Kantrida, Rujevica, Komenovo igralište, Azurna obala, Šmrika...

Started by Vado Magnar, 22.04.2023, 12:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Budući da je u pitanju Kantrida, nije striktno offtopic... Kako je prošlo ispod radara da su atletičari par dana uoči dvoranskog PH izbačeni iz vlastite dvorane zbog izložbe mačaka uz objašnjenje: "pa imate stadion".
#degenerik
"Nismo svi bez pršuta na čelu komunjare."
~TIR, 03/06/2026

Quote from: Fornax on 18.02.2025, 08:56Budući da je u pitanju Kantrida, nije striktno offtopic... Kako je prošlo ispod radara da su atletičari par dana uoči dvoranskog PH izbačeni iz vlastite dvorane zbog izložbe mačaka uz objašnjenje: "pa imate stadion".
To ti je sve "li-la" dvorana, stadion....
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Evo iz prve ruke jer treniram dole 3 puta tjedno, zamisli - atletiku  ;)
Da, naravno da ovo u Umagu nije zamjena za atletsko borisliste i naravno da od tih 4 koje bi Rijeka minimalno trebala imati, jedno nece unutar staza imat igralista za odbojku i nogomet, nego ce imat ovo sto ti govoris - mjesto za bacacke i skakacke discipline. Pa to ima i ovaj sadasnji stadion na Kantridi. To je nebitno, ono je bio samo prikaz sta postoji u drugim manjim gradovima, i za koji novac se to moze napraviti, a nazalost nas grad nema.
Sto se gledalista tice, tu nije potrebno nista specijalno, par stotina stolica i u trupu tribine par svlacionica da to bude funkcionalno. A sad, ako se usput moze napravit neka manja dvoranica, super, ali kad vidim da smo mi u nasem gradu nesposobni napravit ista, onda...
Mozemo se i dalje pravit ludi i rec da je sve bas kako spada i nismo mi protiv novih stadiona, Kantrida se ne raspada i ajmo se mi vratit dole i nismo mi protiv nicega, treba nam vise zelenila i sve ostaje isto.

Snješko onda znaš točno o čemu govorim, ako si rekreativno dole.  ;D
Kad smo se već dotakli bacačkih disciplina, one zahtijevaju ipak malo više od samog slobodnog prostora, odnosno veličine. Pričamo o sigurnosti. Ne može se to raditi na onakvim igralištima. Odnosno može, ako su ograničenog pristupa (zatvorena za javnost), a onda to više baš ne izgleda tako.
Ne tvrdim da bi atletika u Rijeci trebala dobiti stadion za održavanje Dijamantne lige, ali budimo ozbiljni zar bi trebalo u današnje vrijeme spustiti se još stepenicu niže bez barem jednog pravog atletskog borilišta u gradu kao što je Rijeka? I to u kontekstu izgradnje drugog super modernog stadiona.

Ne želim uopće potezati raspravu zašto grad sad odjednom želi u svoje vlasništvo samo nogometni stadion kad se do pred koju godinu bacalo novce na dobivanje raznih sportskih evenata koji su tada u svojoj projekciji imali sasvim druge potrebe u vidu velikog gradskog stadiona i tada se nije nitko bunio niti mu je to bio problem. Prošla vremena! Ali koja ocrtavaju kako u gradu nema  neke pretjerane vizije niti planiranja, imam neki osjećaj kao da se radi stihijski.
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

I
Kako je rekao jedan forumaš

"jebeš atletiku i te NE sportove, tko to uopće prati"  ;D

S
Quote from: ispod stijena on 18.02.2025, 10:21Kako je rekao jedan forumaš

"jebeš atletiku i te NE sportove, tko to uopće prati"  ;D

Užasno bezobrazan komentar. Ne tvoj, negu original. Od tebe također bezobrazno što takvima daješ nanovo prostor  :)

R
Quote from: D2 on 18.02.2025, 09:51Ne tvrdim da bi atletika u Rijeci trebala dobiti stadion za održavanje Dijamantne lige

Realno ta atletska dvorana mi nema puno smisla , obzirom da koliko znam (možda griješim) , nema normalnu ovalnu stazu kakva je i predviđena za atletiku poput primjerice atletske dvorane na velesajmu u Zg-u

tu možemo povuć paralelu s dvoranom Zamet , za koju mi je smješno da se nije mogla napravit s nekim minimalnim kapacitetom za održavanje utakmica SP i EP u rukometu bar za ove utakmice President cup-a  ;D

Uopće mi se neda ulaziti u ovu temu jer o njoj možemo pisati 30 strana. Igrališta kao Vojno možemo imati u svakom kvartu bez beda. Imao bazen na Školjiću da se uredi za rekreativce. Na kampusu prostora koliko želiš za atletski stadiončić od 3500 mjesta.
A to što smo mi debili i glasamo za iste, ili ne glasamo i samo seremo po fb i forumima je drugih par rukava.
Jebeni Stocklomski sindrom.

Quote from: Buranorth on 18.02.2025, 11:43Uopće mi se neda ulaziti u ovu temu jer o njoj možemo pisati 30 strana. Igrališta kao Vojno možemo imati u svakom kvartu bez beda. Imao bazen na Školjiću da se uredi za rekreativce. Na kampusu prostora koliko želiš za atletski stadiončić od 3500 mjesta.
A to što smo mi debili i glasamo za iste, ili ne glasamo i samo seremo po fb i forumima je drugih par rukava.
Jebeni Stocklomski sindrom.
Tu si i ti (in)direktno kriv. Tvoje političko djelovanje (u populističkom smislu) je, bez uvrede, vrlo mlako.
#degenerik
~TIR, 03/06/2026

Quote from: Buranorth on 18.02.2025, 11:43....
Na kampusu prostora koliko želiš za atletski stadiončić od 3500 mjesta.
...
Spominjalo se, tamo se misli još neke stvari graditi i polako možda nestaje tog "prostora koliko želiš". Ima li kakvih rendera cijelog tog kampus prostora. ;D

I
Problem političara i  je njihova (in)direktnost.

Možda poštovani Buranorth ima tu priliku "zakucati" na ovom forumu ko Franjo Arapović (jbg. kriva stranka ;) ) u Barceloni 1992, ali opet dosta toga nedorečenog je tu.

"može se imati"...Znamo mi svi da se može, ali kako?...daj render ili bar izvor finaciranja ili od čega će se uzeti da se da potrebitima :)

Moguće je i da sam ja sam kriv. Ne bježim od toga.
Radim kako mislim da je najbolje. Da je moglo bolje, moglo je. Često ni nemam vremena se baviti svime što bi htio. Ipak odradim prvo 8 sati posla, a onda tek ide politika. Za svaku jebenu pressicu, ode slobodan dan.
Ali, nebitno. Ima i drugih za izabrati. Ovo sa SDPom je postalo nezdravo.

Što se tiče novaca, bila je sada Urbana aglomeracija pa se izabralo spizditi 8 milona eura na garažu autotroleja, koja će na kraju biti neka improvizirana garaža u Industrijskoj ili 15 miliona na obnovu Exportdrva. Znači ima novaca, ne mora se nikome uzeti iz usta.

Stadion za atletiku je upisan u GUPu i DPU gore na Kampusu.

Quote from: Buranorth on 18.02.2025, 12:55...Što se tiče novaca, bila je sada Urbana aglomeracija pa se izabralo spizditi 8 milona eura na garažu autotroleja, koja će na kraju biti neka improvizirana garaža u Industrijskoj ili 15 miliona na obnovu Exportdrva. Znači ima novaca, ne mora se nikome uzeti iz usta.
...
BTW Tu garažu za Autotrolej svako malo premjeste, davno je i Rujevica bila jedno od mjesta gdje je trebala ponosno stajati.
Para je uvijek bilo i bit će, ako su naši starci mogli u sirotinji samodoprinosima izgraditi svako malo nešto, kako ne bi bilo moguće tek sada kad nam društvo cvjeta.  8)
Ono čega fali je vizija što bi sami sa sobom ili barem nije jasno iskomunicirana pa živimo u neznanju.
Oprostite na off topicu.

Quote from: ispod stijena on 18.02.2025, 12:24Problem političara i  je njihova (in)direktnost.

Možda poštovani Buranorth ima tu priliku "zakucati" na ovom forumu ko Franjo Arapović (jbg. kriva stranka ;) ) u Barceloni 1992, ali opet dosta toga nedorečenog je tu.
Svi ovi riječki nazovimo "oporbenjaci" bi jebali bez da im uđe.

(((Marko))) ih zadnje četiri godine velikodušno hrani materijalom, a oni svi "meh, pa nisam ja opozicija ovdje... Šta, jesam? Si ziher?"
#degenerik
~TIR, 03/06/2026

M
ne volin tudi s politikon ali kad nas dotakne je u redu - evo trosi grad RI 1% od proracuna na ruzinavi brod, i to vec letima. znan da je tema vec prozvakana ali samo da ne pozabimo.
to pokrije 4-5 obnove/zamene trave na nogometnin igralistima / ili otvaranje i opremu 2-3 vrtica. pa se mi moremo i daje busat u prsa ca jedini imemo ruzinavi brod ki se neda ni posteno posetit..
znaci kot je bilo vizije za projekt galeb i za iskat izvor financija moralo bi bit i vizije za kakove sadrzaje za siru javnost i mlajariju.