SHNL 34. kolo, Šibenik - Rijeka, subota 10.5., 17h

Started by m, 06.05.2025, 13:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

3 boda su u džepu i nitko nije ispao zbog kartona za Poljud tako da je ovo dosta dobar dan. Nais je proradio kad je bilo najvažnije, da je Cristiano odigrao onakvu akciju vrtila bi se na portalima danima. Zloma, takav golman nam treba za osvajanje.
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Rijeko moja najljepša si znaj

Duje:

0/8 osvojenih duela
3 prekršaja
3 zaleđa
0 udaraca
3/14 točnih dodavanja
U svakoj mojoj pjesmi nalaziš se ti, ne mogu Rijeko tebi prestat pjevati.. 💙🤍

10.05.2025, 19:39 #167 Last Edit: 10.05.2025, 19:39 by Silvio Dante
Quote from: Orpat on 10.05.2025, 19:22Oreč najveće pojačanje, onaj tko ga je preporučio odnosno opazio treba biti glavni skaut kluba.
Puna je Bosna i bh liga takvih igrača. Jeftinih, skromnih, još dovoljno neufuranih u tko zna kakve maštarije i fantazije i voljnih raditi i napredovati. Mali trošak i rizik, ali potencijalno veliki povrat investicije. To je naš prirodan bazen, kao što bi to trebala biti i Makedonija, Crna Gora, Kosovo, Albanija. Taj se prostor naprosto treba i mora non stop sondirati i birati sa stabla najljepše plodove. Zapad je gotov, odnosno mi smo tu toliko nebitan i zanemarujuć faktor da tu iluziju treba razbiti u startu. Zato gledat samo na istok u ovom kontekstu. Svake sezone imaš odabrati dva, tri igrača iz ovih uvjeta i dovesti u prvi tim. Staviti u statut to. Znam da je lakše biti na žici s kriminalnom organizacijom iz zagreba, ali ovo je jedino održivo i šansom za nas. I klubove ranga našeg.

Ovo je bio tako los nogomet da je na kraju jos slađe.

Za Slaven napravit barem 2-3 zamjene. Odmorit Radeljica i Selahija, a Petrovicu i Naisu dat max.60 minuta.
Kup je bitan, ali kad si 2 utakmice do prvenstva, onda moras malo riskirat u kupu kad imas 3 gostovanja u 8 dana.

Ako gledaš u vakuumu, sve odrađeno na najbolji način. Pobjeda, bez kartona, bez ozlijeda, čak bi rekao možda i bez previše umora jer je tempo bio loš. Obrana bez primljenog gola, Fruk-Nais u rastu, kao i Rukavina pred povratak suspendiranih.

E sad, da mi ovo netko kaže bez da sam gledao, bio bi jako optimističan. Realnost je da nas je golman spasio možda drugi, treći put ove godine, a da smo zabili gol iz toliko rijetko viđene kombinatorike iz jednog od dva udarca u okvir. Al dobro što je tu je, bolje od ovog neće bit, ostaje nada da će ovo biti dovoljno.
#navodninavijač

Quote from: Silvio Dante on 10.05.2025, 19:39
Quote from: Orpat on 10.05.2025, 19:22Oreč najveće pojačanje, onaj tko ga je preporučio odnosno opazio treba biti glavni skaut kluba.
Puna je Bosna i bh liga takvih igrača. Jeftinih, skromnih, još dovoljno neufuranih u tko zna kakve maštarije i fantazije i voljnih raditi i napredovati. Mali trošak i rizik, ali potencijalno veliki povrat investicije. To je naš prirodan bazen, kao što bi to trebala biti i Makedonija, Crna Gora, Kosovo, Albanija. Taj se prostor naprosto treba i mora non stop sondirati i birati sa stabla najljepše plodove. Zapad je gotov, odnosno mi smo tu toliko nebitan i zanemarujuć faktor da tu iluziju treba razbiti u startu. Zato gledat samo na istok u ovom kontekstu. Svake sezone imaš odabrati dva, tri igrača iz ovih uvjeta i dovesti u prvi tim. Staviti u statut to. Znam da je lakše biti na žici s kriminalnom organizacijom iz zagreba, ali ovo je jedino održivo i šansom za nas. I klubove ranga našeg.

Plus, najvaznije, HNL je toliko pao da su nam ti igraci iz BIH postali instant pojacanja, od Istre i Varazdina pa do Rijeke.

