Damir Mišković

Started by tomyrijeka, 29.09.2023, 14:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

V
Valentima i Slaven Bilić s onim podcastima od sportskih igara mladih su odlično osvježnje u našem odvratnom.novninarstvu koje je krivo za većinu tenzija u nogometnom svijetu hrvata

S
Quote from: Fiume e basta on 04.12.2025, 14:40Meni jedna stvar oko nove Kantride nije jasna.
Kaže Miško da je već dva puta imao investitore i kao zatvorenu financijsku konstrukciju , ali nikako papire dobiti.
Pa da ja imam investitora i da samo papiri fale, ganjao bih grad/županiju dan i noć da se papiri srede! Miško kao da blefira, kao ima investitore a moli Boga da papire nikada ne dobije. Ili to sve radi u dogovoru sa gradom/županijom...svaljujući krivicu na njih.
Nije mi to tu baš sve jasno.
Nitko od novinara više ni ne pita šta je sa papirima i gdje je zapelo. Imam osjećaj da kad Miško priča o novoj Kantridi, svi kolutaju očima u stilu: " O ne, evo ga opet...".

Da ne bude samo da ga napadam....Po tko zna koji put nakog odgledanih Miškovih interview-a kažem sam sebi: Hvala ti Bože što si poslao ; di bi mi bili da smo u rukama Grada! Neka nama Miško poživi još dugo, dugo !

Točno. Jbg, to su one loše strane Miška. Nije baš neki verbalni velemajstor, a vidi se (i zna se, ipak smo malo veće selo) da ni u školi nije bio lumen.

Ali... to je kompenzirao jebački. Mogu ja pričat i "lajat" o njemu, ali on je išao u Nigeriju doslovno crnčit dok je meni (njegovom vršnjaku) još uvijek mama kuhala ručak. Tamo je naučio i životnu i poslovnu školu, sjebo je mene, moja dva fakulteta, moju jezičinu, moju filozofiju i moj umjetnički svjetonazor. Vjerojatno je sjebo i prejebo 99,99% žestokih kritičara, ali u to ne diram, svatko je svoga tela gospodar.

F
Quote from: SandroB on 04.12.2025, 19:20
Quote from: Fiume e basta on 04.12.2025, 14:40Meni jedna stvar oko nove Kantride nije jasna.
Kaže Miško da je već dva puta imao investitore i kao zatvorenu financijsku konstrukciju , ali nikako papire dobiti.
Pa da ja imam investitora i da samo papiri fale, ganjao bih grad/županiju dan i noć da se papiri srede! Miško kao da blefira, kao ima investitore a moli Boga da papire nikada ne dobije. Ili to sve radi u dogovoru sa gradom/županijom...svaljujući krivicu na njih.
Nitko od novinara više ni ne pita šta je sa papirima i gdje je zapelo. Imam osjećaj da kad Miško priča o novoj Kantridi, svi kolutaju očima u stilu: " O ne, evo ga opet...".

Da ne bude samo da ga napadam....Po tko zna koji put nakog odgledanih Miškovih interview-a kažem sam sebi: Hvala ti Bože što si poslao ; di bi mi bili da smo u rukama Grada! Neka nama Miško poživi još dugo, dugo !

Točno. Jbg, to su one loše strane Miška. Nije baš neki verbalni velemajstor, a vidi se (i zna se, ipak smo malo veće selo) da ni u školi nije bio lumen.

Ali... to je kompenzirao jebački. Mogu ja pričat i "lajat" o njemu, ali on je išao u Nigeriju doslovno crnčit dok je meni (njegovom vršnjaku) još uvijek mama kuhala ručak. Tamo je naučio i životnu i poslovnu školu, sjebo je mene, moja dva fakulteta, moju jezičinu, moju filozofiju i moj umjetnički svjetonazor. Vjerojatno je sjebo i prejebo 99,99% žestokih kritičara, ali u to ne diram, svatko je svoga tela gospodar.

