Ri Mercato 2025

Started by Zelko Maler, 22.04.2025, 07:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

S
Mislim da cemo u buducnosti imati vise igraca iz svog pogona. Kada budemo imali strucni I kvalificirani kadar za rad sa mladjim kategorijama. Svi klubovi puno toga baziraju na tome. Ja Sam optimist kako se stvari razvijaju i postujem pesimiste. Definitivno kroz 5 godina mozemo uzeti primat za mladje igrace iz regije

J
Nemojmo zaboravit da je Tatta uspostavio dominaciju kroz monopol na mlade u Hrvatskoj. To je naj-važ-nije! Novim vlasnicima je restrukturiranje OŠ jedan od prioriteta.

O
Izgleda da svi ostaju, a još ćemo se i pojačati. Sad badžet ne ovisi više o prodajama igrača 💪👍

Quote from: Istegnuće kralježnice on 27.08.2025, 13:34
Quote from: KadOkrenemSe on 27.08.2025, 13:32
Quote from: Istegnuće kralježnice on 27.08.2025, 13:29
Quote from: Johnson on 27.08.2025, 11:02Realno, ovaj što je potpisao i ovaj u najavi igrači su s pedigreom. Nisu to neki mulci iz afrike sa falsificiranom putovnicom. Za dovest takvog igrača treba odriješit kesu i dobro dahtat. Možda nam se neće svidjet na terenu, možda se ne prilagode, ali put kojim smo krenuli nagovještava dobre stvari.

Uros Palibrk, Nikita Vlasenko, Anders Solano, Iker Pozzo... sve su to bili igraci raznih Milana, Juventusa, Cityja i Atletica ili tzv. igraci s pedigreom. Kako su prosli ovdje, bolje ni ne spominjati. Samim time sto je ovaj iz Bournemoutha mi se ne erektira. Jos manje kada vidim da sa svojih 20 godina prakticki nema seniorskih minuta.

Ja ne vjerujem kakve igrace ti usporedujes... Nema smisla ti niti objasnjavat ista

Kakve? Usporedujem jedne igrace koji nisu nista napravili, s drugim igracima koji nisu nista napravili

To je istina i ja dijelim tvoju skepsu, odnosno mislim da novodovedeni igraci nece bit instant pojacanja, vec ocekujem nesto slicno kao kad je dosao Ivanovic.

Ono sto ipak mislim je da su tu dvije krucijalne razlike:
prvo da ove igrace ne dovodi Palikuca nego malo potkovaniji strucnjaci i drugo da ovi igraci nisu pusteni badave iz navedenih klubova.
Uostalom, da se taj Pozo nije odmah ozbiljno ozlijedio, vjerujem da bi bio sasvim dobar fit za Rijeku.

Na kraju krajeva, ako dovedu 5-6 igraca, neka se 3 pokazu kao pojacanja, to ce bit dobro.

B
Pozo I Solano su vec dosli sa preboljenom teskom ozljedom, koje su vukli i u nastavku karijere. Solano kolko vidim vise ni ne igra nogomet nakon zadnjeg nastupa za nas

K
Ja bi radije 3 ovakva nego jednog roga/orsica/benkovica/rebica i ne znam ko se vise spominjao

27.08.2025, 14:16 #3876 Last Edit: 27.08.2025, 15:45 by Vado Magnar
Solano je bio ok dok ga nisu na Slavenu polomili. Palibrk je pak bio svima jasna prevara.

Ono što je zanimljivo s ovim igračima je što, pretpostavljam, imaju veći plafon. Zašto? Jer ne vjerujem da bi ih ManU i Bournemouth koristili u pripremnim utakmicama da ne vide nešto u njima.

Jesu li pojačanja? Za sada ne, ali imaju potencijal i mogli bi biti.

Time will tell.

K
Quote from: Vado Magnar on 27.08.2025, 14:16Solano je bio ok dok ga nisu na Slavenu polomili. Palibrk je pak bio svima jasna prevara.

Ono što je zabimljivo s ovim igračima je što, pretpostavljam, imaju veći plafon. Zašto? Jer ne vjerujem da bi ih ManU i Bournemouth koristili u pripremnim utakmicama da ne gide nešto u njima.

Jesu li pojačanja? Za sada ne, ali imaju potencijal i mogli bi biti.

Time will tell.

Tocno to pokusvam kolegi objasniti... a on uspreduje sa igracima koje su totalno otpisali i koje su razvalile ozljede  :vijesti:

J
Kako vi ne kužite najveću razliku. Do sad bi za svakog igrača kojeg bi doveli trebali dozvolu mamića. Nakon njega, uz dinamo, tu su ispred nas i hadjuk i šarani. Mi smo slagali ekipu od igrača koje nitko ne želi. Da je dinamo htio fruka i jankovića, kurac bi mi imali bujol. Pašalić je skoro završio u Osijeku, Pajaziti i Karačić u hadjuku i da ne nabrajam više.
Nema šanse da sutra igrač izabere drugi klub u hnl-u ako ga mi stvarno želimo dovest. Nadam se da će se to vidjet već kroz par dana kad mariboru ukrademo trenera.

