Klub

Started by Fornax, 13.04.2023, 17:30

Previous topic - Next topic

Istegnuće kralježnice, Fiume e basta and 5 Guests are viewing this topic.

S
@Marabunt Campetto "Možemo reći, da Mišković bez Predraga Slobode "ne bi postojao" jer je čovjek jedno 15/20 godina radio s Volpijem prije Miškovića."

OK... ali nisam htio ići toliko daleko. Onda možemo i o Komenu pričati i njegovoj ulozi.

I
Quote from: Silvio Dante on 20.09.2024, 18:35
Quote from: 18orvat on 20.09.2024, 00:18Osijek i Hajduk cijeli period imaju veći budžet a slabije rezultate. 

Čuj to? U kojem vremenskom periodu? Rijeka, a kad se s punim pravom imala podičiti tvrdnjom iz ove tvoje gore rečenice, da ima bolje rezultate, je u pravilu imala i veća proračunska izdavanja i od Osijeka i od Hajduka. Kad je ta vaga prevagnula, kako su oni, oba, dizali svoja ulaganja, a Rijeka kopnila od 2017. naovamo, tako je i taj omjer vrludao. Na jednu, drugu, treću stranu. Na stranu prošla sezona. Gdje smo zaista nadišli i prevazišli sva očekivanja, a koja su zadana po utrošku.
Ali sezone prije, dvije ili tri sezone si bio iza tog Osijeka u poretku. Isto tako i Hajduka. Hajduk ti u dvije sezone prije ove zadnje uzima Kup. A tebi zadnji kup datira iz sezone 19./20.

Dakle, lakše malo s tako tvrdim definicijama i ocjenama. Sve je to u par deka i po onoj ko bi doli sad je gori, a može i po onoj i po lojtrici gor i po lojtrici dol. A vladar je samo jedan, da i to ne zaboravimo spomenut, dok se mi glođemo oko kosti.

Ajmo ne biti paušalni.
Hajduk nikad nije imao manji proračun od Rijeke.
Dapače, Hajduk na placi ima ima igrače koji zaradjuju vise nego je Rijeka platila odštetu.

Osijek ima jači proračun otkad je Ungar ušao u klub i u tom vremenu bio jednom ispred Ri, ne bi ni to da u sezoni nije bilo pauze radi korone kad je osovina Stefulj Čolak radila ko Švicarska urica.

I
Ja sam danas ko pošten čovjek čekao na pješačkom u gradu i prošla je Sneky u onom nekom range Xy nečemu i Misko suvozač, a tablice Ri!

Znaci Misko pošteno plaća porez !

Još jedan plus za Miska, a vi dalje tražite minuse  :P

Quote from: ispod stijena on 20.09.2024, 21:18Znaci Misko pošteno plaća porez !
Ne misle svi tako.
#degenerik

Quote from: ispod stijena on 20.09.2024, 21:13Osijek ima jači proračun otkad je Ungar ušao u klub i u tom vremenu bio jednom ispred Ri, ne bi ni to da u sezoni nije bilo pauze radi korone kad je osovina Stefulj Čolak radila ko Švicarska urica.
Molim?
Osijek ti je, kako i rekoh, ravne 3 uzastopne sezone bio u konačnom poretku ispred Rijeke. Sezone 20./21, 21./22 i 22./23.
Ako lažem ja, ne laže Sofascore ;D
Što se Hajduka tiče, zadnjih 5, možda 6 godina to je prešlo na Hajdukovu stranu. Prije toga smo ih debelo šili u pogledu troškova. Troškova po stavci prve ekipe primarno. I danas nam oni ne bježe toliko u tom domenu, njima je radna zajednica mnogo veći problem. Odnosno tu se radi još veća razlika nego što to uistinu i je.

Ali nebitno u konačnici. Lova nikome od tog trojca nije problem. To jasno treba istaći. S 10 i više milijuna Eura, a koje svi, neki i debelo više od toga troše, ima se igrat i izgledati puno reprezentavnije od ovoga što kako to društvo izgleda.

