Kantrida, Rujevica, Komenovo igralište, Azurna obala, Šmrika...

Started by Vado Magnar, 22.04.2023, 12:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

B
Vec se jednom imalo i volje i para ali je predugo trajala borba sa vjetrenjacama, drugi put je korona zeznula stvar tako da vjerujem da ovog puta ne bi klub, vlada, grad i zupanija izlazili ovako javno sa projektima i imenima investitora  da nije to vec odmaklo dobrano

S
Quote from: Ro-Ro on 05.12.2023, 20:34a sta moze reci ... izasli su sa projektom , lovu ima , da mu daju sada gradit odmah bi poceo..... kao i kod svake gradnje papire treba cekat..ovo je sve vec poslozeno , prevelika ekipa je tu okupljena

Quote from: SandroB on 05.12.2023, 20:16
Quote from: Uzaludni on 05.12.2023, 17:56Ako ja dobro razumijem sve ovo - ovo je sad bila prezentacija projekta koji konzorcij nudi gradu i drzavi. I sad bi prvo grad morao izglasati promjene GUP-a, i sto jos sve ne, da bi se krenulo u ovo? U ovim govorancijama i Miskovic i Filipovic traze podrsku za projekt?
Ako neko bolje kuzi situaciju, i da mu se malo tipkati, bio bih zahvalan 😊

Čini mi se, onako na prvu, da si ti sasvim dobro skužio situaciju. Prekrasno svakom normalnom čovjeku koji voli Rijeku; meni osobno san snova, idem laganini na noge na partidu kao nekad, ali... ne znam jesu li ljudi gledali pressicu / prezentaciju do kraja. Miško je pet puta ponovio "tko zna što će biti za tri ili pet godina". Meni se sve skupa čini tako lijepo, ali ipak malo daleko.

Ma ne sumnjam u projekt; više žalim što je kod nas birokracija i za puno manje poslove ubitačna i uzima strašno puno vremena. Najsretniji bih bio s novom Kantridom, pa i ovakvom... bez obzira što vidim kako neki bliski mi ljudi gunđaju oko toga što u "Prascu" vjerojatno u novom okruženju neće biti punk koncerata itd. Možda mi se ovo sve skupa čini predaleko, jer pamtim jako dobro kako je Miško 2013/14 najavljivao proslavu prvaka na novoj Kantridi 2016. Razumijem okolnosti, promjene, ali jebe me ta distanca... 2016. - 2030.

Quote from: Ro-Ro on 05.12.2023, 20:34a sta moze reci ... izasli su sa projektom , lovu ima , da mu daju sada gradit odmah bi poceo..... kao i kod svake gradnje papire treba cekat..ovo je sve vec poslozeno , prevelika ekipa je tu okupljena
Pa i nije baš. Sam Mišković je rekao da je ovo jedna ideja, a da bi se išta počelo od ideje treba napraviti projektne nacrte gdje je ucrtan "svaki čavao". Sam MIšković je rekao da to tek treba napraviti, a i to košta i za to isto treba vremena.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

S
Quote from: D2 on 05.12.2023, 20:59Khm, khm,... ne želim narušavati idilu.
Pogledajte ponovno, bez emocija¸i bez onog što ste sami zamislili što se točno govori na prezentaciji.
Dakle ovo je prezentacija jedne od ideja s kojom konzorcij ide prema Gradu, nije konačna i riješena stvar. Sve skupa ide kad se odobre papiri na javni natječaj, od arhitektonskog rješenja do odabira izvođača. Radi se o gradskom stadionu. Svatko tko imalo prati ili je u građevinskim vodama zna kako i koliko vremena treba za odabir izvođača radova (pa žalbe, pa k*i palci itd.), a ovo je obzirom na investiciju primamljivo mnogim firmama. Moguće da na kraju sve bude ovako izgledao, a možda i ne. Zato ljudi ne se živcirat, pazite i čuvajte svoje kantride na Rujevici jer će proć koja godina da nabavite novu na Kantridi.

PS ne znam u cijeloj priči što se desilo s onom koncesijom koju je Mišković tj. Stadion Kantrida imao za građenje na tom području. Po onom što sam uspio zaključiti iz ovoga, ovo je posve nova priča.

