SHNL 14. kolo, GNK Dinamo - HNK Rijeka, subota 23.11.2024., 17:45h

Started by tomyrijeka, 12.11.2024, 14:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

R
Kucamo na vrata (pomalo) zaboravljenih asova.
Bruno Goda - dva gola.

R
Usput treba i napomenuti, možda i nije ovo najbolja tema, ali ovaj tjedan su kadeti kao uvertira za seniore, pobijedili Dinamo doma 2:1.
To je ujedno bio i prvi poraz Dinamu ove sezone, koji i vodi na tablici.
Naši su četvrti, s 8 bodova zaostatka nakon 13 odigranih kola.

K
Baš me zanima kakav je travnjak u Bjelovaru da se ne može igrat

Quote from: Kostrena on 20.11.2024, 12:38Baš me zanima kakav je travnjak u Bjelovaru da se ne može igrat

Nema teoretske šanse da je ovaj travnjak po kiši gori nego šta je npr bio onaj nama u Gorici prošle sezone 🙄

-
Arena Bjelovar nije izdržala od velike količine kiše

Quote from: SandroB on 20.11.2024, 12:05Petrovič dva gola  ;)

Onda će završiti utakmica 0-0, jer nitko neće vidjeti te golove.  :neretljak:
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Quote from: aahzinho on 20.11.2024, 14:36
Quote from: SandroB on 20.11.2024, 12:05Petrovič dva gola  ;)

Onda će završiti utakmica 0-0, jer nitko neće vidjeti te golove.  :neretljak:

Samo Topić na Tribini i Wyscout algoritam.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

S
Neobično pitanje forumašima, ali nije mi ništa drugo preostalo:

Ide li slučajno netko na Maksimir ove subote i pritom ima jedno mejsto? Za sina (16, uskoro 17), ja ne mogu. Dobar je i poslušan, jamčim za njega. Uredno bi participirao u troškovima i slušao bi starije.

Očajava mi već danima... neki njegovi kompanjoni idu, ali su puni.

Hvala u svakom slučaju.

R
Ja ne ocekujem nista ,nazalost ja ne vidim u nasoj igri nomalo prkosa,  zelje , inata....meni mi izgledamo kao ekipa koja izade sa igracima koji jedni od drugih ocekuju da nesto naprave ..jos u obrani i funkcioniramo ali prema naprijed  da li kroz tranziciju ili igru sa loptom meni je to totalna stihija, bez ikakvog plana , reda i automatizma....nadam se da je u subotu mozda prekretnica pa se iskreno iznenadim ...danas bi potpisao podjelu bodova

L
Quote from: Ro-Ro on 21.11.2024, 13:12Ja ne ocekujem nista ,nazalost ja ne vidim u nasoj igri nomalo prkosa,  zelje , inata....meni mi izgledamo kao ekipa koja izade sa igracima koji jedni od drugih ocekuju da nesto naprave ..jos u obrani i funkcioniramo ali prema naprijed  da li kroz tranziciju ili igru sa loptom meni je to totalna stihija, bez ikakvog plana , reda i automatizma....nadam se da je u subotu mozda prekretnica pa se iskreno iznenadim ...danas bi potpisao podjelu bodova
Ja u našoj igri jedino i vidim želju, inat i prkos. Nažalost koncepciju i način igre ne vidim.

