Oči koje sve vide ili ćakula o PNI

Started by D2, 15.12.2023, 09:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Prošlo je vrijeme za anketu o ocjeni suca Ercega na utakmici s Rudešom 16.12.
Ocjenu je dalo 35 članova foruma, od toga:
ocjena 4, 17 forumaša, ukupno = 68   
ocjena 5, 11 forumaša, ukupno = 55   
ocjena 6, 7 forumaša, ukupno = 42
Što daje prosječnu ocjenu 4,71.

Predlažem Gnjusnom (@Gnjusna Izdajica) da možda ubuduće ubaci i to ocjenjivanje u Coppu. Ili da se možda ipak ovdje odradi ocjenjivanje radi rasprave, a da se ocjena onda samo ubaci u podatke.

Moram priznati da me iznenadio tako veliki broj ovih šestica, jer po meni ne dosuditi barem naknadno (puštena akcija u kojoj smo pogodili stativu) minimalno žuti karton na onako očitom startu na Franji je malo blagonaklono. Sve u svemu, mlad sudac koji bi trebao biti bolji, ali isto tako već sada pokazuje neke "najbolje manire HNS sudačke škole".
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Quote from: D2 on 20.12.2023, 11:16Predlažem Gnjusnom (@Gnjusna Izdajica) da možda ubuduće ubaci i to ocjenjivanje u Coppu. Ili da se možda ipak ovdje odradi ocjenjivanje radi rasprave, a da se ocjena onda samo ubaci u podatke.
Postoje dva načina da ubacimo to u Coppu:
- kao općenitu ocjenu suđenja na tekmi
- kao pojedinačnu ocjenu glavnom sucu

Ja bih rekao da je prva opcija jednostavnija i pametnija jer inače kompletnu 'krivicu' svaljujemo na leđa glavnoga zaboravljajući VAR i linijske.
S druge strane nisam siguran što bi ta ocjena donijela novog - osim da na kraju zaključimo da je suđenje u banani.
since 01.05.1982. RIJEKA - TETEKS 2:2

Svakako sam za to, prva opcija za suđenje u globalu :)
#navodninavijač

Quote from: Gnjusna Izdajica on 20.12.2023, 11:31
Quote from: D2 on 20.12.2023, 11:16Predlažem Gnjusnom (@Gnjusna Izdajica) da možda ubuduće ubaci i to ocjenjivanje u Coppu. Ili da se možda ipak ovdje odradi ocjenjivanje radi rasprave, a da se ocjena onda samo ubaci u podatke.
Postoje dva načina da ubacimo to u Coppu:
- kao općenitu ocjenu suđenja na tekmi
- kao pojedinačnu ocjenu glavnom sucu

Ja bih rekao da je prva opcija jednostavnija i pametnija jer inače kompletnu 'krivicu' svaljujemo na leđa glavnoga zaboravljajući VAR i linijske.
S druge strane nisam siguran što bi ta ocjena donijela novog - osim da na kraju zaključimo da je suđenje u banani.
Idealno bi bilo po sucu vezano uz utakmicu, onda bi bi imali nekakav uzorak po sezonama kojeg suca najviše "volimo", ali to je malo veći posao od općenite opcije suđenja.
S ocjenom suđenja pojedinu utakmicu, što je pandan ocjeni utakmice, imali bi podatak u kojoj smo utakmici najviše zakinuti, odnosno bili najzadovoljniji.
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

I meni je druga opcija smislenija. Glavnog suca ocjenjujemo. Linijski nemaju gotovo nikakav utjecaj na konačne odluke. Var suci mogu zeznut stvar samo ako ne zovu suca da ode provjeriti situaciju, a morali su. Čini mi se da jedna od pet utakmica ima takvu situaciju. Važni su, mogu zeznut stvar, ali ipak bih rekao da je glavni sudac najbitniji i da njega, a ne suđenje možemo ocjenjivati.

Ali ako se odlučiš za ocjenu suđenja onda preporučam da navedeš tko je bio glavni, a tko VAR sudac. Jer na kraju dana nam je najzanimljivije vidjeti koja su imena dobila najviše ocjene. Kakvo je suđenje bilo je zanimljivo i bitno, ali imena su ipak ključna. 

