno ne mogu stati u istu rečenicu s njim. Neki jer nisu imali sredstva, ali većina zbog neznanja.

No shit da zna ispasti glup odnosno napraviti nešto loše: ali lako je poslije bitke biti general. Ja isto kažem da je u hrpu situacija mogao napraviti bolje, ali ne dvojim ni sekunde da sve što radi, radi to misleći da će njegovim potezom Rijeka kao klub profitirati: rezultatski, financijski, ili drukčije. E sad, možemo pričati da li to uvijek biva tako ili ne, ali motivi ostaju nepromijenjeni.
#navodninavijač

S
Quote from: Ro-Ro on 10.12.2023, 21:00Ajde jos I kuzim frustraciju ali to kipanje po predsjedniku, kao da on igra ...naporan si  :neretljak:

Quote from: SandroB on 10.12.2023, 20:11Kad prigovoriš navijačima, to je početak kraja. Možda je netko tom šarlatanu mogao objasniti da su navijači Rijeke najstrpljiviji na svijetu i da popizde samo ako nešto jebeno nije u redu, nešto što se vidi iz aviona. A šarlatan dijeli lekcije "to je sport, tu se dobiva i gubi". Pa još docira "tko to ne zna, nije vidio sporta u životu".

Ma nemoj. A preskočio si prvi sat sportske psihologije na kojem se uči da navijače ne slušaš. Još manje reagiraš. Ako netko misli da je sportska psihologija samo motivacija a la Ćiro, onda taj nije sporta vidio, da parafraziram Sopu.

Uglavnom... puno, puno rupa među igračima, među strukom, također u vrhu kluba (predsjednik bez šampionskih ambicija); ne možemo ništa bolje očekivati. Bit će valjda neka Europa, sezona će se proglasiti uspješnom, nakon ispadanja iz Europe bit će egzodus i idemo iznova.

Prijatelju, boli mene kurac što sam naporan, pa još tebi, pritom ne znam s kime pričam. Ro-Ro mi znači isto kao i Bele-Bele, sorry.
Ovo je forum, hoću li paziti i birati riječi. pisati ono što će većina htjeti pročitati? Znam, ima i takvih. Pa opet kažem, boli me kurac.

Ne očekujem da pažljivo čitaš moj tekst, ali kako olako shvatiš da "kipam po predsjedniku"... divota! Pa ne kipam... argumentiram što god mogu argumentirati i uzimam si za pravo tako vidjeti problem. Slučajno sam u sportu i znam da je izjava "što će mi škola nogometa?" najveća blasfemija koja se može čuti u sportu. Pa me ti jebi što ja "kipam po njemu", a ti njeguj našeg predsjednika.

Kad se dogodi situacija, bit ću uz njega, kao kad je rekao da ga Jakirović ne zanima više u životu. To cijenim. A "kipam" po onome što je, po meni, neambiciozno, nestručno i nihilistički.

Ae, Sandro, nek si docekao, neka svima njihovog gusta, ipak je bozicno vrijeme.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

S
Quote from: TIR on 10.12.2023, 21:07
Quote from: SandroB on 10.12.2023, 20:55Sad se moram dobro ispuhati i još jednom razmisliti hoću li ovo napisati, jer uvijek nakon ovakvih misli dobijem po labrnji... Miško je diletant od 2012. Omađijao je masu naših navijača koji i danas cvrkuću "da nije bilo Miška...", "šta bismo mi bez njega". Kratko je pamćenje da je prvi predsjednik kluba bio Volpi i da smo tu ispali budale koje ne poznaju Zakon o sportu, pa smo morali mijenjati predsjednika sljedećeg dana. Postaviti Volpijevog Riječanina iz Nigerije, a Volpiju udijeliti počasnog predsjednika. Da nije bilo Miška.... koji je uletio kao predsjednik nakon Volpijeve bombe pokrivanja dugova i kupovine igrača za uzlet.

To je kara.

Evo reć ću i ja - hrpa gluposti. Sad si se našao javljat nakon (s obzirom na europske okolnosti ranije) prvog pravog ovosezonskog poraza sa vau zaključkom - da je Miško glup zadnjih 10 godina. Ušao je on na slučajno u klub, ali nema govora da kad se podvuče crta, svi prijašnji predsjednici zajedno ne mogu stati u istu rečenicu s njim. Neki jer nisu imali sredstva, ali većina zbog neznanja.

No shit da zna ispasti glup odnosno napraviti nešto loše: ali lako je poslije bitke biti general. Ja isto kažem da je u hrpu situacija mogao napraviti bolje, ali ne dvojim ni sekunde da sve što radi, radi to misleći da će njegovim potezom Rijeka kao klub profitirati: rezultatski, financijski, ili drukčije. E sad, možemo pričati da li to uvijek biva tako ili ne, ali motivi ostaju nepromijenjeni.

Ovo "hrpa gluposti" mogu progutati, jer se ne smatram najpametnijim, ali "sad si se našao javljat" je pizdarija na kvadrat. Najdosljedniji sam kad je u pitanju diskurs prema Miškoviću. Oduvijek i stalno tako gledam na njega i često ( s vremena na vrijeme, naravno), ističem "za" i "protiv" i tu sam savršeno jasan. Da se ne ponavljam... ali sigurno se ne javljam "tek sada".