That's it.

Quote from: D2 on 05.12.2023, 20:59Khm, khm,... ne želim narušavati idilu.
Pogledajte ponovno, bez emocija¸i bez onog što ste sami zamislili što se točno govori na prezentaciji.
Dakle ovo je prezentacija jedne od ideja s kojom konzorcij ide prema Gradu, nije konačna i riješena stvar. Sve skupa ide kad se odobre papiri na javni natječaj, od arhitektonskog rješenja do odabira izvođača. Radi se o gradskom stadionu. Svatko tko imalo prati ili je u građevinskim vodama zna kako i koliko vremena treba za odabir izvođača radova (pa žalbe, pa k*i palci itd.), a ovo je obzirom na investiciju primamljivo mnogim firmama. Moguće da na kraju sve bude ovako izgledao, a možda i ne. Zato ljudi ne se živcirat, pazite i čuvajte svoje kantride na Rujevici jer će proć koja godina da nabavite novu na Kantridi.

PS ne znam u cijeloj priči što se desilo s onom koncesijom koju je Mišković tj. Stadion Kantrida imao za građenje na tom području. Po onom što sam uspio zaključiti iz ovoga, ovo je posve nova priča.

nisam siguran da tu ima javnog natječaja za ovo. Pa privatni je investitor, može birati izvođača kojeg poželi. A koliko sam čuo među ekipom je i bio netko iz firme Kamgrad koja bi to očito trebala graditi.
Na javni natječaj može i mora ići ono što grad mora odraditi za to, pristupne ceste i ostalo popratno šta već spada....
Nama je Rijeka sve mi živimo zbog nje

Z

Koliko ja shvaćam, ovo je idejni projekt na temelju kojeg će se vršiti najavljene promjene urbanističkog plana. Odnosno da se u tom području omogući izgradnja komercijalne i stambene prirode i pretpostavljam malo konkretnije definiraju gabariti takvih građevina.

I ovo je samo "pismo namjere" kao što je bilo i sa Kinezima 2016., ali obzirom da je tu puno više persona uključeno, a i sam projekt puno puno detaljnije razrađen, a i sam Miško je već dvaput ispao glup (ili ajmo ispravnije reći naivan) pa vjerujem da je sad pametnije ispitao situaciju. Sama činjenica da su u priču uključeni računovodstvo i građevinska firma mi daje povjerenje u dugoročnu stabilnost iste.

Oko protivnika ne vjerujem da će biti većih problema. Čitam da određene struje već imaju hrpu razloga zašto je ovo katastrofa, ali mislim da bi svakom tko je u nazovi-opoziciji u Rijeci bilo političko samoubojstvo da ide minirati ideju bez finog i sočnog pokrića. Ako ga imaju, samo dajte. Ali ako će do kraja tjedna Katarina Peović (ili netko njenih pogleda) izjaviti da "Rijeci ne treba još luksuznih stanova" odnosno da će "anti" strana ostati na argumentaciji iz 5.c razreda, mogu se samo nasmijati na to.

Prvi dojam je vrlo ozbiljan, a i odjeknuo vrlo glasno i općenito je jako pozitivan. Unatoč izjavi koju Sandro spominje, sve djeluje (djeluje!) puno smislenije nego dosad. A sa pravne strane, koliko god oni papirologije moraju odraditi, u izbornoj godini je svima u interesu stati na stranu većine... A mislim da je suludo da će se paralelno sa najavama trošenja državnog novca na derutne stadione u ZG i Splitu netko bitan usuditi javno usporavati privatnu investiciju na terenu od kojeg grad tako i tako nikad ne bi imao financijske koristi.
#navodninavijač

Neboder u Shitu 115m a ovi na Kantridi 116m. Njima u inat, zajeban si Miško  8).
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Moje razumijevanje je da će cijela zona specificirana GUPom ići na natječaj gdje se onda javljaju različiti investitori sa svojim planovima.

GUP će odrediti zone izgradnje (sportska infrastruktura, pristupne ceste, plaža, rezidencijalno-komercijalne zone itd) a onda ide natječaj za zainteresirane investitore gdje se može javiti tkogod zadovoljava uvjete i može ponuditi najbolje uvjete za vlasnike terena (grad? država?). E pa tu ja vidim potencijalnu bombu. Javi se "grupa tovarskih investitora" pa krenu ulagati žalbu na žalbu na odluke komisije i otegnu žalbeni proces do besvijesti.

