Ri Mercato 2025

Started by Zelko Maler, 22.04.2025, 07:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

K
27.08.2025, 15:01 #3885 Last Edit: 27.08.2025, 15:04 by Kostrena
Mali je bio najbolji strijelac Man Utd u mladoj ligi prvaka.
Man Utd je pristao na posudbu godinu dana.
Čeka se da on kaže da, i ovaj ga naš nagovara, ali ako ne dođe on doći će drugi

Quote from: ispod stijena on 27.08.2025, 14:37Tako da. Sa time, jako sklizak teren. Na kraju krajeva lokalne , blakanske škole nogometa kao dinamova i partizanova su puno više obrtaja napravile nego te engleske.

Kažem, ne znam kojim će to smjerom krenuti, ali meni ovo na prvu dok ne vidim na djelu nije neki spektakl

Slažem se za skliskost terena. Ali pretpostavljam da su ova dvojica krpanje deficitarnih pozicija sad za prvu ruku.
Do zimskog prijelaznog roka bi se mogla popuniti tekica regionalnih potencijala. Pa dok krenu dahtanja i prezentacije projekta. Prije zimskog ili možda čak idućeg ljetnog, ne bi očekivao prava pojačanja.

Tamo negdje daleko, a opet blizu...

B
Koji je taj nas koji ga nagovara, vec je tu novi SD? Ili je DRS ukljucio engleski alter ego- Darco Raich Crash i ostao raditi na svom mjestu

T
Quote from: Bobic on 27.08.2025, 15:07Koji je taj nas koji ga nagovara, vec je tu novi SD? Ili je DRS ukljucio engleski alter ego- Darco Raich Crash i ostao raditi na svom mjestu
Nadimak "Vulc Darcy"

Quote from: Bobic on 27.08.2025, 15:07Koji je taj nas koji ga nagovara, vec je tu novi SD? Ili je DRS ukljucio engleski alter ego- Darco Raich Crash i ostao raditi na svom mjestu

Tim za sve timove grupacije. Tim "Jebačenko" jer još nisam savladao Bezbečenko. A i lakše mi je reći, Jebačenko...
Ri Or Die

P
Quote from: bob marley on 27.08.2025, 11:27Naši klinci kroz našu školu... Hm, mislim da nije sve u struci, iako naša je na niskoj razini. Možda je i do "talentiranosti" igrača riječkog prstena. Mislim, ako je netko natprosječan, iskoči, takvih je malo za nabrojati. Osim ovih zadnjih par prijelaznih rokova gdje se uspjelo zaraditi na igračima poteklim iz OŠ. Da se od njih živi, klub bi tanko srao. Tovari svako toliko izbace ponekog reprezentativca, Osječani isto, ne vjerujem da je kod njih struka iznad naše. Stvarno nisam pametan po tom pitanju.
Mislim da mi malo sebe previse podcjenjujemo...ja isto u poboljsanju rada OS vidim najveci prostor za napredak....taj dio oko talenta je vrlo precijenjen, a podcijenjuje se vaznost rada i pravilnog treninga....
Uostalom, vjerujem da je jedna od prevaga koje su bile prilikom procjene kupnje bila i cinjenica da je hrvatski nogomet u zadnjih 27 godina osvojio 3 medalje na svjetskim prvenstvima....govorimo o zemlji od 4 milijuna stanovnika i najpopularnijem sportu na svijetu....dakle talenta ima, bitan je pravilan rad sa njima na modernim temeljima sa trenerima i staffom oko njih koji znaju sto rade i koji su adekvatno placeni za ono sto rade....

Netko je dobro ranije napisao "Bestbuychenko"  ;D
Dobro, dobrooo! Fuć!

Quote from: Marabunt Campetto on 27.08.2025, 15:27
Bezjebachenko?

Tim za sve timove grupacije. Tim "Jebačenko" jer još nisam savladao Bezbečenko. A i lakše mi je reći, Jebačenko...

