SHNL 8. kolo: Rijeka-hajduk, nedjelja 29.09.2024, 20:00h

Started by Marin_ri, 27.09.2024, 08:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

K
Daj me nemoj jebat.
Još nisi ni trener službeno, imaš priliku koju dobije svaki 100.trener i ti nisi ništa uveo novog, nijednu jedinu stvar nisi promjenio
Kako ćeš nakon toga biti igdje trener?

Vau nisi izgubio 2 derbija doma, pa bolje da si jedan izgubio i jedan dobio i pokazao muda
Ekipa je ogledalo trenera, a bjezanje Fruka i Smolčića na najdalje mjesto na terenu netom prije zamjene je rukopis trenera.

Svi mi volimo Đalovića, ali prijatelju moj odi u CG uzmi tamo nekog drugoligaša, pa prvoligaša i onda dođi nazad za 7 godina

I
Quote from: R13KA on 30.09.2024, 03:22U nogometu se stalno spominju nek  promjene pravila i evolucija nogometa. Ja bi osobno vijećao o tome da npr supervizor za ovakvu predstavu može dodijeliti 0 bodova svakoj ekipi umjesto po 1.

To odavno tupim. Za rezultat 0:0 nikome ništa. Ne treba ni supervizor

O
Quote from: LenRi on 30.09.2024, 08:10
Quote from: Orpat on 30.09.2024, 08:02
Quote from: LenRi on 30.09.2024, 07:03Još da nadodam, za napad na titulu nam treba bolji/ofenzivni lijevi bek i desno krilo. Možda povratak gode i pokušaj vraćanja Đure donese nešto.

Za napad na titulu ti treba prije svega trener, pa onda dalje lijevi bek i ostalo šta fali, još uvijek nemamo trenera, samo ne znam do kada.
Ali ovaj trener nije ništa lošiji od Sopića i jakirovića, a očekivati da će Miško odriješiti kesu za trenera kapitalca je SF.
Draži mi je Đalović od toplaka, krznara i sličnih.

Ne slažem se, nije baš tako, ali dobro to je tvoje mišljenje koje poštujem.

Quote from: Orpat on 30.09.2024, 08:02
Quote from: LenRi on 30.09.2024, 07:03Još da nadodam, za napad na titulu nam treba bolji/ofenzivni lijevi bek i desno krilo. Možda povratak gode i pokušaj vraćanja Đure donese nešto.

Za napad na titulu ti treba prije svega trener, pa onda dalje lijevi bek i ostalo šta fali, još uvijek nemamo trenera, samo ne znam do kada.

Očito se čeka prodaja kluba? Pa će novi vlasnik, ako bude dovest trenera?
Ri Or Die

Čini se da će danas glavna tema bit mali na ogradi koji je pljucnuo prema Raketi.

Bezvezno. Jako bezvezno.
#degenerik

B
Neznam, oko Djaleta smo svi podijeljeni, cak ni svatko od nas sam za sebe nezna se odluciti jel to ok il ne. Jer eto- bodovno je odlicno. Odlican start za hnl. 1 primljeni gol djeluje kao SF?! Serem i ja po njemu pa poslije se pospem pepelom i kazem ajde nek osvojimo naslov sa groznom igrom-super.

No to je problem. Igre nema. Nikakve. A nemoze mi rec da nemamo dobro ekipu. Bar za ove hnl amatere. I od hajduka imamo bolju ekipu- i onda na domacem terenu igramo na nulu. I floskula je previse- opet smo sretni jer smo ovakvog hajduka sveli na minimum prilika? Kakvog to hajduka Djale moj? Livaja, mozda Melnjak(al zdravi) i ajde Raketa (zbog reputacije) bi mi imali mjesta u nasih prvih 11.
Uglavnom- 2 derbija doma, 2 iksa. Uzmimo i to da smo izgubili(glatko) sve kljucne u Europi, mrsav rezultat i opet pokazujemo da nismo za velike utakmice.

I
Nisam siguran da imamo od hajduka bolju ekipu.

Možda jedino stopere.

