SHNL 32. kolo: Rijeka - Hajduk, nedjelja 26.04.2026, 16:00h

Started by Radeljic enjoyer, 25.04.2026, 12:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Šafarić u životu nije igrao ofenzivan nogomet na postavljenu obranu. Al dobro, već je jednom bio debakl njegovim transferom u Rijeku, pa što ne bi i drugi put :)
#navodninavijač

Z
po 100.put, nije do trenera. Ovo naše nije do trenera.
Dajte otvorite oči i probajte vidjeti nekad širu sliku.(neki)
Kakav jebeni Šafarić. Ono što je odigrao protiv Rijeke prije dva kola je sramota. Sve je bilo na njegovoj strani, on je imao jedan udarac na gol (penal).
Nema problema, neka se makne Sanchez, ali naš problem je u rosteru , u jako nebalansiranoj ekipi. MI kad smo kompeltni, znači kad su tu i Vignato i Barišić + Fruk mi imamo masu rupa, a to su oba kirla, lijevi bočni i u veznom redu nekakav Pozo ili Pršir. ( Mišić za sirotinju). Ndockyt, Dantas i Barco to nisu. Petrovič bi trebao biti da nije raskrstio s Rijekom.

Nešto je ipak i do trenera.
#degenerik

A bokte, da Safaric. Svi koji bi htjeli Safarica neka pogledaju jos jednom Varazdin-Rijeka s druge perspektive.

Da, Safaric... To bi bilo epsko spustanje. Covjek je izgubio od trenutno 13. ekipe Portugala i bori se za ostanak, koja je ispala od Shamrock Roversa. Inace u grupi je Shamrock uspio osvojit 4 boda, pobjeda protiv Maltezana doma i bod protiv AEKa u Ateni. Izgubili su od Sparte 4:1 u gostima, Celja 2:0 doma i Shakhtara 2:1 doma.

Z
Quote from: Fornax on 27.04.2026, 13:12Nešto je ipak i do trenera.
je, ali micanje Sancheza i na ovaj roster dovest nekog, toliko nisu valjda glupi.
Ako ides u promjene potrebne su korjenite, mijenjaj sve na kraju sezone.

Nek Šafarić i slijedeće ljeto trijumfalno ispadne od neke žnj europske ekipe, zahvaljujući svom "pragmatičnom" pristupu.
Pa će onda valjda prestati forumske želje da preuzme našu klupu.
Ako će klub potpisati kapitulaciju i uzimati nekog ziheraškog bunkeraša, onda nek radije vrate Đaleta. Bar je trofejni trener za razliku od gorostasa vž nogometa.

Zanima me koliko žuči bi se prolilo po forumu i novinama da je Sanchez protiv tovara složio istu taktiku kao Šafarić protiv nas?
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

O samoj utakmici mi se ni ne piše
Napadači.
Zazivaju se bolji (što je i OK uvijek treba imat bolje igrače za sve pozicije) no realno njima je više za zamjeriti slabo sudjelovanje u igri prilikom izgradnje napada i to je ono što čini razliku u broju (ne)postignutih golova. Taj dio je pak rad svih skupa, a ne samo jednog ili dvojice koje se zove napadačima. I tu se vidi što znači Fruk i njegov izostanak.
Jučer kao i par utakmica prije, mi stisnemo protivnika na 30m koji bez nekog prevelikog umora brani zonu i otklanja sve što se uputi prema napadačima. OK, prođe tu i tamo na utakmici jedno ili dva podvaljivanja, ali i to su rijetke situacije koje su baš čista gol šansa. Što primjećujem, primjećujem da se mi s previše igrača spuštamo na zadnju liniju koji su statični i čekaju. Ubačaji su nam sve neki lagani polubaloni s distance i u tu šumu teško može zalutati nešto iskoristivo. Barufu su stvarali prolasci po boku i povratne s ruba kornera 16m, ali se to ne čini dovoljno puta, a trebalo bi kad je već kazneni prostor dupkom pun.
Ja osobno ne vidim samo problem u upitnoj nekvaliteti napadača koliko u lošijoj igri cijele ekipe u fazi napada u zadnjoj trećini. Kao što se gol brani od vrha napada tako se i protivnički gol napada s cijelom ekipom. Naša igra je pre spora u napadu, pogotovo izgradnja napada gdje lopti predugo treba da se pošalje u koristan pas.
Iskreno nadrobio bi još dosta toga, ali ovo je dio koji se tiče direktno prozvanih napadača.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Quote from: Zelko Maler on 27.04.2026, 13:14Ako ides u promjene potrebne su korjenite, mijenjaj sve na kraju sezone.
Stručnjaci ne rastu na grani. Igrači koštaju.