Digresija, ali Osijek je primjer da samo s parama nećeš nikud doći bez dobre organizacije u klubu. Dobro sad je tu pitanje sportskog interesa produljene ruke konzervativne mađarske vlade koja ima po jedan Osijek i u Srbiji i Slovačkoj, a koja u ovaj Osijek dovede direktora kluba da usput vodi gradilište hotela vlasnika na drugom kraju države.

Ali prilično sam siguran da bi oni htjeli bolje koji god im bio interes, a ne mogu nego se koprcaju u blatu već skoro deset godina, a najbolji rezultat u povijesti kluba im je drugo mjesto u 20/21 sa Bjelicom i njegovim stožerom kojeg su plaćali preko milijun eura godišnje.
#navodninavijač

I
Quote from: aahzinho on 20.09.2024, 14:19
Quote from: ispod stijena on 20.09.2024, 08:34Nisam skroz koncentrirano pročitao pa ne mogu dokučiti zadnju rečenicu "ne znam za tebe".

Sorry, tu sam se ulovio na tvoje postove u zadnje vrijeme. Ako sam te shvatio dobro, po tebi je ova sezona ok i jedini razlog zašto većina nas kuka je što smo isprovocirani cijenama pretplate? Pa je moj cijeli odgovor vezan nekako na taj zaključak. Moguće i da sam u krivu.  :nisamja: a

Quote from: ispod stijena on 20.09.2024, 08:34Ono što sam pročitao, pročitao sam da se referiraš na zadnju godinu, tj aktualnosti. To je razumljivo.

Politički ću baciti par protu pitanja.

1. U "regionu" izuzev Vučićeve Zvezde i Zdravkova dinama navedi klub koji 10 godina ima konstantu?
2. U regionu, uzmimo i Balkan cijeli, navédi klub koji ima usmjerenu, prepoznatu klupsku politiku. Ono rade i proizvode mlade preprodaju, imaju održiv sutav. (uvjet da nije to jednogodišnje, dvogodišnje čudo nego da traje)?
3. Definiraj bilo koji klub u regionu koji je lišen političke propagande, bez predznaka "nacionalni" koji traje i djelomično je konkurentan 10 godina?
4. Možeš definirati i Euro klub koji razvija mlade , a ujedno ima i rezultat koji navijači očekuju u potpunosti.

uffff...nije lako odgovoriti na pitanje, s obzirom da takve stvari nemam baš u malom prstu. Probao sam vrtiti kroz ChatGPT, koji nije baš najpouzdaniji pa je možda i krivo.
Gledao sam na cijelo područje bivše austrougarske, ne samo na Balkan.
Jedini pravi primjer koji sam vidio što se rezultata i budžeta tiče je Slovan Bratislava. Nisam išao u detalje viditi koja je njihova politika, ali zadnjih sezona imaju konstantu rezultata s budžetom sličnim nama. S time da sam se fokusirao na europske rezultate. Domaće prvenstvo mi nije relevantno za ovu temu.

Ostala dva primjera bi bila eventualno Ferencvaroš (ali kod njih sam primjetio da budžet raste zadnjih par sezona i da je sad veći nego naš) i Sturm (isto kao i Ferencvaros a i ne znam jel ima smisla uspoređivati nas i Austrijsku ligu). U oba slučaja je fokus bio na redovne europske rezultate, a ne domaće prvenstvo.

Sa srbima mi se ne da uopće uspoređivati, jer je to isti politički cazzo kao i HNL

Quote from: ispod stijena on 20.09.2024, 08:34SAmo da ponovim ko papagaj. U Miško vrijeme smo u prvenstvu konkurentniji nego u Volpi vrijeme, što god tko mislio. Dinamo nije slabiji. Dinamo je realno najslabiji bio kad smo mi osvojili naslov. Tko ne vjeruje neka pogleda njihov sastav te sezone.

Ne znam koji je kriterij gledamo konkurentnost? Ne sjećam se više jel Volpi izašao iz kluba 2018 ili 2019. Ali evo ti bodovna razlika između dinama i rijeke po sezoni od 2013. Ne vidim kako smo im konkurentniji u odnosu na one 3 sezone oko titule?

2013. 24
2014.  11
2015.  13
2016.  8
2017.  -
2018. 3
2019.  25
2020. 16
2021.  14
2022.  14
2023. 31
2024.  8

Ovo kako si stekao dojam.
Pa relano nisi previše krivo. Sezona nije odlična nije ni dobra nije ni katastrofična, onako OK, bas kako si definirao. Trenutno.
Ispali iz Europe, katastrofa je način, ali ništa novo. Još jedan dan u uredu.

Ove bodove u analizi zaostatci.
Reci ću ti samo da ovih 8 lani i onih 8 2016 su isti "brojkom", ali totalno drugi kontekst.
Mi smo od kraja siječnja ove godine do svibnja bili  vodeći i lovina, a 2016 te je Dinamo osigurao naslov. sredinom travnja kad je cijeli zapad fućkao Keku jer je vadio Mateia i stavio Vesovica (za kojeg se tad smatralo da je desni bek).
Sopic na X stavljao drugog napadača op.a.

Ovo kad je 2018.te bilo 3 boda razlike je bilo kad je Dinamo u zadnjih 5 kola imao možda 6 bodova od 15, kad su gubili od Rudesa i Slavena i igrali drugom ekipom.
Mislim da smo ih i dobili golom Acostya u Maksimiru i prije onih 4:1 na Ruji kad je Gavran provocirao. Još su to proljece gubili i od Osijeka i Hajduka doma.
U prijevodu opustili se maksimalno, čak su uz dva poraza od nas imali komotnu situaciju.

I to je to.
Prepuštam se onoj "vrijeme će pokazati"

I
Quote from: Silvio Dante on 20.09.2024, 21:31
Quote from: ispod stijena on 20.09.2024, 21:13Osijek ima jači proračun otkad je Ungar ušao u klub i u tom vremenu bio jednom ispred Ri, ne bi ni to da u sezoni nije bilo pauze radi korone kad je osovina Stefulj Čolak radila ko Švicarska urica.
Molim?
Osijek ti je, kako i rekoh, ravne 3 uzastopne sezone bio u konačnom poretku ispred Rijeke. Sezone 20./21, 21./22 i 22./23.
Ako lažem ja, ne laže Sofascore ;D
Što se Hajduka tiče, zadnjih 5, možda 6 godina to je prešlo na Hajdukovu stranu. Prije toga smo ih debelo šili u pogledu troškova. Troškova po stavci prve ekipe primarno. I danas nam oni ne bježe toliko u tom domenu, njima je radna zajednica mnogo veći problem. Odnosno tu se radi još veća razlika nego što to uistinu i je.

Ali nebitno u konačnici. Lova nikome od tog trojca nije problem. To jasno treba istaći. S 10 i više milijuna Eura, a koje svi, neki i debelo više od toga troše, ima se igrat i izgledati puno reprezentavnije od ovoga što kako to društvo izgleda.

Dobro , to sto su bili bod dva vise ni ne brojim.
Zatomio sam  ;D

Hajduk danas bar ima minimum 6 igrača koji su placom jači od najplaćenijeg Ri igrača.
Al nije ni bitno, radna zajednica je njihov problem kao i organizacija kluba, to je prica za sebe.

A sam pokazatelj da mi je skroz skliznula činjenica da je Osijek tri sezone zaredom bio iznad  govori čak vise o njima nego o mom lapsusu.

21.09.2024, 22:38 #413 Last Edit: 21.09.2024, 22:42 by Marabunt Campetto
Quote from: SandroB on 20.09.2024, 21:00@Marabunt Campetto "Možemo reći, da Mišković bez Predraga Slobode "ne bi postojao" jer je čovjek jedno 15/20 godina radio s Volpijem prije Miškovića."

