HNL Sezona 2023/24

Started by Zelko Maler, 30.05.2023, 11:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bas mi iskocilo negdje kako na profilu poziva "ustanite purgeri" i zove sve u Kranjcu protiv Rudesa.
Ah, ne znam nakon svega, usadjena mi je mrznja prema svemu juznjackom ali ovi su jos vece zlo od njih.
Rijeka u srcu, Armada do groba!

O
Quote from: sthlm1987 on 18.03.2024, 00:05Bas mi iskocilo negdje kako na profilu poziva "ustanite purgeri" i zove sve u Kranjcu protiv Rudesa.
Ah, ne znam nakon svega, usadjena mi je mrznja prema svemu juznjackom ali ovi su jos vece zlo od njih.

Ne bih se složio, ja ne volim ni jedne ni druge, ali ovi s juga su nasilnici, sve na silu i spremni su čak ubit čovjeka da osvoje prvenstvo, zato su oni i puno opasniji, pa vidiš malo Livaja odgurne Mudražiju i ne dobije crveni jer je suca strah dat njemu crveni, to je problem kod južnjaka tko je taj Livaja da određuje kako će se slavit gol Splitu protiv tovara, šta mu nitko ne može stat na kraj. S napomenon da Mišić i rRstovski nisu ništa bolji tko su oni da suci nemaju muda davat njima kartone.
Od slijedeće godine sve strane suce uvesti za svaku utakmicu onda će biti reda.

Bitno je sta nama odgovara u ovom trenutku. A odgovara nam pobjeda Hajduka. Onda oni ostaju na -4, a Dinamo ide na -5 realno. Nama je lakse dobit Hajduk nego Dinamo, plus sto Dinamo ima rezerve u Belu i Pajacu. Ako mi njih onda dobijemo sljedece kolo, imamo +7 od Hajduka i bolji medjusobni omjer i +5 od Dinama. Remi nam je druga dobra opcija, a pobjeda Dinama je najgora moguca.

Druga stvar zbog koje bi trebali navijat za juzno zlo izmedju ova 2 je ta da ako Dinamo bude prvak, oni uz malo srece ulaze u LP, a to znaci ogromnu hrpu para i dominaciju u sljedecih 10 godina. Hajduk i ako bude prvi, nece uc u ligu prvaka i moci cemo se i sljedecih godina borit za naslov.

Znam da je protiv svih pravila i razuma i osjecaja, ali u nekom ludom slucaju da ne budemo prvaci (za sto su sanse male, ali moze se desit. Tesko, ali moze), onda definitivno prije Hajduk nego Dinamo koliko god to neprirodno zvucalo.

Kako god da bilo, tko će sad izdržati dva tjedna bez HNLa  8)
MAGICA FIUME

Z
18.03.2024, 08:40 #2809 Last Edit: 18.03.2024, 08:44 by ZZZZ7777
Ne znam je li ajduk u stanju pobjediti ikoga osim Goricu sa Banićem i Maločom... lokomotiva im je trebala utrpati pet komada...
Naše je da nastavimo pobjeđivati sve redom... uzimamo kantu sa deset bodova prednosti...

Hajduk
Dino Mikanović
Rokas Pukstas
Niko Kristian Sigur
Zvonimir Šarlija
Mihael Žaper

Igači hajduka na 2 žuta kartona prije večitog derbija i utakmice s nama nakon toga...

Nama je Rijeka sve mi živimo zbog nje

R
Za Mikanovića želim da igra protiv nas

Quote from: Marin_ri on 18.03.2024, 09:04Hajduk
Dino Mikanović
Rokas Pukstas
Niko Kristian Sigur
Zvonimir Šarlija
Mihael Žaper

Igači hajduka na 2 žuta kartona prije večitog derbija i utakmice s nama nakon toga...

Što neće Mikanović dobiti sad automatski suspenziju iduće kolo zbog crvenog? tako da će propustiti derbi i onda ide na nas sa 2 žuta...

Što se tiče potencijalnih rezultata za derbi, nam će više pasati tovarska pobjeda, jer će dinamo ostaviti na većem zaostatku. tovari će se već samouništiti putem, kao i dosad. maksimirsko zlo će teže kiksati i osim derbija sigurno neće gubiti bodove. svaki njihov zaostatak za nama nam eventualno smanjuje pritisak i dozvoljava eventualni kiks. Sve pobjede do kraja zvuče lijepo, ali ne i vjerojatno.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Z
Quote from: aahzinho on 18.03.2024, 09:44
Dino Mikanović
Rokas Pukstas
Niko Kristian Sigur
Zvonimir Šarlija
Mihael Žaper

Što neće Mikanović dobiti sad automatski suspenziju iduće kolo zbog crvenog? tako da će propustiti derbi i onda ide na nas sa 2 žuta...

Što se tiče potencijalnih rezultata za derbi, nam će više pasati tovarska pobjeda, jer će dinamo ostaviti na većem zaostatku. tovari će se već samouništiti putem, kao i dosad. maksimirsko zlo će teže kiksati i osim derbija sigurno neće gubiti bodove. svaki njihov zaostatak za nama nam eventualno smanjuje pritisak i dozvoljava eventualni kiks. Sve pobjede do kraja zvuče lijepo, ali ne i vjerojatno.

Pobjeda vraća tovare u život i puni ih samopouzdanjem pred Rujevicu...ne znam baš...od dva zla što je bolje ?

Dino Mikanović
Rokas Pukstas
Niko Kristian Sigur
Zvonimir Šarlija
Mihael Žaper

Tako je !