F
73 % je na TM "probability of transfer" za Wiliamsa da dođe u Rijeku.
Kostrena, daj nam malo svježih info 🙂 rekao si da su tvom insajderu ovo zadnji skosi.
Iscjedi ga do kraja  :nisamja:

Quote from: D2 on 27.08.2025, 13:45
Quote from: bob marley on 27.08.2025, 12:36
Quote from: D2 on 27.08.2025, 11:38
Quote from: bob marley on 27.08.2025, 11:27Naši klinci kroz našu školu... Hm, mislim da nije sve u struci, iako naša je na niskoj razini. Možda je i do "talentiranosti" igrača riječkog prstena. Mislim, ako je netko natprosječan, iskoči, takvih je malo za nabrojati. Osim ovih zadnjih par prijelaznih rokova gdje se uspjelo zaraditi na igračima poteklim iz OŠ. Da se od njih živi, klub bi tanko srao. Tovari svako toliko izbace ponekog reprezentativca, Osječani isto, ne vjerujem da je kod njih struka iznad naše. Stvarno nisam pametan po tom pitanju.
Naši klinci ne znači da mora bit rođen na 500m od Gradske ure, već da je od nekih kadeta, najkasnije ulaznog juniorskog godišta bio kod nas. Ajmo birokratski onaj za kojeg pri svakom prelasku u novi klub dobiješ dio kolača na račun razvoja mladog igrača. ;) I kojeg barem neka mladenačka emocija veže uz Rijeku.
nešto poput Valinčića, Balabana, Kovačevića, one braće Roma, dalo bi se nabrajati do prekosutra
Uopće ne razumijem koja ti je poanta? Kome kontriraš i što točno?
Uvijek i u svakom klubu imaš neke osobe koje se prije ili kasnije pokažu u nekom negativnom svjetlu. Danas je heroj, sutra štraca.
No osim Balabana kojeg si tu napisao niti jedan iz ovog popisa nije bio blizu primirisati prvoj ekipi, a Balaban dok je igrao za Rijeku je sigurno golovima veselio navijače. Mene je.
To što je poslije s njim završilo kako je, kakve veze ima sa školom nogometa i željom da danas sutra iz naše škole uspije redovito koji mulac upasti i u prvi sastav.
Možemo se mi praviti englezi koliko hoćemo, ali vjerujem kako velikoj većini navijača (čak i globalno) je ipak domaći igrač malo draži kad uspije u svom klubu i kojeg može povezati sa svojim klubom nego netko tko dođe kao gotov igrač i samo profesionalno odradi posao bez imalo emocija. Da učinak na terenu je isti, ali nogomet je mnogim navijačima prvenstveno emocija. Meni je uvijek drago pročitati i pokoje domaće ime u sastavu, eto to sam ja i nikakvi popisi "negativaca" me neće u tome razuvjeriti ili prebaciti na drukčije razmišljanje. Ne moramo se uopće složiti oko ovoga, ali imam pravo na svoj stav i svoje gušte.
volim i ja domaće, kamo sreće da imaju kvalitetu za prvih 11,a poanta je da se ne sjećam našeg juniora koji je rekao u hnlu samo Rijeka, za razliku od režimskih. Čast Krajli, pokojnom Brajkoviću, neka mi oprosti još koji ako sam ga izostavio, ali je premalo takvih. Da li su krivi treneri koji im ne objasne veličinu kluba,ili netko drugi, u to ne ulazim. Žalosno je da se može više stranaca (Bosanaca) nabrojati kojima je naša Rijeka u srcu, nego juniora koji su tu započeli nogometne karijere.

I
Imamo HNL primjere.

Navedite osim Olma i Eduarda koji je to internacionalni talent došao , proigrao i eksplodirao.

U bilo kojem HNL klubu. Evo i dinamo, sve te silne strance koje je dovodio i velike zvijezde na južnoameričkim kontinentima, juniore Barcelone, Arsenala itd. Tu i tamo nekog potrefi da odigra minute kontra Vukovara i sl.

Tako da. Sa time, jako sklizak teren. Na kraju krajeva lokalne , blakanske škole nogometa kao dinamova i partizanova su puno više obrtaja napravile nego te engleske.

Kažem, ne znam kojim će to smjerom krenuti, ali meni ovo na prvu dok ne vidim na djelu nije neki spektakl

K
27.08.2025, 14:39 #3882 Last Edit: 27.08.2025, 14:52 by Kostrena
https://youtube.com/watch?v=oRfW-0rAY6w&list=PLDSAlkBZMWj4YYuDDOuGirrJHLdNNce5T&index=1&pp=iAQB

Gledajte dokumentarac od 5 epizoda ako vas zanima kako će izgledati naša škola nogometa

R

27.08.2025, 14:58 #3884 Last Edit: 27.08.2025, 14:59 by Marabunt Campetto
Quote from: Kostrena on 27.08.2025, 14:39https://youtube.com/watch?v=oRfW-0rAY6w&list=PLDSAlkBZMWj4YYuDDOuGirrJHLdNNce5T&index=1&pp=iAQB

Gledajte dokumentarac od 5 epizoda ako vas zanima kako će izgledati naša škola nogometa

Dvije stepenice više, organizacija je ključ svakog uspjeha! Sjećam se davno, kada se na VHS kazeti gledala nogometna škola Ajaxa...
Ri Or Die