B
Quote from: Petro on 27.08.2025, 15:31
Quote from: bob marley on 27.08.2025, 11:27Naši klinci kroz našu školu... Hm, mislim da nije sve u struci, iako naša je na niskoj razini. Možda je i do "talentiranosti" igrača riječkog prstena. Mislim, ako je netko natprosječan, iskoči, takvih je malo za nabrojati. Osim ovih zadnjih par prijelaznih rokova gdje se uspjelo zaraditi na igračima poteklim iz OŠ. Da se od njih živi, klub bi tanko srao. Tovari svako toliko izbace ponekog reprezentativca, Osječani isto, ne vjerujem da je kod njih struka iznad naše. Stvarno nisam pametan po tom pitanju.
Mislim da mi malo sebe previse podcjenjujemo...ja isto u poboljsanju rada OS vidim najveci prostor za napredak....taj dio oko talenta je vrlo precijenjen, a podcijenjuje se vaznost rada i pravilnog treninga....
Uostalom, vjerujem da je jedna od prevaga koje su bile prilikom procjene kupnje bila i cinjenica da je hrvatski nogomet u zadnjih 27 godina osvojio 3 medalje na svjetskim prvenstvima....govorimo o zemlji od 4 milijuna stanovnika i najpopularnijem sportu na svijetu....dakle talenta ima, bitan je pravilan rad sa njima na modernim temeljima sa trenerima i staffom oko njih koji znaju sto rade i koji su adekvatno placeni za ono sto rade....
Ne podcjenjujemo, nego jesmo losi. Hrvatska reprezentacija, za medalje, svidalo se nekome ili ne-najzasluzniji je Zdravko Mamic. Nikakav savez, Dalic, nitko....nositelji igre reprezentacije su cijelo vrijeme igraci koji su prosli laboratorijske uvjete koje je ZM stvorio- nasao talente po Hrvatskoj/Bosni, kalio ih u skoli nogometa, pa eventualna posudbica i onda najvazniji korak-stasanje u Lokomotivi bez rezultatskog pritiska da osjeti Prvu ligu, napravi greske koje mora napraviti da kao gotov igrac dode u dinamo i izdominira. Zatim veliki transfer van.

Modric, Kovacic, gvardiol, Corluka, Lovren, Pjaca, Kramaric (on je poluizuzetak ali pocetak mu je slican), Brozovic, Vida (isto poluizuzetak zbog Osijeka), Mandzukic, Badelj...
Ostatak okosnice iz 2018 su jos pohrvaceni gastarbajteri kao npr Rakitic, i Perisic koji je otisao kao mulac u europski nogomet.

Igrace koji su od 2010tih do danas prosli sustav nekog drugog HNL kluba a da su imali bar nekakvu bitniju ulogu mozemo na jednu ruku nabrojati-Subasic, Rebic?

Talenta ima u Hrvatskoj, no jedino ga je dinamo uspio kanalizirati. Naravno kroz jedan kriminalan sustav gdje je sve bilo podredeno jednom klubu i jednom covjeku. Da bi sada neki Dalic ubirao plodove.
Sada kada nema Mamica, i dalje su nam nosioci igre isti-igraci koji gaze prema 40toj. I nema novih na vidiku, bar ne za takve uspjehe.

Tako da ako negdje u nasem klubu ima najvise prostora za naprijed-onda je to Skola nogometa, prepoznavanje i dovodenje talenata iz regije, pa moguce da ce se i ici u tom smjeru. Znaju za uspjehe reprezentacije, no znaju i da NK Rijeka nije izbacila igraca za istu vec ohoho godina.

