Na mladima Rijeka ostaje

Started by moreplovac, 19.04.2023, 08:22

Previous topic - Next topic

Željac83 and 1 Guest are viewing this topic.

E
Quote from: oggy on 14.07.2026, 21:30cisto inforamtivno kolko bi trebala biti placa trenera kadeta u  orijentu ili opatiji recimo,ajde da rijeka ima 1500 ali 500 do 700 za polu amaterski klub je sasvim solidno,jer ovo gore se nije odnosilo samo na rijeku

U Rijeci placa trenera juniora ne bi smjela biti ispod 2500-3000 , kadeta i pionora 2000,  S tim primanjima bi osigurao kvalitetan kadar.

Orijent i Pomorac imaju kadete i juniore u nacionalnoj 2 lizi i sve ispod 1000 je malo.

E
Quote from: Arci1984 on 14.07.2026, 21:16Kad bi bili normalno plaćeni onda bi valjda i igrala perspektivna, najbolja djeca ili bi barem sva djeca imala iste uvjete a ne da igraju djeca čiji roditelji nose koverte, plaćaju kod istih trenera individualne treninge,.... Nisam siguran da bi bilo tako

Ma nije to baš tako kako misliš, možda ( čitaj sigurno)u mlađim uzrastima ima tih fora s plaćanjem individualnih treninga negdje pa te trener ljepše gleda.
Kadeti, juniori tu trener ne slaže ekipu

Quote from: oggy on 14.07.2026, 21:30cisto inforamtivno kolko bi trebala biti placa trenera kadeta u  orijentu ili opatiji recimo,ajde da rijeka ima 1500 ali 500 do 700 za polu amaterski klub je sasvim solidno,jer ovo gore se nije odnosilo samo na rijeku

Sta je tu solidno to im je ko full time posao. Uz to moze radit skoro nista
SPORTSKI ODLAZI!

Quote from: ričan on 14.07.2026, 11:07Pitanje za one koji bolje prate omladinski pogon.
Na pripremama s prvom momčadi je Grulović, 2009-to godište, Prošle sezone 29 nastupa 10 za juniore, 18 za kadete,  7 golova ukupno kao desno krilo.
Isto godište, Dorian Žeželić, 27 nastupa - sve za kadete, 17 golova ukupno kao lijevo krilo, i najbolji strijelac kadeta.
Postoji neki problem s Žeželićem, ili neki fizički nedostaci (malen, nedovoljno jak...) jer brojke su mu fascinantne, a krila su nam (još uvijek) deficitarne pozicije.

Dorian je najveci talent Grobničana u zadnjih 10 godina. I mene čudi da nije s Grulovićem tu...
SPORTSKI ODLAZI!

O
Quote from: MaČaĆeToMane on 14.07.2026, 21:50

Sta je tu solidno to im je ko full time posao. Uz to moze radit skoro nista

Pa nije full time ja sam igro 3 i 4 ligu 20 god za 500,600 e i isto sam imo 3 do 4 treninga i tekmu i normalno sam radio uz to,vecina trenera ima jos neki posao kazem razumijem da rijeka placa premlo ali polu amaterski klub pa prvi trener nema 3000 e kod njih

K
Lokalne zajednice im daju toliko para, pa još članarine a oni glume putničke agencije koje organiziraju djeci izlete.Sve samo da se ne plate treneri.

I
Pričao mi je frend iz Zagreba kako je Boban od kada je postao predsjednik, masu uložio u trenere omladinske škole. Detektirao je kvalitetne stručnjake za rad s mladima i navodno je treneru iz Lokomotive ponudio 4 k mjesečno, ovaj na prvu nije mogao vjerovati. Vidi se i po ostalima koje su stavili da rade ozbiljno, Leko, Badelj itd. Također, da je značajno unaprijedio i uvjete skautima.
Sve je stvar izbora i orijentacije kluba...u našim uvjetima, 2-3 k mjesecno iznosi 200 k bruto za 5 trenera omladinske škole, što stvarno nije puno.

E
Quote from: Kostrena on 14.07.2026, 22:20Lokalne zajednice im daju toliko para, pa još članarine a oni glume putničke agencije koje organiziraju djeci izlete.Sve samo da se ne plate treneri.

Upravo tako.
Novce od jedinica lokalne samouprave dobiju na osnovu prijavljenog programa u kojem se uglavnom pozivaju na broj klinaca, edukaciju trenera....

