Victor Sánchez

Started by tomyrijeka, 03.09.2025, 20:10

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Jeste li zadovoljni sa izborom novog trenera Victora umjesto Đaleta?

Da
138 (93.2%)
Ne
10 (6.8%)

Total Members Voted: 145

F
Badbeat, kad je predstavljanje Keka? Znaš li možda?
Nestrpljiv sam 😉

Quote from: Badbeat on 24.05.2026, 23:21Odlazak VSDA nije bio pitanje rezultata jer i da je uzeo Kup, bio bi bivši. Njegov odlazak posljedica je narušenog povjerenja od strane poslodavca.

Jer ako ti i poslodavac sjednete, dogovorite se nešto, ti stisneš ruku, pristaneš i nakon toga ne poštuješ dogovor, već si u problemu. Ako ti je do integriteta ili ti iz ne znam kojeg razloga ne paše dogovor, onda ne pristaj na njega. Ako si pristao i ne držiš se dogovora, to je elementarno kršenje poslovne etike.

Ako te poslodavac opet zove, podsjeti na dogovor, ti mu opet stisneš ruku i opet radiš po svome, u gadnom si problemu. A ako se to dogodi i treći put, onda je logično da te poslodavac pita - jel ti mene radiš budalom?

To se sve dogodilo prije nego što se DM javno počeo žaliti medijima na Sancheza jer više nije znao što napraviti. Od tada je išlo spiralno nizbrdo, da bi kulminiralo zadnjim VSDA pressicama, nakon kojih DM više ne želi ni razgovarati s njim.

Što se Keka tiče, kaže za sebe da se promijenio. Nadam se da je tome tako, jer dolazi u drugim okolnostima i njegov superherojski plašt legende čuvat će ga neko vrijeme. Ali ako ne bude rezultata, vrlo brzo će početi njurganja i miniranja onih koji preferiraju ležerniju radnu atmosferu od Kekove vojničke discipline i mimoilaženje po uskim hodnicima bez pozdrava.

OK, ovo mogu razumijeti da se poslodavac ne poštuje, ali jednostavno protupitanje je zašto poslodavac se petlja u nešto što nije stručan?
To je ovdje konkretno najveća zamjerka.
Kažeš pratio si me, želiš da igramo takav nogomet i ostale priče i onda zamjeraš kad funkcioniram na sličan način kako sam funkcionirao u klubu iz kojeg si me doveo?
Negdje je tu s poslodavčeve strane zaboravljen ono first principle razmišljanje koje je bilo kod dolaska i postalo ono emotivno pa bilo ono staro "ovo mi ide na kurac i to želim da sada promjeniš." . Ne može to biti nikakvo strateško planiranje.

Onda kad dodas onaj statistički podatak da nam u zadnjih 8g prosječan trener 0.7g ostaje (i Sancho je iznad prosjeka) kako da taj kontroverzni avangardni tip trenera bio zamišljen? Šok terapija koja se ne čeka? Onda logičnije dati otkaz nakon Gorice kad očito nije djelovala ta šok terapija.

Ti jednostavno iz gornjeg podatka vidiš da poslodavac voli vatrogasni pristup i šok terapije i to je skroz OK jer očito njegov stil je za Rijeku polučio rezultat, ali iskreno nekako teško mi od početka bilo zamislivo da će ovaj tip simbioze funkcionirati bez da poslodavac vjeruje i pusti takav profil trenera da odradi šta mora raditi.

Kako su dečki iz podcasta KMNM rekli u početnim epizodama(prije ove sage):
"Kad trener krene mijenjati svoj modus operandi da se prilagodi drugim zahtjevima, to je često početak njegovog kraja".

A koji je bio dogovor? Ono za rotacije nitko ne shvaća ozbiljno

Barišić bi sad bio zdrav da nisu Sancheza preko medija maltretirali da prestane rotirat.

Dobili smo sve utakmice u kojima je Barišić startao u formaciji s 3 iza. Bili bi 3. sigurno da je ostao zdrav i definitivno bi izgledali bolje u finalu kupa u toj formaciji.

Sanchez je 100 puta izjavio da su neki igrači preopterećeni i da ih treba dozirat.. majstori ga natjeraju da koristi najbolje bez straha od ozljeda i ishod je pokidan ACL kod najtalentiranijeg igrača u ekipi.
U svakoj mojoj pjesmi nalaziš se ti, ne mogu Rijeko tebi prestat pjevati.. 💙🤍

B
Quote from: Fiume e basta on 24.05.2026, 23:51Badbeat, kad je predstavljanje Keka? Znaš li možda?
Nestrpljiv sam 😉

Ne znam kad, ali će ga biti. Trebaju se prvo s VSDA stvari riješiti.