Je, sve to stoji...ali nije Miško napisao niti jednu pjesmu kao ti....puno dobrih pjesama ostaju iza tebe ;)

Hoću reći; svatko je rođen za nešto 🤷

R
Što se mene tiče, da Mišković sutra proda klub za recimo 100 milijuna eura i na kraju iz svega izađe s tolikim profitom, ne bi me uopće bilo briga. Štoviše, mogao bih reći da je to zaslužio, s obzirom na to koliko je našem klubu pomogao sa svojim utjecajem, poznanstvima i svim ostalim (a vjerojatno je ulozio i dosta privatnog novca) i to u ključnim trenucima 2012. godine, kada smo vrlo lako mogli bankrotirati i pasti u niže lige zbog tadašnjih dugova.

Zato mu svaka čast. Da nije bilo njega, danas bismo najvjerojatnije u najboljem slučaju bili na razini Belupa, Istre i sličnih klubova.

S
Quote from: Riplav on 04.12.2025, 20:28Što se mene tiče, da Mišković sutra proda klub za recimo 100 milijuna eura i na kraju iz svega izađe s tolikim profitom, ne bi me uopće bilo briga. Štoviše, mogao bih reći da je to zaslužio, s obzirom na to koliko je našem klubu pomogao sa svojim utjecajem, poznanstvima i svim ostalim (a vjerojatno je ulozio i dosta privatnog novca) i to u ključnim trenucima 2012. godine, kada smo vrlo lako mogli bankrotirati i pasti u niže lige zbog tadašnjih dugova.

Zato mu svaka čast. Da nije bilo njega, danas bismo najvjerojatnije u najboljem slučaju bili na razini Belupa, Istre i sličnih klubova.

Dobro, ne moramo pretjerivati ili glorificirati. 2012. sigurno nije uložio ništa svog novca; ali da ne recikliramo priču ne znam koji put. Treba gledati njegov kontekst kao cjelinu, a posebno otkako se osamostalio, tj. ostao bez Volpija i njegovog novca i utjecaja. Treba cijeniti njegov poslovni kodeks - nikad ne probiti proračun. Maksimalno na oprezu i naginjati ka škrtarenju prije negoli posegnuti za "zvučnim pojačanjem". Možda to donosi stabilnost, nisam toliko upućen.

K
Quote from: SandroB on 04.12.2025, 19:20

Tko zna, možda se i na naša dva terminala krije tuđi Mišković u nekom stranom radniku ili menadžeru, ali tvoj doprinos riječkoj kulturi ostat će generacijama iza tebe

Financijski uspjeh i slava su vrijedni poštovanja, ali principijelnost i doprinos kulturi, pa ako hoćeš i filozofiji življenja, teško su podcijenjeni u današnjoj nakaradi od insta-pristupa i trendova od par mjeseci

Što se tiće Miška, OK intervju, neke stvari oko famoznog "badžeta" poznate ali druge i stvarno nevjerojatne - da smo toliko nezanimljivi da se mora osiguravajuće kuće lovit za rukav oko osiguranja Ruje, eksponiranje kroz reklame i mjesto na dresu valjda nije dovoljno atraktivno  :sta:

S
Quote from: Fiume e basta on 04.12.2025, 19:50...
Hoću reći; svatko je rođen za nešto 🤷
...

Svakako. Svi ćemo mi ostaviti nešto u životu. Ali na ovim stranicama će nas puno više zanimati Miškovićeva ostavština. Nadam se da onaj netko nakon njega neće biti neki kockar koji će nas upropastiti. On sigurno neće i njegova je vladavina nekakva igra "na ziher".