Pobjeda Hajduka u ligi je nama prva meč lopta. Mi onda pobjedom protiv njih doma u 29. kolu imamo priliku otići na +7 bodova od Hajduka i +8 od Dinama pod pretpostavkom da mordor pobijedi zaostalu.

Svako jačanje Dinama u ovom dijelu sezone je loše za nas jer se Hajduk već raspao, samo oni to ne znaju. Čim su počele izlaziti poruke podrške "ako nemožemo vi, osvojite vi prije Dinama" to znaš da je kraj priče. Nemaju oni otkud izvući kvalitetu na koju bi dobivali utakmice kad je nemaju čitavu sezonu jer njihova širina je smiješno loša. Livaja se neće probuditi jer ovo je prirodan pad u 30-ima za osobu koju ne živi profesionalni i sportski život. Pritisak s tribina koji će sad uslijediti je samo šlag na tortu. Perišić je odličan igrač, ali nije HNL više liga u kojoj ćeš nakon 8 mjeseci stanke zabit 10 golova u dva mjeseca, pogotovo kad si u djelomično potresenoj momčadi.

Nogomet kakvog mi igramo već odavno nadilazi HNL i sa sportskog aspekta, kontinuitet kakvog pokazujemo bi nas trebao gurati naprijed više nego bilo koji sudac ili igrač kod protivnika. Ali sve je to bodovno u par deka, ko što glupi Mikanović ide đonom u 24. min, tako i netko naš može nesmotreno startat podignutom nogom i eto ti igrač manje do kraja, ili pogodi te u ruku, svira penal pa se ti vadi... Ako se to i dogodi, Dinamo je puno veća prijetnja od Hajduka do kraja.

Suspenzije vrijede samo za izravni crveni karton, ne drugi žuti.
#navodninavijač

Quote from: ZZZZ7777 on 18.03.2024, 09:47
Dino Mikanović
Rokas Pukstas
Niko Kristian Sigur
Zvonimir Šarlija
Mihael Žaper

Pobjeda vraća tovare u život i puni ih samopouzdanjem pred Rujevicu...ne znam baš...od dva zla što je bolje ?
Tako je. I zato se nadam u iducem kolu prije svega remiju a druga opcija poraz tovara. Lakse je imat samo jednog konkurenta u zavrsnom dijelu prvenstva.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Treba drukat za tovare, osim već nabrojanih razloga, s njima imamo i bolji međusobni omjer, ako se završi s istim brojem bodova. Kod Dinama smo već popušili tu utrku

I
Nemam pojma. Da ponovim ko papagaj. Skinemo ova dva državna doma i još Rudeš, Goricu i Belupo u zadnjem kolu, sa nekim Xom i 3 poraza mi smo sigruni.

ALi...čekam nekog Bogojevića u dresu Belupa da rješi nešto umjesto nas.
Puno lakše mi je nego 2017te, ali sjeban sam. Padaju golovi ne veselim se, šećem gore dole. NE mogu to gledati. Više sam se veselio golovima Mudražije.

Ponavljam, nadam se nekom Bogojeviću ko one srijede i kad je Franko zabio iz penala za +8 to je bilo to. Ostao sam još sat vremena sjediti na tribini i piljiti u jednu točku.

Nadam se da ću i ove sezone tamo nakon utakmice sa dinamom doma, sjest i buljiti ,ovaj put 2h vremena...

Ovaj krug smo imali 8-0-1 seriju (+ pobjeda u Kupu). Jaki smo i u odličnoj formi, dovoljno široki i očito odlične fizičke pripreme obzirom na manjak trening ozlijeda i umora.

Ali treba biti realan i reći da smo 2024. otvorili preokretom iz dva (čista) penala i golom u 89. u onoj snježnoj Gorici. Poljud opet zaslužena pobjeda, ali kroz nesvakidašnja eurogola (plus poništen). Kišna Gorica opet je bio kaos, izvukli iz dva penala. Rudeš u Kupu riješio Galešić eurogolom iako smo promašili dosta šansi. I sada Slaven odlična igra i dosta prilika, ali opet strijelac stoper nakon odbijanca iz prekida.

Iako smo u svim gornjim utakmicama imali još barem jedan mrtvac u svakoj, činjenica je da su nas do bodova dovodili penali, prekidi i triput Galešić.

Pitanje je hoće li u novoj seriji gostovanja, koja su na papiru lakša nego u ovoj rundi (Rudeš, Istra, Lokomotiva, Varaždin, Osijek), biti ipak ista količina sreće kad je u pitanju konačni gol koji odlučuje protivnika. Jer naša hrpa šansi je super i mora se izjednačiti uloženo i dobiveno s vremenom, ali neće ti Obregon opet zabiti škaricama iz Smolinog jednog od tri dobra duga auta ove godine, nit će Galešić opet sa 35m zabit iz slobodnjaka ako ne zabiješ ranije. Ne bi trebali vidjeti krumpirište Koprivnice ili onakve uvjete u Gorici dvaput, ali triput do kraja igramo u onoj šugavoj Kranjčevićevoj (Rudeš i dvaput Loko, liga+kup). Nećemo na 6 gostovanja od 10 utakmica imati naš brzi teren nego, s izuzetkom Osijeka, prosječne ili loše terene. I ne vjerujem da ćemo proći to neokrznuti kao sad.

Domaće utakmice nemam nikakvu zamjerku, sve riješene bez problema i uz potpunu dominaciju. Istra 3:0, Lokomotiva 4:0, Varaždin 2:0, Osijek 3:0. Još dodaš Rudeš u 12.mj. 3:0 i imaš seriju pet baš pošteno šampionskih pobjeda zaredom bez primljena gola pred Hajduk.
#navodninavijač