Imali smo dobru priču, usrali smo ju.

Prvo treba promjena paradigme. Napokon prestat dovodit igrače upitne kvalitete samo zato jer su besplatni. Lasickas, Morčiba, Antematej, Legbo... Koji će nam to kurac? Šta ćeš sad s njima? Kako nam je taj škart uopće došao na radar?

Ali najviše od svega mislim da ćeš najteže dovest kvalitetnog čovjeka na mjesto SD-a.
#degenerik

Da imamo krila koja mogu 1 na 1 i izbacit se na udarac bi i napadači imali više prostora jer bi se obrambeni fokusirali na krila a kad su nam krila ovakva kakva jesu mi ne zabijamo "normalne golove" nego sve nešto na silu.

A
Quote from: NdockytovaLinijaKretanja on 27.04.2026, 12:13...Korneri kojih smo opet imali 100, u 90 posto slučajeva čiste igrači Hajduka na rub šesnajsterca....

Mislim da bi prije zabili da smo svaki korner pokušali direktno pucat na gol.

M
Sve o igri je rečeno ali meni se svidjela igra,plus onih naših 5-10 minuta blackouta po poluvremenu gdje znaju odigrat ko da ih neko isključi iz utakmice.
Ja smatram da će igra napredovat i da je ovo proces navikavanja na igru bez Fruka. Nije kritika, i poznatiji klubovi na svijetu kad imaju dominantnog igrača oko kojeg se dosta vrti to osjete, a Toni to kod nas jest. Najbolji igrač lige, asistent, strijelac, fantazista, čovjek odluke, i ostalim igračima je lakše kad je on u igri jer on preuzima velik dio odgovornosti i očekivanja. Sad dolazi moment kad drugi trebaju iskočit isto kao što je on iskočio sampionske godine i nastavio ove.

Neznam iz kojeg razloga mediji a pogotovo navijači malo spominju "Nek živi ljubav" ,ja to smatram maestralnim potezom kluba, i vrhunsko i elegantno spuštanje rivalima. Zamislite nekog od državnih da tako nekoga očešu, bilo bi "poslušajte kako je xy brutalno spustila/li...".
Već sam jednom rekao, ovaj najavljivac je suho zlato i nadam se da će ga što duže zadržati i da će popratit njegove ideje.

Obzirom da smo od Partizana u zadnjoj odigranoj međusobnoj službenoj utakmici dobili malu školu nogometa nasred Kantride, možda bi bilo bolje da se te teme ne hvatamo.

Mislim... Nije bilo tako davno, samo 27 godina.
#degenerik

S
Quote from: Zelko Maler on 27.04.2026, 13:14je, ali micanje Sancheza i na ovaj roster dovest nekog, toliko nisu valjda glupi.
Ako ides u promjene potrebne su korjenite, mijenjaj sve na kraju sezone.

Savjetodavni konzilij Darko, Antonini i Srećko kaže da imamo respektabilne igrače, ne samo u prvoj postavi nego i na klupi i na posudbi!
Nikakvih korjenitih promjena neće bit, vraća se s posudbe Manev (kao zamjena za Radelju), Yankov (kao zamjena za Fruka), Dogan kao pojačanje u napadu i dva krila - Butić i Simčić. Kao čokoladni preliv, dobit ćemo i Saha.
Stoper, of. vezni, dva centralna i dva krilna napadača. To smo svi identificirali da fali, i Darkić će nam to omogućit jednakim ili boljim igračima, u svakom slučaju - respektabilnim igračima.  ;D

S
Quote from: moreplovac on 27.04.2026, 14:44...
Sve o igri je rečeno ali meni se svidjela igra
...

