Ri Mercato 2025

Started by Zelko Maler, 22.04.2025, 07:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

A
Quote from: Kostrena on 27.08.2025, 21:50Naravno da neće doći Pjaca kod nas, on je odbio ponudu iz Nizozemaca, koja je bila dupla od naše najveće plaće.
Ide on u Abu Dhabi

U koji je trebao ici?

B
Quote from: Uzaludni on 27.08.2025, 21:41
Quote from: Kifamenn on 27.08.2025, 20:53It simply read '0.012%' and was a reference to findings that only 180 of the 1.5m boys playing organised youth football in England will ever play a single minute in the Premier League.

Mislim da ovaj podatak dovoljno govori o tome koliko mladih igraca ima u engleskoj i sta ti zapravo treba da bi dosao do PL,koliko dobar moras biti.
A to da je Ethan W. bio na ljetnim pripremama sa ManU isto pokazuje da nije za bezveze  :neretljak:

Isti onaj ManU koji trenutno gubi 2:0 od league two kluba u liga kupu?  :neretljak:

Ispali od 4. ligaša koji vrijedi kao Shelbourne. Spasi se Ethane!

Quote from: ispod stijena on 27.08.2025, 14:37Imamo HNL primjere.

Navedite osim Olma i Eduarda koji je to internacionalni talent došao , proigrao i eksplodirao.

U bilo kojem HNL klubu. Evo i dinamo, sve te silne strance koje je dovodio i velike zvijezde na južnoameričkim kontinentima, juniore Barcelone, Arsenala itd. Tu i tamo nekog potrefi da odigra minute kontra Vukovara i sl.

Tako da. Sa time, jako sklizak teren. Na kraju krajeva lokalne , blakanske škole nogometa kao dinamova i partizanova su puno više obrtaja napravile nego te engleske.

Kažem, ne znam kojim će to smjerom krenuti, ali meni ovo na prvu dok ne vidim na djelu nije neki spektakl
Strava.

Scenarij: pred 45 dana su ta dva igrača dovedena u klub? Svršavanje, ne?

Sad je to boranija i kita. Smiješno.

Jasno je da ovi decki nisu novi Yamal, a jasno je i da nece odmah bit pojacanja u punom smislu za nas.

No, ajmo bacit malo dublji pogled...

Dakle oni pokusavaju dovest juniora konkurentskog kluba na posudbu (tkogod sto mislio o tome, rezultati tako govore).
E sad, prvo i osnovno zasto bis razvijao igraca konkurentskog kluba? Sto bi mi mislili kad bi feeder klubu probali dogovorit posudbu Varele recimo?
Drugo, zasto bas taj lik i zasto bas ManU?
Trece, jasno je da je prvi esalon talenata vise-manje svih klubova Premiershipa otisao za Belgiju/Nizozemsku, sto ne znaci da se nesto dobro ne moze iskopat.
Cetvrto, od vec njih kupujemo/dobivamo spicu. Sad, ako je sve klasicni APP, onda su nam mogli poslat svojih 3-4 najbolja juniora, par krila i rec evo vidite ako vam mogu pomoc.

Ali ako nije klasicni APP, mozda ipak znaju i igraju malo sofisticiraniju igru? Recimo, situacija sto ako.

Ako se pokaze da taj decko nije bolji od Menala i Rukavine, sto imas za izgubit? Realno nista puno. Nitko tu posudbu nece nikad ni spominjat.

Ali ako stvarno vide nesto vise u tom decku i taj decko se pokaze pun pogodak? Sto ako se sljedece godine vrati u ManU koji je ocito i dalje u nekom limbu i preslagivanju i realno je ocekivat opet neki novi restart sljedece godine. E, sad dolazimo do zanimljivog dijela.
Sto ako su skauti nase korporacije dobro procijenili i ako se taj decko vrati u ManU i pocne dobivat minutazu? U tom slucaju ime Rijeka ce dobit strahovito na tezini i prakticki preko noci dobijes reklamu u najbogatijoj ligi svijeta, gdje ce se onda i drugi zapitat ima li tu koji igrac i za nas. Samim time i cijena nasih igraca ide gore.

Mozda sam preoptimistican, ali vjerujem da ako iskesiras 50M za neki klub da itekako znas igrat igru da ih oplemenis vrlo skoro.
Ponavljam, ne ocekujem da ce svi bit novi Ivanovici, ali s dobrim dijelom ce se sigurno pogodit jer to su vec dokazali da znaju.

I
Quote from: Zaf on 27.08.2025, 23:39
Quote from: ispod stijena on 27.08.2025, 14:37Imamo HNL primjere.

Navedite osim Olma i Eduarda koji je to internacionalni talent došao , proigrao i eksplodirao.

U bilo kojem HNL klubu. Evo i dinamo, sve te silne strance koje je dovodio i velike zvijezde na južnoameričkim kontinentima, juniore Barcelone, Arsenala itd. Tu i tamo nekog potrefi da odigra minute kontra Vukovara i sl.

Tako da. Sa time, jako sklizak teren. Na kraju krajeva lokalne , blakanske škole nogometa kao dinamova i partizanova su puno više obrtaja napravile nego te engleske.

Kažem, ne znam kojim će to smjerom krenuti, ali meni ovo na prvu dok ne vidim na djelu nije neki spektakl
Strava.