Ima hajduk ove sezone i širinu klupe. Ima i tog livaju. Koliko god ga ne voljeli, najbolji je igrač lige. Samo da mi imamo takvog igrača, lani bi bili prvaci ,a bome i ove sezone bi bili ozbiljniji konji za utrku.

Rakitić je Rakitić. Vidjelo se koliko mirnoće donese, uz njega je i Krovinovic bolji. Tako da...

Volio bih dati jednu malu opservaciju.
Dvije ekipe odigrale kako su odigrale. Jedna je bila mrvicu bolja, imala i neke prilike za gol. Druga nije napravila cijelu utakmicu ništa osim kontrole posjeda.
Jedna ekipa je prvak svemira navijači zadovoljni, druga je "nikad lošija".
Nismo baš idealni, OK. To svi vidimo ne trebamo se posebno uvjeravati u to.
Ono što ja vidim kao problem je trenera koji je nedavno u jako važnoj utakmici popio 5 komada i koji nije sebe i igrače još uspio riješiti tog tereta.
Na početku sam napisao da Đale ima moj naklon jer je stavio Rukavinu umjesto Jankovića na krilo i to i dalje stoji. Očito, barem početno nije bilo namjere igrati na nulu. Šteta da nije išla zamjena Rukavina Đuro na poluvremenu i da Pašalića pusti cijelu takmicu. Onda bi bio  uvjeren u moj naklon još i više.
Zato mislim da ne možemo pričati o namjernom vođenju na nulu, ali da se sam kraj utakmice zatvorio, je.
Ponavljam ova ekipa i dalje ima teret one petice iz Ljubljane i dok se ne riješimo tog grča na svaku imalo bolju ekipu mi ćemo podsvjesno puhati na ledeno, a tako se ne stvara gard šampiona.
Mislim da se izjava pripisuje Trapattoniu, a koja mi nekako opisuje naše trenutno stanje, "nećemo pobijediti, ako ne primimo gol".

Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Meni je ono jučer bilo ok. Nikakav spektakl ali ok. Kontrolirali utakmicu, složili dvije tri dobre prilike. Dozvolili suparniku jednu, jednu i pol priliku i to je to. Bilo je važno ne izgubiti, ostati u tom momentumu pozitivnih rezultata i to se postiglo. Da su Perica ili Smolčić zabili - drugačije bi se na forumu pjevalo, a utkamica bi ostala gotovo ista.
Također ono što mi se svidjelo je naš gard. Nije bilo straha, precjenjivanja Hajduka, a niti neke glupe nervoze. Zrela utakmica.
Uglavnom, ne razumijem ove ogromne kritike. Kao da smo igrali protiv nekog dojučerašnjeg drugoligaša. Rekao bih da su kiritkie više plod ispadanja iz Europe nego li jučerašnje igre. Jer da se ona sramota nije dogodila mogli bi reći da je ovo što se u prvenstvu događa - odlično.  :bo:

I
Quote from: D2 on 30.09.2024, 09:57Volio bih dati jednu malu opservaciju.
Dvije ekipe odigrale kako su odigrale. Jedna je bila mrvicu bolja, imala i neke prilike za gol. Druga nije napravila cijelu utakmicu ništa osim kontrole posjeda.
Jedna ekipa je prvak svemira navijači zadovoljni, druga je "nikad lošija".
Nismo baš idealni, OK. To svi vidimo ne trebamo se posebno uvjeravati u to.
Ono što ja vidim kao problem je trenera koji je nedavno u jako važnoj utakmici popio 5 komada i koji nije sebe i igrače još uspio riješiti tog tereta.
Na početku sam napisao da Đale ima moj naklon jer je stavio Rukavinu umjesto Jankovića na krilo i to i dalje stoji. Očito, barem početno nije bilo namjere igrati na nulu. Šteta da nije išla zamjena Rukavina Đuro na poluvremenu i da Pašalića pusti cijelu takmicu. Onda bi bio  uvjeren u moj naklon još i više.
Zato mislim da ne možemo pričati o namjernom vođenju na nulu, ali da se sam kraj utakmice zatvorio, je.
Ponavljam ova ekipa i dalje ima teret one petice iz Ljubljane i dok se ne riješimo tog grča na svaku imalo bolju ekipu mi ćemo podsvjesno puhati na ledeno, a tako se ne stvara gard šampiona.
Mislim da se izjava pripisuje Trapattoniu, a koja mi nekako opisuje naše trenutno stanje, "nećemo pobijediti, ako ne primimo gol".