OK... ali nisam htio ići toliko daleko. Onda možemo i o Komenu pričati i njegovoj ulozi.

Možemo i o Komenu, dožupanu Boras Mandić inače navijač Rijeke itd.
Činjenica jest, da je Predrag Sloboda povukao Miškovića kod Volpija. A kad su ulazili u HNK Rijeka,  Predrag je već bio predsjednik VK Primorje...
Ri Or Die

Quote from: Arci1984 on 06.09.2024, 22:51
Quote from: Marabunt Campetto on 06.09.2024, 21:41B-2 PSIHIJATRIJA
Odjel i broj sobe od našeg prijatelja

Tko zna, dal' je čovjek živ?
Imao je kofer, plahta sa kreveta sa sprejom B-2 Psihijatrija. I uvijek je bio sam protiv svih!
Ri Or Die

S
Quote from: Marabunt Campetto on 21.09.2024, 22:38
Quote from: SandroB on 20.09.2024, 21:00@Marabunt Campetto "Možemo reći, da Mišković bez Predraga Slobode "ne bi postojao" jer je čovjek jedno 15/20 godina radio s Volpijem prije Miškovića."

Možemo i o Komenu, dožupanu Boras Mandić inače navijač Rijeke itd.
Činjenica jest, da je Predrag Sloboda povukao Miškovića kod Volpija. A kad su ulazili u HNK Rijeka,  Predrag je već bio predsjednik VK Primorje...

Sve to odigravalo se pod krovom objekta u kojem sam svakodnevno dvadesetak godina već. Sve su mi priče jako poznate; Predrag, VK Primorje itd. Po onome kako pišeš vjerujem da su i tebi poznate te priče, ali ništa od svega navedenog ne pobija moju tezu da Miškovića ne bi bilo da nije bilo Volpija. Sugurno znaš i to da Predrag nikad ne bi uzeo Rijeku, kao što ju je Volpi uzeo, na prvi mig. Obožavao je Kvarner i škampe.

A
Quote from: Marabunt Campetto on 21.09.2024, 22:56
Quote from: Arci1984 on 06.09.2024, 22:51
Quote from: Marabunt Campetto on 06.09.2024, 21:41B-2 PSIHIJATRIJA
Odjel i broj sobe od našeg prijatelja

Tko zna, dal' je čovjek živ?
Imao je kofer, plahta sa kreveta sa sprejom B-2 Psihijatrija. I uvijek je bio sam protiv svih!
Živ je, živi s nekoliko korisnika koje nadgledaju

Kovačić u Slaven Belupo u tri utakmice, napravio nego što će đale u godini dana ..
Naravno da je do nove godine bivši ..
Pa ti stavljaj osobe koje nikad nisu bili glavni treneri na tu poziciju .
Očito da se nije ništa naučilo ..
A ta priča da je poslušan pa je zato trener..
Šta to znači..?
Ne stavljati mlađe igrače nego starije..
Onda koga ćeš prodati .!?
U svakom slučaju ludo...

L
Quote from: Hololulu on 22.09.2024, 10:54Kovačić u Slaven Belupo u tri utakmice, napravio nego što će đale u godini dana ..
Šta to znači..?
U svakom slučaju ludo...

Previše kritika na račun Đakovića a praktički još nije ni počeo raditi. Dajmo mu vremena, ovo što smo do sada vidjeli je vrlo obećavajuće.

Z
Quote from: LenRi on 22.09.2024, 11:00
Quote from: Hololulu on 22.09.2024, 10:54Kovačić u Slaven Belupo u tri utakmice, napravio nego što će đale u godini dana ..
Šta to znači..?
U svakom slučaju ludo...

Previše kritika na račun Đakovića a praktički još nije ni počeo raditi. Dajmo mu vremena, ovo što smo do sada vidjeli je vrlo obećavajuće.

Kovačić? Đaković?
WTF ljudi smanjite cugu.