A
Quote from: encosell99 on 14.07.2026, 21:50
Quote from: Arci1984 on 14.07.2026, 21:16Kad bi bili normalno plaćeni onda bi valjda i igrala perspektivna, najbolja djeca ili bi barem sva djeca imala iste uvjete a ne da igraju djeca čiji roditelji nose koverte, plaćaju kod istih trenera individualne treninge,.... Nisam siguran da bi bilo tako

Ma nije to baš tako kako misliš, možda ( čitaj sigurno)u mlađim uzrastima ima tih fora s plaćanjem individualnih treninga negdje pa te trener ljepše gleda.

E pa imam člana obitelji koji je prešao iz kadeta u juniore i znam o čemu pričam a istovremeno moj mali trenira isto al početnik

Isti taj amaterski klub (ne POLuamaterski) daje igračima seniora 500 - 1000€ plaću, a neki i više.  :neretljak:

E
Quote from: Arci1984 on 15.07.2026, 07:17
Quote from: encosell99 on 14.07.2026, 21:50

E pa imam člana obitelji koji je prešao iz kadeta u juniore i znam o čemu pričam a istovremeno moj mali trenira isto al početnik

Nisi shvatio zadnju moju rečenicu.
U kadetima i juniorima ima svega ali sam siguran da nitko ne nosi kuverte treneru.
Trenere se tu malo pita oni rade po nečijim napucima .

I
15.07.2026, 13:10 #821 Last Edit: 15.07.2026, 13:16 by ispod stijena
@encosell99 , iskreno tebe smatram od svih korisnika ovog foruma kao najkompletnijeg u ovoj temi. Daleko.

Zanima me...Da li uopće postoji regionalni kadar koji bi zaslužio te plaće u smislu da je sposoban to sve dignuti na jednu novu i jaču razinu?

Znamo svi, odnosno ne želimo priznati da je jedan likić kroz dogledno vrijeme stvorio baš pravu industriju tih talenata u smislu proizvodnje. Ovo o Bobanu je kult ličnosti. (Osobno znam da u dinamu postoje trenutno strašni financijski problemi.)

Rezultat svega su i uspjesi i rezultati na najvećoj svjetskoj sceni igrajući za najjače euro klubove.

I to je neki pedigre. Sad. Dođeš nekom i daš 5.000 € samo zato jer je to netko propisao ili mu daš zato jer on iza sebe ima rad koji je stvorio jednog povremenog reprezentativca, tri igrača lige petice itd.

U tom smislu me zanima.

Da li kadar uopće postoji, najprije u županijii, pa regiji pa dalje...?

O
s radom i dobrim trenerom mozes dobiti smolcice i hodze,anas se rada to ili imas ili nemas kod takvih trener nije bitan vise su roditelji bitni da uspije ostati dobar u glavi

E
15.07.2026, 16:55 #823 Last Edit: 15.07.2026, 16:56 by encosell99
Quote from: ispod stijena on 15.07.2026, 13:10@encosell99 , iskreno tebe smatram od svih korisnika ovog foruma kao najkompletnijeg u ovoj temi. Daleko.

Zanima me...Da li uopće postoji regionalni kadar koji bi zaslužio te plaće u smislu da je sposoban to sve dignuti na jednu novu i jaču razinu?

Znamo svi, odnosno ne želimo priznati da je jedan likić kroz dogledno vrijeme stvorio baš pravu industriju tih talenata u smislu proizvodnje. Ovo o Bobanu je kult ličnosti. (Osobno znam da u dinamu postoje trenutno strašni financijski problemi.)

Rezultat svega su i uspjesi i rezultati na najvećoj svjetskoj sceni igrajući za najjače euro klubove.

I to je neki pedigre. Sad. Dođeš nekom i daš 5.000 € samo zato jer je to netko propisao ili mu daš zato jer on iza sebe ima rad koji je stvorio jednog povremenog reprezentativca, tri igrača lige petice itd.

U tom smislu me zanima.

Da li kadar uopće postoji, najprije u županijii, pa regiji pa dalje...?

Kao prvo zahvaljujem na tvom mišljenju o mom doprinosu  temi.

Odgovor na tvoje pitanje je da i ne.
Mladih trenera s potencijalom voljnih učiti i raditi po zadnanom programu sigurno da ima ali osobno ne vidim "mentora"  s vizijom ,a taj je najbitnini u cijeloj priči.
Njega bi trebalo dovesti sa strane ili iz vana, a to košta ali bi se s vremenom uloženo višestruko vratilo.

L
Aščić gol za vodstvo od 2:1 na gostovanju u Celju, Butiću poništen pogodak na početku utakmice radi zaleđa