10.05.2025, 19:55 #171 Last Edit: 10.05.2025, 19:57 by Silvio Dante
Quote from: Snjesko on 10.05.2025, 19:41Plus, najvaznije, HNL je toliko pao da su nam ti igraci iz BIH postali instant pojacanja, od Istre i Varazdina pa do Rijeke.
I ovo. Ili možemo priču okrenuti naglavačke. Možda hrvatska liga nikad ni nije bila toliki svemir u odnosu na ostale na koje se posprdno gledalo i kad je trebalo i nije? Konkretno baš na tu bh ligu? Ali ako ljudima ove dvije zadnje sezone, i dobri nastupi u Europi konkretno Celja, Olimpije, Zrinjskog, Borca, i sve to dok naši izuzev dinama znamo kako prolaze, nisu otvorile oči, ne znam što će to i kad će? Okrenimo se oko sebe, nismo nipošto ni najpametniji ni bome najsposobniji. Nego tu "neđe" :D
Ja sam prošlo ljeto, možda sam i pričao to, gledao ovog Vinka Rozića tamo oko Gospe dok sam bio na godišnjem u rodnom kraju. Bili brat i ja na stadionu kad je Posušje gostovalo u mom rodnom gradu. Pa otišli vidit malo. I imali smo što za vidit. To Posušje koje je grad možda ranga Crikvenice je promarširalo stadionom i gradom s 0:3 da nam je zvonilo u glavi. Govorim bratu gle ovog momka čovječe. Baš to krilo Rozić. Vidiš momčina ko od brda odvaljen, vrat ko u bika. Brz, jak na nogama, tehnički nije neki vanzemaljac, ali momčina ore 90 minuta.
Posušje kompa, Posušje. Spustit se na zemlju i biti otvoren prema svima. Govorili su i hrvatski poslodavci prije 15 i više godina, tko te jebe, ako ti nećeš ima tko hoće. Pa danas došlo bome drugo vrijeme i uvjeti. Di i taj radnik može njemu reć e pa tko tebe jebe. Tako je i nogometno. Vrlo su to slični uvjeti i zahtjevi, logično da se prema tim igračima treba okrenuti. A ne živit u fantazijama i iluzijama da si ne znam kakva razina. Nisi brate. Vidjeli smo i danas.

Prvu tekmu kupa gore odmorit ekipu i probat ne izgubit, a uzvrat onda 5 dana nakon nadam se proslavljane titule istrcat u udarnom sastavu i zapecatit sezonu na najbolji moguci nacin :bo:

Quote from: Buranorth on 10.05.2025, 20:055 godina života manje
Meni skoro popucali šavovi od operacije ali inače već sam odavno trebao biti pod zemljom radi Rijeke.
Volim grad koji teče

B
Neznam sto reci na ovo danas...nadam se da jos 2 ovakve pobjede, no nemojmo sad karakter il bilo sta prepozitivno izvlacit. Danas su eventualni naslov osigurali, redom po zasluzi:
1. Zloma
2. Luda sreća/Bozica Fortuna/Zeus il ko vec prati nas klub
3. Fruk i Djuro inspiracijom iz niceg

Nista drugo...nikakva igra ni gard

Treba završit u murji nakon zadnjeg kola kad uzmemo prvenstvo, to je jedini cilj

Inace bi pohvalio culinu za danas osim sto ne zna procjenit jacinu duela al vjerojatno nije nikad igrao nogomet pa ajde...

R
Jesam.ja jedoni koji bi gore isao bez kalkulacije, najaca ekipa,  dao im loptu pa cekao , nama i remi igra , vjezbat taktiku za Poljud , tranziciju ...
Nakon ovoga danas , bas ih zelim jos vise dobiti na Ruji i sve uzeti, I 4 mj i kup ...smeca jedna

Quote from: Ro-Ro on 10.05.2025, 21:31Jesam.ja jedoni koji bi gore isao bez kalkulacije, najaca ekipa,  dao im loptu pa cekao , nama i remi igra , vjezbat taktiku za Poljud , tranziciju ...
Nakon ovoga danas , bas ih zelim jos vise dobiti na Ruji i sve uzeti, I 4 mj i kup ...smeca jedna
[/quote

Ja bi to volio, ali bojim se da mi nazalost to u ovoj fazi sezone nismo u stanju

D
Koliko je samo taj Toni Fruk napredovao od kada je došao kod nas. Mogao bi Sopa postati rekordan ulazni transfer Rijeke u doba Miškovića  ;D

Danas sam dojma da je ekipa prodisala izlaskom Čopa, i ne manje bitno, ulaskom Gojaka. Amer je danas baš bio dobar. U nekoliko navrata iskusno, rutinerski, smirio loptu, unio mirnoću.