M
https://nogometne-vijesti.hr/golema-tuga-bruno-maric-otkrio-zasto-se-povukao-sudacki-ekspert-marijo-strahonja/?fbclid=IwAR1EUpdM7ZA5Yk8ouYpx7d1vxkpSb5wKsgWJ-f94alBClIZedG-JV16o-KM

Iako je Strahonja loš sudac i kao takav je loše komentirao kolege, odvratno je da bagra na taj način utječe na njega, jer sutra kod novog "experta" će opet bit ista situacija.
A ovi će se osokolit.

Quote from: moreplovac on 23.12.2023, 23:54https://nogometne-vijesti.hr/golema-tuga-bruno-maric-otkrio-zasto-se-povukao-sudacki-ekspert-marijo-strahonja/?fbclid=IwAR1EUpdM7ZA5Yk8ouYpx7d1vxkpSb5wKsgWJ-f94alBClIZedG-JV16o-KM

Iako je Strahonja loš sudac i kao takav je loše komentirao kolege, odvratno je da bagra na taj način utječe na njega, jer sutra kod novog "experta" će opet bit ista situacija.
A ovi će se osokolit.
Samo ću ponoviti.
Suza suzu stiže.

M
Moj komentar nije bio u svrhu žaljenja njega nego iz bojazni da će južna bagra dobit vjetar u krila da mogu mijenjat svakoga ko kaže nešto što se njima ne sviđa.

Quote from: moreplovac on 24.12.2023, 08:32Moj komentar nije bio u svrhu žaljenja njega nego iz bojazni da će južna bagra dobit vjetar u krila da mogu mijenjat svakoga ko kaže nešto što se njima ne sviđa.
Već i jesu. Sjetite se napada na suce, ratova na benzinskim. Ovo je samo nastavak pregledavanja kroz prste.

Za to je kriva država sto dopusta stvaranje paradržave u državi. A meni osobno je to jako zabrinjavajuće.

Kreće eksperimentalno novina vezana uz VAR.
Prenosit će se uživo razgovor između sudaca kod provjere VARa, suci će objašnjavati odluku. Baš me zanima kako će to izgledati.

https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/nogomet-medjunarodni/velika-promjena-oko-var-a-fifa-ce-ukljuciti-navijace-u-donosenje-odluka-evo-sto-spremaju-15416951

SUCI POD POVEĆALOM
Velika promjena oko VAR-a: Fifa će uključiti navijače u donošenje odluka, evo što spremaju
Nogomet će, čini se, ubrzo krenuti stopama ragbija i američkog nogometa
PIŠE: Niko Matičević
OBJAVLJENO: 18. siječanj 2024. 16:40

"VAR je u posljednje vrijeme često u središtu pažnje. Čudne odluke, manjak kriterija i preduge provjere ogromni su problemi koje gledamo iz tjedna u tjedan, posebice u Engleskoj. Sada je najavljena promjena koja bi trebala približiti odluke sudaca publici.

Fifa je odobrila da se VAR čuje na stadionima. Točnije, određene će odluke biti objašnjene navijačima koji prate utakmicu uživo i gledaju od kuće, javlja Record Portugal.

U izvješću se dodaje da će svaka komunikacija između suca i VAR-a imati mogućnost emitiranja uživo na stadionima, a Portugal će biti prva zemlja koja će to isprobati.

Ovaj potez FIFA-e olakšat će praćenje utakmicama navijačima koji idu na stadion. Oni najčešće nemaju pristup prijenosu kada se donose odluke, pa su prepušteni nagađanjima što se dogodilo na terenu.

- Kad smo započeli s VAR-om, pustili smo audio zapise kako bi ljudi mogli razumjeti nešto novo. Zapravo, otišao bih korak dalje i dopustio da svaki klub ima predstavnika koji sluša i gleda u sobi da vidi što se događa, ali IFAB ne dopušta to.

Neki sportovi poput ragbija i američkog nogometa već dulje vrijeme dopuštaju da se odluka suca čuje na stadionu i u televizijskom prijenosu. Sada bi tim stopama mogao krenuti i nogomet."