B
Quote from: SandroB on 10.12.2023, 20:55
Quote from: Fornax on 10.12.2023, 20:26
Quote from: SandroB on 10.12.2023, 20:11Kad prigovoriš navijačima, to je početak kraja.
Indiferentne izjave su početak kraja. Vidjeli smo to i s Rožmanom i s Tomićem.

Ali ovo što je Mišković izveo sa Sopićem... Srljanje s nedokazanim trenerom dok je još glava bila vruća zbog Jakirovića, to je otprilike u rangu kao kad ti pička pobjegne s drugim, a ti odmah drugi dan prvoj kurabi koja ti da napraviš dijete. To će ju naučit!

Samo se ježim ovoga što slijedi. Nadam se da se mučenje neće previše razvući pa da na kraju čupamo europske pozicije u zadnjim kolima.

Jebote, već se vidim za par godina na nekoj pivi s nekim, komentiramo "boktejebo, mi smo jednog Marka Pjacu imali u ekipi i nismo znali šta s njim"...

Sad se moram dobro ispuhati i još jednom razmisliti hoću li ovo napisati, jer uvijek nakon ovakvih misli dobijem po labrnji... Miško je diletant od 2012. Omađijao je masu naših navijača koji i danas cvrkuću "da nije bilo Miška...", "šta bismo mi bez njega". Kratko je pamćenje da je prvi predsjednik kluba bio Volpi i da smo tu ispali budale koje ne poznaju Zakon o sportu, pa smo morali mijenjati predsjednika sljedećeg dana. Postaviti Volpijevog Riječanina iz Nigerije, a Volpiju udijeliti počasnog predsjednika. Da nije bilo Miška.... koji je uletio kao predsjednik nakon Volpijeve bombe pokrivanja dugova i kupovine igrača za uzlet.

To je kara.

Rekao sam sam sebi u proslom postu nakon ove Slavenove samarcine da necu pisati do proljeca jer eto, ispali smo iz utrke za naslov i zelim prespavati zimu, nadajuci se novoj sezoni jer eto- sad smo zavrmentirani na 3 ili 4 mjestu koje nije ni bitno...

No eto tebi cu dati zadnji odgovor-trkeljas gluposti..
Kakav sad Misko ima veze sa porazom-jer se sa 5 puta manjim budzetom hrva protiv 2 drzavna kluba? Prodat ce Labru i Pasalica u dinamo za 10 mil ako nude pa zato? To je godisnji budzet Rijeke, trebao bi ih odbiti da navijaci poput tebe budu sretni? Pa da odu nakon isteka ugovora besplatno poslije...
Love ima kolko ima, sa onim sta mu je na rasploganju napravio je vise nego dovoljno...

Nova Kantrida ako bude (iako mi nije toliko bitna) ,titula na Ruji koja je kruna naseg kluba,-donio je vise toga u 10 god na celu nego svi ostali u ostatku povijesti naseg kluba...

I da- naravno da cesto sjebao u odlukama-kao ovo brzopleto postavljanje Sope u trenutku kada nije bilo hitno i mogao je cekati sa novim trenerom...
Ali reci da je  Misko diletant moze samo diletant

S
Quote from: TIR on 10.12.2023, 21:20@SandroB

To govorim po pitanju tvog forumskog staža ovdje, ne po biranju trenutaka. ;)

Al kakogod nije bila tema za to - ajmo se o Mišku prebacit u temu o Mišku, da ipak bude malo čitljivije svima. Prebačeno ovdje: https://nepresusan.com/tribina/index.php?topic=111.45

Pratim ovu temu (Rijeka-Belupo), jer mi je to bolje nego lupati glavom o zid nakon teškog razočaranja. Nakon ovakvih mizerija od utakmica ne mogu se tako lako primiriti (niti pomiriti), pa čitam i pišem i donekle se, barem malo ispucam na taj način. Uopće mi nije bila namjera otovriti predmet "Miško", nego sam reagirao na Fornaxov post, koji ga u svom pisanju spominje. Jer, ponavljam, čitam i pišem. Naravno, nadrkan.

To što se ovdje podgrijavaju kultovi ličnosti, jebi ga... mogu prihvatiti da sam s druge strane većine i neću u borbu s vjetrenjačama. Stotinu puta sam ponovio da neke poteze podržavam i poštujem, ali... jebeš mi sve, potrudit ću se u ovom postu napisati moje zadnje riječi o predsjedniku. Nema smisla više. To što se raspišem, pa mi "urednik" seli tekst, opet prihvaćam, jer na koncu poštujem pravila. Ali to što se ignoriraju i omalovažavaju, možda i ne shvaćaju neki jako bitni aspekti lošeg vođenja kluba zbog kojih nam se (između ostalog) događaju posrtanja, debakli, neshvatljivi transferi i forsiranja cirkusanata od igrača (i trpljenja trenera)... to me baš ne veseli.

Premješteno ovdje opet.

