Klub

Started by Fornax, 13.04.2023, 17:30

Previous topic - Next topic

kircipijanci and 2 Guests are viewing this topic.

Z
25.04.2025, 09:38 #885 Last Edit: 25.04.2025, 09:39 by Zelko Maler
okruženje se promijenilo, to moramo priznati jer za razliku od onda ( Volpi era) nije moguće dovesti za 200k igrače tipa MIšić, Bradarić, Jugović, Kvržić.
Problem je što se mi nismo adaptirali na to. AKo ne možeš za 200k dovesti igrače Slavena i Osijeka pa i Hajduka onda se preseli na Bosnu, Kosovo, Albaniju, Makedoniju. Od tamo možeš.
Vinko Rozić i Moris Valinčić su odlični primjeri. Evo nadam se i Ante Oreč. Luka Mamić iz Vž ( 3 gola, 4 asista), Luka Lučić iz Belupa ( bočni bolji od Devetaka)
Mitrovski je odičan pick Varaždina iz Makedonije. Zašto se ne bi probalo sa Hazrollajem ( Kosovo). Loksa je ubola dosta dobrih albanskih igrača, sad ih je stalo, ali Uzuni , Tuci i Kastrati su im odlični pickovi bili. Ima i u tom Laciju igrača.
Samo se premjesti u te lige i radi isti poučak ko i prije 10 god u HNL.
U HNLu prati isteke ugovora. Slovenija isto ima jako zanimljive igrače, ali oni su sad financijski skočili pa ih je teže dovesti.

B
DRS vise nema sto raditi u nasem klubu. Ima 2 izvora odakle zna dovesti igrace- Istra i otpaci GNK.

GNK nije vise toliko mocan da ima 200 igraca pod ugovorom koje svako malo skarta i da poberemo ostatke.
A Istra vise nije ekipa koja je za 3 koplja ispod nas. Ugovori kod nas i njih su isto mala razlika, a neki razvojni igrac ce radije ostati tamo gdje ce napredovati pod dobrim trenerom nego doci ovdje u nasu konfuznu sredinu u kaoticni nogomet za 20 posto vecu placu. Gdje ces nogometno nazadovat sa ovim nasim stozerom.

Žarko Puhovski: Rijeka je ustrojena kao Real Madrid
"Bruno Petković je bio glavni problem Dinama ove sezone. Treneri su se mijenjali više ove sezone, ali to je bilo tako. To je igrač od dva poteza, vidite da je igrač, ali nakon toga padne. On ne radi velike poteze slučajno, odigrao je 15 minuta za Hrvatsku protiv Brazila koje ćemo pamtiti.

Na momente izgleda da ne može hodati, ne može trpjeti batine i bez toga ne možete biti igrač. Dinamu je nedostajalo ove sezone što su imali taj primadonski stav s Petkovićem", rekao je Puhovski pa dodao o Rijeci: "Mislim da je Rijeka ustrojena slično kao Real Madrid i da je to uspjeh Rijeke".

Ž nema pojma, da je Rijeka bila bolja od Real Madrida...

https://youtu.be/NS6XVFZhsqo?si=LwM0s5xf0LxFD0tA

Ri Or Die

K
30.05.2025, 07:40 #889 Last Edit: 30.05.2025, 08:04 by Kostrena
Želim brzi oporavak dopredsjedniku Sculcu

Pohvala našoj PR službi, odlično odrađen posao zadnjih nekoliko dana, fan shop malo kaska no ništa novo. Dajte nam još kolekciju sličica kao 2017!
Na valovima naših nadanja plovimo bez stajanja

I
Gledam, čitam otiči ce đuro, radelja, selahi, fruk. Pivo najjeftinije je 3 eura, za godinu dana to je hiljadu i više, 8 milja je bilo na rujevici da se svako odrekne jednog dnevno i nađe sa poslovni oblik ulaganja u klub bilo bi i za lindona, đuru, radelju...ajde nek fruk ode, a višak za top špicu i dva igrača koji rade prevagu

A
Ma ima u regiji igraca koliko hices.
Sta su napravili ove sezone u Europi Borac i Celje!?
Nemaju ini veci budzet id Rijeke, pa Olimpija, Rapid Bec...
EX Yu, Madari, Austrijanci, Cesi, Poljska...moze tu naci kvalitetnih pojacanja.
Pa Australija, Japan. Egipat...Ima a tih zemalja koje prolaze ispod radara. Cijela Juzna i Centralna Amerika osim Brazila i Argentine..

Z
Riječka politika i riječka "elita".
Ako itko još koristi riječ "elita" za skupinu ljudi koja je godinama dosljedno – s predumišljajem – gledala kako se guši jedina stvar koja ovaj grad još drži živim, onda ili ne zna ništa o Rijeci... ili je dio problema.

Ti isti gospodari praznih fraza godinama su uništavali sve što ima miris strasti, bunta, zajedništva.
Od brodogradnje do kulture. Od sporta do zdravog razuma.
Jedino što im nije smrdilo – bile su lože.

Jer loža nudi tri stvari koje vole:
– besplatan ulaz
– kameru koja ih snimi
– i osjećaj da su bitni, iako u stvarnom životu ne vrijede gotovo ništa.