Scenarij: pred 45 dana su ta dva igrača dovedena u klub? Svršavanje, ne?

Sad je to boranija i kita. Smiješno.

Hm. Nisam shvatio.

O
Mislim da ovi gledaju profil igraca koj im treba i onda dovode,znaju kako zele igrati i doveli su takav tip igraca,dok smo mi dovodili po principu kojeg najboljeg igraca mozemo dovesti pa ce onda trener prilagoditi igru.

ova dvojica su recimo ekstremno brza i napadaju prostor znaci suprotno od nasih.

S
Quote from: Snjesko on 27.08.2025, 23:57Ako se pokaze da taj decko nije bolji od Menala i Rukavine, sto imas za izgubit? Realno nista puno. Nitko tu posudbu nece nikad ni spominjat.

S Igračima koji se prvu seniorsku sezonu nisu iskazali u 4.-ligašu, možeš mnogo dobit, a možeš i utuć godinu dana deficitarnog mjesta u roosteru.
Za primjer, dovođenje Sahe, Sijarića ili Dogana, na papiru znači da u roosteru imaš dva klasična napadača i desno krilo, ali su neupotrebljivi/neuparivi s ambicijama koje imaš.

M
Quote from: Marabunt Campetto on 27.08.2025, 20:30HNK Rijeka favoriti za potpis Williamsa
Međutim, malo je vjerojatno da će dobiti dovoljno minuta u prvoj momčadi; kao rezultat toga, Crveni vragovi su otvoreni za posudbu. Nekoliko engleskih klubova želi potpisati tinejdžera, ali HNK Rijeka se uključila u utrku i preskočila ih.

Nakon što su prošle sezone osvojili hrvatsko prvenstvo, žele graditi na tome. Nada se da će osvojiti Europsku ligu i dalje biti snažnija momčad te smatraju Williams idealnim izborom za svoj sustav.

Već su kontaktirali United s ponudom za potpisivanje tinejdžera. S obzirom na to da je službena ponuda već stigla, ostaje za vidjeti mogu li dobiti vrlo traženog engleskog krilnog igrača.

Ako se pridruži, bio bi jedini igrač Uniteda koji će nastupiti u europskim natjecanjima, budući da je klub iz Manchestera prošle sezone završio u donjoj polovici tablice i izgubio finale Europske lige od Tottenhama.

https://thehardtackle.com/transfer-news/2025/08/27/hnk-rijeka-table-bid-to-sign-ethan-williams/

Kako ovo ludo zvuci, koliko god istinito.

T
Quote from: Kostrena on 27.08.2025, 21:50Naravno da neće doći Pjaca kod nas, on je odbio ponudu iz Nizozemaca, koja je bila dupla od naše najveće plaće.
Ide on u Abu Dhabi

Ili u Hajduk

I
Quote from: moreplovac on 28.08.2025, 04:22
Quote from: Marabunt Campetto on 27.08.2025, 20:30HNK Rijeka favoriti za potpis Williamsa
Međutim, malo je vjerojatno da će dobiti dovoljno minuta u prvoj momčadi; kao rezultat toga, Crveni vragovi su otvoreni za posudbu. Nekoliko engleskih klubova želi potpisati tinejdžera, ali HNK Rijeka se uključila u utrku i preskočila ih.

Nakon što su prošle sezone osvojili hrvatsko prvenstvo, žele graditi na tome. Nada se da će osvojiti Europsku ligu i dalje biti snažnija momčad te smatraju Williams idealnim izborom za svoj sustav.

Već su kontaktirali United s ponudom za potpisivanje tinejdžera. S obzirom na to da je službena ponuda već stigla, ostaje za vidjeti mogu li dobiti vrlo traženog engleskog krilnog igrača.

Ako se pridruži, bio bi jedini igrač Uniteda koji će nastupiti u europskim natjecanjima, budući da je klub iz Manchestera prošle sezone završio u donjoj polovici tablice i izgubio finale Europske lige od Tottenhama.

https://thehardtackle.com/transfer-news/2025/08/27/hnk-rijeka-table-bid-to-sign-ethan-williams/

Kako ovo ludo zvuci, koliko god istinito.

Naravno da zvuci ludo kada nije istinito. Marcus Rashford na posudbi u Barceloni mi prvi pada na pamet.

S
Mislim da mi nismo svjesni sta to znaci za klub. Oba klinca su na rubu ulaska u prvih 20 premierligasa, engleski mediji pisu o Rijeci. Sada kada bude domaci klinac dobio nasu ponudu puno smo primamljiviji, dapace najbolja opcija u hrvatskoj za mlade igrace. Prestajes biti mala riba kada ti je vlasnik milijarder

K
Na Sky Sports newsu smo bili

Quote from: Kostrena on 28.08.2025, 08:28Na Sky Sports newsu smo bili
Lako tamo, kad dođemo na HRT to je uspjeh.  8)
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Mi klub ili mi forum? Očekivanja su narasla nakon škotskih tiskovina.  :nisamja:
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

K
28.08.2025, 10:48 #3959 Last Edit: 28.08.2025, 10:49 by Kostrena
Quote from: aahzinho on 28.08.2025, 10:15

Mi klub ili mi forum? Očekivanja su narasla nakon škotskih tiskovina.  :nisamja:
Rekli su poznati forumaš aahzinho sa nepresušnog, koji nas ne vizionarski najavio dan ranije