Svima apel - bez vrijeđanja molim. :)
#navodninavijač

Miško je predsjednik /vlasnik Rijeke, za čije je vladavine osvojen jedini naslov prvaka, rekordan broj Kupova i izborene grupne faze Europe... Sve to u 11 godina.

Općenito u životu kada prema nekome djelujem ili donosim odluke, sud, pokušavam, koliko je to moguće, sagledati situaciju "njegovim očima".

Osim što je od starta dočekan na nož i vrijeđan od onih dole, što se ubrzo proširilo na cijelu zemlju, došlo je do vrijeđanja i od dijela navijača Rijeke.

I da ga jebeš, neznam baš koliko bi nas sve to progutalo i nebi rekli "Jebi te se, donesao sam naslov, mogao bi vam biti dugoooo vremena jedini, a sad idem!"

Da, slažem se da je Mišku na prvom mjestu ekonomska stabilnost kluba, da funkcionira, on to ne krije. Rijeka nije HajDin pa da nam primjerice HEP bude sponzor, nemamo 100 000" iljada "navijača, niti nekog košarkaša u Nba-u koji će dati koji milionček da nam se nađe, a na koncu konca, ni grad koji će stati iza kluba bez pitanja.

Miška nemamo s kim usporediti prije njega, često se spominje Španjol, ali Miško je najuspješniji predsjednik u povijesti kluba, predsjednik koji ima grešaka, stoji, ali uspješnijeg nismo imali i pitanje hoćemo li ikada.

10.12.2023, 21:58 #56 Last Edit: 10.12.2023, 22:11 by Silvio Dante
Sandra poštujem enormno s obzirom da svi znamo o kojem se čovjeku radi. Poštujem ga zbog cjele njegove pojave, života, svjetonazora i postignuća, a napose zbog toga što piše pod vlastitim imenom. Imao sam čast i godinama na jednom drugom forumu komunicirati s njim i rijetko je među nama bilo zle krvi. I kad se nisam slagao, pročitao sam s interesovanjem, i promislio o napisanom. Toliko o tomu.

U ovom slučaju mislim pak da griješi/š. Mišković trenutno nije problem Rijeke. Apsolutno nikakav. Niti ima veze s ičim. Dapače. U njegovu ponašanju, izjavama, radu, smjernicama, vidim dosta pomaka na bolje. Ekipi je omogućio sve što jedan klub mora imati. Imaju uvjete sve vrste, imaju mir, imaju slobodu, klub funkcionira, lijepo brodi, neki projekti su na vidiku. Ne znam što predsjednik kluba trenutno više može dati nama, klubu, sebi? A da bi bilo bolje.

Struka. Prva, jedina, i najbitnija. Rijeka prvakom nikad ne bi postala da nije bilo Matjaža Keka. Nikavi Miškovići, vešovići, ristovskiji, gavranovići i bradarići. Nikakvi. Samo general. Prvi. Strateg. Vođa.

R
Zali boze one koje ti treniras kada se vec time hvalis po stoti put  .. sve rekorder, olimpijski pobjednici i prvaci

Budi iskren pa reci zasto kipas po Misku....

Izgubili smo tekmu nakon 3 mj I odmah smak svijeta

Quote from: SandroB on 10.12.2023, 21:10
Quote from: Ro-Ro on 10.12.2023, 21:00Ajde jos I kuzim frustraciju ali to kipanje po predsjedniku, kao da on igra ...naporan si  :neretljak:

Prijatelju, boli mene kurac što sam naporan, pa još tebi, pritom ne znam s kime pričam. Ro-Ro mi znači isto kao i Bele-Bele, sorry.
Ovo je forum, hoću li paziti i birati riječi. pisati ono što će većina htjeti pročitati? Znam, ima i takvih. Pa opet kažem, boli me kurac.

Ne očekujem da pažljivo čitaš moj tekst, ali kako olako shvatiš da "kipam po predsjedniku"... divota! Pa ne kipam... argumentiram što god mogu argumentirati i uzimam si za pravo tako vidjeti problem. Slučajno sam u sportu i znam da je izjava "što će mi škola nogometa?" najveća blasfemija koja se može čuti u sportu. Pa me ti jebi što ja "kipam po njemu", a ti njeguj našeg predsjednika.

Kad se dogodi situacija, bit ću uz njega, kao kad je rekao da ga Jakirović ne zanima više u životu. To cijenim. A "kipam" po onome što je, po meni, neambiciozno, nestručno i nihilistički.

Quote from: Ro-Ro on 10.12.2023, 22:28Zali boze one koje ti treniras kada se vec time hvalis po stoti put  .. sve rekorder, olimpijski pobjednici i prvaci
Pardon, ti si?
#degenerik

R
Predsjednikov placenik

Nitko I nista ... svaki forum ista spika ako te vec interesira I postaje zamorno

:bo: 

Quote from: Fornax on 10.12.2023, 22:30
Quote from: Ro-Ro on 10.12.2023, 22:28Zali boze one koje ti treniras kada se vec time hvalis po stoti put  .. sve rekorder, olimpijski pobjednici i prvaci
Pardon, ti si?