Ispustio si jednu bitnu stvar - udio protivnika u toj našoj "dopadljivoj" igri. U kup utakmici na Ruji vidio si Hajduka kakvog bi vidio i jučer, da im je jučer bilo prvenstvo kao ulog. Ovako... oni su bili, Vukušićevim rječnikom, lagano demotivirani. U tim okolnostima, jebeš našu dopadljivu igru. Koja je, btw... meni upitna. Ja sam vidio više mrcvarenja nego dopadljivih akcija.

J
Quote from: aahzinho on 27.04.2026, 13:28Nek Šafarić i slijedeće ljeto trijumfalno ispadne od neke žnj europske ekipe, zahvaljujući svom "pragmatičnom" pristupu.
Pa će onda valjda prestati forumske želje da preuzme našu klupu.
Ako će klub potpisati kapitulaciju i uzimati nekog ziheraškog bunkeraša, onda nek radije vrate Đaleta. Bar je trofejni trener za razliku od gorostasa vž nogometa.

Zanima me koliko žuči bi se prolilo po forumu i novinama da je Sanchez protiv tovara složio istu taktiku kao Šafarić protiv nas?

Pustimo jučerašnju utakmicu gdje je Rijeka po meni odigrala korektno u granicama mogućnosti ove ekipe (bez Fruka, Vignata i Barišića). Ali ako Garcia koji je drugi na tablici i ono kao "borio se" neko vrijeme za prvaka, nije imao problem odigrati u biti potpuno zatvoreno protiv Rijeke kada mu bod apsolutno ništa ne donosi, a eventualnom pobjedom psihološki jača svoju poziciju i rezultat, ne vidim zašto je našem treneru bio problem prilagoditi se situaciji u Varaždinu i odigrati zatvoreno na nulu bez više od pola prve ekipe. Inače s obzirom na budžet Rijeke, prvi zadatak mora biti ekipa koja jako teško prima golove. a ako se nadamo stvarati lepršavu napadačku igru sa sadašnjim budžetom to će teško ići. Mi već sad znamo koga ćemo dovoditi u sljedećem prijelaznom roku - potencijalne mlade nade i izgubljene starije talente koji pokušavaju oživjeti karijere uz glavni kriterij da su jedni i drugi po mogućnosti besplatni. To znači da mi ne znamo na kojim pozicijama ćemo biti dobri u sljedećoj sezoni. Kad smo bili uboli s besplatnim Pašalićem iz treće njemačke lige i Pjacom u potrazi za oživljavanjem karijere bili smo jaki na krilima, a sad nemamo pojma na kojim pozicijama ćemo nešto ubosti i hoće li to upaliti. U takvim uvjetima dovoditi trenera koji će provoditi neku svoju viziju napadačke igre i očekivati da će mu klub dovesti igrače za tu filozofiju čista je iluzija. I zato prestanimo se zanositi da mi trebamo imati trenera za veliki klub koji će ofenzivom mljeti suparnika i umjesto toga stvarati radnu, natjecateljsku ekipu s maksimalnim voljnim momentom koja će vrlo malo primati. U proteklih par godina u HNL se puno toga promijenilo. Prije par godina Belupo je npr. imao budžet 2,5 tri milijuna, a mi 12. Sad su oni na 7-8, a mi na 15-ak. Razlike se smanjuju, a dva nacionalna čeda su van konkurencije zbog broja navijača kao političke izborne baze zbog koje nikad neće bankrotirati jer će ih izvući porezni obveznici ako treba i nitko ih neće ništa pitati. I to je uvijek tako bilo i bit će. Hajduku je Tito igradio Poljud, Tuđman ga je spasio stečaja, Sanader je natjerao državne tvrtke da ga dokapitaliziraju, sadašnja vlast će im izgraditi novi stadion dok je Rijeka sama protiv svih i kada bi otišla u stečaj nikog u RH osim nas politički nebitnih navijača ne bi bilo briga i zato, iako me kao navijača to često frustrira, kao poslovni čovjek mogu u potpunosti razumjeti trenutni poslovni model vođenja kluba.