Što se dogovora Miška i VSDA tiče rekao sam što znam, ne znam o kakvim se dogovorima tiče, ni kad su dogovarani, možda čak i pri potpisivanju ugovora, a onda nije riječ o miješanju u posao, već smjernicama koje možeš prihvatiti potpisom ugovora ili ne.

Znam da mu ne zamjera rotacije, već postavljanje igrača u neprirodne pozicije i posljedno lomljenje ritma tih igrača i očekivao je da će Europu kroz HNL osigurati ranije i da će moći isprobati mlade igrače, prvenstveno Todorovića.

K
BADBEAT, pa čovjek MORA postaviti igrače na neprirodne pozicije, kad su mu 2 klauna servirala roster bez jednog pravog krila.

Okej, još mogu shvatit ako kritiziraš onaj dio gdje je Lasickas igrao osmicu, ali čovjek je jednostavno trebao kemijat (Gojak i Ndokit krila, Husic na zadnjem veznom jer se nije htjelo dovest igrača da uzima mjesto velikom dekiju u ekipi, koji je za zahvalu otisao besplatno kao i Djuro Radelja i Selahi)

K
I drago mi je da Kek dolazi jer da se Keku ovakav roster servira koji je Sanchez imao, mislim da bi on Darkeca pretvorio u jednu Michelin gumu.

25.05.2026, 00:34 #1026 Last Edit: 25.05.2026, 00:47 by NdockytovaLinijaKretanja
Quote from: kirac_87 on 25.05.2026, 00:20BADBEAT, pa čovjek MORA postaviti igrače na neprirodne pozicije, kad su mu 2 klauna servirala roster bez jednog pravog krila.

Okej, još mogu shvatit ako kritiziraš onaj dio gdje je Lasickas igrao osmicu, ali čovjek je jednostavno trebao kemijat (Gojak i Ndokit krila, Husic na zadnjem veznom jer se nije htjelo dovest igrača da uzima mjesto velikom dekiju u ekipi, koji je za zahvalu otisao besplatno kao i Djuro Radelja i Selahi)

Tači krenuo desno dvije utakmice dobar pa je prebačen lijevo, Gabya nema na mapi krene igrat na desnom krilu, nakon dvije utakmice na lijevom, Morčiladze krene ko lijevo krilo, završi na desnom beku.
Apsolutno se slažem za zamjeranje rotacije po pozicijama, jer zadnje što možeš sa ograničanenim igračima je rotirat ih po pozicijama.
To tupim cijelo vrijeme kad su se zamjerale rotacije, da nije problem u rotacijama nego konstantno šaltanje igrača po pozicijama.

Sve je krenulo od Tačija, odlična utakmica protiv Gorice i Slaven Belupa back to back na desnom krilu i onda iz nepoznatih razloga na lijevo krilo ga stavi protiv Dinama di je bio nevidljiv, i onda je krenulo zakucavanje na klupu i tribine.

B
Ako je istina da je Kek odavno sve dogovorio bilo bi zanimljivo vidjeti sa kojom PR vratolomijama bi naši izašli u slučaju da je Sanchez uzeo kup i eventualno završio 3., a lako je mogao..

D
25.05.2026, 07:57 #1028 Last Edit: 25.05.2026, 07:59 by deo123
Quote from: Boy3006 on 25.05.2026, 07:29Ako je istina da je Kek odavno sve dogovorio bilo bi zanimljivo vidjeti sa kojom PR vratolomijama bi naši izašli u slučaju da je Sanchez uzeo kup i eventualno završio 3., a lako je mogao..

Zašto misliš da bi? Rekao bi da nije zadovoljio i da mu se ne svidja kako izgleda na terenu, jednako kako je rekao za Djalovica.
Gazda je gazda, ako mi se ne svidjas, promjenim te. Puni previše razmisljaju svi o emocijama, isprikama..ovaj gore nije taj..ako na pretplatama nije lomio srce, neće ni sa Španjolcem nekim previse.
Sanchez se ulovio dogovora o ciljevima al nije spomenuo neke druge stvari koje je isto dogovorio sa SD pa nije ispostovao. I to je ok, odnos sa navijačima mu je jača strana, ali zato i prolazi lose sa upravama redom

S
Quote from: Badbeat on 25.05.2026, 00:14
Quote from: Fiume e basta on 24.05.2026, 23:51Badbeat, kad je predstavljanje Keka? Znaš li možda?
Nestrpljiv sam 😉

Što se dogovora Miška i VSDA tiče rekao sam što znam, ne znam o kakvim se dogovorima tiče, ni kad su dogovarani, možda čak i pri potpisivanju ugovora, a onda nije riječ o miješanju u posao, već smjernicama koje možeš prihvatiti potpisom ugovora ili ne.