R
Quote from: LenRi on 21.11.2024, 14:29
Quote from: Ro-Ro on 21.11.2024, 13:12Ja ne ocekujem nista ,nazalost ja ne vidim u nasoj igri nomalo prkosa,  zelje , inata....meni mi izgledamo kao ekipa koja izade sa igracima koji jedni od drugih ocekuju da nesto naprave ..jos u obrani i funkcioniramo ali prema naprijed  da li kroz tranziciju ili igru sa loptom meni je to totalna stihija, bez ikakvog plana , reda i automatizma....nadam se da je u subotu mozda prekretnica pa se iskreno iznenadim ...danas bi potpisao podjelu bodova
Ja u našoj igri jedino i vidim želju, inat i prkos. Nažalost koncepciju i način igre ne vidim.
Da, skroz točno. Jedino šta im se ne može zamjeriti je trud, znaju odgovorit agresijom na agresiju, želja je neupitna. To je često presudno i zato još nemamo poraz, ali protiv Dinama je neka druga priča.  Osim želje i agresije, treba dobra taktika, puno sreće i nešto znanja. Bas to znanje i Đalovićeva taktika se ne vide, tj. za taktiku vidimo da je jedini cilj nabijanje i usko stati u sredini i pokušati ne primiti gol.
Moje mišljenje da je jedini način da mi gore ne popušimo da u prvih 15 minuta zabijemo neki slučajni gol, pa da stanemo u bunker. Nešto kao ona utakmica kada smo ih 2010 dobili 1-2, Rodić i autogol Badelja, Lisjak je kopirao Tafru na Poljudu 99. i imali smo puno puno sreće. Takve utakmice se dogode jednom u 10 godina. I skeptičan sam oko Stoga da Zlomislić može raditi čuda.
Ozlijedio im se i Sučić, neće im igrat ni onaj Cordoba, ali malo to vrijedi kada imaju 25 podjednakih igrača. Meni recimo čak draže da igra Sučić nego Ademi, taj Ademi je baš uvijek bio u najboljem izdanju protiv nas.  Sigurno su puno jači, ali ko ga jebe, nama je ovo utakmica sezone i uvjeren sam da bi već na Gorici bio rasprodan stadion da ne izgubimo.

Moram priznati da ono što priča Đalović na presici je ono što želim čuti od naših trenera. Ovaj puta nije bilo nekih floskula niti glupog poštovanja Dinama. Ponajprije je bio naglasak na poštovanju samog sebe, a od toga se kreće.

Ako se još to pretoči u dobru igru na travnjaku i rezultat - kamo od sreće tada?

M
22.11.2024, 12:25 #28 Last Edit: 22.11.2024, 12:25 by moreplovac
Istina sto zboris, mada mene iritiraju ove izjave: "moramo bit u svom najboljem izdanju a oni los dan ,pa ako Bog da,ili uz dosta srece...." itd. Kroz godine se stvorio narativ zbog dinamove kvalitete da ako mi dobijemo smo imali srece a oni los dan,kad oni dobiju,normala.
Moras bit i protiv Varazdina u svom najboljem izdanju,i ostalih da se nebi nasli uvrijedjeni, ista floskula ko "htjeli su pobjedu vise".

S
Quote from: Vado Magnar on 21.11.2024, 22:10Moram priznati da ono što priča Đalović na presici je ono što želim čuti od naših trenera. Ovaj puta nije bilo nekih floskula niti glupog poštovanja Dinama. Ponajprije je bio naglasak na poštovanju samog sebe, a od toga se kreće.

Ako se još to pretoči u dobru igru na travnjaku i rezultat - kamo od sreće tada?

Možda netko očekuje da ćemo u Zagrebu istrčati s organiziranom igrom, točnim dodavanjima, tranzicijom, duplim pasovima, kontrama ili polukontrama, gomilom udaraca na gol  i popravljenom realizacijom koja je od početka sezone mizerna, ali realnost je da neće bit nikakve promjene na bolje.
Kako nitko od nas ne zna zbog čega bi itko trebao imat samopoštovanje glede navedenih mizernih elemenata igre koji krase Đalovićeve postavke i  "taktiku", samopoštovanje na osnovi ničega ostaje samo još jedna u nizu floskula.
Naš stožer će, kao i obično, igrat na nulu (0:0) i lupat se u guzicu ako završi X (najpozitivniji mogući rezultat) uz konstataciju da smo bili bolji "protiv giganta iz LP" ali da je falilo malo sreće.