Quote from: kauzalni neksus on 04.12.2025, 20:40Što se tiće Miška, OK intervju, neke stvari oko famoznog "badžeta" poznate ali druge i stvarno nevjerojatne - da smo toliko nezanimljivi da se mora osiguravajuće kuće lovit za rukav oko osiguranja Ruje, eksponiranje kroz reklame i mjesto na dresu valjda nije dovoljno atraktivno  :sta:

Sporting venues su užasan rizik s osnove odgovornosti, kao i općenito sportski eventi ili sačuvajbožeisakloni sami igrači. Tko ga je osigurao, osigurao ga je preko vanjskog osiguratelja/reosiguratelja, nece ti nitko kod nas osigurat stadion.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

04.12.2025, 21:57 #2483 Last Edit: 04.12.2025, 21:58 by iSpOd StIjEnA 2
Evo sad pogledao intervju i moram reći da sam ugodno iznenađen. Dosta toga OK rečeno, čak nije bilo ni onog njegov pretjeranog plakanja. Ono na šta se žalio bilo je suvislo rečeno i opravdano.

Jedino se ne slažem s njim oko cijena karata ni milimetra. Opravdanje da mu prigovaraju npr. dva tri lika koja si došla na pivu u kafić i gledati Rijeku,a Rujevice nisu vidjeli u životu mu ne stoji jer mu je zvizdao cijeli stadion znači ljudi koji su kupili te bezobrazno skupe karte i izrazili su svoje negodovanje

Ali sve u svemu plus za nastup

R
Par puta je spomenuo feeder club. To je neki novi moment

@Buranorth sta je sa izmjestanjem pomorskog dobra na Kantridi? Pa koliko to traje???  :bo:

A
Quote from: Snjesko on 05.12.2025, 13:22@Buranorth sta je sa izmjestanjem pomorskog dobra na Kantridi? Pa koliko to traje???  :bo:
Zavisi koliko se novca uplati

J
Quote from: robil on 05.12.2025, 11:04Par puta je spomenuo feeder club. To je neki novi moment
Po meni su to pizdarije. Klub pliva sa minimum love od navijača i sponzora. Neće narast, ali zahvaljujući talentu hr nogometaša i reputaciji vatrenih ovim modelom upravljanja sigurno nećemo propast. Da bi se digli na viši nivo potrebno je povećat prihode sponzora i navijača. Sponzori će doć ako ima navijača pa je očito u kojem smjeru treba ganjati. Masovnost, masovnost i masovnost. Ne vjerujem u priču da nas nema jer 300-400K ljudi gravitira Rijeci.

Quote from: Snjesko on 05.12.2025, 13:22@Buranorth sta je sa izmjestanjem pomorskog dobra na Kantridi? Pa koliko to traje???  :bo:

Ako se ne varam pitanje pomorskog dobra je pitanje za resorno ministarstvo, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, a ne za Grad.
Grad je bitan za Prostorno urbanistički plan, ali i taj mora amenovati ministarstvo (samo vidi što se događalo u Zagrebu s njihovim PUPom jer nisu "na liniji"), građevinske, lokacijske i uporabne dozvole su također pod gradskim resorima, ali i ministarstvima.

Long story short: dobivanje potrebnih dozvola nije samo u ingerenciji Grada Rijeke, nego i države.

F
Quote from: Vado Magnar on 05.12.2025, 14:28

Ako se ne varam pitanje pomorskog dobra je pitanje za resorno ministarstvo, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, a ne za Grad.
Grad je bitan za Prostorno urbanistički plan, ali i taj mora amenovati ministarstvo (samo vidi što se događalo u Zagrebu s njihovim PUPom jer nisu "na liniji"), građevinske, lokacijske i uporabne dozvole su također pod gradskim resorima, ali i ministarstvima.

Long story short: dobivanje potrebnih dozvola nije samo u ingerenciji Grada Rijeke, nego i države.
Ok ministarsvo.
Pa Oleg Butković je glavom i bradom bio na predstavljanju zadnji puta.
Sve je izgledalo ozbiljno.
Netko tu koči u toj priči, a ne znamo tko.
Čini mi se da svima paše ovakva situacija.