Znam da mu ne zamjera rotacije, već postavljanje igrača u neprirodne pozicije i posljedno lomljenje ritma tih igrača i očekivao je da će Europu kroz HNL osigurati ranije i da će moći isprobati mlade igrače, prvenstveno Todorovića.

Te famozne smjernice mogu biti samo one koje prepoznaje cijeli svijet sporta, a to je algoritam koji se tako odredi i strukturira da pred stručni tim stavi realne ciljeve na početku sezone. Ako to jedna od strana ne zna ili ne razumije, bolje da niti ne sjeda za stol. Nema tu mudrosti ili pikanterija.

Poslodavac ne može (u većini slučajeva nema nikakve kompetencije) isticati detalje koji služe kao sredstvo u ostvarivanju ciljeva (čuvanje igrača od ozljeda, famozne rotacije, stavljanje igrača na "neprirodnu poziciju" itd). Dakle, poslodavac postavlja ciljeve koji nama u Rijeci nisu magloviti. Davno je Miško rekao (koji put i s krivim tajmingom) da Rijeka nema imperativ osvajanja prvenstva. U kupu nikad ne možeš biti siguran da ćeš ga osvojit, pa je i taj cilj malo elastičnije određen frazom "čim dalje". Mi smo stigli najdalje, do finala. Europa je nagrada, ali nam je očito imperativ, ako je Sančo morao izboriti Europu.

Dakle, kad kažeš "ne znam o kakvim dogovorima se radi", sa sportske strane postoji samo jedna istina - gazda nema pravo tražiti ništa partikularno. Može... "stavi Juncaja", kako Vukušić kaže, barem 10 minuta, kad je utakmica već dobivena, ali onda ulazimo u sferu krajnje neozbiljnog. Onda gazda nije ozbiljan pregovarač. A Vukušić nije ozbiljan novinar, jer svi jako dobro znamo da u polusezoni Juncaja, koliko god je bila pobjednička, ni jednu utakmicu nismo "riješili" prije njenog isteka. Čak ni onu protiv Lokomotive 4:0 doma, jer su treći i četvrti gol padali nakon 85. minute. Vodstvo od 2:0 nije zajebancija za uvođenje kadeta i amatera u igru.

Suma summarum, Sančo dobro kaže da je ispunio sve ciljeve. Jer ciljevi i nisu mogli biti drukčije postavljeni. Ako jesu, to je ezoterija, a ne profesionalni nogomet. Miško jednostavno po svojoj ulozi nije imao pravo tražiti ništa extra. Nije u njegovoj domeni.

I opet Sančo dobro kaže (kao što je rekao i Sopa), Miško ima puno pravo na kraju balade odlučiti kako god, on je gazda. Koliko je dosljedan i koliko se drži dogovora, u to više ni ja ne ulazim, ali imam pravo biti toliko drzak i tvrditi da znam algoritam postavljanja (realnih) sportskih ciljeva. U teroji ih ima deset, tako lijepo su i logično posloženi, čitko ispisani da bi svima trebali biti razumljivi i nema potrebe znati ih napamet. Sama priroda poslovanja i poslovnih odnosa je u njima ukrcana.

Hrpa pizdaria uglavnom. Ajde barem ne tolika kao s Juncajem, ali kako god okrenes, hrpa pizdarija koja se ponavlja sa svakim trenerom. A kad se nesto ponavlja stalno...

Uvijek se kod Keka sjetim kako on testira igrace i njihov karakter -  Gavranovic je recimo prvih par utakmica igrao krilo, Mateia je stavljao na desno krilo, Kramaric je igrao lijevo krilo itd.

Koje su to tocno zamjerke, koji igrac je igrao na neprirodnoj poziciji? Sasvim specificno?

Koliko me sjecanje sluzi niti jedan obrambeni nije igrao napadaca. Kemijanje je bilo jedino i iskljucivo na krilima jer je DRS napravio super posao zbog kojeg su realno otisla 2 trenera. Sve ostalo su price za malu djecu. Koliko je samo bilo primjedbi kad je Endokit bio na desnom krilu kod Đalovica.

Da postoji nesto sto su dogovorili kod potpisa ugovora, a sto nije ispostovano, vec bi to bilo izaslo javno, ali ocito ne postoji. Ako Sanchez kaze ispunio sam sve sto se trazilo od mene - OK, pa ti bar imas mogucnost da natipkas DVu clanak i da napises sto nije ispunjeno. Kraj price. Ali kad nemas sta, branis se sutnjom.