Osim toga, 9 (optimistično) mjeseci za promjenu GUPa? WTF! Radi, pizda ti materina!!!

Z
Sve je lijepo i atraktivno...nego oće li se igrati po jugu ili ćemo tražiti zamjenu domaćinstva 😂

Z
Novi moderni stadioni su uglavnom hermetički zatvoreni... što manji otvor krova, pokretni krov...itd...sve za maksimalni komfor gledatelja i igrača...
Ovdje je sve na izvolite...vremenskim prilikama...ali sve za ljepotu... :neretljak:

Koliko vidim nenatkrivena je tu samo gostujuća, južna tribina. A ne bi baš u detalje detalja gledao idejni projekt obzirom da će se to ipak malo mijenjati.

Bilo bi suludo da netko uloži 100, 150, 200 milijuna eura u nešto i onda nema još par milijuna za natkrit stadion do kraja.
#navodninavijač

Ali je komentar o izloženosti kiši svakako na mjestu, naročito sjever (Armada) i zapad (centralna?). Dobra stvar je da će istok biti zaštićen. 😁

Quote from: Zaf on 05.12.2023, 21:28Moje razumijevanje je da će cijela zona specificirana GUPom ići na natječaj gdje se onda javljaju različiti investitori sa svojim planovima.

GUP će odrediti zone izgradnje (sportska infrastruktura, pristupne ceste, plaža, rezidencijalno-komercijalne zone itd) a onda ide natječaj za zainteresirane investitore gdje se može javiti tkogod zadovoljava uvjete i može ponuditi najbolje uvjete za vlasnike terena (grad? država?). E pa tu ja vidim potencijalnu bombu. Javi se "grupa tovarskih investitora" pa krenu ulagati žalbu na žalbu na odluke komisije i otegnu žalbeni proces do besvijesti.

Osim toga, 9 (optimistično) mjeseci za promjenu GUPa? WTF! Radi, pizda ti materina!!!

Znaci ide promjena GUPa koja bi trebala uvaziti prakticki sve sto je definirano ovim projektom.
Zatim ide arhitektonski natjecaj za cijelo to podrucje. Znaci neki drugi Zdjelar napravi svoju viziju tog prostora po onome sto je defonirano GUPom. Cisto sumnjam da ce bilo tko ozbiljan trositi vrijeme i novac na nesto sto je unaprijed izgubljeno. Mislim da tu nema bas puno mogucnosti zalbe, jednostavno povjerenstvo izabire najbolje rjesenje i prva 3 rada dobiju neku naknadu. Nakon sto se odabere rijesenje ono postaje valjano.

S obzirom da ovo niie drzavna/gradska/zupanijska investicija onda koliko znam nema potrebe za ikakvim natjecajima vec investitor sam odlucuje.
Ono sto meni nikako nije jasno da cijela procedura traje 9 mkeseci do godine dana, to je jos jedan od apsurda ove drzave.
Uglavnom, nakon onih 3 mjeseca i primjedbi gradjana i potvrđivanja GUPa, a s obzirom na podrsku lokalne i druavne vlasti, konzorcij krece u izradu izvedbenih planova jer ovo su dosad bila idejna rjesenja. Tako da vjerujem da krajem sljedece godine bi to sve moglo bit gotovo i gradnja ce pocet najkasnije u 9 mjesecu 2025. Optomisticno, ali i realno, mi cemo u sezonu 2027/2028 krenut na novoj Kantridi.

Quote from: TIR on 05.12.2023, 21:50Koliko vidim nenatkrivena je tu samo gostujuća, južna tribina. A ne bi baš u detalje detalja gledao idejni projekt obzirom da će se to ipak malo mijenjati.

Bilo bi suludo da netko uloži 100, 150, 200 milijuna eura u nešto i onda nema još par milijuna za natkrit stadion do kraja.

Ja se isto nadam da ce i taj dio bit natkriven, ali nekim pleksiglasom, da vidljivost i otvorenost prema moru ostane