Kantrida, Rujevica, Komenovo igralište, Azurna obala, Šmrika...

Started by Vado Magnar, 22.04.2023, 12:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

M

A
https://www.sportcom.hr/sport/ostalo/ostalo/marinko-koljanin-linz-je-2022-godine-dobio-nogometni-stadion-za-80-mil-eura-grad-rijeka-izgradio-je-2008-godine-bazene-kantrida-za-70-mil-eura-koje-jos-uvijek-otplacuje

" Pozdravio bih svakako ideju koju sam vidio u Austriji, moj bivši klub LASK u kojem sam bio trener, dobio je 2022. godine novi prekrasan stadion od 19.100 mjesta za 80 milijuna eura. Za usporedbu, kompleks bazena na Kantridi sagrađen je davne 2008. godine za 70 milijuna eura koje Grad Rijeka još otplaćuje! Model stadiona u Linzu primjer je kako se može bez javno-privatnog partnerstva i nebodera na Kantridi sagraditi stadion javnim novcem u omjeru 33% Grad, 33% Županija i 33% vlada RH "-  ističe Koljanin

R

To je odgovor svima zašto kod nas ne može. Treba netko na tome zaraditi.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

S
Quote from: D2 on 04.03.2026, 19:11To je odgovor svima zašto kod nas ne može. Treba netko na tome zaraditi.

Čekam da zatopli, pa će Koljanin i Vranić krenut s lopatama i parama od grada i države gradit stadion na Kantridi.  :neretljak:
-------------
Samo za usporedbu, osim što Linz ima 2x više stanovnika od Rijeke, Gornja Austrija kao regija u odnosu na PGŽ ima 80 vs 6 (!) milijarde € GDP.

Uz malu sitnicu da geografski, Linz je jedna velika dolina. U Rijeci u pravilu ne možeš hodati valjda ni 100 metara u smjeru sjever-jug, a da je ravnica.

#navodninavijač

Quote from: Snowcrash on 06.03.2026, 12:50
Quote from: D2 on 04.03.2026, 19:11To je odgovor svima zašto kod nas ne može. Treba netko na tome zaraditi.

Čekam da zatopli, pa će Koljanin i Vranić krenut s lopatama i parama od grada i države gradit stadion na Kantridi.  :neretljak:
-------------
Samo za usporedbu, osim što Linz ima 2x više stanovnika od Rijeke, Gornja Austrija kao regija u odnosu na PGŽ ima 80 vs 6 (!) milijarde € GDP.
Sve 5, nije nitko od nas nije vesla sisao, niti su to novi podaci. No zanimljivo je kako se stalno  prelazi preko toga da su se neki objekti gradili za velike novce, a negdje se to može za puno manje kad se radi odgovorno.
Kod nas netko mora extra zaraditi, bilo preko javnog bilo preko privatnog posla. A taj extra je problem u bilo kojoj priči.
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

A
Pišem tu, kao komentar na Poljud...Nemojmo zaboravit da se trenutno radi i nova Kranjčevićeva i Dinamo će igrat na tom stadionu dok se gradi novi Maksimir...

Ako se taj Poljud i Maksimir izgrade uz državne novce , a naš grad /  županija nisu u stanju 10 godina rješit papire i napravit neki pritisak da se pokrene nek se svi kolektivno ubiju...

Da mi ne možemo izlobirat tu Kantridu, to je neshvatiljivo...Ok , ne sviđaju ti se neboderi i privatni investitor, onda nek se financira samo stadion bez nebodera sa omjerima država/grad/županija/klub...

Ako mi ostanemo na ovom polustadionu, a Dinamo i Hajduk dobiju nove astronomske stadione plaćene državnim novcem, izgubit ćemo na svim poljima, kratkoročno i dugoročno...

Stadion na Kantridi se nece napravit bez nebodera/hotela to je jasno i djeci u vrticu. Drzava ti nece nista dati, a grad nema para. Nije tu pitanje sta se kome sviđa ili ne sviđa, javni je interes da se taj stadion napravi.