S
Quote from: Snjesko on 25.05.2026, 08:13Hrpa pizdaria uglavnom. Ajde barem ne tolika kao s Juncajem, ali kako god okrenes, hrpa pizdarija koja se ponavlja sa svakim trenerom. A kad se nesto ponavlja stalno...

Uvijek se kod Keka sjetim kako on testira igrace i njihov karakter -  Gavranovic je recimo prvih par utakmica igrao krilo, Mateia je stavljao na desno krilo, Kramaric je igrao lijevo krilo itd.

Koje su to tocno zamjerke, koji igrac je igrao na neprirodnoj poziciji? Sasvim specificno?

Koliko me sjecanje sluzi niti jedan obrambeni nije igrao napadaca. Kemijanje je bilo jedino i iskljucivo na krilima jer je DRS napravio super posao zbog kojeg su realno otisla 2 trenera. Sve ostalo su price za malu djecu. Koliko je samo bilo primjedbi kad je Endokit bio na desnom krilu kod Đalovica.

Da postoji nesto sto su dogovorili kod potpisa ugovora, a sto nije ispostovano, vec bi to bilo izaslo javno, ali ocito ne postoji. Ako Sanchez kaze ispunio sam sve sto se trazilo od mene - OK, pa ti bar imas mogucnost da natipkas DVu clanak i da napises sto nije ispunjeno. Kraj price. Ali kad nemas sta, branis se sutnjom.

Ne samo da očito ne postoji, nego - kad bi postojalo, bila bi budalaština. Miško je usput izrekao samo jednu, recimo realnu tvrdnju - da imamo premalo bodova u prvenstvu. Ali broj bodova se nikad ne definira i ne postavlja kao uvjet. Hoćemo li staviti mrlju na našu titulu 2025., jer je osvojena "s manjim brojem bodova"? Ma nema šanse.

Neke realne kategorije bi mogle biti - davanje šanse juniorima, afirmacija igrača... to bi mogle biti neke natuknice dogovora. Ali... ako je tako, to se stavlja u cilj uz više nego razvijenu svijest da bi te moglo koštati nešto bodova; to su više razvojni ciljevi, a ne rezultatski.

S
Quote from: Badbeat on 25.05.2026, 00:14
Nestrpljiv sam 😉

Sad poslije Sopića i Sancheza znamo da Miško upravlja s kim će se igrat i na kojim pozicijama. Da li s pomoću igrača upravlja i izvedbama na terenu, primjerice, protiv Osijeka?

I
A Kramarić je u Hoffenheimu što? Čista špica?

Znam da je ljudima neke stvari teško prihvatiti i progutati. Ovo što je Badbeat napisao, znam i ja dulje vrijeme.

Slažem se sa činjenicom da kat nema što sastavljati prvih 11. Sopiću se nametao Juncaj, ali Sopić je rekao : "nema šanse!"

Ovaj je navodno kroz osmijeh još na u tim dogovorima navodno i poticao sve to skupa, te ideje, okrenuo se i napravio po  svome.

Inače. Da otkrijem još jedan detalj. Iz prve ruke sam dobio info od čovjeka da Sanchez baš nije "centriran", prilikom Sanchezovog pregledavanja budućeg stambenog prostora. Dobio sam info o nevjerovatnoj aroganciji. I bilo je ...ako je Zvone bipolaran, ne znam što je Victor.

Ok. To ne bi trebalo imati veze toliko sa tim kako on vodi momčad na terenu.

I opet se vraćam na Poljud i onaj igrokaz. Vranić je to okarakterizirao kao "namjeru". Tad sam si mislio. Tko je tu lud. Ali sve više mi ta priča ima smisla.

D
25.05.2026, 08:37 #1034 Last Edit: 25.05.2026, 08:38 by deo123
Miskovic upravlja poslovanjem, dva ulaska Juncaja u 75oj kad je gotovo je zdrav razum za 10% budžeta. Politika kluba je njegov posao, ako je SD i uprava odlučila da ima želju probati Todorovica i znati trebamo li golmana to je sasvim legitimno traziti od trenera. Europu smo imali toliko prilika za osigurati ali..kreativni mod

I sad imamo Todorovica koji ako je gledati zadnju utakmicu i količinu krivih ispucavanja...mozda i nije taj...ali ne znamo jer je kikser branio do zadnjeg casa.

Ne treba izvlačiti ove privatne stvari Sancheza, nije covjek kriv, sa nekim stvarima se rodiš, jbg..to su znali kad su ga potpisivali