E to. Da smo dobili gol rano možda bi krenuli, vidjeli da možemo i na kraju pobijedili.

B
Quote from: ispod stijena on 30.09.2024, 09:52Nisam siguran da imamo od hajduka bolju ekipu.

Možda jedino stopere.

Ima hajduk ove sezone i širinu klupe. Ima i tog livaju. Koliko god ga ne voljeli, najbolji je igrač lige. Samo da mi imamo takvog igrača, lani bi bili prvaci ,a bome i ove sezone bi bili ozbiljniji konji za utrku.

Rakitić je Rakitić. Vidjelo se koliko mirnoće donese, uz njega je i Krovinovic bolji. Tako da...

Ok ali meni bas dojam da ova sezona unazad zadnjih 5 najizrazenija u nasu korist. Uzmi prvih 11 i prvih 5 izmjena- vecina ide nama.
Golmani- nerijeseno

Zadnja linija- Smola, Radeljic, Galesic, Devetak vs Melnjak, Prpic, Uremovic, Hrgovic?
Rekao bih nasa 3 bolja, njihov 1(Melnjak ispred 9tka)

3 centralna vezna- Janko, Fruk, Petrovic vs Krov, Raketa, Kalik
Rekao bih 2:1 za nas.

Krila?
Pasalic jedini kvaliteta i prevaga na nasu stranu. Ostali(Rukavina, Durdov, Biuk) su podjednako dobri ili losi.

I oke Livaja ispred bilo kojeg naseg centrafora, nama prvi Andric.
Ali oni imaju njega samo.

Sad 5 izmjena- Djuahra, Selahi, Perica, Majstoric, Gojak vs Sigur, Dajaki, Pukstas, Diallo i neki stoper-Sarlija npr

Rekao bih 4:1 za nas.

Mozda sam navijacki malo nategnuo- no nebi mjenjao kadar s njima. Jednostavno moramo igrati bje.

Ne znam meni nije problem kad se u derbije ulazi oprezno jer znaš da bod znači više, ali kod nas je derbi nešta drugo.
Mi derbi (kakve takve vrste) gdje igraš s direktnim konkurentom igramo barem 12 puta u sezoni, pa ne možeš svaki put, pogotovo ovako rano u sezoni igrati konzervativno i držat bod kao kap vode na dlanu.

Nekoliko opservacija. Na početku me hajduk iznenadio s visokim presingom, priznajem nisam ih ove sezone gledao uopće pa možda i inače tako igraju. Ali, nekako je to oslabilo i većinu drugog dijela nisu bili toliko aktivni bez lotpe. Prpić i Uremović valjda ne znaju s loptom ništa i onda se Rakitić spuštao cijelo vrijeme da distribuira loptu, ali to se svodi na dijagonale prema Livaji jer nemaju kombinatoriku kroz sredinu.

Opservacije kod nas? Obrana je jako dobra, što i brojke pokazuju, kreću se dobro, čitaju prostor, Radeljić je aktivno gnjavio Livaju. Petrovič je meni ok cijelu sezonu, pokriva puno terena u defanzivnom dijelu trkom bez lopte. Problem mi se čini što igra jako malo prema naprijed, niti pass igrom niti će povući u prostor. Treba vidjeti neku naprednu statistiku koliko lopti on uputi naprijed i da imaju neku svrhu. Moguće da sam tu u krivu, ali Selahi i Hodža su mi u toj ulozi imali više pokretačke energije. Andrić je za sada vrlo dobar i posebno u utakmicama kad smo napadali jer dopušta krilima da odu naprijed dok on pokupi i proslijedi loptu. Jučer su stoperi hajduka ostajali nisko i onda je on malo gubio svrhu. Pašalić opasan. Gojak mi se za sada sviđa iz razloga što uđe i ne boji se igrati, traži loptu, traži napad, bilo bi zanimljivo vidjeti ga duže u igri.