Quote from: Bobic on 27.08.2025, 15:52..
Tako da ako negdje u nasem klubu ima najvise prostora za naprijed-onda je to Skola nogometa, prepoznavanje i dovodenje talenata iz regije, pa moguce da ce se i ici u tom smjeru. Znaju za uspjehe reprezentacije, no znaju i da NK Rijeka nije izbacila igraca za istu vec ohoho godina.
Tome nije jedini razlog što naši klinci ne valjaju nego što se sustavno, godinama i zaobilaze u reprezentaciji. Da bi ti uspio iz Rijeke u odnosu na mulca iz Dinama i Hajduka trebaš biti 3 koplja bolji i još k tome možda i voljan otići kod njih. Ne pravimo se mutavi kad nismo. Uostalom pol postova je o tome kako je Mamić imao monopol nad repkom i sad odjednom jedini razlog je da nam mulci nisu dovoljno dobri. Znamo svi kako su i kako stvari funkcioniraju.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

K
Quote from: D2 on 27.08.2025, 16:14
Tome nije jedini razlog što naši klinci ne valjaju nego što se sustavno, godinama i zaobilaze u reprezentaciji. Da bi ti uspio iz Rijeke u odnosu na mulca iz Dinama i Hajduka trebaš biti 3 koplja bolji i još k tome možda i voljan otići kod njih. Ne pravimo se mutavi kad nismo. Uostalom pol postova je o tome kako je Mamić imao monopol nad repkom i sad odjednom jedini razlog je da nam mulci nisu dovoljno dobri. Znamo svi kako su i kako stvari funkcioniraju.

Iz mlađih uzrasta tu i tamo netko zaigra u nekoj U repki.
A kako nam pioniri,kadeti i juniori već godinama stoje na tablicama u prvenstvima svojih uzrasta? Nije tu samo problem dinamo i hajduk. Već i dosta drugih klubova koji su na ljestvicama bolji od naših mlađih uzrasta.
Juniori su lani bili 8. Kadeti 3, a pioniri odlični 10.
I sad bi njih trebalo zvati u Repku? a ove iz prvih 7 , prvih 2 ili prvih 9 klubova koji su ispred nas bi trebalo zaobići?

Z
27.08.2025, 16:37 #3896 Last Edit: 27.08.2025, 16:52 by Zelko Maler
Quote from: ispod stijena on 27.08.2025, 14:37Imamo HNL primjere.

Navedite osim Olma i Eduarda koji je to internacionalni talent došao , proigrao i eksplodirao.

U bilo kojem HNL klubu. Evo i dinamo, sve te silne strance koje je dovodio i velike zvijezde na južnoameričkim kontinentima, juniore Barcelone, Arsenala itd. Tu i tamo nekog potrefi da odigra minute kontra Vukovara i sl.

Tako da. Sa time, jako sklizak teren. Na kraju krajeva lokalne , blakanske škole nogometa kao dinamova i partizanova su puno više obrtaja napravile nego te engleske.

Kažem, ne znam kojim će to smjerom krenuti, ali meni ovo na prvu dok ne vidim na djelu nije neki spektakl
@ispod stijena
koliko god voliš pikati i docirati s visoka,ne poznaješ baš materiju nažalost.
Balkanske škole nogometa i balkanski klubovi pa i oni istočnoeuropski i europski koji nisu u ligama petice, tu isključuijem i protugalsku ligu, se ne mogu usporediti za engleskim i zapadnoeuropskim po strukturi financiranja.
struktura prihoda naših i njihovih klubova ne može biti različitija. tu kod nas  90% prihoda otpada na dvije kategorije, prihod od UEFE i prodaja klinaca ( primjer dinama i partizanakoje spominješ npr, a i Rijeke). Tv prava, merch itd su zanemarive kategorije. Samim time dinamo i balkanski i istočnoeuropski klubovi moraju gurati klince iz škole kako bi ih unovčili i pokrili se. To im je osnovni izvor financiranja.
Engleski klubovi to ne moraju. NJihova struktura prihoda je bubam, prodaja mercha, ulaznica, sve sa stadiona, 30ak%, tv prava jos 30-40%. Ostalo si sami nadoknade kroz prodaje igraca. Ne znam tocno koliko je omjer, ali poanta je da nema prihoda od UEFE ili je zanemariv ( kod Bourenmoutha ga nema)  i ne guraju klince iz svojih škola u prvih 11. TI klinci jednostavno ne dobijaju priliku jer ne mogu,a i ne moraju ih gurati jer njima više štete donese da trpe greške klinca i onda ga prodaju za 20milja ako uspije nego da uzmu gotovog igrača, jer to mogu. Oni ne moraju trpiti Olma ili Ivanovića. Primjer Sancho nije mogao dobiti priliku u Cityu pa je morao u Dortmund. Puno ih odlazi u  Njemačku npr.
Zato su dinamova i parrtizanova škola napravile više obrtaja, jer su morale da bi klubovi opstali, naravno da tu i talent koji je na ovim prostorima ogroman igra ulogu.