K
Quote from: Snjesko on 10.03.2026, 18:36Stadion na Kantridi se nece napravit bez nebodera/hotela to je jasno i djeci u vrticu. Drzava ti nece nista dati, a grad nema para. Nije tu pitanje sta se kome sviđa ili ne sviđa, javni je interes da se taj stadion napravi.

Zašto bi JAVNI interes bio da se napravi Kantrida? Ako je to javni interes (a po broju pretplatnika - gledatelja je interes nekih 10 - 15 tisuća ljudi s ovog područja i to samo ako Rijeka igra dobro), bi li recimo hipotetički isti ti bili zadovoljeni da se napravi novi stadion na Grobniku?
Ne laprdaj s "javnim interesima". Nova Kantrida je interes kapitala, kojem se živo hebe gdje će biti stadion.  Isto ih boli briga hoće li biti gužve, hoće li biti lučice, hoće li biti plaža, mora, morskog ili kopnenog prasca, šetnjice ili plaže za pse, atletike ili odbojke na pjesku, besplatni tuš ili parking za kampere. Puca im đon. Bilo bi fora i super duper da se napravi, a zadnjih 3 mjeseca promet jedva gmiže prema lučici jer je jedna od dvije ulice raskopana. Ali tko vas jebe na Kantridi - baš je od javnog interesa da svakih 15 dana navijamo uz more. Da se napravi samo stadion, i da ga financira netko, bilo tko, odnosno da nas ne košta ništa - Kantrida nije više mjesto za stadion. Dole kad dođe više od 1000 ljudi i 300 auta je kaos.

Javni interes je stadion.
Privatni interes su hoteli i neboderi.
#navodninavijač

Kako sad odjednom ne valja? Do jučer bilo dobra kakvoća mora. Što odjednom muljaju?

https://www.rijeka.hr/rijecke-plaze-spremne-za-sezonu-kupanja-3/

"Izvješće o kvaliteti mora za kupanje u 2024. godini
Na 21 riječkoj plaži, praćenje kakvoće mora na morskim plažama propisano je u razdoblju od 15. svibnja do 30. rujna svake godine, najmanje svakih petnaest dana u razdoblju ispitivanja. Sredstva za praćenje kakvoće mora osigurava županija, koja je zadužena i za provedbu mjera upravljanja morem za kupanje.
Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko–goranske županije ispitivao je kakvoću mora na 22 mjerne točke na području grada Rijeke.
Kakvoća mora tijekom mjerenja u 2024. godini na većini riječkih plaža, odnosno 83,18% ocjenjena je pojedinačnom ocjenom izvrsno, dobru kakvoću mora pokazalo je 7,73% uzoraka, po jedan uzorak s plaža Kantrida – Rekreacijski centar 3. maj i Kantrida – bazen istok, te više uzoraka s plaža Kantrida – zapad, Kantrida – istok, Kantrida – Vila Nora, Bivio – Dom umirovljenika i plaža ispod nogometnog igrališta. Ocjenu zadovoljavajuće ima 9,09% uzoraka , po jedan uzorak s plaža Kupalište Hotela Jadran i Bivio – Dom umirovljenika, te više uzoraka  s plaža Kantrida – Rekreacijski centar 3. maj, Kantrida – zapad, Kantrida – istok, Kantrida – Vila Nora, Kantrida – bazen istok, Kantrida – Dječja bolnica, Kantrida – bazen zapad i plaža ispod nogometnog igrališta. Nezadovoljavajuće ocjene nije bilo."

Boldao sam "plaža ispod nogometnog igrališta", ali sam mogao i "Kantrida - istok" jer se ta lokacija spominje u tekstu, ista je situacija. Nezadovoljavajuće ocjene nije bilo.

Nije mi dao vrag mira pa sam išao još malo u povijest i pronašao ovu stranicu
https://vrtlac.izor.hr/kakvoca/index.html?p_god=2025&p_ciklus=-3
Stavit ću slike 10 ispitivanja mora na plaži Kantrida - istk, ni jednom uzorak nije bio nezadovoljavajući, ali je godišnja HR ocjena nezadovoljavajuća, a EU zadovoljavajuća. Koja je to metodologija koja plažu bez nezadovoljavajućeg uzorka proglašava nezadovoljavajućom?!?