R
Quote from: Kostrena on 30.09.2024, 08:24Daj me nemoj jebat.
Još nisi ni trener službeno, imaš priliku koju dobije svaki 100.trener i ti nisi ništa uveo novog, nijednu jedinu stvar nisi promjenio
Kako ćeš nakon toga biti igdje trener?

Vau nisi izgubio 2 derbija doma, pa bolje da si jedan izgubio i jedan dobio i pokazao muda
Ekipa je ogledalo trenera, a bjezanje Fruka i Smolčića na najdalje mjesto na terenu netom prije zamjene je rukopis trenera.

Svi mi volimo Đalovića, ali prijatelju moj odi u CG uzmi tamo nekog drugoligaša, pa prvoligaša i onda dođi nazad za 7 godina
Pa s ovim se vjerojatno slaže cijeli forum. Nije problem odigrat neriješeno s Hajdukom, ali ni u Istri i Gorici se zadržavaju igru i slave toliko bod protiv Hajduka doma kao mi. On se jako grebe za to radno mjesto, razmišlja o tome više nego kako pobjediti. Kužim ga da je puno riskirao, mogao je otić s Jakirovićem i biti pomoćni trener i na miru bez stresa primati koja je veća nego kod nas glavni trener. Ostao je tu i sada želi na silu ostati, dok ne zareda s porazima, Mišković ga mijenjati neće, teško uopće očekivati da će čak i ovaj divlji Mišković smijeniti 2 trenera u sezoni.
Na gostovanjima kod Hajduka i Dinama neće uzet ovako bod kako mu je uspjelo doma. Trebat će zabit gol, a to će biti SF. Mislim da svi navijači Rijeke bude da za sada Đalović nije taj kapacitet. Nisam optimist za Koprivnicu, opet će bit mučenje i čekanje na bombe Pašalića i Jankovića, prije smo bar imali kornere, sada je Đalović i to usrao. Nije bas realno da ponovno ne primimo gol, u 9 utakmica primiti 1 gol je senzacija čak i u HNL. Zaletit će se neki otpadak, eurogol za protivnika, ne uvijek na nasu stranu, ne želim da se to dogodi, ali me interesira kako bi izgledala nasa igra kada bi na poluvremenu u Koprivnici gubili.  I kako jebeno ne kuži da je Pašalića vaditi zabranjeno. Jedina šansa da nešto zabijemo su njegovi topovi. I samo 2 nasa igrača sposobna su probiti 1 na 1, Pašalić i  Janković. Ako nisu u igri naša šansa za zabiti gol je u mikro promilima. Mora to puno bolje izgledati, s Đalovićem ili bez njega.  Zamjene nam donose pad u igri, ne napredak. Zadnja 3 pojačanja došla su pred mjesec dana, za sada ničemu ne služe.  Andriću svaka čast, ja sam ga podcijenio, jučer djelovao kao jedini nas fajter na terenu, uz ovu dvojicu stopera.

R
Mislim da je tablica i bodovno stanje odlucilo derbi, oba dvije ekipe su igrale na sigurno bez puno rizika sa dosta taktickih nadmudrivanja I prilagodavanja formacija
Nazalost jos nisam saznao sta mislit o Djaletu ..kao da smo u derbijima doma izgubili onaj stav ovo je Rijeka
Protiv Šibenika smo zadili u 3 minuti I morali su se odmah otvoriti sto nam odgovara ..jucer Hajduk ocekivano u bloku I nisam bas odusveljen kako smo se postavili ili odigrali
Bojim se da bi Slaven mogao iskoristiti tu situaciju

B
Brzo ce ovaj nas samo jedan primljeni gol postati psiholoski teret ekipi