Quote from: Krkan on 27.08.2025, 16:34
Quote from: D2 on 27.08.2025, 16:14

Iz mlađih uzrasta tu i tamo netko zaigra u nekoj U repki.
A kako nam pioniri,kadeti i juniori već godinama stoje na tablicama u prvenstvima svojih uzrasta? Nije tu samo problem dinamo i hajduk. Već i dosta drugih klubova koji su na ljestvicama bolji od naših mlađih uzrasta.
Juniori su lani bili 8. Kadeti 3, a pioniri odlični 10.
I sad bi njih trebalo zvati u Repku? a ove iz prvih 7 , prvih 2 ili prvih 9 klubova koji su ispred nas bi trebalo zaobići?
Jednodimenzionalno čitaš moj post. Ovo što sam napisao vrijedi za sve klubove osim onog dvojca klubova koji imaju mašineriju iza sebe koja gura svoj podmladak u reprezentacije.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

27.08.2025, 16:42 #3898 Last Edit: 27.08.2025, 16:42 by TIR
Glupi Skandinavci ni ne gledaju na rezultat u mlađim kategorijama, tako da pozicija juniora nije jako relevantna, iako daje naznake kvalitete. Ali ti možeš bit zadnji u U19 ligi pa opet stvoriti jednog megatalenta, ako imaš takvog igrača.

Rijeka je bogat grad, PGŽ je bogat kraj, i malo tko danas iz ovog kraja vidi svoju budućnost kao profesionalni nogometaš. Za većinu Hrvatske to jednostavno nije istina, pa mladi idu tim smjerom. Surova realnost... I jedan od razloga zašto spomenuti Skandinavci ne postoje u nogometu.

Ali posložen omladinski pogon je naravno zdrav put naprijed, i tu vjerujem u ulaganja.
#navodninavijač

P
27.08.2025, 17:09 #3899 Last Edit: 27.08.2025, 17:27 by Petro
@Bobic

Ne vidim zasto takav sustav mi ne bi bili u stanju napraviti (izuzev kriminalne hobotnice jasno) pogotovo ako cemo imati dostupan puno bolji skauting, analitiku i sve ostalo i na taj nacin raditi sa nasom djecom + doselekcijom sa strane....
Talenta ima, to si i ti napisao, na stranu tko je zasluzan za medalje ali cinjenica je da su se 3 medalje osvojile, uz ovakav sustav i nepostojanje mamica talent ce se disperzirati pa nece svi najtalentiraniji kao ranije zavrsavati u dinamu...
Uostalom, takav dinamo i taj menadzerski sustav je proizveo i flopove poput corica, halilovica i slicnih ali isto tako i puno igraca koji su nosili reprezentaciju....bournemouth je po ovom svemu sto citam rezultat i iskorak napravio vodeci se podacima a ne na nacin kao sto to kod nas funkcionira tko je ciji i moze li ga netko gurnuti u neku od omaldinskih kategorija kao sto to jos uvijek kod nas ocito prolazi...
Isto tako, tko je nama branio (osim miska i famoznih troskova) da nastavimo sa B ekipom, kao dinamo, hajduk ili osijek i tamo razvijamo igrace u 2. ligi...ok, netko ce reci imamo orijent i opatiju ali tamo ti igrace razvijaju razni bogolini ili susnici koje nemas pod kontrolom i kojima je primaran rezultat tog kluba a ne razvoj tvog igraca (o kvaliteti trenera da niti ne govorim)