26.4 C
Rijeka

Konferencijska liga: Rijeka ide na Farske otoke ili u Wales!

Ukoliko prođe kosovski KF Dukagjini, Rijeka će u 3. pretkolu Konferencijske lige igrati protiv pobjednika iz para B36 Torshavn i Haverfordwest County!

Ždrijeb 3. pretkola Konferencijske lige

Prva utakmica igrat će se 10. kolovoza, a uzvrat 17. kolovoza na Rujevici. Domaćinstva se mogu promijeniti ovisno o drugim utakmicama i dostupnosti stadiona – takav je slučaj bio s Dukagjinijem. Oko spomenutih termina, Rijeka gostuje Gorici u 3. kolu SHNL (13.8.), odnosno na Rujevici dočekuje Lokomotivu (19.8.).

Posljednji put kad smo igrali s klubom s Farskih otoka u 3. pretkolu europskog natjecanja, te smo sezone igrali i grupnu fazu (2014./2015.) – i pobijedili Feyenoord i Standard, a remizirali s osvajačem Sevillom. Iste je sezone iz Sheriffa stigao iskusni kapetan-stoper Miral Samardžić, kao i ove Stjepan Radeljić, a tada je također prodan napadač za rekordno visoku odštetu: Kramarić za 10 milijuna, kao i sada Frigan za 6.

B36 je u 1. pretkolu prošao estonskog Paide nakon produžetaka (0:0, 2:0), dok su Velšani nakon izvođenja jedanaesteraca prošli makedonsku Shkendiju.

Radi nedostupnosti materijala, protivnike 2. pretkola nismo bili u mogućnosti predstaviti detaljnije, ali to ćemo svakako pripremiti za 3. pretkolo i playoff. Očekujte stoga detaljniju analizu protivnika u nadolazećim tjednima na našem portalu. U slučaju prolaska 2. i 3. pretkola, u playoffu Rijeka ne može biti nositelj i morat će se osloniti na dozu sreće pri ždrijebu.

Dakako, do Farskih otoka ili Walesa Rijeku čeka avantura na Kosovu: prva utakmica 2. pretkola igra se ovaj četvrtak, 27. srpnja, u 20 sati na Kosovu, a uzvrat 3. kolovoza u 20:15 sati na Rujevici.

Podijeli tekst na mrežama: