Oči koje sve vide ili ćakula o PNI

Started by D2, 15.12.2023, 09:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

M
Pa i prije Miška si imao ljude iz Rijeke u hns-u  pa nisu mogli ništa napravit. Grabovac, tata Bebek pa šta smo dobili.
Baš tako, imamo što imamo i gradimo dalje.
I koji odabir riječi "nije u stanju ništa napravit".
Jesi ti uopće pratio Rijeku prije Miškovića, šta smo tada imali, tj kakvo suđenje?
Neću njemu pripisat zasluge sve,ali vjerujem da je uvelike zaslužan za promjenu. I još će se mijenjat.

Nije da je Grabovac ostao u nekom extra dobrom sjećanju.
A kakve je veze Bebek imao s klubom, osim što je bio iz Rijeke?
Pa nemamo ništa bolje suđenje nego nekad. Koja je razlika između Soudanijeva respekta, Ademijeve koljačine i Mišićeve dozvole za divljanje?
I dalje nas kradu, a promjene ako ih ima su mikroskopske, prst-palac gore dolje.
Za to vrijeme koje je u savezu i njegove, na ovom forumu uzdignute sposobnosti, puno premalo.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

R
Gazda sjedi na dvije stolice. Zato se šuti na višegodišnje svinjarijerije. Najbolje je bilo kad je rekao: "Ako nešto kažem kaznit će me. "

Neću sad ulaziti u kriterij suđenja jer mi to nije poanta posta...
Ova utakmica s dinamom je savršeno pokazala da se u nogometu mora uvesti zaustavljanje sata. Ako već ne žele narušiti taj "furiozni" tempo pa uvesti zaustavljanje sata za nekoliko stvari, nek ga bar uvedu za jebeni VAR.

Ne znam kojom matematikom je drugo poluvrijeme produženo samo za 8 minuta? VAR se provjeravao dvoznamenkasti broj minuta, pala su 3 gola (plus još jedan poništeni) i bilo je 5 izmjena. Samo na račun golova i izmjena su bile bar 3 minute.

Igrom slučaja nam je ovaj put kraća nadoknada pogodovala zbog igrača manje, ali bit će i obrnutih slučajeva, sjetimo se i Kupa.

I
Suđenje je danas puno bolje nego nekad. Bar postoji taj VAR. Čak bi rekao da ta moderna PNI su veći uteg nego suđenje u HNLu.

Ja sam među onim nepopularnim koji ovu zadnju utakmicu sa dinamom ne vidi previše upitnom.

Realno, dosta toga nije bilo ni lako za odsuditi. Meni onaj prvi naš penal, koliko god bio on čist ko suza je tako blesav da blesaviji ne može biti.

Uvijek se stavim i u drugu poziciju. To je onaj ulazak Majstorovića i ona kao ruka Majstorovića. Mi bismo graktali i na to da je obrnuto.

Mišića nad Čopom pred samim sucem je redikulozno spominjati, ali po meni da je bila očita krađa u odnosu što smo sve gledali, ni blizu.

Z
20.04.2026, 12:38 #1040 Last Edit: 20.04.2026, 12:40 by Zelko Maler
S takvim suđenjem mi imamo šanse. Znači ošetetio si ili si previdio greške na jednu i drugu stranu. I s takvim suđenjem bi kvaliteta dinamovog rostera trebala presuditi i dinamo pobijediti, ali oni to ne mogu. Niti imaju trenersku kvalitetu da ih usmjeri i da tu prevagne, niti imaju naviku na bilo kakvo suđenje koje je u omjeru gorem od 80-20 za njih. U subotu je bilo 50-50.

Dinamo pobjeđuje Rijeku, većinom, kažem većinom kad Fruk prebrzo trči ili kad Ivanović zaobiđe Nevistića taman izvan 16m, ovaj ga faulira i nema crvenog. Kad Bel psuje igrače Rijeke, kad Mišić šamara igrače Rijeke pred sucem. itd.
Daj normalno suđenje Rijeke i dinama i od 10 utakmica dinamo će dobiti 4, 3 će završiti nerješeno i 3 će dobiti rijeka.

s cirkusom od suđenja kakvo zadnjih godina većinom gledamo je omjer puno gori.

Suđenje kao jučer ili Bel na Rujevici prošle sezone i odma nema dinama, iako bi trebali i onda dominirati.

@ispod stijena
u ovom slučaju se nisam htio osvrtati na kriterij suđenja i greške.
Ciljao sam samo na duljinu sudačke nadoknade, jer je na ovu količinu provjera bila uvjerljivo prekratka. Bez komentara na odluke koje su se pregledavale. Samo osvrt na duljinu trajanja svih tih provjera i duljinu nadoknade.

Zanima me diskusija...

21.04.2026, 08:24 #1042 Last Edit: 21.04.2026, 08:24 by D2
Quote from: aahzinho on 20.04.2026, 13:35@ispod stijena
u ovom slučaju se nisam htio osvrtati na kriterij suđenja i greške.
Ciljao sam samo na duljinu sudačke nadoknade, jer je na ovu količinu provjera bila uvjerljivo prekratka. Bez komentara na odluke koje su se pregledavale. Samo osvrt na duljinu trajanja svih tih provjera i duljinu nadoknade.
Zanima me diskusija...
Načelno sam protiv štoperice u nogometu, ali ovo što si rekao za VAR provjeru po meni itekako stoji. E sad da li baš da 4 sudac štopa točno vrijeme koje se potrošilo od zaustavljanja igre, davanja znaka da sudac ide u provjeru pa do presude ili uvesti neko barem fiksno vrijeme po svakoj provjeri je za detalje i diskusiju jer sve je izvedivo.
Ono što bih ja volio vidjeti je i barem jednom pravo da s klupe zatraže VAR provjeru situacije. Ne bi onda na primjeru ove utakmice Galešić, Mišić i Goda prošli svi lišo jedan bi barem pocrvenio ili požutio.
Ja bih za VAR uveo i jednu ili dvije
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Može se to izvesti na puno načina. Suci su ionako u međusobnoj komunikaciji, pa se može označiti kad počinje provjera. 20 sekundi više manje, nije toliko bitno. Ali kad to ode u par minuta, em razbije ritam utakmice, em skrati vrijeme konkretne igre.

Slažem se i za ovu ideju da klupa ima pravo tražiti VAR provjeru situacije. Nek bude kao u košarci, bar jednom po poluvremenu. Naravno, nema garancije da se VAR soba neće praviti mutava i kreativno tumačiti situaciju, ali bar će ih se natjerati na javnu provjeru.

I
ISto. Apsolutno protiv štoperice u nogometu.

Vezano za VAR provjere. Tu opet dolazimo do HNLa. PNI se donose na globalnoj razini. Sad bi Zvone opet trebao dati guze Čeferinu da ga zamoli da samo za nas to prijmijeni. Ja ne znam. Priznajem da ne pratim globalno više nogomet tako često kao nekada.
Međutim, nigdje nisam vidio da te VAR provjere toliko dugo traju i  da se te crte toliko dugo vuku kao u HNLu.

Da li  je tu pitanje nekakve tehničke manjkavosti, zastarjelost tehnologije ili jednostavno - NEznanje

Z
21.04.2026, 08:48 #1045 Last Edit: 21.04.2026, 08:50 by Zelko Maler
problem kod nas je da je sad već VAR star i zastario. Kamere su stare, mutne, sustav se treba mijenjati svake dvije sezone. Kamera ni nema dovoljno.
Kod nas je Var uveden 19/20 i danas je isti kakav je bio onda.

Opet će najesen kapnuti milijuni sa SP. Nakon što se Familija namiri, hoće li ostati koji cent za nove VAR sustave?

Neće.

Next question.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

Doduše, mislim da od iduće sezone dobivamo apdejtani VAR program kiji dobivaju i sve druge zemlje koje ga vec nemaju. Ali to ce prakticki biti samo novi GUI i 3D prikaz na van.

I dalje ce se analizirat snimke sa Sony Ericssona sa susjednih balkona.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

21.04.2026, 12:06 #1049 Last Edit: 21.04.2026, 12:06 by D2
Quote from: ispod stijena on 21.04.2026, 08:41....
Vezano za VAR provjere. Tu opet dolazimo do HNLa. PNI se donose na globalnoj razini. Sad bi Zvone opet trebao dati guze Čeferinu da ga zamoli da samo za nas to prijmijeni. Ja ne znam. Priznajem da ne pratim globalno više nogomet tako često kao nekada.
Međutim, nigdje nisam vidio da te VAR provjere toliko dugo traju i  da se te crte toliko dugo vuku kao u HNLu.
....
Ova tema je zapravo za baš to PNI općenito. Ponajmanje je zapravo za diskutiranje o HNS specifičnom suđenju pojedine situacije na utakmici.  8)
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo