Kantrida, Rujevica, Komenovo igralište, Azurna obala, Šmrika...

Started by Vado Magnar, 22.04.2023, 12:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

J
Quote from: TIR on 22.09.2023, 09:21Dosad si bio svakom loncu poklopac, ali nijedna razumna osoba ne bi u nekom nadam se izmišljenom scenariju biranja zaključane marine i srdačne lučice sa svojom bogatom poviješću, odabrala jebenu marinu. Gdje će Ralf doći jednom godišnje u svoju jahticu, a preostalih 10 mjeseci će iz nje izbacivati fekalije u vodu.
Ovakvi ljudi kao Z7 bi najrađe da se sravni sve od zmaja do Hiltona i napravi "prekrasan" kompleks svjetlucavih hotela i marina.

Z
Ne smije se ništa dirati jer su neki lopovi i uzurpatori bili brži i došli prije ovih ?

Sada treba zaštititi ove koji su bili brži ? I još ih treba na graditi ? Dajte nemojte me j...i sa glupostima...

I
Kantrida se može izvući paralela sa starim placom, ne sa sroljudom.

Drugo. Rujevica kao lokacija je bila idealna i za izgradnju pravog ,novog stadiona. Trebalo je odmah ići u takvu investiciju i zaboravit Kantridu kao lokaciju za gradnju novog stadiona.

Ali tko bi imao muda to izgovoriti.

Treće.

Meni se prvom sere od tih likova koji počnu skakat na svaki novi kubik betona. Naravno da ne može biti sve kako je bilo nekad.

Potiho nama švabo zauzima cijeli uži prostor grada. Mislim, nemam ja lovu za to kupit i neću ja imat ništa manje ili više od toga, ali pod blještavilom nekih rendera mi pokleknemo ko naivne sobarice.

Ako će to sve biti kako je planirano, nama major i njegova uprava nisu potrebni. Ako će za konačni cilj biti raspuštanje svih u toj piramidi - svaka čast.

Ukratko. Monopolizam nije pozitivan.

F
Quote from: ispod stijena on 22.09.2023, 09:30Kantrida se može izvući paralela sa starim placom, ne sa sroljudom.

Drugo. Rujevica kao lokacija je bila idealna i za izgradnju pravog ,novog stadiona. Trebalo je odmah ići u takvu investiciju i zaboravit Kantridu kao lokaciju za gradnju novog stadiona.

Pa kad smo bili kandidat za MIR nitko se nije previše ustručavao.
#degenerik
"Nismo svi bez pršuta na čelu komunjare."
~TIR, 03/06/2026

Z
Favela bespravnih šupa u Portiću je neka vrijednost, nešto što treba zaštiti ? Opće dobro ? Lokalna rupa sa lokalnim pijancima ? ... svašta

O da, mi ćemo ustati protiv imperijalizma i raznih Lurssena.... neće oni ništa više graditi i kupovati...to je sve naše... nema više... mislim stvarno

Quote from: Fornax on 22.09.2023, 09:34
Quote from: ispod stijena on 22.09.2023, 09:30Kantrida se može izvući paralela sa starim placom, ne sa sroljudom.

Točno i onda je prvo došla ideja o samo nogometnom stadionu, koja je malo po malo narasla u nešto treće i sada se ta prva informacija povezuje s nečim što to očito biti neće.
BTW Ima li negdje za pogledati video koji je pušten na utakmici (je li bilo s Hajdukom) o izgledu novog stadiona. Tek da se malo podsjetimo prvih verzija.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

J
Novi projekt Kantride će definitvno devastirat obalu, a to je dopustivo samo u slučaju značajnog općeg interesa. Stadion u gradu to sigurno jest, ali Kantrida je i tradicionalno mjesto okupljanja, kupanja, malih vezova... To su stvari koje se trebaju sačuvat i na novoj Kantridi. Ljudi koji sada provode vrijeme dole jednostavno trebaju dobit novi, ljepši, ugodniji prostor. To je izazov za arhitekta jer investitora boli kurac za lokalno stanovništvo, ali tu je grad da brani naše interese. Nikako ne bi podržao projekt sa marinom za jahte, plažom samo za goste hotela i trg centrom sa jednom vanjskom kafanom uz parkiralište kao ZTC. Dakle, šetnica, javna plaža, 50-tak malih vezova i poslovni prostori koji će generirat neku akciju naročito za vrijeme utakmice.

Puno tražim, ali smatram da je taj prostor bolje ostavit nekoj budućoj generaciji, koja će ga znat iskoristit, nego trajno devastirat da bi švabo imao gdje vezat brod i okupat se, a da ga ne smetaju domaći kmetovi.

Dobra ti je ideja, ali nešta se ovdje pita i Z7.

I
Quote from: Fornax on 22.09.2023, 09:34

Ne mogu se sad sjetiti detalja.

Mislim da je lokacija današnjeg ciganskog (aškalijskog) naselja bila kao lokacija za kompleks bazen+stadion ili sam pobrkao.

Čini mi se da je nešto uključivalo tu lokaciju i onda naravno automatski "nije bilo problema".

Malo mi je taj Tonči Vrdoljak nestao iz malog mozga, vidim da je njegov nasljednik aktualan, njemu sam i zavidan  ;D

Moram priznat da vise naginjem stavu Z7. Ono sto dole postoji je bespravno. Netko je dosao i zauzeo taj prostor, nebitno sto je tamo i osobnim preferencijama sta se kome sviđa.
Druga stvar, ne kuzim stav protiv investiranja. Pa jebote cekamo vec godinama da netko dodje i nesto investira, a sad je problem jer ce Hans zaradjivat na tome!?
Ako se doista napravi to sto se zamislja, to ce i dalje i to u puno vecem obimu nego sad biti mjesto okipljanja, setnji i razonode za domicilno stanovnistvo.
Jedino sto ce trebati je napraviti atletski stadion na nekom drugom mjestu.

Z
Kako se može devastirati nešto što je već devastirano ? Novi objekt će ugroziti ono što smo već devastirali ?
Evo piše junak na forumu da je protiv gradnje nove Kantride jer to će mu ograničiti pristup moru ?  :neretljak:
To je taj mentalni sklop.
Treba zaštititi i one pomoćne nasipane terene..jer iza su one grote na plaži...

Da skratim, izgradnjom kompleksa nove Kantride oplemeniti će se taj prostor za sve građane. Bit će još više uređenih plaža, šetnica i sadržaja... pristup moru će biti bolji i veći nego ikada jer sada zbog devastacije i zapuštenosti nema nikakvog pristupa. Tko to ne vidi ne želi nam dobro.

I
Quote from: Snjesko on 22.09.2023, 09:59Jedino sto ce trebati je napraviti atletski stadion na nekom drugom mjestu.

Sitnica!

Atletska dvorana na jednom mjestu , atletski stadion na drugom. Predivno!

Kao što sam prije napisao. Bojim se ovog potencijalnog "prijelaznog razdoblja".

J
Quote from: Snjesko on 22.09.2023, 09:59Moram priznat da vise naginjem stavu Z7. Ono sto dole postoji je bespravno. Netko je dosao i zauzeo taj prostor, nebitno sto je tamo i osobnim preferencijama sta se kome sviđa.
Druga stvar, ne kuzim stav protiv investiranja. Pa jebote cekamo vec godinama da netko dodje i nesto investira, a sad je problem jer ce Hans zaradjivat na tome!?
Ako se doista napravi to sto se zamislja, to ce i dalje i to u puno vecem obimu nego sad biti mjesto okipljanja, setnji i razonode za domicilno stanovnistvo.
Jedino sto ce trebati je napraviti atletski stadion na nekom drugom mjestu.
GUP je zaštitio sportsku lučicu i favele kao zasebnu zonu i ona nema veze s projektom. Luka nautičkog turizma je odvojena, u smjeru bazena. Po sadašnjim planovima i zakonima, sve bi trebalo bit u redu (postoje čak i urbanistički uvjeti koji se poštuju u normalnim zemljama). Problem je novi zakon o pomorskom dobru, problem je što "zapinje" na popratnim objektima (štagod to značilo) i najveći problem je što sumnjam u neko javno savjetovanje jer jbg eto, "čekamo godinama da neko investira" pa je u redu šta god se gradi samo da se gradi.

J
Quote from: ZZZZ7777 on 22.09.2023, 10:02Da skratim, izgradnjom kompleksa nove Kantride oplemeniti će se taj prostor za sve građane. Bit će još više uređenih plaža, šetnica i sadržaja... pristup moru će biti bolji i veći nego ikada jer sada zbog devastacije i zapuštenosti nema nikakvog pristupa.
Imaš kristalnu kuglu?

Summa summarum, nitko nije protiv pitanje je samo što i kako.
Strpimo se, kako je najavljeno uskoro će se sve znati.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo