Kantrida, Rujevica, Komenovo igralište, Azurna obala, Šmrika...

Started by Vado Magnar, 22.04.2023, 12:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Predlažem da osnujemo konzorcij mi ovdje i kupimo te oživimo Miramare. Eventualno ako bude dovoljno para možemo kupiti i Brodokomerc.
since 01.05.1982. RIJEKA - TETEKS 2:2

Meni je sve to o.k.pa i ti neboderi jer kad se vraćaš katamaranom u Rijeku i vidiš samo nebodere s mora.Mene vise zabrinjava ažurnost birokracije dok oni sve to odobre,pa ta prenamjena iako mi se čini da su govorili da je to gotova stvar i da se odmah može početi realizacija,pa dok se prihvati i izglasa.....bojim se da će investitori odustati  ili će neki odapeti a da nam je živ Tito GUP bio bio gotov za tri dana kao u slučaju WC školjke tj.cenife u Shitu.
Volim grad koji teče

F
Quote from: TIR on 05.12.2023, 18:20Primjetio sam isto puno zabrinutosti okupljene publike... Od pitanja rokova postavljenih u blago "ne vjerujem ti" tonu, pa do interesa jao kako će Rijeka preživjeti sa tri nebodera. Nije da su ona sranja od RIO - inače po slici duplo šira od ovih - nasadili na valjda najravniji dio Kantride da strše.
Kompleks Rio je šaka u oko. Em su ta tri mastodonta zaklonila sunce čitavoj ulici Ante Pilepića, em je useljen možda svaki peti stan, a manje više sve je bilo prodano i prije dovršetka. Naivno je misliti da će s ovim ovdje biti neka bitno drugačija priča, ali na renderima ako ništa drugo estetski dosta dobro izgleda.

Sam stadion je očiti hommage Borisu Magašu i to mi je okej. Nije bezličan kao 99% suvremenih stadiona, uključujući Opus Arenu.

#degenerik
"Nismo svi bez pršuta na čelu komunjare."
~TIR, 03/06/2026

R
Hotel se u prezentaciji zove White rock hahahahaha

A
Ne znam za vas, al ja se nanovo naježim svakim novim pogledom na fotke i prezentaciju. Pitao sam suprugu da me uštipne kako bi provjerio da li sanjam, a ona me u čudu gleda. Ja joj objasnim kako će se izgleda uskoro ostvariti moj san i pokazujem slike. "Zar nisi sanjao kuću umjesto stana?" kratko me pitala...rekoh: "Naravno da jesam, ali kuća je moj i gotovo svačiji i tako je običan san, a nova Kantrida je moj "mokri san". Upita ona: "Što ti je to taj mokri san?", a ja ni jedan ni dva, nego opet zavrtim fotke buduće nove Kantride i reknem: "Eto gledaj lafčino, das ist "mokri san".

M
Vratite nam staru Kantridu od ove nam suze teku. Naravno šalim se.
I gle čuda ako je stadion ovalan podsjeća na poljud jer je "jedini takav na svijetu". Miško oprosti im neznaju šta govore.

Ovo sa dozvolama i "optimističnim najavama " klasična politička priča, čini se da lokalni paraziti a i oni državni pokušavaju unaprijed najaviti "reket ".
Općenito, čini mi se da lokalna vladajuća struktura osjeća da je počela gubit grad pa su zaredali sa projektima i najavom istih.

Uglavnom gledajući slike stadiona više sam se navlažio nego da sam prolistao Erotiku.

Stadion je brutalan.
Volim grad koji teče

B
Meni je ova verzija bolja od one prijašnje. Super izgleda. Ajmooooo

M
Na ovom forumu nema Riječkoga blagdanskog kalendara, Projecto,šta se čeka, i dali današnji dan zaslužuje ulaz na kalendar?

S
Citam malo za novi stadion I vecina samo sere. Nismo niti svjesni koliko klub dobiva izgradnjom. Nemozes vjerovati

S
Quote from: Uzaludni on 05.12.2023, 17:56Ako ja dobro razumijem sve ovo - ovo je sad bila prezentacija projekta koji konzorcij nudi gradu i drzavi. I sad bi prvo grad morao izglasati promjene GUP-a, i sto jos sve ne, da bi se krenulo u ovo? U ovim govorancijama i Miskovic i Filipovic traze podrsku za projekt?
Ako neko bolje kuzi situaciju, i da mu se malo tipkati, bio bih zahvalan 😊

Čini mi se, onako na prvu, da si ti sasvim dobro skužio situaciju. Prekrasno svakom normalnom čovjeku koji voli Rijeku; meni osobno san snova, idem laganini na noge na partidu kao nekad, ali... ne znam jesu li ljudi gledali pressicu / prezentaciju do kraja. Miško je pet puta ponovio "tko zna što će biti za tri ili pet godina". Meni se sve skupa čini tako lijepo, ali ipak malo daleko.

Quote from: SandroB on 05.12.2023, 20:16Miško je pet puta ponovio "tko zna što će biti za tri ili pet godina".
Netko bi rekao (tu na forumu): Tko se na burek opeče taj i na jogurt puše.
since 01.05.1982. RIJEKA - TETEKS 2:2

R
a sta moze reci ... izasli su sa projektom , lovu ima , da mu daju sada gradit odmah bi poceo..... kao i kod svake gradnje papire treba cekat..ovo je sve vec poslozeno , prevelika ekipa je tu okupljena

Quote from: SandroB on 05.12.2023, 20:16
Quote from: Uzaludni on 05.12.2023, 17:56Ako ja dobro razumijem sve ovo - ovo je sad bila prezentacija projekta koji konzorcij nudi gradu i drzavi. I sad bi prvo grad morao izglasati promjene GUP-a, i sto jos sve ne, da bi se krenulo u ovo? U ovim govorancijama i Miskovic i Filipovic traze podrsku za projekt?
Ako neko bolje kuzi situaciju, i da mu se malo tipkati, bio bih zahvalan 😊

Čini mi se, onako na prvu, da si ti sasvim dobro skužio situaciju. Prekrasno svakom normalnom čovjeku koji voli Rijeku; meni osobno san snova, idem laganini na noge na partidu kao nekad, ali... ne znam jesu li ljudi gledali pressicu / prezentaciju do kraja. Miško je pet puta ponovio "tko zna što će biti za tri ili pet godina". Meni se sve skupa čini tako lijepo, ali ipak malo daleko.

kako čujem ekipa iz Možemo će biti protiv ovoga....

kakvi likovi...
Nama je Rijeka sve mi živimo zbog nje

Khm, khm,... ne želim narušavati idilu.
Pogledajte ponovno, bez emocija¸i bez onog što ste sami zamislili što se točno govori na prezentaciji.
Dakle ovo je prezentacija jedne od ideja s kojom konzorcij ide prema Gradu, nije konačna i riješena stvar. Sve skupa ide kad se odobre papiri na javni natječaj, od arhitektonskog rješenja do odabira izvođača. Radi se o gradskom stadionu. Svatko tko imalo prati ili je u građevinskim vodama zna kako i koliko vremena treba za odabir izvođača radova (pa žalbe, pa k*i palci itd.), a ovo je obzirom na investiciju primamljivo mnogim firmama. Moguće da na kraju sve bude ovako izgledao, a možda i ne. Zato ljudi ne se živcirat, pazite i čuvajte svoje kantride na Rujevici jer će proć koja godina da nabavite novu na Kantridi.

PS ne znam u cijeloj priči što se desilo s onom koncesijom koju je Mišković tj. Stadion Kantrida imao za građenje na tom području. Po onom što sam uspio zaključiti iz ovoga, ovo je posve nova priča.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo