Pretplata, članstvo, ulaznice. Papirići koji život znače!

Started by Vado Magnar, 23.06.2023, 12:14

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ako ovako nastavi morat će stati s prodajom pretplata.

https://nepresusan.com/hoce-li-rujevica-dogodine-biti-rasprodana-u-pretplatama/

Nije da nismo predviđali još u srpnju :nisamja:

Neka neka, treba znati da je ovo ipak specifična sezona i tih 500 ljudi više, a vjerojatno je to i 1000, 1500 ljudi više, ne bi bili baš standardni da smo danas treći s četiri boda manje za drugoplasiranim. Tako da nema razloga za neku brigu (čak ni onu Scorijinu "pozitivnu" zabrinutost 8) ) jer ispod atmosferom i dobrim rezultatom povećanih brojeva pretplatnika ipak stoji vrlo prirodan i zdrav rast. Što bi se reklo treba malo odzumirati pogled.

Očuvanjem snažnog lokalpatriotizma uz dobre rezultate i novu Kantridu idemo mi lagano prema 10 tisuća. :)
#navodninavijač

hmmm... ovo sa "snažinim lokalpatriotizmom" bi uzeo s rezervom. Naravno, posve je ok da bilo tko to osjeća i da se veže za Rijeku. To je dobro i normalno.
Ali, klub bi trebao paziti da ne zapadne u tu spiku, da ne bude isključiv. Ima puno ljudi po Hrvatskoj koji nas gotive, pouzdano znam da smo na sjeveru ili drugi najdraži ili ponekad i najdraži hrvatski klub. Zato bi trebali biti otvoreni i prema drugima.
Ja ne vidim problem u tome da netko koji je rođen u Zagrebu ili Pitomači navija za Rijeku. Dapače. Znam, ovo će startati jednu raspravu koju smo imali još u sedmom stoljeću kada smo se pitali mogu li Tuga i Buga navijati za staru Fiumanu ako su došle iz Crvene Hrvatske s Avarima. Ali... you know what I mean... 

Lokalpatriotizam se odnosi na Rijeku odnosno PGŽ, da se time stvori tradicija i proširi krug od naše klasične "4 tisuće najvjernijih" koji dođu i na onaj raspali Rudeš poslije Slavena, i dok je trener Cosmi i dok smo prvi, koji dolaze zbog Rijeke.

Van PGŽ nema druge nego rezultatima tako da iskreno klub tu nema puno što raditi, osim kroz klasične lijepe geste kad se ide u goste u Kup i slično. Nije to pitanje isključivosti nego naša država u kojoj je sve crno-bijelo pa tako i klub za kojeg navijaš ako pratiš domaći nogomet. Mi se nikad nećemo boriti za neutralce iz Karlovca ili Našica. Oni će biti HajDin većinu vremena i neće se tu niš mijenjati.
#navodninavijač

Ne bih se kladio. Nekima su režimlije dojadile. Bahatluk je mnogima naporan i vole našu skromnu "lijepu priču".
Naravno bez rezultata si nevidljiv, ali uz neku normalnu priču možeš biti privlačan i van PGŽa.

B
Pitanje, ima tko da je sprijecen ici u subotu a ima za prodat ulaznicu ili godisnju privremeno ustupit za bilo koji Istok.. ? Vidim da se sada moze i na ulaznice.hr privremeno ustupit godisnja.Frend bi nam se prikrpao, svidjelo mu se zadnji put  8)

Z
Rijeka je lokalni gradski urbani klub...neka tako i ostane... većina normalnih klubova je takva...ne treba nam plemenska sekta ... uostalom ta vremena kada su se umjetno stvarali regionalni i šire klubovi su iza nas...

Quote from: TIR on 14.02.2024, 16:10Lokalpatriotizam se odnosi na Rijeku odnosno PGŽ, da se time stvori tradicija i proširi krug od naše klasične "4 tisuće najvjernijih" koji dođu i na onaj raspali Rudeš poslije Slavena, i dok je trener Cosmi i dok smo prvi, koji dolaze zbog Rijeke.

Van PGŽ nema druge nego rezultatima tako da iskreno klub tu nema puno što raditi, osim kroz klasične lijepe geste kad se ide u goste u Kup i slično. Nije to pitanje isključivosti nego naša država u kojoj je sve crno-bijelo pa tako i klub za kojeg navijaš ako pratiš domaći nogomet. Mi se nikad nećemo boriti za neutralce iz Karlovca ili Našica. Oni će biti HajDin većinu vremena i neće se tu niš mijenjati.
I složio bih se s tobom osim što od ove sezone prijatelj (rođeni Zagrebčanin, porijeklom Dalmatinac, nikakva veza s Rijekom osim što ljetuje u blizini) uredno vodi svog maloljetnog sina (koji je postao vatreni navijač) i njegovog frenda na utakmice Rijeke. Pohodili su Rujevicu u prvih par kola, a uredno se ide na gostovanja u blizini Zg (nije da ih nema). I to, po slikama vidim, nose se dresovi i šalovi, ide se na gostujuću tribinu, smrzava se po snijegu (Gorica), zimi (Varaždin) ili pljusku (opet Gorica), slika se sa igračima po benzinskim pumpama.
Jedna lasta ne čini proljeće, ali ne treba biti isključiv.
since 01.05.1982. RIJEKA - TETEKS 2:2

Quote from: ZZZZ7777 on 15.02.2024, 10:21Rijeka je lokalni gradski urbani klub...neka tako i ostane... većina normalnih klubova je takva...ne treba nam plemenska sekta ... uostalom ta vremena kada su se umjetno stvarali regionalni i šire klubovi su iza nas...

Biti urban znači i biti otvoren za druge. Tako da se slažem s tobom. Sektaštvo nam ne treba.

Quote from: TIR on 14.02.2024, 16:10..

Realno i samo ime kluba ima veliki utjecaj na te neke "neutralne" navijače koji se tu i tamo vremenom priklone nekom klubu. Navijače koji u svojoj sredini nemaju neki jači nacionalni klub.
Nije slučajno što Dinamo i Hajduk, klubovi s "neutralnim" imenima imaju više navijača nego jedan Osijek, Rijeka, .... Prije svega, najviše na to utječe sportski rezultat, ali ni gradska imena nam ne pomažu.
No vjerujem da se Rijeka ne zove Rijeka nego neko ime bez uskog lokalnog značenja da bi na nacionalnom nivou imala sigurno uz ove rezultate zadnjih deset godina kud ikamo više takvih "neutralnih" navijača. Ali nomen est omen i teško je očekivati da će klub Rijeka moći imati npr. veći broj navijača van našeg zavičaja.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Quote from: D2 on 15.02.2024, 11:04

Realno i samo ime kluba ima veliki utjecaj na te neke "neutralne" navijače koji se tu i tamo vremenom priklone nekom klubu. Navijače koji u svojoj sredini nemaju neki jači nacionalni klub.
Nije slučajno što Dinamo i Hajduk, klubovi s "neutralnim" imenima imaju više navijača nego jedan Osijek, Rijeka, .... Prije svega, najviše na to utječe sportski rezultat, ali ni gradska imena nam ne pomažu.
No vjerujem da se Rijeka ne zove Rijeka nego neko ime bez uskog lokalnog značenja da bi na nacionalnom nivou imala sigurno uz ove rezultate zadnjih deset godina kud ikamo više takvih "neutralnih" navijača. Ali nomen est omen i teško je očekivati da će klub Rijeka moći imati npr. veći broj navijača van našeg zavičaja.

Npr da nam klub nosi ime Orijent 😜.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Quote from: 🔵 D10S ⚪️ on 15.02.2024, 11:13Npr da nam klub nosi ime Orijent 😜.
Nikad nećemo znati.  8)
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Quote from: D2 on 15.02.2024, 11:04

Barcelonu ili Liverpool to baš i ne koči..

Kako će se neko vezati za neki sportski kolektiv, može biti na nekih milion razina.. ako ga koči naziv grada onda će ga kočiti i od kuda potječe, tako da takve ionako nećeš imati..

Quote from: D2 on 15.02.2024, 11:04No vjerujem da se Rijeka ne zove Rijeka nego neko ime bez uskog lokalnog značenja da bi na nacionalnom nivou imala sigurno uz ove rezultate zadnjih deset godina kud ikamo više takvih "neutralnih" navijača. Ali nomen est omen i teško je očekivati da će klub Rijeka moći imati npr. veći broj navijača van našeg zavičaja.

Mislim da to nema veze s nazivom kluba. Kako je @goginho primjetio, Liverpool i Barcelona nemaju tih problema.
Budimo realni, vjerojatno većina nas ovdje ima i neki strani klub koji simpatizira/navija. I probajte se sjetiti razloga zašto ste se okrenuli njima. Jel to bilo zbog kvalitetne generacije (i samim tim uspješnih rezultata) ili zbog nečeg drugog?
Rijeka može preskočiti lokalni nivo sa nizom uspješnih rezultata kojim će zainteresirati "neutralne" navijače da ih aktivnije počnu pratiti. Ako se to protegne u duljem razdoblju, možda će ti proširiti bazen djelomično u Gorskom kotaru prema Karlovcu i pobrati simpatizere u krajevima bez stabilnijeg prvoligaša.
Možda će dovući i par "prebjega" kojima će se zgaditi din/hady zbog načina funkcioniranja, ali budimo realni, to će biti pojedinci.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Quote from: goginho on 15.02.2024, 13:15Barcelonu ili Liverpool to baš i ne koči..
Kako će se neko vezati za neki sportski kolektiv, može biti na nekih milion razina.. ako ga koči naziv grada onda će ga kočiti i od kuda potječe, tako da takve ionako nećeš imati..
Naravno ne radi se o svetom pismo, a pogotovo nije usporedivo s pričom o Barceloni, Liverpoolu, Milanima... i kojim sve ne ovim "globalnim" klubovima u nekim svjetskim okvirima.
Prvo je kao što sam naveo sportski uspjeh, a ovo je samo jedan od recimo ipak otežavajućih ili olakotnih faktora kad se priča o lokalnom/nacionalnom nivou.