Grad Rijeka, suvlasnik HNK Rijeke, nije nikada uložio ni volju, ni znanje, ni ponos.
Jedino u što ulažu – to su njihovi apetiti.
Da ih se spomene, da se naslikavaju, da mogu reći "i mi smo podržali", iako nisu ni kafu platili, a kamoli dres.

Zašto nisu klub podržali kad je trebalo?
Zašto nisu doveli sponzore kad su mogli?
Zašto su svaki put kad je trebalo pomoći – nestali kao kiša na plus 40?

Zato jer njih Rijeka ne zanima.
Ne osjećaju je. Ne razumiju je. Ne zaslužuju je.

Gospodarstvenici?
Plodine, JGL, Erste, svi lokalni "veliki igrači"?
Imate milijune. Vozite aute skuplje od budžeta kluba.
A za klub koji vašim ljudima znači sve – imate nulu.
Uplatite koju crkavicu i mislite da ste heroji.

Pa jebem vam PR odjele, marketing strategije i društvenu odgovornost.
Rijeka je najjači brend koji ovaj grad ima.

A vi to ne prepoznajete jer vam je mozak zarobljen u Excel tablici i sve što ne možete izračunat u ROI – ne postoji.

Niste sponzori. Niste podrška. Niste ni publika. Vi ste sramota.

Ali znate kad se pojavite?
Kad Rijeka pobijedi. Kad su kamere tu. Kad treba nekome žicat kartu za dijete od frenda iz Zagreba.
Tada svi znaju broj direktora, svi imaju vezu za "dvi u ložu", svi se odjednom "povezuju s klubom".

Vi ste šaka usrane koristi.
Ništa više. Ništa manje.

Zato kad idući put Rijeka osvoji naslov, nemojte se čuditi ako vam ljudi ne plješću.
Možda vas pogledaju.
Možda vam kažu "bravo".
A možda vam jednom netko – na sav glas – kaže ono što svi znamo:

Ovo nije vaše. Nikad nije bilo. Nikad neće biti.
Ovo je naše. I ostaje naše. Bez vas. Usprkos vama.

Sram vas bilo. I da je pravde – bilo bi vas sram već odavno.

Na ovo bih se samo nadovezao informacijom da ona  priča da Plodine ne sponzoriraju nikoga jer je takva politika firme provjereno nije točna.
#degenerik

Nije točno da ne sponzoriraju uopće?
Ili nije točno da ne sponzoriraju jer je takva politka firme?

Mile Ćurković iz Benkovca će sponzorirati Rijeku  :neretljak:

31.05.2025, 09:31 #897 Last Edit: 31.05.2025, 09:39 by Fornax
Quote from: dadoht on 31.05.2025, 09:16Mile Ćurković iz Benkovca će sponzorirati Rijeku  :neretljak:
Ako želi SkyBox, hoće. Simple as.

Kod mene bi lože bile isključivo za sponzore, pa makar zjapile prazne.

Mišković mu se očito ne želi zamjerati, jer da sam ja milijunaš vlasnik HNK Rijeka, ne bi postojala opcija da veliko riječko poduzeće ne sponzorira klub. Postojao bi stup srama na kojem se apsolutno nitko ne bi htio naći.

Quote from: Silvio Dante on 31.05.2025, 09:09Nije točno da ne sponzoriraju uopće?
Nije, u što se možeš sam uvjerit s dvije sekunde guglanja.

Da li je ta politka nekad postojala pa je ukinuta, ili se za odabrane (među kojima nije NK RIjeka) čine iznimke... Bo.

#degenerik

R

Sram vas bilo. I da je pravde – bilo bi vas sram već odavno.
[/quote]

Jako lijepo napisano. Otkud je to da podijelim.

Z
31.05.2025, 14:19 #899 Last Edit: 31.05.2025, 14:51 by Zelko Maler
mislim da su ti svi sponzori razlog zašto Hajduk može maštati o Garciji i Rozićima i igračima koji su van njihovog ranga.
Mi smo ih prepišali u svim rezultatima, imamo 3x manji budget od njih i prodali smo igrače za ogormne cifre. Zradili smko više od europe, tv prava. Oni nisu ništa prodali dvije godine i opet se piše ko k njima dolazi, a ne o nama.
Nevjerojatno. On ne bi trebali biti u mogućnosti dovoditi bil kakve igrače, dapače ja ne znam odakle njima za plaće, ali onda skužiš da je ovo štoo @Fornax piše razlog kako oni uopće mogu disati i opstajati.

SVI MORAJU DAVATI ZA HAJDUKA I MALI I VELIKI PRIVATNICI, PODUZETNICI SVI!!

Dolje svaki veći privatnik ima obavezu dati dio kolača za Hajduk.

Znam jednog čovjek u SD županiji koji ima pizzeriju i obavezan je davati  ne znam koliko, ali recimo 2-5% prihoda godišnje za hajduk. Ako slučajno ne bi dao to je hodajući mrtvac. Pribiju te na stup srama ili te doslovno pribiju. MOžda i bomba pre pizzeriju i to nije isključeno. Uglavnom bolje ne probati.
Uglavnom, dolje to uopce nije upitno, to im je normala kao da placas porez.

On je sitno riba, mislim da svi moraju davati.

I eto para.