31.01.2024, 18:21 #55 Last Edit: 31.01.2024, 18:26 by D2
https://hnl.hr/news/27409/novcane-kazne-za-dinamo-hajduk-istru-1961-i-rijeku/

I tako imali smo 11+2 minute nadoknade u Splitu.
Disciplinski sudac je odredio kaznu za Rijeku i Hajduk gdje navodi kako je bilo dva prekida. Prvi prekid zbog Torcide je trajao 2 minute, a prekid zbog Armade 1 minutu. Dakle brojkom i slovima 3 (tri) minute. Gdje je onda bilo još tih 8 (osam)?
Je li prepušteno sucima previše, određivanjem odokativnih produžavanja poluvremena? Nitko ne sumnja u to. Ovo bi moralo točno biti određeno. Postoji zamisao o skraćenju dužine trajanja poluvremena uz mjerenje čiste igre. Bi li to bilo rješenje?
U rukometu se također počelo glasno gunđati o trajanju napada tj. famoznoj podignutoj ruci sudaca, koja nikad u istoj utakmici nije ista.

Što mislite imamo li problem ili ne, i kako ga riješiti?
Molim forumske mozgove, propale nogometaše, manje propale nogometaše, vrlo uspješne nogometaše, virtualne nogometaše, virtualne i realne forumske nogometne stručnjake imate mikrofon.

Za riječ se javio....

PS Citat kome se ne čita sve.
"HNK Hajduk se kažnjava zato što je na prvenstvenoj utakmici 20. kola Hajduk - Rijeka, domaća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini, zapalila u četvrtoj minuti dvije baklje, jednu bljeskalicu i jednu petardu, bačenu na prostor ispred tribine, u sedmoj minuti jednu baklju, u 17. minuti jednu bljeskalicu, u 20. minuti dvije baklje, u 27. minuti jednu dimnu kutiju, u 31. minuti dvije baklje, u 54. minuti jednu baklju, u 58. minuti jednu baklju, u 62. minuti dvije baklje, od 65. do 67. minute trideset i četiri baklje i sedam bljeskalica, zbog čega je sudac zaustavio igru u trajanju od dvije minute, u 69. minuti zapaljena je jedna baklja, te od 77. do 78.minute tri dimne kutije i jedan topovski udar, bačen na prostor ispred tribine. Od 70. do 71. minute gostujuća navijačka skupina Armada, smještena na južnom sektoru zapadne tribine, zapalila je jedanaest baklji, od kojih je pet ubačeno u teren za igru, a šest u prostor ispred tribine i atletsku stazu, te je sudac zaustavio igru u trajanju od jedne minute, u 75. minuti zapaljena je jedna baklja, bačena na prostor ispred tribine i atletsku stazu te su u 79. minuti zapaljene tri baklje, od kojih su dvije ubačene u teren za igru a jedna u prostor ispred tribine i na atletsku stazu, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje: novčana kazna u iznosu od 7.700 eura."

I povijesna kazna za grude, sva sreća tu recidivizma nebi smjelo biti više ove godine

HNK Rijeka se kažnjava zato što su na prvenstvenoj utakmici 4. kola Gorica - Rijeka pripadnici navijačke skupine Armade, smješteni na istočnoj tribini, u više navrata tijekom cijele utakmice gađali grudama drugog pomoćnog suca Vicu Vidovića, koji se kretao na liniji terena za igru ispred istočne tribine te je isti i pogođen grudom u dva navrata
MAGICA FIUME

Kao što rekoh:

Quote from: Fornax on 27.01.2024, 17:51Boysi pjevaju "živjela NDH". Da se kladimo da za to neće bit nikakve kazne.
#degenerik

S
Quote from: Fornax on 31.01.2024, 20:07

Kao što rekoh:

Quote from: Fornax on 27.01.2024, 17:51Boysi pjevaju "živjela NDH". Da se kladimo da za to neće bit nikakve kazne.

Svinjarija.

Ma zaigrali se dečki...

Kakav nogometni savez - takva država